"Nimesil" under graviditeten: bruksanvisningar

Innehållet

Om en kvinna förväntar sig en baby, ska hon inte ta något läkemedel, eftersom det kan orsaka negativa konsekvenser. Behandlingsperioden är dock ganska lång, och det är ofta omöjligt att undvika att ta mediciner, till exempel om den förväntade mamman drog ryggen, fick en förkylning eller hade tandvärk. Vanligtvis i sådana fall är en av smärtstillande läkemedel ordinerad, till exempel Nimesil. Under graviditeten är dess användning dock begränsad, och läkare anser att detta läkemedel är osäkert för kvinnan i positionen och utvecklingsfostret.

Funktioner av drogen

"Nimesil" är känt som ett effektivt botemedel mot smärta, inflammation och feber. Alla dessa helande effekter orsakas av dess huvudingrediens, som kallas nimesulid. Läkemedlet representeras av granuler, förpackade i portionspåsar med 2 gram. I en sådan väska är 100 mg nimesulid, till vilken maltodextrin, orangesmak, citronsyra, ketomakrogol 1000 och sackaros tillsätts. Tack vare dessa hjälpämnen är granulerna täta, ljusgula i färg och luktar behagligt som apelsin och löser också snabbt upp i vatten för att bilda en söt orange suspension.

Nimesil säljs i lådor som innehåller 30, 15 eller 9 påsar, men om du vill kan du också köpa den individuellt. För att göra detta måste du visa recept från läkaren och betala i genomsnitt 240-260 rubel för ett paket med 9 påsar.

Förvara medicinen hemma enligt instruktionerna på ett torrt ställe vid en temperatur av +15 till +25 grader, var försiktig med att de små barnen inte hittar drogen under lagring. Om granulerna är förseglade är deras hållbarhet 2 år och förberedelsen utspädd med vatten rekommenderas inte att lagras.

Åtgärd och vittnesbörd

Den aktiva substansen Nimesil har förmågan att blockera typ 2 cyklooxygenas. Ett sådant enzym reglerar syntesen av smärtstillande medel, därför kommer resultatet av dess depression att vara eliminering av smärtssyndrom. Det är denna indikation som är den främsta anledningen till att använda Nimesil.

Läkemedlet är ordinerat för akut tand eller huvudvärk, liksom för smärta i leder, rygg eller muskler. Detta läkemedel hjälper till med sprains, sprains och andra skador. Det används om en patient har ligamentinflammation, artrit, bursit eller annan sjukdom i muskuloskeletala systemet, eftersom Nimesil har en uttalad antiinflammatorisk effekt.

Denna medicinering har förmågan att sänka kroppstemperaturen, så det är tillåtet att ta det under feber, men brukar tillgripa liknande användning i avsaknad av andra antipyretiska läkemedel till hands, vilka anses vara säkrare och effektivare.

Intagad och utspädd med vattengranuler absorberas snabbt, vilket ger maximal koncentration av den aktiva substansen i blodet efter 2-3 timmar. Metabolismen av läkemedlet äger rum i leverns celler, så eventuella problem med detta organs arbete kan påverka Nimesils verkan och öka risken för biverkningar. Med gallen kommer det modifierade läkemedlet in i tarmen och lämnar sedan kroppen med avföring, cirka 50% av de aktiva föreningarna av granulerna utsöndras i urinen, det vill säga i fall av njursjukdomar kan denna process störas, vilket också ökar sannolikheten för läkemedlets skadliga effekter.

Används det under graviditeten?

Instruktionerna för granulerna indikerade att Nimesil ska inte användas under dräktighet eller under amning.. Användningen av ett sådant verktyg rekommenderas inte vid planering av graviditet, för att eliminera de skadliga effekterna på fostret i de tidiga stadierna, när det är farligast och kan leda till missfall. Om graviditet är möjlig, bör användningen av Nimesil överges och tillgodose säkrare analoger.

I mycket sällsynta fall kan läkemedlet användas en gång under senare perioder, om det inte finns någon annan smärtstillande medicin till hands. Emellertid måste denna metod för Nimesil övervakas av en läkare, och det är oacceptabelt att överskrida den dos som föreskrivs av en specialist. Det är förbjudet att dricka medicinen på vilken som helst graviditetstid.

Sådana begränsningar är förknippade med en stor risk för påverkan av nimesulid på fostrets utveckling och på livmoderns tillstånd.

Det är känt att detta läkemedel kan:

 • påverkar blodpropp
 • orsaka en allergisk reaktion
 • för kraftigt minska kroppstemperaturen;
 • förvärra leverfunktionen
 • påverka centrala nervsystemet, vilket orsakar nervositet, huvudvärk eller yrsel.
 • provocera hjärtfel hos fostret;
 • orsaka svullnad i en kvinna;
 • orsaka anemi
 • öka blodtrycket;
 • påverkar livmoderkontraktilitet
 • provocera diarré, kräkningar eller andra dyspeptiska symtom;
 • minska nivån av kalium i blodet;
 • öka risken för preeklampsi.
Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Kontra

"Nimesil" kan inte dricka inte bara när du bär en baby och ammar, men i många andra fall. Som nämnts ovan rekommenderas inte läkemedlet för lever och njurar, eftersom dessa organ är inblandade i dess metabolism och utsöndring.

Dessutom är granuler förbjudna när:

 • överkänslighet mot någon ingrediens;
 • magsår;
 • tarminflammation
 • allergier mot acetylsalicylsyra;
 • bronkial astma
 • blödning eller lutning till det;
 • tar andra toxiska för lever och njure droger.

Läkemedlet bör inte användas med högt blodtryck, blodflödesstörningar i perifera kärl, diabetes mellitus och många andra hälsoproblem. Dessutom är det oförenligt med angiagregerande medel, glukokortikoider och vissa andra droger. Av denna anledning undviks hans möte inte bara under graviditeten.

Nimesil är strängt förbjudet att ge till barn under 12 år.

Vad ska du byta ut?

Under väntan på barnet uppstår situationer där narkos eller antipyretisk medicin krävs. Med sådana problem rekommenderar läkare, i stället för Nimesil, paracetamolpreparat till förväntade mammor. De kan minska smärta och minska kroppstemperaturen, finns i flera former och säljs utan recept. Sådana läkemedel, bland vilka kan kallas "Panadol", "Paracetamol" och "Efferalgun" är tillåtna vid något graviditetsstadium, men ska ordineras av en läkare, och under första trimestern bör de undvikas när det är möjligt., för att inte påverka fliken av viktiga organ av barnet.

Ibuprofenbaserade läkemedel har också en analgetisk effekt. De ordineras ofta för kvinnor med huvudvärk eller ARVI, samt skador och olika inflammatoriska sjukdomar. Sådana droger är säkra för barn i magen, men de kan inte tas under senare perioder, eftersom ibuprofen kan påverka arbetets gång och fördröja arbetets start.

Om du upplever smärta ska gravida följa följande medicinska rekommendationer:

 • Om smärtan är tolerabel är det bättre att vägra smärtstillande läkemedel.
 • Om smärta återkommer, kontakta en läkare
 • Om graviditeten är liten är det omöjligt att dricka smärtmedicin utan specialist.
 • dosen av smärtstillande läkemedel måste kontrolleras med läkaren;
 • profylaktiskt tar smärtstillande medel under graviditeten är oacceptabelt (om det inte finns någon smärta ska du inte dricka drogen);
 • efter att ha köpt medicinen på apoteket, behöver du noggrant läsa annotationen
 • om instruktionen till drogen på ett främmande språk, använd inte medicinen (kanske det inte är registrerat i vårt land);
 • innan du tar piller, pulver, suspensioner och andra typer av droger, bör du försöka bli av med smärtan med icke-läkemedelsmetoder.

"Nimesil" är ett effektivt läkemedel som klarar av smärta och inflammation, vilket framgår av många recensioner från både patienter och läkare. Risken för biverkningar av ett sådant läkemedel är emellertid mycket högt, och under graviditeten är denna lösning farlig inte bara för den förväntade mamman utan också för att barnet utvecklas i hennes livmoder. Av denna anledning rekommenderas Nimesil inte för användning vid barns bärande. Om en kvinna behöver en narkosmedicin, är det bättre att se en läkare för en annan medicinering., vilket inte kommer att skada fostret och patientens kropp.

Mottagning "Nimesila" utan att ha råd med en specialist under graviditeten är strängt förbjudet.

Recensioner av läkaren på läkemedlet Nimesil, se nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa