40 veckors graviditet: urladdning och smärta i buken

Innehållet

Vid 40 veckors graviditet känns en kvinna trött och häftig. Olika smärtor blir sina konstanta följeslagare. Det är smärtsyndromets tecken och sekret från könsorganet som kan leda till vad som händer.

Det kan innebära smärta i buken och ovanlig urladdning vid den här tiden kommer vi att berätta i detta material.

Fysiologiska egenskaper

40 veckor fyller i att bära en baby. Det beräknade leveransdatumet är planerat till slutet. Graviditet anses vara heltäckande, kan födseln förekomma när som helst. Livmodern har ökat mer än 500 gånger relativt sin ursprungliga volym. Den väger ca 1300 gram utan att ta hänsyn till barnets vikt, placenta, vatten.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

I veckan upptar livmodern nästan hela bukhålan och barnet i det - allt ledigt utrymme.. Hans kropp är tätt omslagen runt livmoderns väggar, så fostrets rörelser uppfattas mycket påtagligt och till och med smärtfritt. De inre organen, de vanliga "invånarna" i bukhålan, pressas, skjuts åt sidan av livmodern i olika riktningar.

Till exempel trycks magen mot botten av livmodern från botten och tarmslingorna förskjuts tillbaka av livmodern och pressas längs framväggen.

Varje dag blir det svårare och svårare att bära en sådan vikt, belastningen på alla organ och system av en kvinna under de sista dagarna av graviditeten är enorm. Tyngdpunkten förändras, på grund av det gör ont i ryggen och drar en midja. Magen ser enorm ut och kvinnan blir klumpig.

Under verkan av specifika hormoner, till exempel, relaxin, bäcken och benen i mjölken mjuknar, vilket leder till smärta i skönhetsområdet och skjutning i sakrumområdet.

Ett barn på 40 veckor i nästan alla fall, han föll ner, huvudet pressade till utgången av det lilla bäckenet. Han grupperade, pressade hakan mot bröstet, korsade armarna. Han är redo att "starta".

Efter att magen utelämnades började den framtida mamman att andas lättare, men trycket på blåsan ökade, så hon springer ständigt på toaletten för ett litet behov.

Om buken inte har sjunkit (vilket är sällsynt i den 40: e obstetriska veckan), har barnet ännu inte stigit till önskad startposition, huvudet ligger över ingången till bäckenet. Du behöver inte oroa dig, det verkar som att barnet inte har bråttom att bli född, och hans tid har inte kommit än.

Vid vecka 40 finns det globala hormonella processer i en kvinnas kropp. Tidigare var hormonprogesteron ansvarig för att upprätthålla graviditet, nu ersätts den med stora mängder östrogen, oxytocinsom förbereder kroppen för förlossning, omarrangera många systemers arbete.

Från en hormonell "attack" kan en kvinna känna sig trött, dåsig, hennes humör är instabil och ändras ofta utan uppenbar anledning. En mängd smärta och urladdning beror också främst på förändringar i hormonnivåerna..

Varför mår magen?

Orsakerna till förekomsten av buksmärtor kan vara tillräckliga. Den stora och tunga livmodern skapar förutsättningarna för utseende av ganska obehagliga symptom.

Inte alla buksmärtor vid denna tidpunkt tyder på att förlossningen har börjat. Låt oss därför överväga vad som kan vara buksmärta och vad det "signalerar".

Utbildningstopp

Fram till slutet av medicin och vetenskap är inte känt syftet med falska sammandragningar, som också kallas träning. Man tror att de "förbereder" livmoderns muskler till det verkliga testet, vilket snart kommer att upplevas.

I primiparösa människor förekommer sådana sammandrag tidigare än kvinnor, som kommer att bli mödrar en andra eller tredje gången. Om graviditeten är den första kan falska sammandragningar störa den förväntade mamman en månad före födelsen, och om födelsen inte är den första, träningsövningarna uppträder vanligen strax innan denna arbetsaktivitet börjar.

Manifestationer av sådana sammandragningar verkar som att dra smärta i underlivet - höger och vänster, i äggstockarnas område.. Samtidigt har låren något ont och magen blir svår, "vänder sig till sten". Om du lägger dig tillbaka och vilar en stund, kommer träningsstriderna att dämpas, allt lugnar sig ner. Många människor jämför arten av smärta i falska slagsmål med måttlig, som under menstruation.

Vissa kvinnor hävdar att de inte upplevde smärta alls, bara ett litet obehag i samband med ankomsten av livmodermusklerna i ett tillstånd av ökad ton.

Sanna slagsmål

Verkliga slagsmål börjar bara som träning, deras vidare utveckling är av helt annan natur. De växer, blir mer smärtsamma, ofta, långa. I början är den nedre delen av buken dras, och smärtan "slingrar sig runt" och griper nedre delen av ryggen.

Under arbetet hårdnar livmodern, magen blir som en sten. Vid slutet av sammandragningen slappar musklerna i livmodern, sänker smärtan. Efter en bestämd timeout återkommer scrum.

I början av kampen, varar inte mer än 30 sekunder, upprepas var 5-7 minuter, ökar smärtan gradvis. Det här steget hos en kvinna med första födseln kan ta upp till 7-8 timmar.

Livmoderhalsen under denna tid kan öppna upp till 3 centimeter.

Vid nästa steg håller sammandragningarna i ungefär en minut och upprepa var 3-4 minuter, och ibland mindre. Smärtan är märkbart starkare. Vid detta tillfälle, och ännu bättre tidigare, måste du vara på sjukhuset under överinseende av läkare, eftersom denna period varar mindre än den tidigare.

I sista hand, innan försöken på scenen, varar sammandragningarna i en halv och en halv och upprepas ungefär var 30: e sekund.. En kvinna ska skickas till sjukhuset när sammandragningar upprepas var 7-10 minuter. Du borde inte vänta tills de blir mer intensiva. Vid snabb leverans kan du inte ha tid att gå till matsjukhuset, och med långvarigt vatten kan de flyta hemma och då kommer risken för infektion hos fostret att öka.

Vid det här tillfället är det bäst att vara i ett sjukhus under mammans övervakning.

Matsmältningsbesvär

De organ som är involverade i matsmältningsförfarandet arbetar nu vid gränsen för deras förmågor på grund av komprimering av livmodern. Därför är de sista dagarna av graviditeten ofta markerade med svår halsbränna, matsmältningsbesvär, löst avföring eller förstoppning.

Buksmärtor på grund av gastroenterologiska problem uppträder också ofta. Kvinnor klagar på att magen "vrider", det finns tyngd. En mängd stickningar och jämn skärsår kan uppstå på grund av ackumulering av tarmgaserna i de pressade tarmslingorna.

Samtidigt kan magen också vara svår, med kupor och rörelser, det kokar ofta, det finns en känsla av uppblåsthet, fullhet.

Om smärtan är lokaliserad i naveln och i iliacområdet kan vi prata om kolit. Kolit utvecklas på grund av matallergi, och hos gravida kvinnor i en sen period är ganska vanligt. När man rör eller tömmer tarmarna, ökar smärtan och uppfattas ofta felaktigt av kvinnor som föregångare till födseln.

Tilldelningar - normen och alternativen

Vid vecka 40 måste du använda panty liners för att undvika att börja med förändringar i utsläppets natur. I allmänhet vid denna tidpunkt transparent, vit eller gul, luktfri urladdning och sådana obehagliga associerade symtom som klåda anses vara normala.. Även normal är en liten ökning av vaginala sekretioner denna vecka.

Följande "överraskningar" kan förvänta sig en gravid.

Avsluta slempluggen

Slimpluggen ligger i livmoderhalsen i livmoderhalsen. Från och med början av perioden med att bära en baby bildas och ackumuleras slem, vars uppgift är att stänga meddelandet tätt med livmodern och förhindra att utländska mikroorganismer - virus och bakterier - kommer in i sin sterila miljö.

Om födseln redan är mycket nära börjar livmoderhalsen att plana, förkortas, den inre svampen börjar öppna något. Allt detta leder till att livmoderhalsen utbreder sig, röret slutar hålla sig i det och går ut. Om korken har förflyttats helt, så ser den ut som en klump av slem med blodsträckor..

Ofta uppmärksammar kvinnor att utsläppet blir slemt eller med slemklump, ibland kan blodproppar märkas i blodproppar. Detta är ett tecken på en gradvis utsläpp av slempluggen.

Från den här tiden bör du inte ta ett varmt bad, ha sex, för att utesluta sannolikheten för infektion i livmoderhålan genom livmoderhalsen.

Läckage och urladdning av fostervätska

Utsläpp av vatten är svår att förvirra med något annat. En varm ström av vätska strömmar bara ut. Detta är ett obestridligt tecken på arbetets start, en kvinna ska gå till sjukhuset.

Ibland märker gravida att de vid vecka 40 har en flytande, ganska riklig urladdning av vattnig karaktär. Detta är läckage av fostervätska. Perforeringen av membran membran är obetydlig, så det finns ingen fullständig urladdning, den fostervätska lämnar membranen gradvis i små portioner.

Vid förflyttning kan läckage öka. Urladdningen är luktfri, färglös. Apotekstest för att bestämma fostervätska, enligt recensioner av förväntade mammor, misstas ofta.

Det är bättre att omedelbart gå till gynekologen för att fastställa läget på ett tillförlitligt sätt.med hjälp av ultraljud för att bestämma nivån på förlusten och mängden återstående vätska. Allt detta är säkert att göra på sjukhuset, där läckaget är också nödvändigt att gå.

Om den vattna urladden är färgad grön, indikerar detta att det ursprungliga kalmekoniumet från barnets tarm kom in i vattnet. Detta kan hända under entanglement med navelsträng, med fostrets hypoxi och andra intrauterina lidande hos smulorna.

Patologiska sekret

Sekretesserna som talar om en viss patologi vid denna tidpunkt anses vara alla sekretioner som har en skarp och obehaglig lukt, liksom en annan färg.

Grön och mörkgrå

Spotting denna färg brukar ha en uttalad fishy lukt. De passar inte in i normal urladdning, eftersom de inte förekommer som föregångare till födseln, men som ett symptom på könsorganinfektion.

Det är nödvändigt att snabbt göra smältprov, upprätta patogenen och försöka få tid att behandla infektionen, för att göra rehabilitering av födelsekanalen.

Blodig och blod

Dessa sekret omfattar rosa urladdning och rik blod, ljus färg. Normalt blod borde inte vara nu. Utseendet på sådana sekret kan vara ett tecken på problem med placentan, livmoderhalsen.

Blodig utsläpp efter sex och orgasm vid denna tidpunkt kan prata om traumer i livmoderhalsen. Urgent behöver ett medicinsk samråd och sjukhusvistelse.

brun

Den bruna färgen på urladdningen kan indikera inflammation eller kan vara ett tecken på en snabb leverans, eftersom brunt urladdning vid vecka 40 kan vara ett tecken på begynnande cervikal dilation.

I alla fall kan de inte ignoreras. Ska gå till doktorn.

Tjock vit

Vit, som liknar stugaostens struktur, utmatning med en karaktäristisk jästluft eller lukt av jäst kan tala om tröstets början, vilket ofta framträder i sena termer på grund av förändringar i hormonbakgrunden i framtida mammas kropp.

Efter att ha hört en läkare ska du försöka få tid att behandla tröst innan du ger upphov, annars ökar risken för infektion hos barnet när du passerar genom födelsekanalen avsevärt.

Utsläpp efter medicinsk undersökning

Vid en planerad mottagning denna vecka måste läkaren undersöka livmoderhalsen för beredskap för födseln. Många kvinnor hävdar att efter en sådan undersökning uppträdde atypisk blodig eller brun urladdning.

Det kan finnas två skäl. Enligt en av dem är sådana sekretioner inget annat än rester av slempropp eller hela proppen, om inspektionen har provocerat sin urladdning.

Av annan anledning är lösa, mjuka och porösa slemhinnor skyldiga för allt, bara sådana är de före födseln.

I det första fallet börjar symtomen på tidigt arbete öka, under andra - 3-4 timmar efter undersökningen kommer utsläppet att sluta.

För mer information om vad du ska göra om din mage gör ont under graviditeten, samt användbara tips för förväntade mammor, se nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa