4 veckors graviditet: urladdning och smärta i underlivet

Innehållet

Den fjärde veckan av graviditeten präglas av utseendet i framtiden moder av de första förändringarna i hennes hälsotillstånd. Barnet är fortfarande väldigt litet, men den aktiva utvecklingen i min mammas mage bidrar till uppkomsten av hennes specifika symptom.

definitionen av uttrycket

Läkare refererar 4 veckor till graviditetens första trimester. Vid denna tidpunkt börjar de första specifika förändringarna i kvinnokroppen. Förekomsten av ett litet embryo i livmodern bidrar redan till en förändring i hans moders hormonella bakgrund.

För att bestämma barnets ålder under sin embryonala utveckling använder specialister ett speciellt räkningssystem. Det inkluderar obstetriska veckor och månader. Denna metod skiljer sig från kalendern, vilken huvudsakligen används av framtida mammor. Den fjärde förlossningsveckan motsvarar den andra veckan av befruktning.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Typer av vaginal urladdning

I början av bärandet av en baby börjar koncentrationen av kvinnliga könshormoner förändras. Naturen kom fram så att barnets embryonala utveckling fortsatte som det borde. Förändringar i den hormonella bakgrunden bidrar till förändringar i kvinnornas könsorganers fysiologi.

Framkomsten av en specifik hemlighet från slidan är också en viktig klinisk egenskap som är karakteristisk för denna graviditetsalder. Vaginalt urladdning kan vara mycket olika i färg, volym och densitet.

blodig

Under den fjärde veckan väntar kvinnan på utseendet på månatlig menstruation och, som regel, misstänker inte alls att hon är gravid. Det är därför som utseendet på blodig urladdning från könsorganet inte orsakar henne någon oro. Många kvinnor kan även förvirra dem med menstruationens ankomst.

Om blödning uppstod med en liten fördröjning börjar den förväntade mamman att misstänka att hon förväntar sig en bebis. I det här fallet går hon till apoteket för ett graviditetstest.

Under de första veckorna av graviditeten ökar koncentrationen av choriongonadotropin (hCG) i blodet. Graviditetstester, som säljs i apotek, är baserade på bestämning av detta ämne i urinen. I den fjärde veckan visar ett sådant test ett positivt resultat.

I detta skede av graviditet kan vissa kvinnor förekomma specifika blödningar, som liknar menstruation. Deras färg kan vara från rosa till crimson. Sådana utsöndringar är vanligtvis inte rikliga.

Gynekologer noterar att sådana specifika sekret är genetiska i naturen. En gravid kvinna borde fråga sin mamma om hon har samma symptom under graviditeten. Om ett sådant faktum är närvarande, bör kvinnan definitivt varna henne obstetrikär-gynekolog om detta.

Under olika förhållanden kan en "daub" från könsorganet utvecklas. Dessa symtom kan föregås av fysiologiska orsaker. Utseendet av blodig spotting i detta fall bidrar till de specifika graviditetshormonerna.

Riktigt blodutsläpp från vattnet kan vara ett kliniskt symptom på olika reproduktionsorganiska patologier. Till exempel kan rosa och rött urladdning vara en manifestation av inflammatoriska sjukdomar i livmoderhalsen.

Traumatisering av det känsliga slemhinnan kan också orsaka blodig urladdning från könsorganet. Vissa kvinnor noterar att efter att ha sex i sitt underkläder märker de små fläckar av blod. Att genomföra sex i normal graviditet är inte värt att begränsa par.

Om en kvinna har några sjukdomar i reproduktionsorganen, då är det bättre att diskutera möjligheten att ha sex i detta graviditetsstadium med sin läkare.

För att skilja normen från patologi krävs en klinisk undersökning på en gynekologisk stol. Under denna undersökning bestämmer läkaren reproduktionsorganens tillstånd och avslöjar också alla tecken på graviditet.

Riklig blödning är ett mycket ogynnsamt kliniskt tecken. Om en kvinna har ett starkt blodflöde från könsorganet, kan detta vara en manifestation av uppkomsten av spontan abort. I allmänhet åtföljs detta symptom av utvecklingen av uttalat smärtssyndrom i underlivet. När dessa kliniska tecken uppträder, ska den förväntade mamman omedelbart söka läkarvård.

brun

Utsläpp från könsorganet kan vara mörkt i färg. Fysiologiska orsaker kan också leda till utvecklingen av detta symptom. Den förändrade hormonella bakgrunden bidrar till att den förväntade mammen uppträder ljusbrun urladdning.

Under den normala graviditeten vid denna tid har de inte en fet lukt och sticker ut i små mängder. Samtidigt finns det ingen smärta i kvinnans underliv. Det allmänna hälsotillståndet förändras inte. Om, mot bakgrund av utseendet av sådana sekret, har den förväntade mammen en dragande smärta i underlivet eller i nedre delen av ryggen, då borde hon omedelbart kontakta sin obstetrikare-gynekolog

Dessa kliniska tecken kan vara en manifestation av uppkomsten av spontan missfall. I denna situation krävs en obligatorisk klinisk undersökning av en läkare.

ljust

I de flesta fall är vaginaltillförseln från den förväntade mamman vid detta graviditetsstadium genomskinlig. De kan också vara ljusa eller beige. Lukten av sådana sekretioner, som regel, nej, eller det är ganska obetydligt. Volymen av sådana sekret från könsorganet är annorlunda.

Under graviditeten är det mycket viktigt att övervaka hygienen hos de yttre könsorganen.. För att göra detta borde en kvinna bara följa alla rekommendationer från sin läkare.

Underkläder är bättre att välja bland naturliga tyger. Produkter gjorda av syntetiska medel bidrar till kränkningen av pH i den intima zonen och ökar sannolikheten för inflammatoriska sjukdomar i reproduktionsorganen.

gul

Gulaktig fetid vaginal urladdning är ofta en manifestation av starten av en bakteriell infektion. Sådana patologier, som regel, åtföljs av en försämring av den framtida moderns allmänna välbefinnande. Så hon kan få feber och underliv.

Med utseendet av gul urladdning, åtföljd av en obehaglig lukt, borde den förväntade mamman alltid konsultera en obstetrikare-gynekolog. Svårighetsgraden av negativa symtom beror till stor del på intensiteten och allvarlighetsgraden av inflammatorisk process. Tilldelningar kan vara både skarpa och rikliga.

För att klargöra det uppkomna tillståndet måste läkaren smita från slidan och skicka det till laboratoriet för bakteriologisk undersökning. En sådan studie kommer att exakt identifiera den patogena mikrofloran som orsakade bakteriell inflammation i könsorganet.

Efter att ha grundat orsaken till en infektionssjukdom, kommer gynekologen att förskriva en omfattande behandling till den förväntade mamman.För att normalisera den vaginala mikrofloran och eliminera patogen mikroflora, kommer en specialist att förskriva antimikrobiella läkemedel till den förväntade mamman. Du kan inte använda dessa läkemedel okontrollerbart.

Några av de antibakteriella ämnena kan ha en negativ effekt på fostret. Det finns vissa medicinska indikationer för deras syfte, så endast en erfaren läkare ska ordinera dem. Vid genomförande av antibakteriell behandling utfördes nödvändigtvis effektivitetsövervakning. För att göra detta kommer läkaren definitivt att utse en framtida mamma en upprepad smet och slutföra blodräkningen.

Vit Cheesy

Utseendet på sådant vaginalt urladdning är vanligtvis ett tecken på candidiasis som har börjat. Candida svampar spelar en aktiv roll i utvecklingen av denna sjukdom. Minskad immunitet i organen i den intima zonen bidrar till deras aktiva tillväxt och utveckling.

Ett karakteristiskt kännetecken för denna patologi är ostlikt vaginalt urladdning, vilket i de flesta fall åtföljs av utveckling av klåda. Klåda kan vara ganska stark och störa väsentligt den vanliga livsstilen hos en gravid kvinna.

När symptom på candidiasis uppträder är det mycket viktigt att börja behandlingen omedelbart. För att göra detta använder du medel som har en övervägande lokal effekt.

I valet av behandling föredrar specialister läkemedel som har en skadlig effekt på jästliknande Candida-svampar och påverkar inte fostret negativt.

Mageförändringar och känslor

Den framtida mamma "skriver bort" många av de subjektiva förnimmelser som uppstår till premenstruellt syndrom (PMS). I själva verket är dessa manifestationer till viss del liknande. Ofta inser en kvinna i denna korta stund helt enkelt inte att hon redan väntar på barnet.

I vissa fall kan den förväntade mammen förefalla dra känslor i underlivet. De kan orsakas av både fysiologiska och patologiska orsaker.

ENDen skarpa tillväxten av barnet i livmodern bidrar till det faktum att den förväntade mammen har värk och tinningar i underlivet. Detta symptom kan inträffa när som helst på dagen. Denna manifestationens allvar kan vara mycket annorlunda. Vissa kvinnor som redan har blivit mödrar, noterar att på detta stadium av graviditeten inte kände något obehag.

Patologiska graviditetsförloppet, som leder till spontan avbrott, kan åtföljas av utseende av spasmodiska sammandragningar i den nedre delen av buken. Vanligtvis uppträder dessa symptom plötsligt mot bakgrund av kvinnors fullständiga välbefinnande.

I denna situation är det väldigt viktigt att tillhandahålla snabb vård.

Förändringar i den hormonella bakgrunden kan förvärra några av de kroniska sjukdomar som den förväntade mamman lider av. Således kan en gravid kvinna känna att hennes äggstock är skadad eller stickande på höger eller vänster sida. Vanligtvis uppvisar detta symptom hos förväntade mödrar med neoplasmer eller olika cyster i äggstockarna.

En liten ömhet i underlivet kan vara närvarande hos alla gravida kvinnor. Det är ogynnsamt om detta symptom börjar utvecklas.

Om smärtan i underlivet ökar och den förväntande moderens generella välstånd förvärras, ska hon omedelbart söka medicinsk hjälp.

I så fall kan läkaren rekommendera en transvaginal ultraljudsskanning för henne. Denna undersökning kan vara nödvändig för att utesluta comorbiditeter som kan leda till att dessa negativa symptom uppträder hos en gravid kvinna.

På varför magen gör ont i tidig graviditet, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa