Varför är Papaverin ordinerat under graviditeten och hur man använder det?

Innehållet

Medan man väntar på barnet måste många kvinnor tillgripa användningen av droger, vilket kan påverka barnets utveckling om man självmedierar eller bryter dosen. Ett av de vanligaste problemen under graviditeten är ökad livmoderton. Ofta sker det på grund av brist på progesteron, men det kan också provoceras av toxicos, Rh-konflikt, stress, störning av sköldkörteln och andra faktorer.

Hypertonus manifesteras genom att dra eller värka smärtor i underlivet eller i ländryggsregionen. Sådana obehagliga symptom beror på ofrivillig sammandragning av livmoderns muskler, på grund av vilken det är ständigt spänt. Detta är en fara för graviditet och den normala graviditeten, så läkare ordinerar speciella droger, som kan ta bort den ökade tonen i släta muskler. En av de mest kända är papaverine.

Liksom alla andra droger, ska den användas i barnets väntetid endast enligt vad som föreskrivs av en läkare. Specialisten tar hänsyn till indikationerna, väljer rätt dos och appliceringsmetod. Behandling med "Papaverine" utan tid under graviditeten är oönskade, liksom den oberoende användningen av detta medel för förebyggande.

Funktioner av drogen

Papaverine producerar flera läkemedelsföretag i tre olika former.

 • En av de mest eftersökta är rektala suppositoriervem säljer tio stycken i en förpackning. De präglas av en långsträckt form och gulvit färg. Genomsnittspriset på ett paket av denna överkvotsprodukt är 50-80 rubel. Håll det hemma borde vara på ett coolt ställe, och hållbarheten hos sådana suppositorier - 2 år.
 • Inte mindre populär och "papaverine" i piller vars runda form och vit nyans. De är förpackade i lådor med 10, 20 och fler tabletter, säljs också utan recept och är mest prisvärda, eftersom de kostar cirka 10 rubel för 10 stycken. Att lagra ett sådant läkemedel hemma är tillåtet vid rumstemperatur och hållbarheten är 3 år.
 • Den tredje formen av papaverin är lösning avsedd för injektion. Den är transparent och ofta färglös, men kan vara gröngul. Ett paket med detta läkemedel innehåller 5-10 ampuller av 2 ml steril vätska. Till skillnad från de andra två formerna, för att köpa en injektionslösning, behöver du recept från en läkare, och kostnaden för 10 ampuller är 30-70 rubel. För att lagra sådan "Papaverina" behöver du en cool plats, och hållbarheten är 2 år.

Åtgärden av alla former av medicin orsakar samma substans, som kallas "papaverin hydroklorid ". Av denna anledning ingår ibland ordet "hydroklorid" i läkemedlets namn. Ett ljus innehåller denna förening i en dos av 20 mg, en milliliter av lösningen för injektioner i samma dos och en tablett i en mängd av 40 mg.

I suppositorier, förutom den aktiva beståndsdelen, finns det bara en fettbaserad grund, på vilken ljus har en viss form och är lätt att komma in. Tablettformen innefattar dessutom sackaros och stearinsyra såväl som stärkelse. Förutom papaverin tillsattes edetatdinatrium och metionin till den sterila lösningen och återstoden fylldes med vatten för injektion.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur fungerar det?

Papaverinhydroklorid har en antispasmodisk effekt, eftersom smidig muskler under sin aktivitet slappar av och tonen minskar. Med detta läkemedel bidrar till att bli av med den smärta som uppstått som ett resultat av spasmer av smala muskler i tarmarna, bronkier, mage, urin och gallblåsan. Efter att ha tagit det, är smärtan eliminerad, och organens funktioner återställs.

"Papaverine" verkar också på kärlväggarna, vilket leder till att kärlen utvidgas och blodtrycket börjar minska. Ett annat orgel "mål" för en sådan antispasmodisk är livmoderns muskelskikt. Under aktiviteten av dess aktiva substans slappar spasmodiska delar av myometriumet och deras blodtillförsel förbättras.

Används det under graviditeten?

I instruktionerna till "Papaverine" brukar man notera att användningen av ett sådant verktyg under graviditeten inte har studerats tillräckligt, men gynekologer har ordinerat detta läkemedel till kvinnor i stället i flera årtionden och noterar att Papaverina har inga skadliga effekter på fostret.

Förväntande mödrar är ofta föreskrivna medicinering, som noterat ovan, med livmoderhypertonus. Under första eller andra trimestern bidrar det till att undvika abort och förlänger gestaltningsprocessen till en säker period för barnet.

Användningen av denna medicinering i de senare stadierna minskar inte bara risken för för tidig start av arbetskraft, men förbereder också livmoderhalsen för avslöjande. Dessutom kan användningen av "Papaverine" i början av arbetet reducera smärta på grund av starka sammandragningar.

  Den ökade tonen i livmoderns väggar är emellertid inte den enda indikationen för kvinnor i situationen. Dessutom kan den förväntade mamman använda "papaverin" vid andra tillstånd som orsakas av spasmer av släta muskler, inklusive:

  • bronkospasmvilket uppenbaras av en torr hosta och kan störa andningen.
  • kramper i buksmärtor, associerad med matsmältningsorganet, till exempel om de orsakas av intestinal störningar;
  • huvudvärk på grund av spasmer av hjärnkärl;
  • bilious colic om den förväntade mamman har kronisk cholecystit
  • blåsan spasmer under inflammatorisk process i detta organ;
  • njurkolikprovocerad av pyelonefrit och andra faktorer;
  • feber med SARS och andra infektioner, fortsätter med en samtidig spasma av perifera kärl ("vit" feber).

  Kontra

  Även om läkemedlet är säkert för ett barn som utvecklas i livmodern, men dess användning är oacceptabelt för vissa patologier och hälsoproblem i framtida mamma.

  Behandling med Papaverin är förbjuden om en kvinna har:

  • överkänslighet mot någon ingrediens i drogen;
  • allvarligt nedsatt leverfunktion
  • diagnostiserat atrioventrikulärt block
  • avslöjade glaukom.

  Vid svåra sjukdomar i njurarna, sköldkörteln, hjärtat och andra organ kan detta läkemedel endast användas under överinseende av en specialist. Han borde undersöka den gravida kvinnan och se till att användningen av "Papaverine" i närvaro av sådana associerade sjukdomar är berättigad.

  Biverkningar

  Liksom alla droger, "Papaverine" kan ge upphov till oönskade biverkningar, även om det inte finns kontraindikationer för dess användning och dosen överskrids inte. Till exempel, efter att ha tagit ett sådant läkemedel, utvecklar några förväntade mammor en allergisk reaktion, varför läkemedlet omedelbart avbryts.

  Ibland provar detta läkemedel en minskning av blodtrycket, AV-blockaden, extrasystol, förstoppning eller sömnighet. I blodprov efter behandling med detta läkemedel kan eosinofili eller ökad aktivitet av leverenzymer detekteras.

  Om en gravid kvinna har något av dessa symtom, måste du sluta ta medicinen och kontakta en läkare.

  Hur man använder?

  suppositorier

  Den mest populära formen av "Papaverine" under graviditeten kan kallas suppositorier, eftersom piller börjar agera senare, och med ökad ton krävs den terapeutiska effekten för att få så snabbt som möjligt. De är angivna för hemmabruk och förbättra graviditeten 10-15 minuter efter introduktionen. Förutom att det aktiva ämnet absorberas från ljuset snabbare än från tabletten, verkar det också under en längre tid.

  Använd drogen bör först efter att ha hört en läkare, som bestämmer en enstaka dos som är lämplig för en viss kvinna. Stearinljus efter avlägsnande från förpackningen injicerad i rektum, helst efter naturlig tömning. Manipulation utförs liggande på sin sida.

  Standard singeldos - 1 suppositorium.

  Införandet av ljus bör utföras med lika intervall 2 gånger om dagen, och ibland - tre gånger om dagen.

  tabletter

  "Papaverine" -tabletter sväljer utan att knäcka och slipa, dricksvatten. Denna form krävs för huvudvärk, kramper i tarmarna och andra förhållanden. Måltider påverkar inte tidpunkten för dess användning, men om problem med mag-tarmkanalen är anledningen till att använda sådana "Papaverin", är det bättre att dricka drogen 30 minuter före måltiderna.

  Vanligtvis är en enstaka dos för en gravid kvinna en tablett. Detta verktyg används vid behov, men inte mer än 3-4 gånger om dagen.

  injektioner

  Om en omedelbar antispasmodisk effekt är nödvändig, kommer läkaren att ordinera "Papaverine" vid injektioner, eftersom dess åtgärd börjar utvecklas flera minuter efter det att den aktiva substansen träder in i kvinnans kropp. Injektioner ordineras vanligtvis intramuskulärt, men de kan injiceras i venen eller under huden.

  Vilken metod är att föredra i ett visst fall, läkaren måste bestämma. Till exempel, om det finns hög risk för missfall, är en kvinna på sjukhus och omedelbart ges en intravenös injektion så att läkemedlet kommer att fungera så snabbt som möjligt.

  Förfarandet måste utföra en sjukvårdspersonal. Om läkemedlet administreras intravenöst spädas "Papaverine" -lösningen ytterligare med isotonisk natriumkloridlösning.

  För att inte provocera en kraftig minskning av blodtrycket, störningar i rytmen av hjärtslag och andra biverkningar, föreskrivs ofta infusioner. Intramuskulära injektioner utförs två gånger eller tre gånger om dagen, varvid 20-40 mg av den aktiva substansen används för en injektion. Det ska finnas en paus på minst fyra timmar mellan två injektioner.

  Användningsperioden beror på den terapeutiska effekten: I akut tillstånd föreskrivs läkemedlet i 2-5 dagar och för behandling av kroniska patologier används en längre administreringssätt, exempelvis 1-2 veckor.

  recensioner

  Kvinnor som använde "Papaverin" i väntan på barnet, lämnar mycket bra recensioner om det här verktyget. Bland fördelarna med detta läkemedel kallas effektivitet, tillgänglighet och säkerhet. Särskilt beröm ljus, eftersom de har en enkel komposition, och använd denna form av "Papaverina" är mycket enkel.

  Enligt mest förväntade mammor, detta läkemedel hjälpte dem med hot och hypertoni, vilket eliminerar obehag i underlivet.

  Vad ska du byta ut?

  "No-spa"

  Den mest kända analogen av "Papaverine" kan kallas "No-shpu." Detta läkemedel hör till samma grupp av läkemedel, eftersom dess huvudsakliga ingrediens (drotaverin) också kan slappna av smidiga muskler och eliminera kramper.

  "No-shpa" är efterfrågan på livmoderhormon, det anses vara en modernare och säker medicin som produceras i tabletter och injektionsvätska. Denna medicinering kan användas för huvudvärk och tarmkramper. Det är tillåtet när som helst under graviditeten, eftersom det inte bryter mot fostrets utveckling.

  Den huvudsakliga kontraindikationen för användning av "But-shpy" är överkänslighet.Läkemedlet är inte heller föreskrivet om den förväntade moderen har störningar i njurarna, leverfunktionen är nedsatt eller hjärtsvikt har utvecklats.

  Byta "No-shpu", efter samråd med din läkare, kan du använda något annat läkemedel med samma aktiva substans, till exempel ta Drotaverine, Spasmol, Spasmonet.

  "Viburkol"

  Ett annat verktyg som kan användas istället för "Papaverine" med ökad livmoderton är "Viburcol". Detta är ett homeopatiskt läkemedel med en naturlig komplexkomposition, producerad i form av rektala suppositorier. Han noterade antiinflammatoriska, analgetiska, antispasmodiska och några lugnande effekter på grund av kamomill och belladonnoy.

  Framtida mödrar kan introducera sådana ljus inte bara med hypertoni utan också med sjukdomar i bronkierna eller urinorganen, liksom med flatulens och SARS. De skadar inte krummen i magen och kan användas även hos nyfödda barn.

  Det enda förbudet mot användningen av "Viburkola" är individuell intolerans.

  Verktyget används rektalt och biverkningar är extremt sällsynta.

  Se nästa video för mer information om livmoderton.

  Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa