Sensationer och tecken under embryoimplantation

Innehållet

Implantation är processen att införa ett befruktat ägg i livmoderns endometrium. Om denna process går bort med överträdelser eller inte sker alls, kommer graviditeten inte att komma. Därför försöker kvinnor som har väntat och planerat en graviditet under lång tid att fånga de subtilaste nyanserna av känslor för att förstå huruvida detta har hänt eller inte.

Timing och process

Conception hände. Men det här räcker inte. Det är nödvändigt att det befruktade ägget framgångsrikt nått från äggledaren, där mötet med spermatozoiden ägde rum, till livmoderhålan, där barnet måste växa och utvecklas under graviditeten. På detta sätt skickas zygoten, som förvandlades till en oocyt efter befruktning, sänds den första dagen efter befruktningen, och det tar vanligtvis från 3 till 5 dagar.

Sedan ytterligare 1-2 dagar, och ibland längre är det befruktade ägget i fri simning i livmodern. Det matar på de fördelaktiga substanser som finns i livmodervätskan och väntar tålmodigt tills det spikas på livmoderns vägg.

Om det inte händer, om 4-5 dagar dör det befruktade ägget och kommer ut tillsammans med nästa menstruation, kan kvinnan inte ens gissa att hon var "nästan gravid".

Zygoten går igenom morula scenen och blir en blastocyst. Den har två skal. Den inre blir då grunden för bildandet av barnets inre organ, och den yttre är ansvarig för implantationsprocessen, och sedan för placentaformationsprocessen.

Blastocysten håller sig vid livmoderns vägg. Från och med detta börjar implantationen. Genomsnittlig tid - 7-8 dagar efter ägglossningen. Men det finns en senare eller tidigare implantation. Processen att införa blastocyst i livmoderväggen varar cirka 40 timmar.

Clinging till endometrium transformeras det yttre skiktet av blastocysten till tunna hår, ledarna. Först producerar de enzymämnen som löser upp endometrieceller. I det resulterande utrymmet gräver fosterägget så djupt som möjligt. Sedan förenar villi med blodkärlen och bildar korionen.

Vid slutet av implantationen börjar embryot att ta emot näringsämnen från moderns blod.

Graviditet har kommit, men en kvinna kommer bara att veta om en tillräcklig mängd av ett speciellt hormon som produceras av cellerna av korionen, hCG, ackumuleras i blod och urin.

Detta kommer att hända omedelbart före eller omedelbart efter menstruationstiden, det vill säga ungefär en vecka efter implantation.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Känslor och tecken

Officiellt är det troligt att en kvinna inte upplever några speciella tecken och känslor under implantationen. Processen är så mikroskopisk, cellulär, att att känna åtminstone är något nästan omöjligt. Men återkopplingen från kvinnor visar tydligt att många lyckades känna implanteringen, och för ett antal framtida mammor var det ganska ont.

Inte alla känner till implantationen. Det beror på individuell känslighet, främst på förändringar i hormonella nivåer.

Oftast beskriver kvinnor sina känslor så här:

  • lite ländvärk lite, som tidigare menstruation (men upp till menstruation är ungefär en vecka, och därför väger mycket få personer uppmärksamhet åt dessa svaga, knappt märkbara smärtor);
  • Underlivet kan skada, men det finns ingen svår smärta, bara mindre värkande obehag som varar i ungefär två dagar och går.
  • Temperaturen stiger något (inte högre än 37,0 med lite, och därför kan en kvinna inte uppmärksamma detta heller);
  • huvudvärk, ont i halsen, hosta och frossa verkar - immunitet under implantering minskar kraftigt för att ge ägget möjlighet att inte avvisas av vaksamma immunceller och vanligtvis kvinnor uppfattar dessa känslor som en signal att de helt enkelt har blivit förkylda eller fångat ett virus.
  • dåsighet ökar, kvinnan känner sig överväldigad, trött, en litet ängslig känsla kan uppstå.
  • många säger att de kände en svag metallisk smak i munnen - medicinen vet inte hur man ska förklara det.

Endast den så kallade implantatblödningen kan hänföras till mer eller mindre tillförlitliga tecken.

I processen att införa äggstocken i endometriella skiktet löser enzymerna cellerna i livmoderns inre foder och det frigjorda blodet kan gå utanför. Det finns lite blod, eftersom det inte är ådror eller artärer som är skadade, men de minsta blodkärlen i människokroppen - kapillärerna.

Vanligtvis reagerar kvinnor med förvirring - före menstruationen finns det fortfarande en vecka, eller ännu mer, och klandrar utseendet av blodig spotting på ett fel i cykeln. emellertid implantering urladdning har inget att göra med menstruation, och inom en dag finns det inget spår av dem.

Ett sådant tecken visas inte hos alla kvinnor, och därför borde du inte lita på det som en tidig diagnos av graviditet. Detta är en av de medicinska mysterierna, vilka forskare fortfarande inte kunde förklara mekanismerna.

Endast en sak är förvisso säker - sådan blödning påverkar inte på något sätt fosterets utveckling, moderns tillstånd eller graviditeten i sig, och det påverkar inte heller arbetets gång.

Om en kvinna regelbundet mäter basaltemperaturen, då Vid 40 timmars implantering kan hon vara uppmärksam på termometerets ökning till 37,4-37,5 grader.

Om temperaturen är högre och det finns smärta, talar vi om den inflammatoriska processen och inte om embryonets implantering.

HCG-nivån stiger vartannat dag och fördubblar dess värden. Det är därför, teoretiskt och igen, inte alla redan efter 4-6 dagar kan en kvinna få de första förändringarna i hennes kropp och välbefinnande, orsakad av en förändring i hormonbalansen.

Dessa symtom kan inkludera mild illamående, yrsel, svaghet, ökad trötthet, temperaturökning på kvällen till subfebrila värden. Många kvinnor beskriver det i dessa termer började de drastiskt förändra sitt humör - från sorg till glädje, från irritation till ilska. Även kvinnor säger det de blev mer sentimentala och på något sätt var de särskilt bekymrade över de rörande bilderna av spädbarn, kattungar, valpar och andra "milotar" om de träffade dem på Internet.

Användbara tips

Om en kvinna verkligen vill bli gravid och söker ut varje dag efter ägglossning tecken på graviditet, är hon stressad. I detta tillstånd produceras stresshormoner - adrenalin och kortison. De blockerar delvis produktionen av könshormoner.

Implantation får inte ske på grund av reducerade nivåer av progesteron. Och eftersom det bästa som kan rekommenderas - slappna av. Således ökar du chanserna för framgångsrik implantation.

Det är anmärkningsvärt att minskning av vikt före konception ökar sannolikheten för implantation med nästan 45%. För att göra detta är det tillräckligt att bara förlora 5% kroppsvikt med övervikt. En kvinna som förväntar sig en graviditet som ett mirakel rekommenderas inte att dricka kaffe - koffein påverkar negativt nivån på könshormoner.

Experter rekommenderar kvinnor, som föreslår att de kan bli gravid, under andra halvan av menstruationscykeln att använda mer mat med hög proteinhalt - kött, fisk, mejeriprodukter. Det ökar också sannolikheten för framgångsrik implantering av äggstocken i livmodern.

För information om hur embryot implanteras, se nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa