Är det möjligt att skära hår under graviditeten: för och emot, läkares åsikter

Innehållet

Du vill alltid vara en vacker och attraktiv kvinna, och barnets bärbarhet är inget undantag. Men när man försöker "skapa skönhet", möter många gravida kvinnor information om förbud mot hårklipp medan de väntar på en bebis. Gilla det eller inte, förstår vi inom ramen för denna artikel.

Varför förbudet mot frisyr?

Vi lever i XXI-talet, och det tycktes omöjligt, fantastiska författare från förra seklet, för oss den vanligaste verkligheten. Mobil kommunikation, Internet, rymdflygning, videokommunikation på avstånd - allt detta kommer inte som någon överraskning. Samtidigt passerade vidskepelse och antika idéer kärleksfullt vidare till människor från generation till generation på ett fantastiskt sätt i oss.

Legenden, tecken och overtro är mycket starkare än alla politiska trender, lagar och växelkurser, eftersom de har upplevt mer än en linjal, en politiker, mer än en revolution och en förändring i värdesystemet.

Långt sedan personen lagt stor vikt vid håret. De betraktades som en symbol för skydd, liv, kommunikation med högre befogenheter. I antiken trodde man att människans hår, sin kunskap, erfarenhet och andlighet var koncentrerade i människans hår.. Hårtrimning var en del av ett rikt sortiment av tortyråtgärder som användes av bönderna för förhör med missbruk. Så, under medeltiden, var en särskilt farlig häxa, innan den brändes på staven eller drunknade, föredragen att först klippas, så att hon inte kunde använda sina magiska krafter och överleva.

I rädsla för berövandet av vitalitet och erfarenhet, klippte inte bara kvinnor, utan även företrädarna för det starkare könet sitt hår. Lite senare började männen fortfarande få en hårklippning och insåg att långa krökar hindrar jakten, syftar noggrant, är en sårbar plats i hand-till-hand-striden. Men det var inte nödvändigt för kvinnor att göra allt detta, så de behöll synen, med tanke på det som en del av ansvaret för att bevara elden och andligheten i familjen.

Lite senare började representanter för slaviska folk trimma sina hårtips lite, men bara på den växande månen, för att säkerställa snabbare hårväxt.

Håret var inte vanligt att visa upp - kvinnor flättade dem och gömde sig under huvudbonader. Från den här traditionen föddes idén om besatta och galna människor - de var alltid porträtterade med löst och disheveled hår.

Före bröllopet flätade flickorna en flätad och efter äktenskapet två. Skytten ansågs vara en kvinnlig amulett, pålitlig, nästan rustad, sitt skydd mot det onda ögat, från andras skull, från fiendernas trolldom. Skytten fick bara rasa upp vid en begravningsrit, när en kvinna var adjö till någon från hennes nära släktingar.

Förbudet mot hårklipp var särskilt strikt för kvinnor, som snart skulle bli mödrar. De hade inte tillåtet något förfarande alls.p, jämnt trimma tipsen på den växande månen. Man trodde att på en tid då en kvinna inte bara ansvarar för sig själv utan också för barnet, kan effekten på håret ta bort styrkan och hälsan hos båda.

Det är nödvändigt att förstå att medicinen vid den tiden var långt ifrån avancerad och dödligheten hos kvinnor i arbetskraft och spädbarn var hög.

Eventuell komplikation vid förlossning eller under graviditet var ofta orsaken till tragiska konsekvenser. Det var därför kvinnor letade efter möjliga sätt att rädda sig själva och fostret, och ett av dessa sätt var att förbjuda hårklippningar.

Vilka av dessa tecken har nått vår tid:

  • en tjej som skär håret under graviditeten förkortar sitt barns liv, och ju mer hon avbryter, desto mindre barnet kommer att leva.

  • skjuvning under graviditet ansågs förbjudet på grund av den möjliga risken att föda henne före det försvagade barnets benämning

  • man trodde att en kvinna som skär håret, är i en "intressant position", berövar ett barn med andlig förbindelse med högre makter, deras hjälp och stöd, sådana barn kan då få svårt att finna sig i livet, uppfylla sitt öde, vara lyckliga och de är bokstavligen dömda för olycka

  • man trodde att en kvinna som sköljer sitt hår fördömer ett barn till ett "kort sinnen", att leva under förutsättningar av medfödd låg intelligens, svaga mentala förmågor eller till och med för vansinne eller demens

  • På fredagar var gravida tjejer förbjudna även att göra håret - kammade håret och flätande flätor. Detta, enligt tecken, lovade en svår leverans. Så gick de flätat från torsdag till lördag.

Idag verkar dessa uttalanden löjligt och löjligt, men gravida kvinnor är misstänksamma för människor, och därför finns det många frågor de adresserar till läkare, flickvänner och äldre släktingar. Det finns inget överraskande att vidskepelser som har överlevt i våra dagar fortsätter att sprida sig, för det kommer definitivt att finnas någon som kommer att svara på den gravida kvinnan att hon absolut inte kan få en hårklippning och kommer att motivera den med en av ovanstående "argument".

Vad återstår att göra av en kvinna som redan är rädd för allt i världen - möjliga komplikationer, sjukdomar och missbildningar hos en bebis och födelsemärta? Om hon har långt hår är det lättare att komma överens med förbuden - hon flätas eller samlas i en hästsvans och en skönhet. Men hur ska man vara tjejer som är vana vid att behålla sina korta hårklippningar i estetisk och korrekt form, besöker frisören nästan varje månad? Det finns två alternativ - antingen glömma förbuden och vara vackra, eller lyssna på tecknen och gå upp till födelsen med en vuxen och slarvig frisyr.

Om de säger att gravida kvinnor inte kan klippa håret, speciellt är det farligt i början, var noga med att fråga varför. Kanske kommer orsaken att kallas exotisk alls, och då kommer du att kunna komplettera ovanstående lista med antika förskräckliga overtroingar med ett nytt objekt, för vilket efterkommarna säkert kommer att uppskatta dig.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Fördelar och nackdelar

Att acceptera antika vidskepelser och följa dem eller inte uppmärksamma tecken är en privat fråga för varje enskild kvinna. Därför är frågan om huruvida man ska klippa eller inte, förväntas mödrar måste själva bestämma sig. Inga bevis på att hårklipp kan skada ett barn eller på något sätt komplicera den generiska processen, vetenskapen har inte hittat. Därför har kvinnor som är vana vid haircut ingenting att frukta..

Det är nog att komma ihåg att i Kina finns det till exempel en gammal tradition - en kvinna som har lärt sig att hon är gravid, skär hennes hår kort så att de inte tar bort sina extra vitaminer och mineraler under graviditeten och lämnar lejonens andel av fostret under hjärtutveckling. Traditionen att skära hår i ett gravid tillstånd hade ingen effekt på befolkningen i landet, och i fjol uppgick den till nästan en halv miljard människor, och bekräftade återigen att Kina är det mest befolkade landet i världen.

Om du vill ha en frisyr, men rädsla och vidskepelser är starkare, är det bättre att skjuta upp frisörbesöket till en mer gynnsam tid och göra en frisyr efter barnets födelse.

Ingenting bra av erfarenheter för en gravid kvinna och hennes älskling kommer bara inte fungera om hon nu gör frisyren, och då kommer de återstående månaderna inte att sova på natten, nervös och orolig för barnets tillstånd. Rädsla för förlossning, vilket kan vara svårt på grund av ett hårklipp i början, kan i sig orsaka svårt förlossningI ett tillstånd av rädsla främjar produktionen av hormonerna adrenalin och kortison muskelklämmor.

Psykologiska attityder till förmånlig graviditet, lätt och framgångsrik leverans - det här spelar en stor roll. Hårets längd samtidigt spelar ingen roll i barnets öde, eller i sin mors skeds öde. Om det är bekvämare med en kort hårklippning (enligt exempel på kinesiska gravida kvinnor) kan du därför få en hårklippning så många gånger som nödvändigt för att behålla din egen känslomässig komfort och välbefinnande.

Om framtida mamma känner sig mer skyddad med det vuxna håret, så kan du leva för att föda och med en sådan frisyr är det viktigaste lugnet.

Olika religioner har sin egen syn på att klippa kvinnligt hår, och vanligtvis är det inte sammankopplat med den gravida livet. Ortodoxin uppmuntrar inte hårklippningar, i Gamla testamentet påminner om Samson, som förlorade sin styrka med sitt hår, men han fördömer inte en persons önskan att trimmas och rådar därför inte till gravida kvinnor. Hårlängden är egen verksamhet.

I buddhismen är det bra att raka huvudet bra - det här är hur en person rensas av kroppslig smuts och avslöjar sig till himmelsk visdom. Men det finns yogier och sadhus som tvärtom inte rakar sitt hår och skär inte håret för att bevara alla sina andliga metoder. I buddhismen är kvinnor som är gravida och utan att raka sina huvuden mycket respektfulla, som om de har berört den högsta heligheten och fått grepp om nåd, och därför reglerar inte heller religionen hårets längd.

I islam är korta frisyr för kvinnor inte välkomna, men bara för att en kvinna inte ska vara som män antingen externt eller genom handlingar. Det finns inget separat förbud att skära hår under graviditeten i religionen.

I judendomen är frågorna om hårklippning och rakning ägnat åt hela delar av Torah, eftersom de inte bara beskriver tillåtligheten av hårklippningar utan också detaljerade beskrivningar av de tillåtna sätten att klippa hår, men kvinnors hårklippningar är tyvärr inte beskrivna där. I allmänhet välkomnar den här religionen inte avskärning av kvinnligt hår, men förbjuder inte det strängt.

Yttrande från läkare och modernt utseende

Eftersom förekomsten kommer att ta håret på gravida kvinnor berodde främst på den låga utvecklingsgraden av medicinsk vetenskap i antiken, då Idag är obstetrik-gynekologer och neonatologer enhälliga i den uppfattningen att en frisyr på ingen sätt kan skada en gravid kvinna och hennes barns utveckling. Därför är ett uppenbart svar på frågan om det är möjligt eller inte att göra en modig kort frisyr för en gravid kvinna uppenbart - det är möjligt.

En annan fråga är att hårets tillstånd, liksom huden och naglarna under graviditeten varierar. Hår under verkan av hormonell bakgrund med en övervägande av progesteron blir starkare och starkare, ändarna av håret splittras mindre, behovet av deras anpassning minskar. Men många framtida mammor uppmärksammar det faktum att håret börjar växa snabbare, och detta är också sant.

Om det regrowna håret inte gillar en gravid kvinna kommer det inte att finnas något hemskt i det faktum att hon ska gå till en skönhetssalong och göra en hårklippning, som hon kommer att känna sig mer bekväm.

Tvivelaktiga, misstänkta och upplever gravida läkare rekommenderar att uppmärksamma hur många kvinnor som gör hårklippningar varje dag, omedveten om att de är gravida, liksom hur många kvinnor fortsätter att skära håret under graviditeten, utan att veta något om de relevanta tecknen. Både de och andra, avslutar framgångsrikt termen, föder friska barn och blir vackra mödrar.

Och om det finns komplikationer vid förlossning eller barnets hälsa påverkas ägarna av långa flätor och kvinnor med bra rakade huvuden lika mycket, eftersom hårets längd inte påverkar graviditeten, antingen på fysiologinivå eller på biokemisk eller annan nivå. gör inte.

Hårvård under fertilitetsperioden

Oavsett huruvida den förväntade mamman kommer att skära håret eller inte, bör du göra några justeringar i vården av dem, eftersom hårets tillstånd förändras under graviditeten.Korrekt vård kommer att bidra till att undvika problem som mjäll, seborré, tippsektion i postpartumperioden, massiv håravfall efter förlossning. För de som är rädda för att skära håret i en "intressant position", kommer den korrekta vården att hjälpa till att behålla håret på ett anständigt sätt, även om det har vuxit.

Först och främst bör det förstås att medan barnet väntar kan kvinnans hårtyp förändras. Om de tidigare var torra och spröda kan de bli normala, och de normala kan bli feta, särskilt de senaste månaderna före förlossningen.

Därför är det viktigt att ändra hårvårdsprodukter - du kan behöva schampo eller balsam för en annan hårtyp än tidigare.

Köpa schampon bör balsams vara uppmärksam på kompositionen. Den kemiska sammansättningen av produkten, i motsats till det faktum att det skärs, kan påverka barnets och mamternas hälsa, och därför är det värt att undvika produkter med mycket konserveringsmedel, parfymdoftar. Den sista punkten är mycket viktig med tanke på att alla framtida mammor har större risk att utveckla allergier, till och med ämnen som inte orsakade negativa reaktioner före graviditeten.

Det är bättre att använda medicinsk kosmetika som säljs i apotek. Du kan använda många folkmedel för att tvätta håret - äggulor, ekbark avkok, lökgruel med brittleness och förlust, vegetabiliska oljor för att göra hårmaskor, och även vassle.

Hårspetsarna, om de delas, kan matas separat, köpa oljelösningar av vitaminerna A, E, B i ampuller. En sådan näringsblandning som appliceras på dem kommer att vara mycket användbar. Men du kan bara ta in vitaminer med doktors tillåtelse. Hypervitaminos kan leda till allvarliga fostrets missbildningar.

Varje dag måste du betala ca 10 minuters ledig tid för att massera hårbotten.. Du kan massera det med fingertopparna i cirkulära rörelser, du kan använda en kam - det kommer att påverka näring och blodtillförsel av hårsäckar positivt. Det viktigaste är att kamning inte är traumatisk för detta använd träkammer med ett brett avstånd mellan tänderna.

Det rekommenderas att färga håret med naturliga formuleringar som inte innehåller ammoniak, formaldehyd, parabener, helst henna, basma. Använd inte tonad schampo, skum eller gel. Sådan färgning kan givetvis inte stå emot motstånd, men skadan av det kommer att vara minst.

Om en kvinna inte färgade håret före graviditeten, är det bättre att inte starta sådana experiment under graviditetsperioden Oönskad perm, permanent färgning. Särskilt uppmärksam på sammansättningen av färger och vårdprodukter måste kvinnan under första trimesternoch även i slutet av graviditeten. I början av graviditeten inträffar smala och känsliga embryogenesprocesser och i slutet av graviditeten börjar placentan att klara sämre med sin barriärskyddsfunktion och därför är det bättre att inte riskera att lägga barnets hälsa i onödig risk.

Se om följande video handlar om huruvida gravida kvinnor kan klippa håret.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa