Spotting på tidig graviditet

Innehållet

Utseendet av lungutsläpp från slidan kan skrämma nästan varje förväntad mamma. Vanligtvis uppstår de plötsligt och kan även utvecklas mot bakgrund av fullständigt välbefinnande. Denna artikel kommer att berätta mer om utseendet av blodig urladdning från könsorganen hos kvinnor i tidig graviditet.

skäl

Vid förekomsten av smutsutsläpp från en vagina till den gravida kvinnan är det först och främst nödvändigt att uppmärksamma deras färgning. Så, utseendet på en vaginal utsöndring, som har en rosa nyans, under de första veckorna av graviditeten kan vara ett ganska fysiologiskt fenomen. Sådana utsöndringar kan indikera att det befruktade ägget börjar utvecklas aktivt.

Utseendet av små blodiga fläckar på dag 6-8 från befruktningstillfället kan indikera implantation. Denna händelse kännetecknas av att det befruktade ägget är fixerat till livmoderns vägg.

Mycket ofta utseendet av en sådan rödaktig "daub" orsakar en verklig panik hos kvinnor. Detta framgår av de många recensionerna av kvinnor på Internet. De beskriver utseendet av blodig blodig urladdning från könsorganet, vilket vanligen inträffar i slutet av den första veckan efter oskyddad samlag. Utfallet av sådan urladdning uppträder som regel utan smärta i buken.

De första veckorna av graviditeten är mycket viktiga. Om det befruktade ägget av någon anledning inte kan "slå sig ner", så kommer det helt enkelt att dö. Överträdelse av implantering till livmodern är också farligt vid avslutad graviditetsbehandling.

Uppkomsten av ett vaginalt urladdande i början av graviditeten kan också associeras med vissa hormonella förändringar. Under graviditeten är förloppet av vanliga menstruationscykler störd. En gul kropp framträder i kvinnans kropp, som syntetiserar progesteron. Under dess aktiva påverkan börjar utvecklingen av specifika förändringar.

Progesteron påverkar även könsorganets epitel. Detta bidrar till det faktum att cellerna börjar aktivt exfoliera och blanda sig med vaginala utsöndringen. Sådana förändringar kan också bidra till spotting.

Det bör noteras att i det här fallet är alla symptom som har inträffat tillfälliga. Hormonal bakgrund kommer gradvis att förändras, vilket leder till att den uppenbara "daub" försvinner.

I vissa fall är utseendet av lungsekretioner från könsorganet ganska osynligt symptom. Spontan avlägsnande av ett befruktat ägg från livmodern kan också leda till utveckling. Denna situation kallas också spontan missfall.

Under påverkan av vissa orsaker avvisas det befruktade ägget, vilket åtföljs av blödningsutvecklingen. Dess svårighetsgrad kan vara annorlunda.

Om blödningen är mindre, kan kvinnan i detta fall bara visa en måttlig spottning. I det här fallet ska hon omedelbart konsultera en läkare. Ofta finns det situationer när du först uppträder "daub" från könsorganet, som under en kort tidsperiod blir en massiv blödning.

Mekanisk skada kan också leda till spottning. Epitelet som leder kvinnliga genitala organ är mycket ömt och lätt skadat. Till exempel främjas utvecklingen av lung vaginal urladdning i tidig graviditet ofta:

  • ha sex
  • gynekologisk undersökning
  • felaktig administrering av vaginala läkemedelssuppositorier (suppositorier);
  • utför transvaginal ultraljudsundersökningar;
  • douching i strid med den korrekta tekniken för sitt innehav.
Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Vad ska man göra när en händelse uppstår?

Under de allra första veckorna är det ganska lätt att förväxla de "sena" månatliga och karakteristiska förändringarna av de första veckorna av en redan förekommande graviditet. Hjälp för att förstå orsaken till överträdelserna i denna situation kan göras genom att genomföra ett graviditetstest eller genom att besöka en läkare.

En kvinna som målmedvetet inte planerar en graviditet kan inte vända hennes uppmärksamhet till utseendet av smörjning i henne. Detta bidrar till att hon lär sig om graviditeten ganska sent. Vanligtvis blir sådana nyheter för henne en fullständig överraskning.

Med spotting, först och främst bör två punkter komma ihåg:

  • när var den sista menstruationen, och om det finns en menstruationsfördröjning;
  • om det fanns oskyddad samlag.

Om det verkligen finns en fördröjning i menstruationen, och det var oskyddat samlag, bör du kolla på graviditet. I fallet, om en kvinna är säker på att graviditeten är tveksam, bör en gynekolog definitivt visas. Läkaren kommer att kunna skingra eventuella tvivel om graviditet, samt bestämma den verkliga orsaken till den spotting som har uppstått.

Kvinnor som vet exakt vad som väntar på barnet, och står inför spottproblemet, bör definitivt undersökas av en gynekolog. Och tveka att söka medicinsk hjälp är inte värt det.

För blödning i tidig graviditet, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa