"Aevit" under graviditeten: bruksanvisningar

Innehållet

Många kvinnor under graviditetsplanering och i väntan på barnet börjar dricka vitamintillskott för att stödja sin kropp och säkerställa en korrekt utveckling av barnet. Men inte alla komplex är användbara för förväntade mammor. Vissa tillskott kan orsaka oönskade effekter och orsaka hypervitaminos. Dessa inkluderar "aevit».

Funktioner av drogen

"Aevit" presenteras på apotek i två olika former: kapslar och lösning. Tillskottet i kapslar säljs på 10-50 stycken i en förpackning. De är mjuka, gula, sfäriska i formen, fyllda med en oljig vätska med gul nyans. Injicerbar form finns i 1 ml ampuller, förpackad i en låda med 10 stycken. Denna lösning är avsedd för intramuskulära injektioner.

Båda formerna innefattar två aktiva ämnen, som blev grunden för namnet "Aevita". En av dem är vitamin A i form av retinolpalmitat. Doseringen per kapsel är 100 tusen IE. Den andra aktiva beståndsdelen är vitamin E, representerad av alfa-tokoferolacetat. En sådan förening finns i varje kapsel i en dos av 0,1 g.

En milliliter injektion innehåller 0,035 g vitamin A, kompletterat med 0,1 g vitamin E. Vid framställning av kapslar löses vitaminer i majs, sojabönolja eller solrosolja och hälls sedan i en mantel av glycerin och gelatin. Läkemedlet för injektioner representeras endast av en oljelösning av vitaminföreningar.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur fungerar det?

Effekterna innehas av "Aevit" på grund av åtgärden av dess huvudkomponenter.

  • Tack vare vitamin A Tillägget stöder synskärpa, stärker benen och främjar läkning av huden när den är skadad. Detta ämne är viktigt för slemhinnans normala tillstånd och immunfunktion.
  • Tillräckligt intag av E-vitamin hjälper till att förhindra inflammation, stöder immunsystemet, kärlväggar, hjärta och endokrina system. Detta vitamin accelererar vävnadsregenerering och hjälper retinol att absorberas bättre.

I kombination förbättrar dessa vitaminföreningar hudens struktur, blodkärlstillståndet och synorganets funktion. "Aevit" har en positiv effekt på blodcirkulationen i kapillärerna, skyddar vävnaderna från hypoxi och normaliserar deras permeabilitet.

Tillägget är ordinerat för sjukdomar i mag-tarmkanalen (om assimilering av vitaminer har försämrats och avitaminos har inträffat), neuropatier, optiska nervs patologi, suddig syn, leversjukdom, hudskador och många andra problem.

Enligt patientrecensioner "Aevit" stöder syn, har en positiv effekt på hår och hud.

Används det under graviditeten?

Om du noggrant läser pappersinstruktionerna för "Aevitu", då i listan över kontraindikationer till användningen av det här verktyget kan du se graviditeten. Och faktiskt Detta läkemedel är kontraindicerat hos kvinnor i situationen på grund av de höga doserna av vitaminer som kan skada fostret.

Speciellt farligt är en överdos av retinol. Om du tar stora doser av detta vitamin i de tidiga stadierna, utvecklar barnet defekter i benen, nervsystemet, njurarna och hjärtat, så denna åtgärd kallas teratogen.På grund av en överdos av E-vitamin kan den normala graviditeten också störas, till exempel kommer en komplikation som kallas gestos att visas.

Även om den förväntade moderen befanns ha hypovitaminos A och E är intaget av "Aevita" förbjudet, eftersom skadorna på stora doser retinol för embryonutveckling har bevisats. Kapslar ska inte användas för profylaktiska ändamål, eftersom doserna av vitaminer i Aevit är terapeutiska.

Även hos friska människor kan de prova hudutslag, förvärring av pankreatit, smärta i benen, illamående, sömnighet, blödning och andra negativa fenomen. Och under graviditeten ökar risken för biverkningar och överdosering signifikant.

Ta inte ett sådant verktyg och omedelbart innan du blir gravid. Faktum är att vitaminerna i kapslarna är fettlösliga och kan ackumuleras i vävnaderna, så deras verkan varar en stund efter kursens slut. Om en kvinna planerar en graviditet, Sluta dricka "Aevit" bör vara minst 6 månader före möjlig uppfattning. Sådana försiktighetsåtgärder hjälper till att undvika de skadliga effekterna av retinol under första trimestern.

I en situation där en kvinna såg detta läkemedel och inte visste att hon redan var gravid, borde du sluta använda "Aevita" omedelbart efter ett positivt test. Vidare kommer den förväntade mamman att vara under granskning av läkaren, som kommer att förskriva sin folsyra för att minska risken för missbildningar.

Vad ska du byta ut?

Utan tvekan är båda vitaminerna som presenteras i "Aevit" extremt viktiga för barnets fulla utveckling och för den gravida kvinnans kropp, men endast i de tillåtna profylaktiska doserna, vilket ger 2500-3300 IE av A-vitamin och 10-15 IE av E-vitamin per dag. En förväntad mamma kan få nog av dem från multivitaminkomplex som är speciellt utformade för kvinnor som förväntar sig en bebis. Dessa tillsatser inkluderar "Mama Complivit", "Alfabetet Mors hälsa "," Elevit "," Vitrum Prenatal "och andra droger.

Gravida kvinnor kan också ta emot viktiga vitaminer från mat om de tas hand om om att balansera din diet medan du väntar på ett barn. Källor av E-vitamin är vegetabiliska oljor, örter, bovete, fullkornsmel, färska grönsaker, baljväxter. Retinol i en ganska stor mängd finns i smör, ägg, slaktbiprodukter, fisk, mjölk, ost.

Dessutom ska i framtida moderns meny lägga till källor till beta-karoten, som är en föregångare till A-vitamin (omvandlas till den efter att ha blivit intagad av en kvinna). Ett sådant ämne som är rik på grönsaker, bär och frukter med ljusa färger: aprikoser, paprika, morötter, vinbär, pumpa, havtorn, tomater, kål, druvor och andra.

De måste vara närvarande i den gravida kvinnans dagliga kost, för att från sådana produkter kommer en kvinna att få andra värdefulla vitaminer och olika mineraler och fibrer.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa