Vad skiljer sig från ultraljudsskärmen?

Innehållet

Under graviditeten görs mycket forskning, och detta leder framtida mamma till verklig förvirring. Denna artikel hjälper till att förstå skillnaden mellan det vanliga utförandet av ultraljudsscreening.

Vad är det

Ultraljud är en metod som låter dig få en visuell bild av ett framtida barn medan han fortfarande är i livmodern. En sådan undersökning utses av en obstetriksk-gynekolog. Under graviditeten, minst 3 av dessa studier. Vid en patologisk kurs kan det vara nödvändigt att genomföra denna undersökning oftare.

Läkare ringer genom hela diagnostikkomplexet, vilket gör det möjligt att upptäcka olika abnormiteter vid fostrets utveckling eller anomali hos mamman.

Screening omfattar inte bara en ultraljudsskanning. Vissa biokemiska analyser används också för att genomföra det. I varje graviditetsperiod är de egna.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Vad är liknande?

Ultraljud är vanligtvis en viktig del av regelbunden screening. Med denna metod kan du få ganska mycket information om hur en viss graviditet fortskrider. Denna metod ger också läkare en visuell bild av hur bra fostret utvecklas och gör det också möjligt att se de viktigaste fostrets strukturer.

För ultraljudet används specialutrustning. Undersökning hos gravida kvinnor utförs vanligtvis med transvaginala eller transabdominala sensorer. Den resulterande bilden visas på bildskärmarna.

Under graviditeten rekommenderar läkare att framtida mamma ska genomgå flera ultraljudsundersökningar. Det finns strikt reglerade medicinska dokument som används för att fastställa de nödvändiga datumen för ultraljudsskanning för gravida kvinnor.

Framtida mammor saknar ofta regelbundna screenings. Detta kan anses vara ett stort misstag. Identifiering av dolda patologier som kan uppträda på olika graviditetsstadier, låter dig förhindra eller snabbt identifiera många genetiska och kromosomala sjukdomar. För att etablera dem, rekommenderar läkare oftast att kvinnor dessutom passerar några biokemiska tester.

Vad är skillnaden?

Screening är ett obligatoriskt förfarande under första och andra trimestern. den tredje trimestern det utförs enligt vissa medicinska förhållanden. I vissa fall kan ultraljud utföras mycket oftare än screening. Utvecklingen av en sådan situation är möjlig med en komplicerad eller patologisk graviditet. I de tidiga stadierna av en baby transporteras en ultraljudsskanning för att utesluta ektopisk eller "frusen" graviditet.

Prenatal screening är ett mycket viktigt förfarande, som tilldelas alla kvinnor utan undantag. Det är viktigt att notera det Det utförs inte bara i vårt land. Liknande diagnostiksystem för graviditet utförs nästan över hela världen. Endast listan över nödvändiga analyser och studier som utses i varje enskild graviditetsperiod är annorlunda.

Screening med ultraljud avslöjar abnormiteter i fostrets utveckling, såväl som de utvecklade anomalierna av fostrets strukturer.

I det här fallet kan det inte hänföras till ultraljud av moderns inre organ. En sådan undersökning ingår inte i screeningen.

För första gången kommer framtida mamma att ta reda på alla undersökningar när hon först registrerar sig hos förlossningskliniken på grund av graviditeten. Gynekologen, som kommer att observera den gravida kvinnan i framtiden, kommer att göra omfattande rekommendationer för henne med obligatorisk införande av screeningsdatum. Varje framtida mamma bör alltid komma ihåg att de inte bör missa.

Under screeningen bestämmer läkare speciella indikatorer, vilket återspeglar graden av fosterutveckling. De skiljer sig avsevärt från graviditetens första och andra trimestern. Att fastställa diagnosen av en ultraljud är inte tillräckligt. Den kompletteras med biokemiska analyser.

Tolkningen av resultaten gällde gynekologer. Vid behov kan de hänvisa till en gravid kvinna för samråd med andra specialister. Terapeuter behandlar behandling av samtidiga sjukdomar som identifierades under den framtida mammans undersökning.

Om, efter undersökningen, läkarna har bestämt att den förväntade mamman har en viss patologi, kan hon behöva ytterligare test eller ultraljud. I sådana fall kan sådana studier inte längre betraktas som en screening. De utförs för att övervaka graviditeten. Misslyckande med att skicka dem kan vara skönt försämring av fostrets utveckling och svårigheter under födseln.

Se nästa video för mer information om prenatal screening.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa