På vilken vecka kan du ta reda på barnets kön genom ultraljud?

Innehållet

Varje gravid kvinna ser fram emot det ögonblick då du kan bestämma barnets kön. Många tecken kommer att vara kopplade till detta, men den mest tillförlitliga metoden är ultraljudsundersökning (ultraljud). Det ger mer exakt information: Att äta sött eller salt betyder inte alls om en tjej kommer att bli född eller en pojke. Om i vilken vecka du kan ta reda på barnets kön kommer vi att berätta i den här artikeln.

Könformation

Många kvinnor försöker podgadat tid av samlag för perioden före inledningen av ägglossning, om de vill ha en tjej. Man tror att uppfattningen på dagen för ägglossningen är förknippad med en pojks födelse. Det är dock möjligt att förstå vad barnets kön beror på, utan olika övertygelser och vilja. För det ofödda barnets kön ansvarar inte kvinnornas cykelns dagar, inte kost och sammanfall av perioderna för förnyelse av blod i föräldrarna, men mannen. Och ensamma: bakteriecellerna (spermier) kan vara bärare av den kvinnliga uppsättningen kromosomer (XX) eller manlig (XY).

Vem är född, bestäms omedelbart vid befruktningstillfället. Det beror på vad spermier kan komma till ägget och befruktar det. Carrier XX garanterar födelsen av en tjej, bärare XY - en pojke. Från kvinnan i fråga om att planera golvet absolut ingenting. Hennes kromosomsats är alltid densamma - XX.

Omedelbart efter befruktning på kromosomal nivå bestäms barnets kön, ögonens färg, hår, ungefärlig höjd, förmåga och hälsotillstånd. Allt detta och annan information finns i DNA. Från tidpunkten för uppfattningen börjar intressanta och snabba processer av celldelning (bakteriedannande). Könsorganen bildas på femte veckan av graviditeten, men könkörtlarna, trots att könet redan är förutbestämt, börjar bara bildas under den 7: e veckan av graviditeten enligt förlossningsperioden (från den första dagen av den sista menstruationen).

Två veckor senare bildade embryot äggstockar (om det är en tjej) eller testiklar (om pojken var tänkt). Och de och andra kön körtlar bildas i buken på buken. Det finns 8 förlossningsvecka (6 veckor från uppfattningen). Uppkomsten av könsskillnader hos pojkar ökar något. Redan i mitten av den 8: e obstetriska veckan börjar testiklarna producera testosteron (det manliga könshormonet). Under sin verksamhet börjar det interna reproduktionssystemet att läggas aktivt.

Externa tecken på kön, barn förvärvar endast 10-11 veckor av sin mammas graviditet. Det är svårt att skilja en pojke från en tjej på denna term. Externt är könsorganen hos dem och andra exakt desamma. De är ett sexuellt tuberkel, som under påverkan av steroidhormoner hos pojkarna blir till penis och hos tjejer - in i klitoris. Detta händer ungefär den 12: e veckan av graviditeten.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Myter och sanning om uppfattningen om pojkar och tjejer

Otålighet uppmuntrar mycket tro, varav många är opålitliga.

Anslutning med ägglossning

Man tror att spermier med en "gentleman" -sats XY är snabbare och smidigare, och celler med kvinnlig tjugonde är fjädrande, eftersom flickan måste bli uppfattad före ägglossningen, pojken rätt vid ögonblicket av ägglossningen.Faktum är att spermier med vilken som helst uppsättning kromosomer har ungefär samma livskraft, aktivitet och uthållighet. Sexuellt samlag före ägglossning kan inte garantera en tjej, som en pojke inte kan garantera på dagen för ägglossningen. Sannolikheten för 50/50 och andra alternativ är uteslutna.

Föräldrar ålder

Folket argumenterade starkt för att en man som är äldre än en kvinna har en bättre chans att bli gravid. Om situationen är omvänd är flickor troligare att de är födda i deras par. Med utgångspunkt från bevisbaserad medicin är detta uttalande inte baserat på någonting.

Även för några år sedan publicerades ett vetenskapligt arbete på detta ämne av brittiska forskare, som föreslog att föräldrarnas ålder spelar en roll i förhållande till den förstfödda. Statistiken gav dem möjlighet att bedöma sannolikheten för ett sådant beroende på 30-35%. Inte så mycket att betraktas som en ofelbar sanning.

Säsong, Rh-faktor och föräldrarnas karaktär

Vinter, vår eller sommar påverkar inte produktionen av en man av en eller annan sperma, och därför är sannolikheten att bli en pojke eller tjej under en viss årstid inte mer än fördomar.

Rhesusblod är en indikator på närvaron eller frånvaron av protein närvarande över röda blodkroppar. På reproduktionssystemet är negativt eller positivt rhesus påverkar inte under några omständigheter. Den folkliga uppfattningen att starka och starkvilja kvinnor är mer benägna att föda pojkar kan vara sanna i vissa fall, men det finns ingen vetenskaplig och övertygande relation, liksom övertygande statistik.

IVF

Ja det är sant. Artificiellt urval tillåter föräldrar att välja ett barn av vilket kön som helst, för i provröret är barnens golv exakt känt före omplantningen av moderen till det befruktade ägget.

Ultraljud på sexbestämning

Ofta kommer många kvinnor till ultraljud efter att ha försenat nästa menstruation. Moderna graviditetstester, enkla hemma, vanligtvis inom några dagar efter en fördröjning (några före), visar två staplar. På grund av tillgången till ultraljudsdisposition föredrar de flesta kvinnor och tjejer ultraljud, snarare än att genomföra ett test. Kön hos det ofödda barnet, innan könsorganen bildas, kan inte kallas en kvinna av någon, även den bästa diagnostikern, som arbetar med den modernaste utrustningen.

De första ultraljuden i början av graviditeten utförs transvaginalt: detta möjliggör en bättre bild av livmodern. En kvinna blir ombedd att fylla blåsan medan dräktighetsperioden är liten. Redan vid den 12: e veckan (särskilt i tunna kvinnor) kan transabdominal ultraljud utföras (sensorn kommer att angränsas till magen). Svår undersökning kan vara intestinala gaser, som hos gravida kvinnor ofta ackumuleras från tidiga villkor att bära en baby.

Innan du besöker ultraljudskåpet i några timmar är det bättre att dricka "Espumizan"Eller"smektu»Eftersom ackumulering av gaser kan komprimera bukorganen och något snedvrida bilden som presenteras för ultraljudsläkaren.

En erfaren läkare av ultraljudsdiagnostik kan teoretiskt överväga skillnaden i vinkeln hos flickor och pojkars sexuella tuberkel och upp till 12 veckor, men sannolikheten för ett fel före detta datum blir stor.

Föräldrar kan ta reda på deras barns kön under den första screeningen (om ultraljudsundersökningen är planerad för 12-13 veckor av graviditeten). efter 13-14 veckor barnets yttre könsorgan är tydligt urskiljbaraMed fostrets rätt position och en gratis recension för diagnosen kan du röra hemligheten och ta reda på de första förslag från läkare om barnets kön.

Ultraljud i denna period ställer sig inte i uppgift att bestämma barnets kön. Studien är nödvändig av andra skäl, diagnostikern måste ta reda på:

 • graviditetens närvaro
 • placenta attachment site;
 • antalet frukter;
 • barnets vitalitet (barn);
 • fosterbildning och eventuella avvikelser från normen.

Barnets kön vid 13-14 veckor kan ses om barnet inte rör sig aktivt vid diagnosdagen, står inför sensorn, täcker inte könsorganen med pennor eller navelsträng. En erfaren specialist som arbetar med en ultraljudsscanner i 15-20 år kan se dem på bildskärmen. Metoden för ultraljud för någon graviditetstid är nästan densamma. Noggrannheten i sexbestämningen ökar med varje månad, men under andra hälften av graviditeten kan det minska.

Ultraljuds noggrannhet

Noggrannheten hos den första ultraljudsskanningen beror på doktorns kvalifikationer, sin arbetserfarenhet och klassen av utrustning i ultraljudsskanningen. Resultat på definitionen av kön vid första screeningen bör inte ses som en ovillkorlig sanning, även om sannolikheten är en exakt "träff" hos en erfaren doktor är ca 75-80%. Ofta vägrar doktorn vid denna tidpunkt att diskutera barnets kön och erbjuder att återvända till det här ämnet om en månad.

Konventionellt är den typiska perioden vid vilken ett barns könsbestämning kan bestämmas med en noggrannhet på upp till 90% 15-16 veckors svangerskap.

När en kvinna passerar andra screeningFrågan är helt berättigad. Svaret från den diagnostiska ultraljudsmonsten kommer att bli säker. Vid det här datumet är pojkens penis, hans skrotum och flickor läppliga synliga när man lätt tittar på fostret. Vid den 20: e veckan är det nästan omöjligt att göra ett misstag med golvet, även om allt kan hända.

Läkare ultraljud diagnostisera det Den mest obegränsade vyn är golvet hos barn på 23-25 ​​veckor av graviditeten. Vid den här tiden har barnen fortfarande möjlighet att njuta av att räta sig i livmodern för att öppna för översynen av ultraljudssensorn. Under tredje trimestern (efter 32 veckor), när barnet blir trångt i livmodern, kan han ta mycket obekväma poser, det är svårt att se könsorganen, speciellt om barnet vrider sig i sidled och stänger könsorganen med ben eller rygg.

De flesta barn i tredje trimestern upptar positionen på huvudet (huvudvärkpresentation). I detta fall måste barnets ben pressas. Mellan benen är det ofta navelsträngen, varför det är svårt att se golvet. Om barnet är i breechpresentationen, överväga sexuella tecken ännu mer problematiskt.

Kvinnor som är övertygade om att ultraljudsläkaren med 100% noggrannhet ser att barnets botten bör minnas en gång för alla: noggrannheten hos ultraljudet som en diagnostisk metod är inte 100%. Aldrig, under några omständigheter, inom något område av medicin. Sannolikheten för ett exakt resultat av ultraljud under graviditeten är cirka 85-90%. Därför kan en av tio framtida mammor ha ett fel vid bestämningen av barnets kön.

Diagnostiska fel

Framtida mammor bör förstå att ultraljud är gjort av en person som, som alla människor, kan ha fel. Diagnostiker förvirrar oftast sex inte från brist på erfarenhet eller kunskap, men på grund av svårigheten att granska.

Här är några vanliga ultraljudsfel:

Sett en pojke, en flicka föddes

Det är möjligt att diagnostikern tog navelsträngslingor eller labia svullna under den hormonella attacken för penis. Under studien visar de barnets föräldrar. I de senare stadierna av ultraljudet visas emellertid en annan. Ibland är golvet inte synligt förrän födelsen. Sannolikheten för ett sådant fel är cirka 2-3%.

Väntade på en tjej, en pojke föddes

Denna situation är sällsynt. Att inte se penis är svårare än att acceptera det svullna labia eller navelsträngslingor. Men i 1-1,5% av fallen (statistiken är relativ) är läkare så "blygda" små pojkar att de kan betraktas som gravida under graviditeten av tjejer på grund av tätt förskjutna ben som täcker penis och skrotum. Därför, om läkarna sa en sak, men det visade sig annorlunda, oroa dig inte: barnet är ditt.

Väntar på en, det visade sig två

Detta är också möjligt, men i sällsynta fall (om en baby ligger bakom den andra, "döljer"). Vanligtvis till den andra ultraljud sanning öppnas. Sannolikheten för ett sådant fel är mindre än 0,5%.Dessutom kommer moderna metoder (bestämning av hCG i blodet) nödvändigtvis att driva läkaren för att tänka på en eventuell dubbel, eftersom hormonhalten blir dubbelt så hög som normalt.

Orsaker till medicinska fel

Ofta ligger orsakerna till fel i samband med flera faktorer som leder till en felaktig bedömning av situationen. Förutom bristen på kvalifikationer och erfarenhet av en läkare kan detta vara:

 • Föråldrad utrustning. I kvinnokliniker i små samhällen gör experter ibland misstag vid bestämning av barnets kön på grund av otillräcklig teknisk utrustning (4-5% av fallen).
 • Uthållighet gravid. Om en kvinna frågar, kan doktorn helt enkelt inte vägra henne att bestämma sitt kön: han är skyldig till detta genom en sådan sak som medicinsk etik. Förhoppningen från doktorns framtida mamma uppfattar ofta som ett korrekt resultat.
 • Fostrets position. En ultraljudsskanning på 21-22 veckor kan visa en pojke, en studie vid 30-32 veckor - en tjej. I det här fallet är det meningsfullt att lita på det tidigare resultatet, eftersom det är lättare att bestämma kön än i födseln under graviditeten.

Noggranna bestämningsmetoder

Framtida föräldrar är ofta intresserade av frågan: Finns det mer exakta metoder för att diagnostisera kön? Ja, det finns sådana metoder. Först och främst är det ett icke-invasivt DNA-test, vilket gör det möjligt att bestämma barnets kön med en noggrannhet på 99% från 8-9 veckors graviditet. Metoden är baserad på extraktion av DNA från foster erytrocyter, som vid denna tid börjar bestämas i blodet hos en gravid kvinna. En sådan analys anses vara en ny metod, som endast utförs i betalda centra och kliniker, kostnaden är flera tiotusentals rubel.

Ibland behöver ta reda på kön till varje pris - inte ett infall av en gravid kvinna och hennes släktingar, men medicinsk nödvändighet. Kön är av största vikt om det finns en bärare av gener som orsakar genetiska patologier på grundval av kön i familjehistoria. Sådana sjukdomar innefattar till exempel hemofili - blodets oförmåga att koagulera. Endast mödrar ärva det, även om endast pojkar är sjuka med hemofili. För att utesluta möjligheten att födda ett sjukt barn kan läkaren ge vägledning om invasiva metoder för att diagnostisera kön. Om det visar sig att kvinnan bär pojken, kommer hon att bli ombedd att säga upp graviditeten av medicinska skäl.

Invasiva metoder bygger på penetration med hjälp av ett tunt kirurgiskt instrument i livmoderhålan (i ägget på ett ägg) för att analysera vatten, delar av fostrets hud, dess blod. I den tidiga perioden gör de en biopsi av chorioniska villi. Det resulterande materialet ger en fullständig och korrekt (99,9%) uppfattning om vilket kön en bebis är i livmodern, eller om den har patologi.

Alla dessa procedurer utförs endast på viktiga medicinska indikatorer. De är traumatiska, kan leda till infektion i fostrets membran, utstötning av vatten, för tidig födsel eller missfall, fosterdöd.

Mor och pappas nyfikenhet bör inte lägga barnets hälsa i fara.

Foto med ultraljud

Skillnader pojkar från tjejer är olika i form och storlek av könsorganen. Men i tidigare perioder (vid 13-14 veckor) mäter ingen barnets könsorgan. Det räcker att testikelns storlek normalt bara är några millimeter. Dessa siffror är ungefär samma som storleken på flickornas äggstockar.

Skär försiktigt in på bilden av konstiga fläckar och punkter (en ögonblicksbild av den första ultraljuden) kom ihåg: en specialist gjorde det i tvärplanetså allt ser konstigt ut. Sex tecken på en tjej i tidig graviditet på bilden kan vara en klar parallell ränder. De kan vara från 2 till 4. Senare på denna plats kan doktorn och mamman se den stora och lilla labia.

Flickan
Pojken

Sådana skillnader i tidig bild - en stor framgång. Ofta ser genitalområdet ut som en plats med ett litet tuberkul, som kan vara både penis och klitoris. Omedelbart kan de vara förvirrade. Mer märkbara skillnader kommer att ses senare. Det är bättre att be läkaren att ta ett "foto" vid den andra screeningen.. Där kan du se mycket mer, särskilt om ultraljudet hölls i 3D-format.

Psykolog tips

Särskilt svårt för läkare är vissa kategorier av gravida kvinnor för vilka barnets kön är av särskild betydelse. Dessa inkluderar kvinnor från strikta muslimska familjer, där framtida fäder, under rädsla för skilsmässa, kräver att fruen ska föda en son, liksom kvinnor som redan har två eller tre barn med samma sex.

Läkare och psykologer av kvinnokonsultationer försöker arbeta med sådana kvinnor särskilt noga: det är möjligt att en ultraljudssökning visar fel könet som en gravid kvinna förväntar sig. ibland Läkare går till en medveten lögn för att hålla kvinnan lugn, för att hon med sina erfarenheter kan skada sig själv och fostret. Bedrägeri syftar inte till att vilseleda kvinnan och hennes familj: läkaren får inte säga barnets kön för att rädda kvinnan från ett stort misstag.

Förväntningarna hos mammor och pappor är inte alltid motiverade, det här är en vanlig situation. Om du verkligen ville ha en tjej, och en ultraljudsskanning visade en pojke (eller vice versa), rekommenderar psykologer en kvinna att lugna sig, försök att acceptera det faktum.

Det är viktigt att tänka på vilka fördelar det finns i den nuvarande situationen, hur glatt och intressant blir vardagar och helgdagar, om de två bröderna har en tredjedel, kommer dottern att ha en syster.

För att inse att barnets kön strider mot förväntningarna och förväntningarna behöver en kvinna flera veckor, i mer adekvata fall, flera dagar. Det finns inga barn i "fel könet": I vilket fall som helst, den här personen som helt och hållet beror på sin moders hälsa och humör. Forskare säger att barn redan i de första dagarna efter uppfattningen, på mobilnivån, förstår om de är önskvärda. Om en kvinna är besviken, sker förändringarna på den fysiska nivån. Magen svarar mot moderns känslomässiga förändringar.

Ingen vill känna sig oönskade, oförlösta. Innan du börjar gråta och lida om "sliten dröm", tänk på hur illa den lilla hjälplösa lilla mannen inuti skulle vara. De visuella bilder som mamma kan måla själva hjälper till att älska barnet (hur de dekorerar julgranen för nyåret tillsammans, hur det ger henne de första hantverken den 8 mars, hur hon blåser hennes första ljus på födelsedagskakan).

Familjpsykologer tror att dessa dagar en besviken framtida mamma helt enkelt inte har någon att prata om sina känslor och känslor. Det är inte vanligt i samhället att diskutera detta ämne: det anses vara något skamligt att säga att det framtida barnet inte är det som förväntades.

För att snabbt acceptera situationen och bli av med smärtsamma känslor rekommenderar experter följande procedur:

 • Du kan inte undertrycka dina känslor. En framtida mor borde inte förbjuda sig att känna vad hon känner. Det är bäst att hitta en flickvän som kan lyssna på en gravid kvinnas känslor och lugna en kvinna. Om det inte finns någon sådan person i miljön, kan du kontakta en psykolog som accepterar gratis vid vilken som helst förlossningsklinik.
 • Du kan inte titta på andra. Om modern bestämde sig för att följa psykologernas råd, är det viktigaste att inte lyssna på dem som försöker imponera på att barnet inte behövs. Så en kvinna kommer att kunna acceptera och bli kär i en framtida baby, och det tar bara några veckor att "smälta" besvikelse, inte mer. Låt inte någon stör dig.
 • Börja prata med din bebis. Så snart de första känslorna avtar, bör du börja kommunicera med barnet: att hitta ett gemensamt språk är hälften av framgången. En kvinna kommer att hjälpa till med instinkter, det är viktigt att börja ta hand om smulorna. Du kan sy en blå blus för honom, om det är en pojke, knyta rosa kängor, om det finns en tjej i magen. I en nypa kan du bara gå till affären och köpa den första leksaken till ditt barn - en söt björn eller en kanin med ett band på nacken (rosa eller blå) och placera den på ett framträdande ställe i huset. Då kommer mamma, som möter hennes barns leksak med ögonen, oavsiktligt att uppleva varma och positiva känslor flera gånger under dagen.

Det är mycket svårare att förena med ett barns födelse i "fel könet". Ofta är alla erfarenheter överlagda på postpartum depression, en kvinna blir helt outhärdlig. Men övning visar att en bebis som är född ganska snabbt kan vinna kärleken till mamma och pappa. Detta problem löses av sig själv, löser sig i den dagliga vård av matning, tvättning, promenader.

Vissa kvinnor, som har hört på ultraljudet, att barnets kön inte sammanfaller med den önskade, kräver en hänvisning från doktorn till abort. Att döda en levande person vid en vuxnas infall bara för att han inte var densamma som mamma och pappa trodde var obefogad. Barnet är inte skyldigt för det faktum att hans far hotar att lämna familjen, om "detta är inte en pojke".

Släpp, om han inte är samma kön, så finns det ingen kärlek och höjer ett bra barn, han kan inte ge. Det är omöjligt att väga barnets liv och känslor hos en man på olika skalor.

Svar gravida kvinnor till vanliga frågor om ultraljud, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa