"Polysorb" under graviditeten: bruksanvisningar

Innehållet

När en kvinna väntar på en bebis är det inte önskvärt för henne att ta någon medicinering. Under barnets bär är det emellertid olika hälsoproblem, som illamående efter att ha ätit inaktuell mat, en virusinfektion, njurinflammation, en allergisk reaktion eller förgiftning. I alla dessa fall kan framtida mamma tilldelas en "Polysorb".

Ett sådant läkemedel från gruppen av sorbenter kan binda olika toxiner och skadliga mikroorganismer. Det är säkert för fostret och nyfödda droger, så det används ofta både under graviditet och amning.

Funktioner av drogen

Polysorbens huvudbeståndsdel är kolloidal kiseldioxid. Denna oorganiska förening är den enda komponenten, eftersom det inte finns några andra substanser i preparatet. Färger, konserveringsmedel, parfymer och andra kemiska föreningar i denna medicin saknas.

Läkemedlet själv släpps i endast en form. Det är ett amorft pulver utan lukt, som har en vit eller vitblåaktig färg. Före användning tillsätts vatten till det för att bilda en suspension. "Polysorb" säljs i plastburkar innehållande från 12 till 50 g pulver, såväl som i påsar. Denna del av formen innefattar 3 g aktiv ingrediens.

Det är inte nödvändigt att presentera recept från läkaren för inköp av läkemedel på apotek.

Medelpriset på en burk med 12 g pulver är 200 rubel och en låda med 10 dospåse kostar ca 600 rubel. Det är möjligt att förvara läkemedlet hemma ospädd eller förseglat vid rumstemperatur under hela hållbarheten om 5 år. Efter utspädning med vätska ska medlet tas inom 48 timmar, men det är bäst att förbereda en ny lösning för varje applikation.

Observera att i namnet på medicinen finns vanligtvis två stora bokstäver "MP", men i vardagen är de ofta inte nämnda. Därför, när det gäller "Polysorb", är ett läkemedel som kallas "Polysorb MP" alltid menat. Detta är viktigt att komma ihåg, för att inte förväxla det med läkemedel som veterinärer använder (i namnet finns bokstäver "VP").

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur fungerar det?

Läkemedlet har en stark sorptionseffekt, på grund av vilken "Polysorb", efter att ha gått in i tarmen, kan absorbera mycket mer skadliga föreningar jämfört med ligniner, aluminosilikater eller aktivt kol. Det är därför det är väldigt populärt, inte bara för förgiftning, utan också för allergier, ARVI och andra sjukdomar.

Pulvret har ingen selektivitet, det absorberar en mängd olika ämnen, inklusive:

 • patogena mikrober;
 • allergener i mat;
 • giftiga ämnen;
 • etanol;
 • mediciner;
 • gasformiga ämnen;
 • virus;
 • toxiner som produceras av bakterier;
 • patogena svampar;
 • radionuklider;
 • överskott kolesterol, kreatinin, urea;
 • biologiska ämnen bildade under infektionssjukdomar;
 • tungmetallsalter.

Är det tillåtet under graviditeten?

Den aktiva föreningen av läkemedlet kan inte absorberas genom tarmväggarna, därför går det inte in i blodet och förändras inte i kroppen.Det har absorberat alla exogena och endogena skadliga ämnen, lämnar matsmältningsorganet oförändrat. Av denna anledning kan Polysorb inte ha negativ inverkan på utvecklingen av smulor i magen och på livmoderns tillstånd under graviditeten.

Detta gör att du kan använda denna sorbent inte bara i 2 och 3 trimester, när många läkemedel inte skadar barnet, men också under första trimestern, när barnets organ bara läggs ner och eventuellt yttre inflytande kan ge upphov till utvecklingsfel.

En framtida mamma kan ta Polysorb om hon har feber, illamående, diarré, kräkningar, huvudvärk eller andra symtom på förgiftning. Läkemedlet hjälper till att lindra tillståndet vid toxicos, vilket ofta oroar kvinnor i de tidiga stadierna, så det här är en av huvudorsakerna till att Polysorb utnämns medan man väntar på ett barn. Det är också indicerat för intestinala infektioner, oavsett orsak, samt förgiftning med bortskämda produkter.

Många framtida mammor tar "Polysorb" och med sådana problem:

 • SARS, influensa eller kyla;
 • struma;
 • purulenta infektioner;
 • brännskador;
 • Förgiftning med tungmetaller och andra gifter
 • matallergier;
 • drogöverdos;
 • hepatit;
 • hemolytisk anemi;
 • eksem, psoriasis och andra hudsjukdomar;
 • nedsatt njurfunktion.

Ibland kan du hitta rekommendationer för att ta Polysorb för halsbränna, men denna enterosorbent kan inte bli av med ett sådant smärtsamt symptom som ofta hotar framtida mammor de senaste månaderna. Om du behöver eliminera halsbränna väljer läkaren ett annat läkemedel som klarar av detta problem.

Kan det skada?

Även om "Polysorb" och hänvisar till ofarliga läkemedel som kan användas även hos ammande barn, Det finns fortfarande vissa kontraindikationer för att använda ett sådant pulver.

 • Intolerans, som, men ibland, men uppträder och kan uppstå utslag, obehag i magen och andra symtom.
 • En sådan enterosorbent kan inte tas i fall av ett peptiskt sår, speciellt om det komplicerades genom blödning.
 • En ytterligare kontraindikation mot behandling med Polysorb är intestinal atony.

Bland biverkningarna av läkemedlet är möjliga allergiska reaktioner, med utseendet som upptagandet avbryts omedelbart.

Några förväntade mammor klagar över utvecklingen av förstoppning, vilket också kan uppstå om du överstiger dosen. därför med en tendens till förstoppning från användningen av denna sorbent är bättre att vägra. Andra biverkningar efter Polysorb observeras vanligtvis inte. Inga fall av överdos av pulver har rapporterats ännu.

En annan skada från "Polysorb" är möjlig om den förväntade mamman tar något annat läkemedel. Det handlar om försämringen av deras absorption under verkan av kiseldioxid, vilket kommer att påverka effektiviteten av behandlingen. För att eliminera detta problem, Mellan användningen av "Polysorb" och att ta andra droger rekommenderar att du väntar på 1-1,5 timmar. Samma intervall rekommenderas för måltider, så att alla användbara ingredienser från livsmedel normalt absorberas i kroppen (om du dricker Polysorb medan du äter, kan det störa detta).

Hur man tar?

Polysorb bör tas internt, vilket gör en terapeutisk suspension av pulver. För att göra detta kombineras drogen med vanligt vatten eller annan dryck. Efter omrörning av medicinen dricker de omedelbart det. Detta görs vanligtvis mellan måltiderna, men när det gäller livsmedelsallergier är det utspädda läkemedlet berusat med mat.

Dosen av läkemedlet väljs individuellt, så en gravid kvinna är bättre att inte dricka det själv, men rådfråga först med din läkare.

Per 1 kg av vikt används 0,1-0,33 g pulver - denna dagliga dosering, i genomsnitt 6-12 gram, är uppdelad i 3-4 gånger.

Använd oftast 1-2 matskedar pulver, som omrörs i 100-150 ml vätska.Vid dosering är det nödvändigt att ta hänsyn till att cirka 3 gram aktiv förening kan placeras i en matsked och en tesked rekryterad från "kullen" innehåller ca 1 gram medicin.

Om den förväntade mamman har en brännskada eller fästande hud, kan pulvret appliceras externt. För akne och akne används masker ofta också.

Varaktigheten av användningen av "Polysorb" bestäms av både sjukdomen och kvinnans välbefinnande. Vanligtvis är det tillräckligt med mat i några dagar om det är matförgiftning, tarminfektion eller ARVI. Vid sådana sjukdomar rekommenderas det att ta ytterligare 2-3 dagar efter normalisering av patientens tillstånd. Om sorbenten avges med ökad nivå av bilirubin på grund av aktiv hepatit, varar behandlingsperioden 7-10 dagar och njursvikt kräver längre behandling (20-30 dagar eller längre).

Vid en allergisk reaktion är läkemedlet berusat tills de negativa symtomen helt har försvunnit. emellertid tar Polysorb längre än 2 veckor rekommenderas inte., eftersom det kommer att påverka absorptionen av olika näringsämnen, såsom kalcium eller vitaminer.

Om den förväntade mamman är ordinerad för en långvarig administrering av denna sorbent, kommer läkaren definitivt förskriva ytterligare vitaminpreparat.

recensioner

Polysorbbehandling under graviditeten svarar oftast väl. Kvinnor bekräftar dess effektivitet vid berusning, diarré, allergisk utslag och andra problem. Många gravida kvinnor noterade den positiva effekten av "Polysorb" vid tidig toxik.. Enligt dem hjälpte läkemedlet att bli av med kräkningar och morgonjuka, reducerade svårighetsgraden av obehagliga känslor på grund av starka lukt eller att äta vissa livsmedel.

Dessutom benämns vanligtvis nackdelarna med ett sådant verktyg som dess obehagliga smak, eftersom utspädd "polysorb" är en suspension. Biverkningar av denna medicinering är sällan noterade, men vissa förväntade mammor klagade över förstoppning.

analoger

Att ersätta "Polysorb" vid förlossning Läkaren kan rekommendera Enterosgel. En sådan gelpasta, vilken framställs i påsar och rör, innehåller en kiselorganisk bas. Det kan adsorbera toxiner, giftiga ämnen, allergener, skadliga bakterier och andra föreningar. Det är tillåtet att applicera både under de första månaderna av graviditeten och i senare perioder.

  En annan effektiv analog av "Polysorb" kan kallas «smektu». Effekten av detta läkemedel beror på smektit, vilket också är huvudbeståndsdelen av diosmektit och neosmektin. Alla dessa droger är tillåtna för någon graviditetsperiod, säker för fostret och finns i delpackningar. De hjälper till med diarré, kräkningar, halsbränna, flatulens och andra obehagliga symptom från mag-tarmkanalen.

  Byt "Polysorb" burk och piller "Laktofiltrum". Deras huvudsakliga skillnad är närvaron av två aktiva föreningar samtidigt. En av dem (lignin) absorberar allergener, gifter och bakterier, den andra (laktulos) hjälper till att utveckla en fördelaktig mikroflora. Verktyget är säkert för framtida mödrar, ofta föreskrivna för patienter med rotavirus, giardiasis, dermatit, leverinflammation, dysbakterios och många andra patologier.

  Instruktioner för användning "Polysorb", se följande video.

  Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa