"Oscillococcinum" under graviditeten: bruksanvisningar

Innehållet

Catarralsjukdomar uppträder ofta hos förväntade mammor, speciellt om graviditeten inträffade under hösten eller på våren. Men många läkemedel är oönskade, och vissa är även farliga. På grund av detta vänder gravida kvinnor ofta till homeopati, eftersom sådana droger inte är förbjudna medan barnet väntar.

En av de homeopatiska läkemedlen som är efterfrågan på förkylningar och akuta luftvägsinfektioner är "Oscillococcinum". Men innan du tar det under graviditeten bör du lära dig mer om läkemedlet själv och rådfråga din läkare.

Särskilda funktioner

Verktyget tillverkas i Frankrike av det kända företaget Bouaron och är granulat, som snabbt löser upp så snart de kombineras med saliv eller någon vätska. De är sfäriska i form, vita och luktar ingenting, och smaken är söt. Produkten är förpackad i portioner i vita plaströr, vilka är stängda med ett polyetylentopp. Varje sådant rör innehåller 1 gram granuler, vilket motsvarar en enstaka dos av "Oscillococcinum".

Rör säljs i 3 delar i en blister, och förpackningen innehåller 6-30 rör. Samtidigt behövs inget recept från en läkare för att köpa läkemedlet. Håll det hemma i förseglad form (i originalförpackning) gäller i 5 år från utfärdandedatumet. Förvaringstemperatur - inte högre än +25 grader.

Den aktiva komponenten i produkten representeras av ett extrakt extraherat från barbarernas organ (det kallas även musk) anka. För tillverkning av pellets ta hjärtat och lever av denna typ av ankor. För en snabb upplösning och en söt smak tillsätts laktos och sackaros till det upprepade utspädda extraktet.

Verktyget är mest efterfrågat vid behandling av måttlig eller mild influensa, men kan ordineras med andra akuta respiratoriska virusinfektioner.

Varför utnämns gravid?

Minskad immunitet noteras hos de flesta förväntade mammor. Detta fysiologiska svar är nödvändigt för normal fertilitet, men det ökar oundvikligen nivån på katarralsjukdomar. På grund av henne är en kvinna mer mottaglig för angrepp av virus både i tidiga skeden och i 2 eller 3 trimester.

I detta fall är huvudproblemet förbudet mot många antivirala droger. Och även om läkaren föreskriver läkemedel som är tillåtna under graviditeten, får de tillträde till 1 trimester rekommenderas inte, för att inte störa barnets initiala tillväxt. Det är emellertid omöjligt att ignorera kalla symtom medan man väntar på ett spädbarn.

En långvarig temperaturökning, svår hosta och andra symptom på ARD kan påverka fostret och även leda till abort eller för tidig födsel.

Till exempel, om den förväntade mammen "plockar upp" influensan i de första 12 veckorna av svangerskapet, kommer detta avsevärt att öka risken för nervsystemet fel i barnet. Och därför är användningen av homeopati ganska efterfrågan.

Om sådan behandling finns det många positiva recensioner, eftersom homeopatiska läkemedel (inklusive "Otsillokokcinum") anses vara ofarliga för gravida kvinnor. De innehåller minimala doser av aktiva element som inte provocerar en utvecklingspatologi hos en bebis och har ingen effekt på livmoderns kontraktilitet.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

När används den?

Användningen av "Oscillococcinum" under graviditeten är som vid behandling av akuta respiratoriska virusinfektioner, om den förväntade mamman redan har smittats och för att förebygga förkylningar, vilket är särskilt viktigt under säsongen av virusinfektioner (vinterhöstperioden). Läkaren kan ordinera ett sådant verktyg med stor risk för influensa eller andra akuta luftvägsinfektioner, till exempel om någon är sjuk i en gravid familj eller en kvinna tvingas besöka platser med stora folkmassor.. Mottagning "Oscillococcinum" med förebyggande syfte är möjligt vid alla graviditeter.

Det rekommenderas att använda läkemedlet för behandling vid de första symptomen av förkylning.när kvinnan kände ont i halsen, frossa, huvudvärk, kroppssmärtor och andra tecken på sjukdoms början. Ju tidigare du börjar ta granuler i händelse av oändlighet, desto högre effektivitet av produkten och ju snabbare den kommer att fungera.

I många fall bidrar den snabba användningen av Oscillococcinum till att stoppa sjukdomsprogressionen på ett tidigt stadium.

Om det inte var möjligt att undvika smitta, kommer den aktiva komponenten i granulerna att bidra till en lättare kurs och förhindra farliga komplikationer. Läkemedlet är indicerat och med en långvarig kurs av akuta respiratoriska virusinfektioner, och när man kör former av influensa. I sådana fall ingår det i behandlingskomplexet, som kombinerar med andra droger.

I svaren på framtida mammor som drack "Otsillococcinum" med ARVI noterades en minskning av varaktigheten och svårighetsgraden av infektionen. Enligt dem, hjälpte ett sådant läkemedel att minska temperaturen och förbättra det allmänna tillståndet. Men ibland finns det också klagomål om läkemedlets låga effekt eller avsaknaden av någon förbättring efter användningen. Sådana negativa recensioner är vanligtvis förknippade med höga förväntningar eller individuella egenskaper (verktyget passade inte en viss patient).

Förvänta dig inte från homeopati samma effektiva åtgärder som noterats i många antiinflammatoriska och antivirala läkemedel.. De agerar inte så mycket, men de skadar inte kvinnor. Och i fallet med graviditet kommer förmågan att lindra en liten del av symtomen på ARVI vara fördelaktigt och att föredra att behandlas med mer allvarliga läkemedel.

I vilket fall som helst, drick "Otsillokoktsinum" under födseln ska endast ordineras av en läkare. I detta fall krävs specialistrådgivning inte på grund av den eventuella negativa effekten av läkemedlet på fostret, men på grund av den höga risken för olika komplikationer hos ARD hos framtida mödrar.

Intag av granulat orsakar inga biverkningar, och en överdos av ett sådant medel har aldrig uppstått. Dessutom påverkar Otsillococcinum inte den terapeutiska effekten av andra läkemedel. På grund av närvaron av mjölksocker och sackaros i kompositionen är dock ett sådant verktyg förbjudet om laktosintolerans, brist på laktas i kroppen och några andra patologier associerade med absorptionen av kolhydrater.

Hur ansöker du?

En enstaka dos av "Oscillococcinum" både under första trimestern och i senare perioder kommer att vara densamma. Dessutom påverkar det inte patientens ålder och vikt. Ta en gång pellets från ett rör. Det rekommenderas att ta drogen 15 minuter före måltid. Om den förväntade mamman kommer att dricka ett sådant verktyg efter en måltid, ska du vänta ca 1 timme.

Frekvensen för att ta "Oscillococcinum" bestäms beroende på symtom och stadium av sjukdomen.. Om feber, frossa, muskelsmärta och andra tecken på akut respiratorisk sjukdom just har uppstått, åtgärden tas 2-3 gånger om dagen med ett intervall på 6 timmar. Om du börjar dricka drogen mitt i sjukdomen, används granulaten två gånger under dagen. För förebyggande av influensa rekommenderas dosen 1 dos 1 gång per vecka.

Varaktigheten av granulat beror också på syftet med utnämningen och sjukdomsförloppet. I de flesta fall, när ARVI betyder tas endast några dagar. Om Otsillococcinum är utformat för att skydda mot infektion med influensa och andra virus, kan läkemedlet användas flera månader i rad - under hela den farliga perioden.

Genom att klicka på blåsan och ta ett rör öppnas det och innehållet hälls i munhålan. Granulerna hålls under tungan tills de löser upp under salivets verkan.

Det är också tillåtet att lösa upp dem i vatten och dricka den resulterande lösningen, men vuxna använder denna metod mindre ofta (det är efterfrågan hos spädbarn).

Vad ska du byta ut?

En av de vanligaste klagomålen om drogen är dess höga pris. Faktum är att sex "Otsillococcinum" -rör kostar cirka 250 rubel, en låda med 12 rör kostar 600-700 rubel och kostnaden för ett förpackning med 30 doser når 1400 rubel. Av denna anledning är många kvinnor intresserade av billiga motsvarigheter. Dessutom kan behovet av att ersätta "Oscillococcinum" bero på dess intolerans eller svaga terapeutiska effekt.

Andra homeopatiska läkemedel kan användas istället, till exempel Ergoferon, Anaferon, Viburcol, Influcid. De finns i olika former, inklusive tabletter, granulat, droppar, sirap, ljus och så vidare. De skadliga effekterna av dessa fonder på fostrets utveckling och under graviditeten noteras inte, men för kvinnor som förväntar sig en baby ska de tas med försiktighet.

Det rekommenderas att välja en lämplig analog för den framtida modern bland dem tillsammans med en läkare som kommer att utvärdera de förväntade fördelarna och ta hänsyn till alla risker.

Interferonbaserade preparat kan också användas som ersättning för "Otsillococcinum" med ARVI. De förbättrar immunsvaret, hjälper kroppen att bekämpa virus och påskynda återhämtningen. Ett sådant sätt är "Viferon", som representeras av ljus, salva och gel. Förväntande mödrar är föreskrivna från den 14: e veckan. Inte mindre populär medicin är "Grippferon." Sådana näsdroppar kan användas vid vilken graviditet som helst.

Bland drogerna med antiviral effekt i väntan på barnet Oseltamivir kan användas till exempel Tamiflu eller Nomides kapslar. Sådana droger har förmågan att direkt påverka virala partiklar, tack vare vilka de effektivt hindrar influensa eller hjälper till att bota det snabbare om kvinnan fortfarande är sjuk.

Dessa läkemedel ska ordineras till gravida kvinnor av en läkare.

Granskning av läkemedlet "Oscillococum" som presenteras i nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa