Vilka ljus för hemorrojder kan användas under graviditeten?

Innehållet

Sju av tio framtida mammor som bär ett barn står inför ett obehagligt och smärtsamt problem - hemorrojder. Skälet kan vara annorlunda, men oftast vid svullnad och förlust av venös fångst utanför analfinkteren är livmodern "skyldig", som pressar in de inre organen och stör blodtillförseln.

Det är mycket svårt att behandla hemorrojder under graviditeten, eftersom inte alla läkemedel kan användas under graviditeten. Om hur framtida mödrar väljer rektala suppositorier för att bli av med ett känsligt problem kommer vi att berätta i den här artikeln.

Principer för behandling av hemorrojder under graviditeten

Behandling av hemorrojder hos gravida kvinnor är en svår uppgift. Droger för att bli av med en obehaglig sjukdom har utvecklats och sålts mycket, men inte alla kan användas av kvinnor i en "intressant position". Konstigt som det låter är valet av medicin en mindre uppgift. Först och främst ordinerar läkaren en kvinna för att rätta till sin livsstil. Utan detta kommer inga ljus och salvor hjälpa.

Uppgift nummer ett är att göra rätt diet. Eftersom utvecklingen av hemorrojder bidrar till fetma och privat förstoppning, bör mat vara lätt och inte orsaka svårigheter med avföring.

En gravid kvinna som lider av hemorrojder kan inte ätas, men du kan inte svälta av uppenbara skäl heller. Det är bäst att äta 5-6 gånger om dagen, i små portioner, bilda kosten så att varje måltid är balanserad - inklusive kolhydrater, fetter, proteiner och monosackarider.

På framtidens bord borde mamma vara färska grönsaker och frukter i stora mängder, eftersom fibern, som finns i dem, underlättar utsöndring av avföring. Användbara produkter som pommes frites, honung, kokta betor och betesaft.

Låt inte proteinmaten överflödas, eftersom det bidrar till förstoppning - Kött, fisk, stallost måste äta tillräckligt för att möta barnets behov som växer under hjärtat i proteiner. Överskjutandet av dessa produkter leder till svårighetsskador.

Gravida kvinnor ska helt och hållet överge de stekta och kryddiga, från att äta kryddor, från bakgåsdeg, bakning, fabrikssöt och choklad. Också kontraindicerade produkter som förbättrar bildningen av tarmgaser - mousserande vatten, bönor och kål.

En sådan diet bör följas av en kvinna hela tiden kvar till barnets födelse för att undvika återkommande hemorrojder.

Förutom näring innehåller behandlingsregimen väl utformade och planerade fysiska aktiviteter. Med tanke på den speciella situation där kvinnan är belägen borde du inte bära dig själv med övningar i gymmet, men du borde inte sitta på soffan med hemorrojder heller.

En kvinna bör införa en regel - varje dag att gå i frisk luft, göra gymnastik, som kommer att inriktas på att stärka de anal-sphincter-musklerna och förhindra felfunktion av blodtillförseln till de nedre venerna, vilket innefattar hemorroida ådror.

Den tredje obligatoriska komponenten för framgångsrik behandling av hemorrojder under graviditeten är det korrekta tillvägagångssättet vid avföringsprocessen. Toalettpapper kan inte användas. Det är bäst att tvätta under rinnande vatten utan att använda tvål efter varje resa till toaletten.

Det är viktigt att se till att avföringen hålls i en "enda mottagning". Om det varar mer än fem minuter, när en kvinna sitter på toaletten och väntar på en ny våg av tarmperistal, stör blodtillförseln till hemorrojderna och situationen kan förvärras. Om det inte var möjligt att tömma tarmarna helt, skulle man lämna toaletten och återvända dit i trettio till fyrtio minuter.

Enema kan ingå i behandlingsregimen för att bekämpa förstoppning. Men under graviditeten är traditionella enemas med stor mängd vätska oönskade. Det är bäst att använda mikroclystrar, till exempel "MicrolaxEller hemgjorda mikroclysters med havtornsolja. De låter dig snabbt klara av förstoppning och har en lokal helande och antiinflammatorisk effekt.

Kvinnor som lider av hemorrojder under graviditeten får ofta hänvisningar till fysioterapi. På kliniken på bosättningsorten håller de sessioner av magnetterapi, fysioterapiövningar. Men operation i väntetiden för ett barn är snarare en sällsynthet, en nödvändighet som orsakas av en svår form av hemorrojder, som massas av anal blödning, släppt ut knutar som inte kan sättas manuellt.

Behandlingsregimen innehåller också mediciner, dessutom, både systemiska, med en gemensam venotonisk och antiinflammatorisk effekt, såväl som lokala - ljus, salvor och geler.

Ibland består behandlingsregimen av en kombination av systemiska och lokala läkemedel.

I fall av små hemorrojder av grad 1-2 är det möjligt att göra endast med lokala medel, förutsatt att kvinnan strikt följer alla andra rekommendationer - följa lämplig näring, måttlig men tillräcklig fysisk aktivitet, göra gymnastik, övervaka tarmrörelser och gå till fysioterapi.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Lokala förberedelser

Lokala preparat kommer nästan inte in i den systemiska cirkulationen, och därför är deras effekt på det växande barnet minimalt. Under graviditeten är topiska antihemorrojder av två slag - rektala suppositorier och salvor (eller geler).

De har alla antiinflammatorisk verkan, många innehåller smärtstillande medel, nästan alla har sårläkande effekter. Vissa läkemedel består av ämnen som kan stoppa blödningen och stärka blodkärlen.

Det är svårast att hitta rätt produkter till gravida kvinnor vars symptom på delikat sjukdom uppträdde under första trimestern. Upp till 14 veckor är inte önskvärt att använda droger i allmänhet.Därför är det viktigt att det valda läkemedlet är naturligt och har ett minimum av biverkningar.

I den andra och tredje trimestern av graviditeten valet av droger är mycket bredare. Hos många gravida kvinnor fortsätter symptomen på hemorrojder, som började under graviditeten, för en tid efter att de föddes, och hos vissa kvinnor ökar de efter födseln, så frågan om att välja stiftpiller för ammande är också relevant.

Det finns också få sådana droger. Vi har utarbetat en lista över godkända droger för förväntade mammor och nyfödda kvinnor. Denna information är utforskande, endast en läkare ska ordinera ett läkemedel.

Tillåtet i 1 trimester

"Relief"

Under detta namn produceras en hel rad läkemedel med antihemorrhoid effekt, endast ett läkemedel från linjen, Relief Advance, är tillåtet för gravida kvinnor. Om honom och prata mer detaljerat.

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är bensokain, som extra ingredienser, ljus och Relief Advance salva innehåller hajolja och kakaobönaolja. Suppositorier är vita eller något gulaktiga.Salvan med samma namn säljs komplett med en applikator som underlättar administrationen av läkemedlet.

Sammansättningen av läkemedlet väljs på ett sådant sätt att de tre huvudsakliga effekterna av applikationen är antiinflammatoriska, sårläkning och bedövning.

Biverkningarna är minimala - tillverkare indikerar att klåda och svullnad kan uppträda på en öm punkt efter användning av läkemedlet endast om de appliceras felaktigt.

Stearinljus introduceras 4 gånger om dagen - på morgonen och på kvällen före sänggåendet, och efter varje tarmrörelse 1 ljus åt gången. Salvan används på liknande sätt, och den kan appliceras inte bara topiskt, utan administreras även rektalt med hjälp av en applikator.

Behandlingsförloppet är en vecka. Om kvinnan efter 7 dagars användning inte kände lättnad, borde du definitivt kontakta proktologen. Om behandlingen i behandlingen uppträder blödande från ändtarmen, avbryts läkemedlet och omedelbart vänder sig till proktologen.

"Natalsid"

Detta är ett mycket populärt botemedel mot hemorrojder under graviditeten. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är natriumalginat. Förutom det i sammansättningen av suppositorierna är endast fast fett, vilket är fullständigt upplöst efter administrering.

Med hemorrojder med blod, slutar ljusen blöda ganska snabbt och börjar omedelbart främja läkning av de skadade slemhinnorna och sprickorna.

Biverkningar är ganska sällsynta. De manifesteras i en måttlig allergisk reaktion, utseende av klåda, skalning. Information om överdosering är inte tillgänglig idag. Läkemedlet är godkänt för inträde vid något graviditetsstadium, inklusive första trimestern, det påverkar inte embryot och fostret negativt.

Daglig dosering - 2 ljus. En administreras på morgonen, en annan på kvällen. Du kan komma in i drogen efter avföring vid en annan tidpunkt på dagen. Behandlingsförloppet från 7 till 14 dagar. Innan introduktionen rekommenderar tillverkarna att man lätt försvår suppositoriet med rent vatten.

"Alginatol"

Dessa ljus i deras sammansättning och arbetsprincip är analoga med "Natalsid". Aktiv ingrediens - natriumalginat.

Trots det kemiska namnet har substansen ett naturligt ursprung, det extraheras från bruna alger. beredning slutar snabbt blöda och reparerar skadad vävnad.

Ljus kan användas upp till fyra gånger per dag. Ett ljus sätts i taget åt gången. Den rekommenderade dosen är på morgonen, på kvällen och efter varje tömning av tarmarna eller enema.

Det finns praktiskt taget inga biverkningar av läkemedlet, endast en liten sannolikhet för en individuell reaktion på huvudkomponenten av läkemedlet indikeras.

Behandlingsförloppet är från en vecka till två veckor. Om behovet av ansökan och efter denna tid kvarstår, efter en kort paus kan du återuppta proceduren. Ett inslag i ansökan, som vid preparatet "Natalcide", är behovet att fukta stötpasta med vatten innan det införs i ändtarmen.

"Havtorn"

Dessa ljus är användbara inte bara för hemorrojder. Under graviditetsprocessen möter kvinnor ibland behovet av att dra fördel av havtorns helande effekter och att behandla gynekologiska problem.

Sammansättningen av läkemedlet bara naturliga ingredienser - havtorn olja och fast fett. Rektala suppositorier har en orange eller ljus orange färg och lukt typiskt för havtorn.

Havtornolja läker snabbt de skadade slemhinnorna, hjälper till att lindra svullnad, minska smärta.

Behandlingsförloppet kan överstiga två veckor, eftersom havtornsolja inte har några skadliga effekter på moderns och barnets organismer.

Den rekommenderade behandlingsregimen är 1 ljus två gånger om dagen. Antalet suppositorier kan ökas till tre.

Bland de angivna biverkningarna är individuella allergiska reaktioner på havtorn.Om denna typ av allergi inte är, kan läkemedlet användas säkert vid något graviditetsstadium.

Tillåtet i 2: a och 3: e trimestern

"Ultraproct"

I hjärtat av detta läkemedel finns två aktiva ingredienser - fluokortolon och cinokokainhydroklorid. Castorolja används som hjälpämne. Detta läkemedel är tillgängligt i både suppositorieform och salvaform.

Förpackningsalva fylls med ett speciellt tips för att underlätta applikationen.

Aktivitetsspektrumet för läkemedlet är ganska brett - det har det antipruritisk effekt, hanterar snabbt en obehaglig brännande känsla i anusen. Åtgärda väl lindrar smärta, förhindrar puffiness och inflammation.

Den obestridliga fördelen är att Ultraprokt fungerar mycket snabbt och länge.

Under graviditetens första trimester är läkemedlet officiellt förbjudet, men i andra och tredje är användningen ganska möjlig. Om det används felaktigt kan biverkningar vara möjliga, till exempel om du använder stearinljus kontinuerligt i mer än 4 veckor i rad, kan du uppleva torr hud i anusen, atrofi i huden och slemhinnan.

Standarddosering är 2 ljus per dag. Ibland kan läkaren rekommendera 4 ljus per dag, dosen av salvan är liknande. När hälsotillståndet börjar förbättra, rekommenderas att ta drogen under en tid för att fixa resultatet (högst en vecka), men minska dosen med hälften.

Salvan pressas direkt i ändtarmen, med egna fingrar och applikatorn som erbjuds i satsen. Stearinljus introduceras på traditionellt sätt.

Om en gravid kvinna har flera droppar venösa noder rekommenderas att du först använder salvan medan du noggrant ställer in noderna inuti.

En överdos kan bara uppstå om en kvinna av någon anledning sväljer en viss mängd rektala suppositorier.

Negativa reaktioner från centrala nervsystemet kan orsaka läkemedlets anestetiska komponent, som är cinchoinhydroklorid. också Undvik kontakt med ögonen.

"Hepatrombin G"

Som en del av läkemedlet heparin, prednison och lauromakrogol. Läkemedlet på apotekets hyllor finns i form av salva och i form av rektala suppositorier.

Salvan kan appliceras inte bara topiskt, utan också administreras rektalt, för detta ändamål finns det en speciell spets i förpackningen.

Aktiva ingredienser förstärker blodkärlen, förhindrar trombos och hjälper också till att bli av med klåda i anusen, eliminera smärta och förhindra utveckling av ödem och inflammation. Läkemedlet är förbjudet att använda under graviditeten i de tidiga stadierna, men från den 14: e veckan kan medlet tas.

Stearinljus injiceras upp till tre gånger om dagen efter varje avföring, ett smalt lager av salva appliceras på den drabbade platsen och gnidas lätt. Om nödvändigt, sätt in salvan i ändtarmen med en speciell spets.

Vanligtvis använder gravida kvinnor detta läkemedel som ett förstahjälpmedel för förvärring av hemorrojder, För att förebygga denna obehagliga sjukdom under graviditeten är det bättre att välja ett mildare läkemedel.

"Anuzol"

Gravida kvinnor i andra och tredje trimestern får ta drogen från den här linjen "Anuzol Neo". Dessa är rektala ljus av grönaktig färg, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är zinkoxid.

Stearinljus har en torkning, antiseptisk och anti-hemorrhoid effekt. De lindrar smärta, hjälper till att minska knutar och lindra inflammation.

Stearinljus introduceras i liggande läge i 7-10 dagar, 1-3 ljus per dag. Den exakta dosen av läkemedlet som föreskrivs av den behandlande läkaren. Det finns nästan inga biverkningar av läkemedlet, det finns inte heller några data om överdosering.

Under amning

"Ihtiolovaya"

Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen i dessa rektala suppositorier är ichthyol, som läker, lindrar smärta, verkar som en stark antiseptisk. Lyset varar i mer än 12 timmar, och därför rekommenderas endast en injektion av ett ljus per dag. När du kör hemorrojder kan du inte använda mer än 2 ljus per dag.

Biverkningar är allergiska reaktioner mot ichthyol, som oftast manifesteras av utslag av hudutslag, lokal rodnad och en stark brännande känsla i anus. Men ett sådant scenario är ganska sällsynt.

Stearinljus är tillåtna för användning vid alla graviditeter och efter födseln, eftersom det aktiva ämnet inte har någon effekt på fostret eller ammande barnet.

Förutom dessa ljus kan lakterande mödrar använda produkter som är tillåtna under första trimestern - Alginatol och Sea Buckthorn.

recensioner

Enligt recensioner av framtida och framgångsrika mödrar är det rektala suppositorier som är det mest populära sättet att behandla hemorrojder medan de bär en baby. De är lätta att använda och ganska effektiva. Ofta väljer gravid "Natalsid" och "Relief"Det är just dessa som läkare traditionellt har ordinerats i förlossningskliniken.

Dessa hjälpmedel hjälper snabbt, men med de flesta gravida kvinnor återkommer hemorrojder med tiden, så erfarna mödrar rekommenderar alltid att man håller ett paket med ljus i kylskåpet.

Det är också användbart att ha klar is i frysen, eftersom det hjälper till att lindra klåda och bränna i det allra första skedet innan du applicerar stearinljuset eller omedelbart efter injektionen.

Det största antalet negativa recensioner om droger som "Ultraproct" Enligt gravida kvinnor återkommer smärtan och obehaglig knockout av noderna efter en behandlingsperiod så tidigt som den andra veckan och du måste börja om igen och de här kombinerade drogerna har en mycket bredare lista över biverkningar än "Havtorn", "Ihtiolovyh" och andra naturliga ljus.

Trots ljusets effektivitet måste vissa efter att ha fött barn fortfarande ge samtycke till operation, eftersom förlossningen förvärrar processen.

Förebyggande och lämpliga droger

Förebyggande av förvärmning av hemorrojder under graviditeten och dess primära manifestation överensstämmer med en korrekt balanserad diet, liksom ett sätt av tillräcklig rörlighet och aktivitet.

En kvinna ska gå, gå, göra övningar, lätt icke-belastande gymnastik. Det är viktigt att kontrollera viktökning, undvik övervikt. Under graviditeten bör du vara mer uppmärksam på säkerheten under analsex, och det är bättre att helt avbryta det.

Det är viktigt att undvika långvarig förstoppning. Eftersom detta problem ofta åtföljer graviditetstillståndet kan du använda vissa droger för att förhindra förstoppning och förhindra utveckling av hemorrojder:

"Glycerin"

Dessa ljus med glycerol har en laxerande effekt, och därför kan de tas som förebyggande av förstoppning under graviditet och under amning. Från de hemorrojder som har börjat hjälper de inte, eftersom de bara är effektiva vid utspädning och utsöndring av avföring, men kan väl komplettera standardbehandlingsregimen med ett annat läkemedel.

Det är bäst att komma in dem 15 minuter efter frukost. Toaletten kan vanligtvis gå 20-30 minuter. Användning av läkemedlet under graviditeten bör alltid samordnas med den behandlande läkaren.

För förebyggande av hemorrojder och dess behandling i graviditetens initiala steg kan den förväntade mamman använda effektiva och billiga calendula rektala suppositorier, papaverinmed propolis.

För att lära dig hur du sätter in ett rektalt stötfångare korrekt, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa