Vitaminkomplex "Vitrum Prenatal" för gravida kvinnor

Innehållet

Det är viktigt för gravida kvinnor att ta emot alla vitaminföreningar och mineraler så att barnet utvecklas normalt och graviditeten fortsätter utan problem. Speciella komplex, till exempel Vitrum Prenatal, kan uppfylla höga krav på sådana ämnen. Av dessa kommer den förväntade mamnen att få dagliga värdefulla komponenter som stöder hennes kropp och hjälper till att föda en hälsosam baby.

Egenskaper och komposition

Kosttillskott som heter "Vitrum" är gjorda av det amerikanska företaget Unipharm och innehåller multivitaminer för spädbarn, kvinnor, äldre, tonåringar och andra kategorier. Bland dem finns 2 komplex för framtida mödrar.

 1. Vitrum Prenatal. Detta är ett grundläggande tillskott för att stödja kvinnokroppen, inklusive 10 viktiga vitaminer i rätt dosering för gravida kvinnor. De kompletteras av tre av de viktigaste mineralerna för framtida mödrar - kalcium, järn och zink. Läkemedlet framställs i form av kapseltabletter med ett rosa skal. Ett paket med 30 tabletter kostar ungefär 450-500 rubel och för 100 tabletter måste du betala ca 1100-1300 rubel.
 2. Vitrum Prenatal Forte. Detta verktyg är en annan förbättrad komposition. Den innehåller samma vitaminer som i det vanliga komplexet, men många av dem är representerade av högre doser. Dessutom inkluderade kompositionen 2 mer vitaminer, beta-karoten och 7 mineralföreningar, inklusive jod. Tillägget finns i grått långsträckta tabletter med inskriptioner på olika sidor av Prenatal och Forte. Den genomsnittliga kostnaden för en liten burk (30 tabletter) är 500-600 rubel och priset på 100 tabletter är 1300-1500 rubel.

Tänk på deras komposition i detalj.

 • Vitamin A. presenteras i Prenatal-komplexet i en dos av 4000 IE i form av retinolacetat. En tablett "Forte" innehåller den endast i en mängd av 2500 IE, men denna föregångare av denna förening är också närvarande i detta tillägg, som används för att syntetisera retinol i kroppen. Detta är betakaroten i en dos av 1500 mikrogram. Båda ämnena är viktiga för barnets normala tillväxt, stärker syn, hud, tänder, naglar och hår.
 • dos vitamin d i båda tillskott är det 10 μg, vilket motsvarar 400 IE. Denna förening är inblandad i utbytet av kalcium och förhindrar utlakning av detta mineral från benen och tänderna. D-vitamin är förebyggande av rickets hos spädbarn.
 • Folsyra presenteras också i varje komplex i samma dosering - 800 mg. Denna förening anses vara en av de viktigaste under första trimestern, eftersom den förhindrar nervsystemet i fostret. I moderns kropp är folsyra involverad i erytropoies och metabolismen av aminosyror.
 • Antal vitamin C I varje tablett motsvarar "Vitrum Prenatal" den dagliga normen för gravida kvinnor och är 100 mg och läkemedlet "Forte" innehåller det i en dos av 120 mg. Detta ämne reglerar vaskulär permeabilitet, stärker immunsystemet, bekämpar inflammation, deltar i kolhydratmetabolism och stimulerar bildandet av bindväv.
 • Vitamin E presenteras i Prenatal-komplexet i en dos av 11 mg, och varje Forte-tablett innehåller 30 mg alfa-tokoferolacetat. Det är viktigt för alla metaboliska processer, inklusive blodbildning, bildning av blodkärl och könsorgan. Dess tillräckliga mängd förhindrar ökad blodkoagulering och förhindrar missfall under den tidiga perioden.
 • Från ett piller "Vitrum Prenatal" kommer den förväntade mamman att få 1,5 mg vitamin b1 och 1,7 mg vitamin B2. I det komplexa "Forte" fördubblas deras dosering - 3 mg respektive 3,4 mg.Dessutom presenteras vitamin B-föreningarna i grupp B i prenataltillskott med vitamin B6 i en dos av 2,6 mg (i preparatet "Forte" är dess 10 mg per tablett) och vitamin B12 i en mängd av 4 μg (i "Forte" - i en dos av 12 μg ). Dessa substanser är nödvändiga för bildandet av fostrets hjärna, den normala förloppet av alla metaboliska processer, syntesen av enzymer och blodceller.
 • Pantotensyra är endast närvarande i Prenatal Forte-komplexet i en mängd av 10 mg per tablett. Det är nödvändigt för lipidmetabolism, antikroppssyntes, assimilering av andra vitaminer, bildning av glukokortikoider och regenerering av slemhinnor.
 • Ett annat vitamin som inte är i det vanliga "Vitrum Prenatal" är biotin. Mängden i varje tablett är 30 mcg. Det deltar i metabolism av makronäringsämnen, stärker naglar och hår, förbättrar hudförhållandena.
 • nikotinamid finns i båda tillskotten i doser på 18 mg och 20 mg. Detta vitamin är nödvändigt för olika biokemiska processer och vävnadsandning.
 • Båda komplexen innefattar kalcium i en dos av 200 mg (i form av karbonat), järn i en dos av 60 mg (i form av fumarat) och zink i en dos av 25 mg (i form av oxid). Sådana mineraler är viktiga för muskuloskeletala systemet, blodkoagulation, muskelkontraktion, hemoglobinsyntes och många enzymer.
 • Varje tabletter "Vitrum Prenatal Forte" innehåller dessutom 150 mcg jod i form av kaliumjodid för att stödja sköldkörtelns hälsa. Från detta tillskott kommer en gravid kvinna också att få 25 mcg krom, 20 mcg selen och 2 mg koppar, vilket säkerställer barnets normala utveckling och stöder de metaboliska processerna i hennes mammas kropp. Dessutom innehåller läkemedlet 25 mg magnesium, 25 μg molybden och 5 mg mangan. Dessa element är nödvändiga för bildandet av skelettet, förhindrar förstoppning och muskelspasmer, är involverade i metabolismen av järn och andra ämnen.

Nyligen uppträdde ett annat apotek i apotek Vitrum Prenatal Plus. Detta är en produkt av ett stort asiatiskt företag Takeda, känt för drogerna "Eutiroks", "Nazivin", "Actovegin", "Ceraxon" och "Cardiomagnyl". Hon förvärvade rättigheterna till varumärket "Vitrum" och presenterade en rad tillsatser "Plus", där det finns ett komplex för gravida kvinnor. Det ser ut som en tablett "Forte", men lite annorlunda i kompositionen.

I förberedelserna för framtida mammor med prefixet "Plus" lite mindre vitamin B12 (4,5 μg), folsyra (400 μg), pantotensyra (7 mg), järn (32 mg), zink (18 mg) och mangan (3 , 3 mg), något mer selen (25 mg) och inget molybden. Tillsatsen är också tabletter i ett filmlock. Medelpriset på 30 tabletter är 500 rubel och mer förpackning (100 stycken) - 1300 rubel.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Varför använda under graviditeten?

Vitrum Prenatalkomplex rekommenderas för kvinnor i positionen eftersom de:

 • stimulera den icke-specifika immuniteten hos den framtida mamman
 • slätar brister i näring;
 • minska manifestationerna av toxicos
 • reglera funktionerna hos alla system och organ
 • minska risken för medfödda missbildningar;
 • bidra till en korrekt utveckling av barnets skelett;
 • hjälpa till att undvika hotet om abort
 • delta i hjärnans bildning och andra delar av krummens nervsystem;
 • förhindra placentainsufficiens
 • har en positiv effekt på nervsystemet hos en gravid kvinna
 • Förbered kvinnans kropp för förlossning och amning.

  Dessa tillskott är speciellt nödvändiga för förväntade mammor som inte har möjlighet att äta en balanserad kost, till exempel på grund av morgonsjukdom. Ett sådant stöd är viktigt för gravida kvinnor i åldern 30+ år. Vitrum behövs också av kvinnor som tidigare haft ett missfall eller har ett barn med någon form av hälsoproblem.

  Instruktioner för användning

  Komplex "Vitrum Prenatal" accepteras dagligen en tablett eftersom alla dagliga normer av näringsämnen presenteras i denna del. Läkemedlet rekommenderas att dricka. på morgonen vid frukost med rent vatten i en volym av minst 150 ml. Tabletten ska sväljas utan tuggning. Mottagningsläget för det komplexa "Forte" är detsamma.

  Dessutom bör den förväntade mamman överväga följande:

  • du behöver inte ordinera Vitrum för dig själv - det rekommenderas att du bara börjar ta ett sådant multivitamin efter att ha hört en läkare.
  • överskrid inte den rekommenderade dosen, eftersom ett överskott av vitaminer är lika skadligt som en brist;
  • det är inte nödvändigt att dricka multivitaminer längre än det bestämdes av läkaren - behandlingsförloppet väljs ut för varje framtida mor individuellt;
  • Var noga med att konsultera din läkare om några alarmerande symptom uppstår vid användning av Vitrum;
  • Var noga med att kontrollera pillerens utgångsdatum innan de tas.

  När kan inte ta?

  Mottagandet av multivitaminer "Vitrum Prenatal" är kontraindicerat:

  • vid individuell överkänslighet
  • med urolithiasis;
  • med hypervitaminos D och A;
  • med ett överskott av järn i kroppen;
  • om ett överskott av kalcium finns i kvinnans urin eller blod
  • med perniciös anemi på grund av brist på vitamin B12.

   Om den förväntade mamman tar några mediciner, bör du prata med din läkare om möjligheten att kombinera med Vitrum, eftersom multivitaminer inte rekommenderas kombineras med vissa antibiotika och sulfonamider.

   Dessutom behövs vård vid användning av andra vitaminkomplex, för att inte provocera en överdosering.

   recensioner

   Om multivitaminer "Vitrum" för gravida kvinnor svarar mest positivt. Bland fördelarna kallas en rik komposition, tack vare vilken den förväntade mamman bara kan ta en sådan tillsats utan att köpa ytterligare mineralkomplex. Dessutom ingår alla dagliga doser i endast ett piller.

   Enligt kvinnor, Vitrum Prenatal bidrar till att kompensera för näringsbrister som ofta inträffar under graviditet och under amning. De bekräftar effektiviteten av sådana tillskott från håravfall, streckmärken, ledsmärta, tandförfall, svaghet och andra negativa symtom.

   Kraven på framtida mödrar i Vitrum-komplexen gäller ofta listan över hjälpämnen som ingår i pillerens sammansättning. I synnerhet orsakar färgämnen E129, E151 och E110 oro, för vissa av dem är förbjudna i europeiska länder.

   Utseendet av en allergisk hudreaktion mot läkemedlet, som förekommer hos enskilda kvinnor, är sannolikt att förknippas exakt med sådana komponenter. Några förväntade mammor slutar att ta prenatal på grund av en individuell reaktion i form av illamående eller kräkningar, men i de flesta fall tolereras tillägget väl.

   Till relativa minuser komplex inkluderar deras ganska höga pris. Men om du tar hänsyn till bara ett piller per dag, har läkemedlet en lång tid. Om man ska räkna om med hänsyn till månadens användning är "Vitrum" inte så dyrt, men det finns många billigare analoger.

   Ibland klagar kvinnor också om färgning av urin och avföring under mottagandet av Prenatal. Detta kan inte hänföras till bristerna i fonderna eftersom alla liknande komplex med järn också ändrar färgen på avföring och färgen på urin på grund av närvaron av vitamin B2 och färgämnen. Sådana förändringar påverkar inte effektiviteten hos multivitaminer och skadar inte kvinnors hälsa i situationen.

   Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
   Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

   graviditet

   utveckling

   hälsa