"Fembion" för gravida kvinnor: bruksanvisningar

Innehållet

När en kvinna väntar på en baby, behöver hon mer vitaminer, så de flesta läkare rekommenderar att man tar särskilda multivitamintillskott under graviditeten. En av de mest populära bland dem kan kallas "Femibion". Dessa läkemedel är utformade för att tillgodose behoven hos gravida kvinnor, så de hjälper till att bära smulorna säkert och snabbt återhämta sig från födseln.

Särskilda funktioner

Komplexets fullständiga namn är "Femibion ​​Natalcare I" och "Femibion ​​Natalcare II", men i vardagslivet kallas de ofta "Femibion ​​1" och "Femibion ​​2", och utesluter ordet "Natalker". Förberedelser görs i Österrike och tillhör kosttillskott avsedda för kvinnor i olika lägen under graviditeten.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Fembion 1 representeras endast av ovala tabletter i ett rosa skal. I ett förpackning med sådan "Femibion" finns en blister med 30 tabletter. Tillägget ordineras under de första 12 veckorna av svangerskapet och kan användas av kvinnor som bara planerar en graviditet.

Multivitamin "Femibion ​​2" presenterade inte bara piller, men också mjuka kapslar. Det finns fem blåsor i ett förpackning av denna produkt, som alla innehåller sex ovala tabletter och genomskinliga gulaktiga kapslar. Totalt innehåller förpackningen 30 kapslar och 30 rosa belagda tabletter. Detta läkemedel används från den 13: e veckan av graviditeten till födseln. Dessutom kan det bli full i amningstiden.

Medelpriset på 30 tabletter av komplex 1 är 500 rubel och packningen av "Femibion ​​2" kostar 900-1000 rubel. Tillverkaren rekommenderar att bibehålla båda tillsatserna hemma på ett torrt ställe i högst 24 månader från tillverkningsdatumet.

De främsta fördelarna med "Femibion" i jämförelse med andra multivitaminer för gravida kvinnor:

 • Både kosttillskott är källa till det viktigaste för kvinnor i stället för vitaminer, brist på vilka detekteras ofta under dräktighetsperioden. Alla föreningar presenteras i "Femibion" i tillräckliga dagliga doser för gravida kvinnor.
 • Båda komplexen innefattar jod, Därför behöver den förväntande mamman inte dessutom köpa "jodomarin" eller andra jodhaltiga läkemedel.
 • I sammansättningen av tillsatser är metafolin - En speciell förening av folsyra som är registrerad i Tyskland, vilket dessutom ger de förväntade moderfolaterna hög biotillgänglighet. Metafolin absorberas mycket bättre än andra varianter av vitamin B9, eftersom det är en biologiskt aktiv form.
 • "Fembion 2" ger dessutom framtida mammor docosahexaensyra, som förkortas som DHA eller DHA. Den är framställd av fiskolja, som utsätts för högkvalitativ rengöring.
 • "Fembion 1" i planeringsperioden för uppfattningen rekommenderas för män. Komplexet innehåller alla ämnen som är viktiga för reproduktiv manlig hälsa.

Sammansättning och verkan

Tabletten i komplexet "Feimbion 2" är identiskt med läkemedlet "Fembion 1" och innehåller:

 • 110 mg kalciumaskorbat, som är en källa av C-vitamin, behövde öka kvinnornas motståndskraft mot virus, stärka kärlväggarna, stödja kollagensyntes och förbättra järnabsorptionen.
 • 15 mg vitamin PP, viktigt för respiration av vävnader och olika biokemiska reaktioner;
 • 13 mg E-vitamin, som är nödvändigt för att skydda cellerna från verkan av fria radikaler, normal blodbildning, bildandet av olika organsystem i barnet;
 • 5 mg kalciumpantotenat, från vilken den förväntade mamman kommer att få vitamin B5 för bildning av antikroppar, fettens metabolism och syntesen av hormoner;
 • 1,9 mg vitamin B6, som är nödvändig för metabolism av proteiner och produktion av enzymer;
 • 1,6 mg vitamin B2, som är involverat i många metaboliska processer;
 • 1,2 mg vitamin B1 - för normal energi och kolhydratmetabolism
 • 200 mcg folsyra, som kompletteras med L-metylfolat i en dos av 208 mcg (endast 1 tablett innehåller 400 mcg folsyra) - för korrekt utveckling av fostrets nervsystem och förebyggande av medfödda missbildningar.
 • 60 mcg biotin, vilket påverkar den förväntande moderns hud
 • 3,5 mcg vitamin B12, som är nödvändig för nervsystemet och för bildandet av blodkroppar.

Förutom dessa vitaminföreningar innehåller varje femion tablett kaliumjodid, från vilken den förväntade mamman får en daglig jodhastighet på 150 mcg. Detta element spelar en nyckelroll vid bildandet av sköldkörtelhormoner, så dess brist påverkar både gravidens tillstånd och barnets utveckling.

Bland de extra komponenterna i tabletterna är fyllmedel, färgämnen, maltodextrin, glycerol, glasämnen och några andra föreningar. Om en kvinna tidigare haft en negativ reaktion på sådana ingredienser, bör deras lista förtydligas i abstrakt innan man tar multivitaminer.

När det gäller kapslarna från det andra komplexet "Fembion" är deras aktiva beståndsdelar två föreningar: E-vitamin i en dos av 12 mg och DHA i en mängd av 200 mg. Glycerol tillsätts till dessa och dessa ingredienser placeras i ett fiskgelatinskal.

Fembion 1
Fembion 2

DHA i beredningen är en omega-3-fettsyra som är värdefull för framtida mammor. Mängden i varje kapsel motsvarar 500 mg fiskolja.

Särskilt viktigt är effekten av denna syra på barnets syn och hjärna (det tränger in i barnet genom moderkakan och bröstmjölken). Krav på sådant ämne under andra hälften av graviditeten och under amning ökar avsevärt och havsfisk (huvudkällan till DHA) finns inte i kvinnans meny för att säkerställa dem fullt ut.

Av denna anledning rekommenderas alla förväntade mammor och ammande kvinnor att dessutom konsumera DHA i en dos av minst 200 mg per dag, det vill säga Femibion ​​2 kapslar är perfekta för detta ändamål. Vitamin E tillsätts till DHA för att öka dess stabilitet och smältbarhet.

Hur man tar?

Att dricka Fembion 1 rekommenderas en tablett per dag, optimalt - under morgonmåltid (före middagstid). Denna rekommendation kommer att eliminera effekten av läkemedlet på nattetid, eftersom många kvinnor efter att ha tagit multivitaminer ökar aktiviteten, så kvällsmottagning kan orsaka svårigheter att somna. Verktyget är svalnat hela, det går inte att skada skalet på tabletten.

Mottagningskomplex Fembion 2 utförs också en gång om dagen. Den framtida mamman bör växelvis dricka ett piller först och sedan en kapsel eller vice versa. Ta båda doseringsformerna företrädesvis vid tidpunkten för en måltid. Det är nödvändigt att tvätta läkemedlet med en kall vätska, företrädesvis med vanligt icke-kolsyrat vatten.

Innan du börjar ta "Femibion" rekommenderas det att konsultera en obstetrikare-gynekolog som leder en gravid kvinna. Han kommer att ta hänsyn till alla särdrag hos en kvinnas hälsa och bestämma hur lång tid en kurs att ta sådana multivitaminer ska vara.

Det är nödvändigt att överge användningen av komplexet vid individuell intolerans, till exempel om en gravid kvinna har utslag, hyperemi, illamående, svaghet eller någon annan sjukdom efter att ha tagit den.

Om den förväntade mamman svarade med sådana symptom mot mottagandet av Femibion ​​1-komplexet under första trimestern, rekommenderas det från vecka 13 att man dricker komplex nummer 2.I den här situationen borde du hämta andra multivitaminer för gravida kvinnor. Dessutom bör man inte överstiga den rekommenderade dagliga dosen (1 tablett eller 1 tablett + 1 kapsel), för att ge kroppen mer vitaminer. Överstiger deras antal kan skada både den förväntade mamman och barnet.

recensioner

I de flesta fall är kvinnor nöjda med användningen av Feimbion-komplex medan barnet väntar. De noterar de goda toleranserna för sådana tillsatser och deras positiva effekt. I sina recensioner säger framtida mammor att det är ganska bekvämt att svälja kapslar och tabletter, även om de har en stor storlek. En av de främsta fördelarna med "Femibion" kallas en balanserad vitaminsammansättning. Fördelarna med komplexen innefattar också närvaron av jod och en speciell form av folsyra.

Sådana negativa reaktioner som obehagliga känslor i buken, dåsighet, allergisk utslag eller illamående är extremt sällsynta. De flesta förväntade mammorna hävdar att deras hälsotillstånd under "Femibion" var utmärkt, tecken på toxemi minskade, håret och huden började se bättre ut, naglarna förstärktes och slutade exfoliera.

Av nackdelar inbegriper den dåliga sammansättningen av mineraler, i synnerhet frånvaron av järn och magnesium, vilka är mycket viktiga för normal graviditet. Dessutom är nackdelarna den höga kostnaden för förpackning. Även om det faktum att en förpackning av något av drogerna används i en månad är mer av ett plus, eftersom läkare oftast förskriver multivitaminer med kurser av enbart sådan längd, varefter en kort paus ska göras.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa