8 veckors graviditet: urladdning och smärta i underlivet

Innehållet

Varje period att bära en bebis är verkligen unik. I kvinnokroppen i den tidiga graviditetsperioden förekommer mycket specifika förändringar.

definitionen av uttrycket

Barnets ålder, som är i livmodern, bestämmer experter med hjälp av obstetriska månader och veckor. Denna beräkning är något annorlunda än den vanliga kalendermetoden från gödningsdatumet.

Hela graviditeten varar 280 dagar. Det finns skillnader mellan obstetrisk och kalenderålder. 8 förlossningsveckan motsvarar 6 veckor sedan sammanflödet mellan manliga och kvinnliga bakterieceller.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Magmått

På detta stadium av graviditeten förändras kroppens kvinnliga proportioner inte mycket. Storleken på buken ökar något. Från sidan för att avgöra om en kvinna är gravid eller inte är omöjlig.

Vid 8 veckors graviditet ser den förväntade mammen ganska normalt ut. Stor mage kan inte kallas: en ökning av kvinnornas omkrets kommer att inträffa lite senare när barnet blir större. Men miniatyr och tunna kvinnor kan se en liten ökning i underlivet.

De flesta kvinnor som redan har blivit mödrar noterar att de inte märkte signifikanta förändringar i storleken på buken i detta graviditetsstadium.

Vid detta graviditetsstadium är livmoderns storlek fortfarande relativt liten. Det liknar en stor grapefrukt.

Funktioner vaginal urladdning

Detta stadium av att bära ett barn i en gravid kvinna åtföljs av utseendet av en biologisk vätska från skeden, med hjälp av både fysiologiska och patologiska orsaker.

Utseendet av ljusutsläpp eller klar slem från skeden, i utseende som liknar en vit vätska, saknas någon obehaglig lukt är en variant av normen för en viss graviditetsperiod.

Utseendet av denna urladdning från slidan har en mycket fysiologisk anledning. Sådana specifika förändringar utlöses av ett viktigt graviditetshormon - progesteron, vilket verkar på epitelcellerna som beklär slidan och orsakar att glykogen ackumuleras i dem.

I sin tur framkallar den aktiv tillväxten av fördelaktiga mikrober som normalt lever i det intima området. Dessa mikroorganismer är nödvändiga för att bibehålla optimal mikroflora och pH.

Om glykogen bildas tillräckligt skyddar den kvinnliga kroppen från olika infektioner. Att minska koncentrationen av progesteron i blodet under graviditeten är farlig utveckling av många patologier, inklusive försvagning av lokal immunitet i vagina. Att minska sådant skydd bidrar till att en gravid kvinna kan utveckla skadliga symptom på candidiasis (tröst).

Denna patologi framträder på grund av aktiv tillväxt och reproduktion av Candida svampar. De utvecklas i det intima området ganska snabbt under förhållanden som är gynnsamma för deras tillväxt.

Ett viktigt kliniskt tecken på denna sjukdom är utseendet av ljusutsläpp från slidan, som liknar ölflingor i utseende. Färgen på sådana sekretioner, i regel, vit och beige.När en sekundär bakterieflora är fäst kan en kvinna ha gul urladdning.

Medföljande candidiasis är inte heller mindre obekvämt symptom - utseende av klåda i det intima området, vars grad kan vara annorlunda.

Så snart den framtida mamma hade dessa negativa symtom, borde hon genast söka medicinsk hjälp. Många kvinnor bestämmer sig för att behandla candidiasis på egen hand, men läkare rekommenderar inte detta.

Under graviditeten är det väldigt viktigt att välja terapeutisk behandling korrekt och noggrant. Många av drogerna har en negativ effekt på ett litet embryo. Endast en läkare kommer att kunna välja en riktigt adekvat, effektiv och säker behandling.

Vid denna period av att bära en bebis i en gravid kvinna visas en speciell utbildning - slemplugg. Det skyddar livmoderns inre hålighet från att tränga in i det farliga infektioner, liksom från påverkan av yttre faktorer. Slimpluggen kommer att ligga i könsorganet före arbetets början.

Färgen på utsöndringar som är karakteristiska för denna graviditetsalder är den mest olika.

Utseendet av någon ljusbrun eller mörkbrun urladdning från könsorganet är en viktig anledning att besöka din läkare. Speciellt du kan inte tveka med ett samråd, om de åtföljs av ökad smärta i underlivet, liksom försämring av hälsan.

Blodig urladdning är ett kliniskt tecken som inte bör ignoreras. Om en gravid kvinna märkte rosa eller röda blodfläckar på hennes underkläder efter att ha haft sex eller efter att ha utfört en transvaginal ultraljud, borde hon inte få panik. Sådana symptom utvecklas ofta efter mekaniska effekter på könsorganet. Som regel försvinner de helt i slutet av den första dagen från det ögonblick som förekommit.

I de flesta fall, efter sådana mekaniska effekter uppträder blödning utan smärta i buken.

Det händer så att en kvinna märker på hennes underkläder en tung skarlet urladdning som uppstår utan någon uppenbar anledning. Deras utseende kan vara ett mycket ogynnsamt tecken.

I vissa fall kan förekomsten av blek eller ljusröd urladdning vara en manifestation av ett spontant missfall som har börjat. I det här fallet är det väldigt viktigt att tillhandahålla snabb vård.

Läkare säger att vid en 7-8 veckors graviditet är en ektopisk graviditet ofta manifesterad. Det åtföljs som regel av blödningens utveckling eller till och med blödning från könsorganen. Kvinnans allmänna tillstånd förvärras av det starka smärtsyndromet i underlivet.

Ektopisk graviditet är ett patologiskt tillstånd där embryot utvecklas inte i livmodern, men i bilagorna. Rörpregnation ges inte av naturen. Livmodertillägget har inte samma struktur som sig själv. I medicinsk praxis finns det fall där en kvinna inte ens misstänker att han har ett sådant patologiskt tillstånd.

I medicinsk praxis finns det fall där en kvinna inte ens misstänker att han har ett sådant patologiskt tillstånd.

Samtidigt "drar hon" förseningen av menstruationen till svåra påfrestningar på jobbet eller på andra villkor. I slutändan utvecklar hon blödning från könsorganet, det finns en stark smärta i buken. I ett ganska allvarligt tillstånd är hon inlagd på ett sjukhus där närvaron av ektopisk graviditet upptäcks.

När blödning från könsorganet inträffar, måste läkaren genomföra en omfattande klinisk undersökning, där läkaren bestämmer inte bara svårighetsgraden av moderns tillstånd utan även hennes barns. Om situationen kräver det kan läkaren också hänvisa sin patient till oschemalad ultraljud.

Känslor i magen

Vid denna tid av graviditet kan den framtida mamma känna det obehag som är förknippat med livmoderns aktiva tillväxt, liksom under påverkan av en förändrad kvinnlig hormonell bakgrund.

Bli tjockare och mer elastiska väggar i livmodern. Denna funktion är nödvändig för att skydda ett litet embryo från effekterna av negativa miljöfaktorer.

Ökad storlek livmodern leder till att framtida mamma börjar dyka upp olika känslor. Många kvinnor har stickningar i underlivet.

Vanligtvis är svårighetsgraden av detta symptom måttligt och leder inte till obehag för kvinnan. Kolit i underlivet hos gravida kvinnor också efter att ha ätit feta och stekta livsmedel, förekomsten av andra fel i näring.

Om en kvinna drar underlivet hela tiden och smärtsyndromet fortskrider bara, borde hon definitivt rådfråga sin läkare. Ömhet i underlivet vid denna tidpunkt kan vara ett ganska fysiologiskt symptom som orsakas av den växande livmodern. Men om den framtida mamman är orolig för det här är det bättre för henne att "skingra" hennes tvivel med en specialist.

Att öka magsstorleken leder till det faktum att den gravida kvinnan börjar välja mer bekväma ställningar för vila och sömn. Många kvinnor vid vana av misstag brukar gå och sova i magen och frukta följderna, men du borde inte oroa dig: hon kan inte göra mycket skada på ett barn. När graviditeten utvecklas och bukomkretsen ökar, kommer den förväntade mammen inte att fysiologiskt sova på magen och välja mer bekväma ställningar.

Ett av de viktiga kriterierna som bedöms är livmoderton. Det visar hur adekvat väggarna i livmoderfunktionen.

Normalt bör det här könsorganets muskelskikt - myometrium - vara kapabelt till sammandragningar, eftersom detta beror på dess struktur. Myometrium bildas av glattmuskelfibrer som ligger i olika riktningar och kan öka sin storlek under påverkan av ett antal hormoner. Dessa fibrer kan minskas, vilket bidrar till en ökning av tjockleken på livmoderväggarna.

Uterintonen tillåter läkare att bedöma detta reproduktionsorgans förmåga att minska. Om det ökar kallas detta tillstånd hypertonus. Dess utseende leder till ökad risk för spontan abort. Med livmoderns hypertonicitet genomgår en förväntad mamma intensiv medicinsk observation.

För intensiv livmoder kan leda till negativa symtom hos en kvinna. Så kan framtida mamma känna att hon har magbesvär som under menstruation. Vanligtvis ökar smärtan efter stress eller motion. Utseendet på ett sådant symptom är en anledning att samråda med din läkare.

Ett annat möjligt symptom på livmoderhormon kan vara en "hård" mage. Smärta syndrom kan också spridas till ländryggsregionen och coccyxen.

Läkare rekommenderar att du tar en bekvämare ställning när det uppstår smärta: muskelavslappning bidrar till smärtlindring och jämn och djup andning hjälper också till att förbättra ditt välbefinnande.

Det optimala kliniska tillståndet är normal tonus, vilket kännetecknas av normalt intrauterint tryck. Detta bidrar till den optimala utvecklingen av barnet i livmodern.

För livmodertonen utför läkare dynamisk övervakning under graviditeten. Detta gör det möjligt för dem att i tidig tid upptäcka farliga patologier för fostret i de tidiga stadierna av deras förekomst.

Viktig information om graviditetens 8: e vecka, se videon nedan.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa