Egenskaper av senapgips under graviditeten

Innehållet

Under lång tid ansågs senapplåster nästan vara en panacea för alla katarralsjukdomar. Så snart hostan dök upp, var patienten omedelbart rekommenderad senapplaster på hans bröst och baksida.

Under de senaste åren har popularitet av denna behandlingsmetod visat sig borta. Senast påminner man om senor av gravida kvinnor som är bannade från de flesta hostmedicin, och det här ställer sig upp frågan huruvida de kan placeras eller inte och hur man gör det för att inte skada barnet.

Om metoden

Innan vi svarar på frågan om framtida mödrar får använda senapsgips, är det värt att minnas vad det är och hur de fungerar. Senapgips i dag hänvisar mer till sättet för traditionell medicin än till traditionella metoder. Och ingenstans, förutom Sovjetunionen (och sedan Ryssland), är sådana metoder varken hosta eller kalla eller ARVI behandlade.

En senapgips är en bit tjock papper som är täckt med senapsfrö upp till 0,5 mm tjock. En senapgips kan vara hemlagad, men dessa betraktas allmänt som "termonukleära" och leder ofta till lokala hudförbränningar.

Senap-gips verkar lokalt irriterad hud från de kemiska effekterna av senapolja. På den plats där detta verktyg appliceras uppträder en inflammatorisk extern process, blodkärlen utvidgas. Åtgärden i det här fallet är mer distraherande än läkande - medan huden under senapsplaster gör ont, det finns ingen tid att tro att det är ont att hosta eller värka.

I Sovjetunionen var användningen av senapplaster en självklart fråga, och i varje respektfull familj fanns en reserv av sådana medel vid sjukdom hos en av hushållens medlemmar. Senapsplåster placerades på både barn och gravida kvinnor, och ingen bekymrade sig för detta. På bröstet och bakåt sätta senapplastor med bronkit, med en kyla med hosta, på lederna och musklerna med neuralgi. De accelererade modningen av kokar och karboner.

Så det var tills pengar uppstod på apotekens hyllor, trevligare och effektivare.

Dessutom insåg läkarna att sjukdomen, om det är en vanlig virusinfektion, inte påverkar påläggningen av senapgips, det är faktiskt att senapgips är en obehaglig och meningslös sak.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Användning av gravida kvinnor

Om du köper ett paket läkemedels senapgips och läser bruksanvisningen, är det inte skrivet någonstans att de är förbjudna medan du väntar på ett barn. Det innebär att användning under graviditet är tillåten, men medicinska experter är övertygade om att allt är långt ifrån så enkelt med senapplaster som det verkar.

En eventuell förlossningspersonal med gedigen erfarenhet och erfarenhet kommer att bekräfta att kvinnor för några decennier sedan, när aborter var relativt sällsynta och dömda, blev av med en oönskade baby med senap och senap komprimeras i mage och nacke. Ökad blodcirkulation i dessa områden i hälften av fallen ledde verkligen till missfall.

Om du verkligen vill använda en senapgips för att behandla förkylning under graviditeten, bör du fortsätta med principen om rationalitet och säkerhet. den 1 trimester av graviditeten senapsgips kan fungera som det fungerade tidigare - leda till spontan abort. I kroppen hos en gravid kvinna ökar mängden cirkulerande blod och appliceringen av en lokal irriterande kan leda till ett temporärt utflöde av blod från bäckenorganen, vilket är teoretiskt farligt. Om vi ​​anser att den medicinska effekten av metoden är nästan ingen, och senapplåster är ett distraherande verktyg, är det värt risken?

I 2: a och 3: e trimestern är införandet av senapplaster fyllda med en ökning av blodtrycket, och många förväntade mammor lider av dem utan senapplåster. I ett tillstånd av högt blodtryck kan placentaavbrott inträffa, för tidigt arbete kan börja. Återigen är frågan varför? Fördelen med dem kommer trots allt inte att vara så mycket som påstås av företrädare för den äldre generationen, som själva växte upp på senapsplommon och uppfostrade sina barn och barnbarn på dem.

Således är frågan om det är möjligt eller inte, den framtida mamman själv måste avgöra. Det skulle vara bra om hon först rådde med läkaren först. Generellt kan senapsplåster inte betraktas som ett säkert, rimligt och korrekt sätt att behandla under barnets bärande.

alternativ

Om en kvinna som befinner sig i en "intressant position" är sjuk, borde du inte omedelbart rusa till apoteket för senapplaster eller häll senap i dina strumpor. Det är mycket säkrare och mer korrekt att ringa doktorn till huset. En specialist hjälper till att avgöra om denna infektion är bakteriell eller bakteriell, hur svårt det är, hur kursen är, om det finns några komplikationer. Det kommer att vara möjligt att hämta alternativa behandlingsmetoder när du hostar efter att läkaren har svaret på alla dessa frågor.

Eventuella andningssjukdomar under graviditeten kräver att reglerna om effektiv och säker behandling följs.

  • Luften i lägenheten ska vara tillräckligt fuktig så att det bronkiala slem som produceras under sjukdomen i stora mängder inte torkar ut. Annars är sannolikheten för komplikationer mycket högre.
  • Var noga med att kräva riklig varm dryck, det kommer att bidra till utspädning av bronkial slem.
  • Eventuella läkemedel som inte har ordinerats och godkänts av en läkare är förbjudna under graviditetens trimester, särskilt i de tidiga stadierna.

I avsaknad av hög temperatur är kvinnan inte förbjuden från inandning, andas inte in över potatis, för att inte orsaka termiska brännskador i luftvägarna. Det är bättre att använda en inhalator. Om det inte finns någon allergi är användningen av eteriska oljor tillåtet.

En speciell expektorantmassage, även kallad vibrerande, har en bra effekt. Den består av vibrerande tappning på bröstet med fingertopparna.

Om emellertid den framtida mamman verkligen vill sätta senapplaster, bör du följa reglerna för deras användning.

Hur man använder?

Trots de överflöd av tips som den förväntade mamman kan möta på Internet för att få svar på frågan om hur man sätter senapgips under graviditeten bör det förstås klart: ditt beslut att bli behandlat med senapsgips kan ha negativa konsekvenser beskrivna ovan. Genom att fatta detta beslut tar du ansvaret för barnets liv i livmodern.

Du får inte sätta senapplastor på fötterna eller sätta senap i dina strumpor under graviditeten, även om du använde den här metoden för varje sjukdom tidigare. Lokal irriterande verkan i fotområdet är fylld med blodflöde till nedre extremiteterna och bäckenorganen, vilket i sin tur kan leda till missfall. Av samma anledning rekommenderas det inte att förväntade mödrar och soar ben.

Att lägga senapplaster på halsen, på bröstkörtlarna, i magen och i ländryggen är strängt förbjudet. Lägg senapplaster i enlighet med bifogade instruktioner, försök att inte överdriva dem. Om du känner svår klåda eller smärta ska du ta bort dem. Under graviditeten förändrar kvinnorna immunitetens arbete, ökar sannolikheten för en allergisk reaktion.

Senapolja är en stark allergen och en negativ reaktion är möjlig under graviditeten, även om det aldrig har varit en sådan allergi före graviditetens början.

Strikta kontraindikationer

Om majoriteten av gravida kvinnor som bär sitt barn utan komplikationer kan själva bestämma användningen av senapgips, eftersom de inte är officiellt välkomna, det vill säga kategorin förväntade mammor som är förbjudna att ens tänka på senapgips. Dessa inkluderar kvinnor med alla typer av allergier i historien som lider av bronkial astma.

Dessutom är användning av senapsplaster strängt förbjuden för hudproblem, när det finns akne, utslag, blåsor, alltför torr hud och repor på platsen för den avsedda uppläggningen. Sådan behandling är också kontraindicerad för kvinnor med eksem och psoriasis.

recensioner

Enligt recensioner, senast plåster, trots förbuden, finns fortfarande användning bland förväntade mammor. Vissa hävdar att verktyget är värdelöst och inte hjälpte dem på något sätt, andra är övertygade om att endast tack vare senapet och återhämtat sig. Ofta, enligt kvinnors uppfattning, kan läkare själva inte komma till en gemensam åsikt - terapeuten rekommenderar senapplaster till den förväntade mamman och har fått veta om utnämningen, och gynekologen förbjuder kategoriskt.

Den berömda doktorn Yevgeny Komarovsky säger sin åsikt om iscensättning av senapplaster i videon nedan.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa