Användning av "Bepanthen" under graviditeten

Innehållet

Under namnet "Bepantin" produceras flera produkter som hjälper till att ta hand om huden och behandla olika hudproblem. Dessa läkemedel tillverkas av Bayer och säljs i disken utan recept. De är representerade av salva och grädde, och dexpanthenol ger sin effekt på huden.

Detta ämne tränger in i huden och blir vitamin B5, vilket har en positiv effekt på epidermis. I synnerhet stimulerar detta vitamin hudceller, vilket bidrar till deras snabbare regenerering och undertrycker även den inflammatoriska processen i dem. Dessutom har han förmågan att normalisera vattenbalansen i huden och skydda mot skadliga yttre påverkan.

Är det möjligt att ansöka?

När du bär en baby måste en kvinna ge upp de flesta mediciner, eftersom deras aktiva substanser kan ha negativ inverkan på fostrets utveckling.

Användningen av "Bepanten" är helt säker för både den förväntade mamman och för krummen i magen.

Varken kräm eller salva är inte kontraindicerad för gravida kvinnor i någon trimester. De gäller inte bara om kvinnan överkänner ingredienserna "Bepanten". I alla andra fall leder sådana medel inte till kvinnokroppen, och eftersom deras aktiva substans inte tränger in i blodet, går det inte in i barnet.

Förväntad mamma kan smörja "Bepanten" huden med överdriven torrhet och skalning. Sådana preparat appliceras också på bränd, irriterad, rodnad och inflammerad hud, eftersom de fungerar bra med sår, små sprickor, brännskador och andra brott mot hudens integritet.

De används ofta för att förhindra hudskador från frost, solljus eller vind. En annan vanlig anledning till att använda Bepanthen medan man väntar på en baby är att behandla streckmärken som uppträder på buken, höfterna, bröstet och andra ställen på grund av viktökning och hormonjustering. Om de förekommer på den framtida moderens hud, med hjälp av dexpanthenol, kan de avlägsnas på kort tid.

Vissa kvinnor noterar den positiva effekten av "Bepanthen" i hemorrojder, även om det inte finns någon sådan sjukdom i indikationerna för kräm och salva. Enligt dem bidrar drogen till att bli av med smärta och klåda, vilket minskar den inflammatoriska processen. Men innan sådan användning av medel borde definitivt rådfråga din läkare.

Vi noterar också att genom att köpa Bepantin under graviditeten kan en kvinna använda den inte bara före födseln utan vidare. Sådana droger är säkra och ammade, och för nyfödda barn. En ammande mamma kan behandla bröstvårtor med Bepanten för att bli av med sår eller sprickor.

Vid spädbarn används den vid behandling av blötsutslag, nackdelar, stekhett, grunda brännskador och liknande problem.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Särskilda funktioner

Innan du köper "Bepanten" för framtida mamma, bör du bestämma på lämplig form. Cremen fuktar huden bättre och penetrerar epidermis snabbare, så det är utmärkt med irritation, svår torrhet och rodnad. Det används också oftare för profylaktiska ändamål. Ointmentets sammansättning innefattar dessutom vax, paraffin och mandelolja, på grund av vilket medlet blir tjockare och kvarstår på huden längre. Denna form av "Bepanthen" läker perfekt sprickor och andra mindre skador.

Bepantin appliceras på inflammerad, torr eller skadad hud flera gånger om dagen. Vanligtvis appliceras en kräm eller salva på morgonen, och vid behov används andra gången före sänggåendet. Mer exakt bör behandlingsfrekvensen och mängden medicinering per ansökan klargöras med läkaren. Smörjning av huden utförs efter förberedande rengöring. I detta fall utförs behandlingen i cirkulära rörelser tills den absorberas helt.

Läkemedlet ska inte vara i kontakt med slemhinnan, därför bör omedelbart sköljas omedelbart med rent vatten i händelse av oavsiktlig kontakt med näsa, ögon eller mun. Det rekommenderas inte att använda andra hudbehandlingar samtidigt som Bepanten så att deras komponenter inte blandas.

Om den förväntade mamman har en ganska omfattande hudskada, det finns områden av suppuration och det finns ingen terapeutisk effekt från användning av Bepanten inom 1-2 veckor krävs en medicinsk undersökning.

recensioner

De flesta kvinnor som använde "Bepanten" under graviditeten, pratar positivt om honom. Bland de främsta fördelarna med grädden är dess ljuskonsistens, god absorption i huden, låg lukt och inga biverkningar. Endast i mycket sällsynta fall efter hudbehandling skedde klåda, dermatit eller en annan negativ individuell reaktion, på grund av vilken behandling av Bepantenom övergavs.

Fördelarna med salva anses vara en ekonomisk konsumtion, avsaknaden av parabener och konserveringsmedel i kompositionen och en snabb terapeutisk effekt på irritation, sår och rodnad. Det sprids lätt och tvättas utan problem och lämnar inga märken på kläder och kropp. Enligt mamma läker denna form av medicin snabbt repor, skärningar, brännskador och andra skador.

Bland bristerna i "Bepanthen" nämns vanligtvis sitt höga pris. I genomsnitt, för ett rör som innehåller 30 gram av läkemedlet, måste du betala 400 rubel, vilket är dyrare än många liknande verktyg. Dessutom kallar många föräldrar salvan för fet och viskös, vilket är anledningen till att de ofta föredrar grädden.

analoger

Om den förväntade mamman inte kan använda Bepantin av någon anledning, kan hon ersätta den med en annan dexpanthenolbaserad beredning, till exempel Pantoderm salva, Panthenolspray aerosol eller D-Panthenol kräm. Sådana verktyg eliminerar också irritation och torrhet, är säkra under graviditeten och för barn i alla åldrar.

Om en kvinnas hud skadas eller inflammeras kan du använda drogen "Bepanten Plus" eller analogt "Depantol". I deras komposition sattes en antiseptisk komponent, som är klorhexidin, till dexpanthenol.

Liksom "Bepanten" är effekten på huden också noterad i läkemedlen "Solcoseryl", "Desitin", "Elidel", "Drapolene", "Tsindol", "Sudokrem" och andra som framställs i form av en kräm, lotion, emulsion, salva, schampo eller aerosol. Men de innehåller andra aktiva substanser, därför rekommenderas att välja en sådan analog under graviditeten tillsammans med en läkare.

Om du behöver välja en analog av "Bepanthen" för att förebygga hudtorkning eller utseende av streckmärken, kan du också använda speciella kosmetiska serier för gravida eller ammande barn, till exempel Weleda, Bubchen eller Mustela. Dessutom förhindrar användningen av naturliga oljor, som kokos eller kakao, att huden sträcker sig.

Instruktioner för läkemedlet "Bepanten" ges i följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa