6 veckors graviditet: urladdning och smärta i underlivet

Innehållet

De första månaderna av graviditeten är mycket viktiga. Under denna period börjar flera förändringar inträffa i moderns kropp. Så, graviditet vid 5-6 veckor kan ha funktioner.

Vad är termen?

Under perioden av 6 obstetriska veckor av graviditeten har barnet utvecklats i min mammas livmoder redan en månad. Denna period motsvarar också 4 veckor från datumet för uppfattningen. Denna skillnad när det gäller att bestämma barnets ålder är inte oavsiktlig. Faktum är att läkare använder ett speciellt räkningssystem. I detta fall används termen "obstetrisk månad".

Kalenderräkningssystemet, implementerat sedan befruktningstiden, kommer att vara något annorlunda än obstetrisk. Termen från befruktningstiden är mindre än den använda obstetriska perioden.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur ser magen ut?

Vid detta graviditetsskede förändras inte den framtida moderens vikt avsevärt. Detta beror på att barnets storlek fortfarande är ganska liten.

Från sidan av graviditeten är det inte synligt. För att ta reda på att den förväntade mamman väntar på barnet, kan det bara vara en läkare under en serie studier. Även under denna tidsperiod förändras hormoner i blodet också.

Utseendet hos buken förblir detsamma. Många kvinnor i denna period, som redan vet att de är gravida, börjar oftast vända sig framför spegeln och försöker se några förändringar. Det finns emellertid inga ljusa yttre tecken på en ökning i bukomkretsen.

Utsläpp från könsorganet

Under denna period kan en gravid kvinna störas av utseendet på hennes olika urladdning från slidan. Förekomsten av detta symptom beror på olika orsaker och inte bara patologiska. Ett antal specifika hormonella förändringar som uppstår vid denna tid i kvinnokroppen, kan också ge upphov till utsöndringar från könsorganen.

Ljusutsläpp eller slem från slidan kan förekomma. Sådan utsläpp är en variant av normen och kräver ingen medicinsk korrigering. I regel gäller att förekomsten av sådan urladdning uppmärksammar mamman på hennes underkläder eller dagligfoder när de går på toaletten.

Färgen på sådana fysiologiska sekret kan vara olika. Oftast är det en klar eller något vitaktig vätska. Dess konsistens är annorlunda.

Ett viktigt kliniskt tecken som bedöms är förekomsten av en otäck lukt. Normalt borde det vara frånvarande. Utseendet av en ogynnsam lukt från sekret från könsorganet är ett tecken på möjlig bakteriell infektion hos reproduktionsorganen.

Utseendet av specifika urladdning från slidan vid detta graviditetsstadium föregås av specifika förändringar som förekommer i det kvinnliga reproduktionssystemet under påverkan av graviditetshormoner. Med ackumuleringen av glykogen i kvinnornas könsorgan kan hon få ljus eller beige sekretioner. Detta ämne har en positiv effekt på tillväxten av mjölksyrabakterier, som normalt lever i skeden och ger ett optimalt pH i den intima zonen.

En normal mängd mjölksyrabakterier är nödvändig för att säkerställa en optimal nivå av lokal immunitet. Det hjälper till att skydda den kvinnliga kroppen från olika farliga infektioner.

PH-skiftet i den intima zonen och försämrad tillväxt av fördelaktiga bakterier bidrar till det faktum att naturskyddsprocessen störs. Detta bidrar till att en gravid kvinna kan manifestera olika patologier. Ett exempel på en sådan sjukdom är tröst eller candidiasis, vilket är bekant för många kvinnor.

Denna sjukdom orsakas av en överväxt av jästliknande Candida-svampar. Deras överdrivna reproduktion och bidrar till att en kvinna börjar uppleva obehagssymptom. Ett viktigt diagnostiskt tecken på genital candidiasis är utseendet av vit ostliknande ansvarsfrihet och som regel allvarlig klåda i det intima området.

Om en gravid kvinna har sådana obekväma symptom, ska hon omedelbart kontakta sin läkare. För att behandla candidiasis på egen hand under graviditeten rekommenderar läkare inte, eftersom du kan skada barnet.

Läkaren i denna situation kommer säkert att välja rätt behandlingsschema. Grunden för hennes val hos gravida kvinnor under den första perioden av graviditeten är hjälpmedel för lokal terapi.

Sådana droger normaliserar nedsatt pH hos skeden, och har också en bra antiseptisk effekt. I de tidiga stadierna av graviditeten är vanligtvis inte systemiska terapier föreskrivna, eftersom de kan ha en negativ effekt på fostrets aktiva organogenes.

Vissa kvinnor efter att ha sex i detta skede av graviditet märker några droppar blod eller rosa utsläpp på sina underkläder. Vanligtvis uppträder detta symptom första dagen efter samlag.

Han tar många framtida mammor till verklig chock. Utseendet på sådan blödning kan vara associerad med trauma mot de slimma slimhinnorna i slidan och könsorganet.

Om ett sådant symptom uppträder, ska den förväntade mamman samråda med sin läkare. För sex under graviditet borde par välja en mer försiktig hållning.

Förekomsten av blodig urladdning är ett extremt störande symptom. Ofta händer det att det åtföljs av ökad smärta i underlivet, liksom ökad svaghet. Allvarligheten av manifestationer kan vara annorlunda. För vissa kvinnor börjar allt med utseende av regelbunden röd eller brun urladdning från könsorganet.

Förväntande mammor bör komma ihåg att utseendet på ett sådant symptom kan vara ett tecken på blödning som har börjat. Det händer i sin tur med spontan missfall. Crimson, ljusbruna och mörka sekretioner bör också vara ett varningsskylt för en kvinna.

I denna situation är aktualiteten i vården mycket viktig. Om den förväntade mamman i de tidiga stadierna av graviditeten uppstod alarmerande blödning, tveka inte att kontakta din läkare, det är inte värt det.

I vissa fall kan kvinnan uppstå ljusgul tjock urladdning. Sådan utmatning kan uppträda med olika bakteriella infektioner i de intima organen. Ofta åtföljs det av en obehaglig lukt.

Hjälptest kommer att krävas för att diagnostisera sjukdomen som orsakade utseendet av sådana sekretioner. De tilldelas den förväntade mamman av en gynekolog efter att ha utfört en klinisk undersökning av könsorganen.

I en sådan situation tas en vattpinne från vagina nödvändigtvis för att identifiera patogen mikroflora. Om mikrober efter den bakteriologiska undersökningen har identifierats, kommer läkaren att ordinera lämplig lokal behandling.

Känslor underlivet

I de flesta fall förändras den framtida moderens välbefinnande under denna period av att barnet bär ett litet skifte. Vissa kvinnor noterar även att vid 5-6 veckors graviditet inte kände några större förändringar i kroppen.

Utseendet på symtom som uppstår i buken hos en gravid kvinna vid detta graviditetsstadium uppstår i samband med en ökning av livmoderns storlek. Detta leder till de olika hormonella förändringarna i kvinnokroppen.

Vid 6-7 veckors graviditet förvärvar livmodern storleken på ett stort äpple. Gradvis börjar väggarna tjockna. Detta är nödvändigt för att skydda barnets kropp från effekterna av olika yttre faktorer och influenser.

Nuvarande reproduktiva organs reproduktiva organ är mycket viktigt. För att bedöma de grundläggande parametrarna för kvinnors hälsa, använder läkare nödvändigtvis flera kriterier. Bland dessa kliniska tecken står livmoderton, vilket visar hur funktionell livmoderväggarna.

Ett hälsosamt myometrium (livmoderhalsbandet) har förmåga att komma i kontakt. Detta skikt består av glatta muskelfibrer samt bindväv. Det har en viss egenskap hos strukturen: muskelfibrerna som bildas är belägna i olika riktningar, vilket garanterar en bra sammandragning av livmodern.

En överdriven ökning av livmodern bidrar till utvecklingen av förhållanden som är farliga för fostret, vilka experter kallar hypertonus - det kan bidra till risken för missfall och abort.

Uterus hypertonicitet är den första orsaken till ökningen av trycket inuti könsorganet. Sådana kränkningar bidrar till att barnet kan uppleva olika problem vid fosterutveckling.

Optimalt är det normala tonuset, där livmoderns väggar är i fysiologiskt tillstånd, och det intrauteriniska trycket förblir inom det normala området. Normotonus bidrar till optimal tillväxt och utveckling av barnet i livmodern.

Vissa kvinnor i denna graviditetsperiod uppträder obehag i underlivet. De kan känna sig som att dra nedre delen av buken eller gnida och sticka äggstocken. Sådana negativa symtom kan utvecklas på ena sidan eller på båda sidor.

Dessa kliniska tecken försämrar avsevärt den framtida mammans välbefinnande. Smärtan leder till att kvinnan försöker ta en mer fördelaktig position där hon inte känner att hon har magont. För att göra detta kan hon sitta på soffan eller i en stol och avvika till ryggen. Denna position hjälper till att minska belastningen på ländryggen, vilket också bidrar till viss minskning av smärta i underlivet.

Vissa kvinnor noterade att de vid 6: e veckan av graviditeten hade "dra" känslor i underlivet som under menstruation. Dessa störningar kan orsakas av förändringar i hormonhalten i blodet.

Om den förväntade mamman har en underliv, då borde hon definitivt varna henne obstetrikär-gynekolog om detta.

Frekvent patologi

Även med den fysiologiska kursen av graviditeten kan den förväntade mamman i sjätte veckan uppleva vissa förändringar i hennes hälsotillstånd. De bidrar till de förändrade hormonerna.

Under graviditeten genomgår immunsystemets funktion ett antal specifika förändringar. Detta bidrar till att kvinnornas immunitet är något reducerad. Denna funktion leder till att den förväntade mamman blir mer utsatt för olika infektionssjukdomar. Risken för förkylning ökar också betydligt.

Graden av svårighetsgrad av framväxande katarralsymptom kan vara olika. Detta bestäms i stor utsträckning av kvinnans initiala hälsotillstånd. Således förvärrar närvaron av kroniska sjukdomar i övre luftvägarna i de flesta fall signifikant kursen och prognosen för utvecklingssjukdomen.

Att uppstå negativa symtom på en kyla leder i de flesta fall till den vanliga hypotermien. Obehag börjar som regel att störa en kvinna inom några timmar eller i slutet av den första dagen efter att hon har blivit förkyld.

Om en förkylning var i den sjätte veckan av graviditeten, borde den gravida kvinnan definitivt söka hjälp av en läkare. Det är helt enkelt farligt att behandla sjukdomen, särskilt om den åtföljs av allvarlig feber.

Att minska immunitetens arbete kan också leda till att en gravid kvinna kan få herpesförstöring. Denna sjukdom återfinns varje år i den kvinnliga befolkningen allt oftare.

Den vanligaste kliniska varianten av herpesinfektion är labiell herpes. Denna form av sjukdomen kännetecknas av utseendet av vatteniga bubblor på läpparnas kant. Processen är som regel ensidig. Men bilateral inflammation kan också utvecklas.

Genital herpesinfektionen kännetecknas av utseendet av karakteristiska skador i könsorganet. Sådana bubblor kan brista med fluidutflöde. I denna situation är det mycket viktigt att förhindra möjligheten till sekundär infektion, när bakterier kan tränga in i sårytan.

Olika kränkningar av mag-tarmkanalen vid detta graviditetsstadium oroa sig förväntade mammor ganska ofta. De vanligaste av dessa är illamående. Vissa kvinnor utvecklar även kräkningar.

Dessa obehagliga symptom är mest uttalade på morgonen. Utvecklingen av dessa negativa symtom är till stor del "ansvarig" av det kvinnliga könshormonet "progesteron". Under graviditetens första trimester ökar koncentrationen i blodet kraftigt.

Vissa kvinnor har också en känsla av uppblåsthet i magen. Detta symptom uppträder som regel med olika fel i näring och diet obalans. Förväntande mödrar kan också uppleva olika oegentligheter i regelbunden avföring, uppenbarad av utseende av diarré eller förstoppning. Utvecklingen av dessa tillstånd bidrar till förändringar i tarmens motorfunktion samt hormonella störningar.

På varför magen gör ont i tidig graviditet, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa