9 veckors graviditet: urladdning och smärta i underlivet

Innehållet

Vid det första skedet av ett barn kan en kvinna uppleva olika känslor.

Hur bestäms förlossningsperioden?

Kalendermetoden, som ofta används av framtida mödrar, skiljer sig mycket från obstetrisk. Till exempel, 9 obstetrisk vecka av graviditet motsvarar den sjunde veckan efter befruktning av ägget.

Läkare bestämmer alltid graviditetens varaktighet i förlossningsveckor.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur förändras mors mage?

Vid 8-9 veckors graviditet börjar kvinnan att ändra form. Så, några framtida mammor säger att de har en liten mage. Det är oftast märkbart vid multipla graviditeter och miniatyrkvinnor, eftersom deras mage växer snabbare.

Under den första och andra graviditeten kan magsstorleken vara annorlunda.

Det är praktiskt taget omöjligt att "misstänka" graviditet hos kvinnor med en normostenisk eller hypersthenisk konstitution vid denna tidpunkt: de har en mycket liten mage och det är fortfarande nästan omöjligt att se sådana förändringar vid 8-9 veckor. Endast vissa kvinnor har ett litet rundat utsprång i underlivet. - Det här är kanten på ett förstorat livmoder, det kan ses i ganska tunna kvinnor.

Många framtida mammor är rädda för att sova på magen, men barnet är fortfarande så litet att du under denna period kan sova i denna position helt lugnt.

Livmodern vid denna tid har en relativt liten storlek. Så, i storlek är det jämförbart med en stor grapefrukt. I framtiden kommer livmodern att fortsätta växa och stiga högre och fylla nästan hela bäckenområdet.

Typer av vaginal urladdning

Vid detta graviditetsstadium kan en kvinna ha biologisk vätska från skeden, vilket kan bero på både fysiologiska och patologiska orsaker. Utsläpp kan variera i färg, densitet och volym.

Ljus och beige höjdpunkter

Sådant vaginalt urladdning kan vara en variant av normen vid detta graviditetsstadium. Den framtida mamman kan också ha flytande vaginalt slem från könsorganet. Samtidigt har ett sådant vaginalt urladdande inte en fet lukt.

Helt fysiologiska skäl kan leda till förekomst av dessa sekret från könsorganen - förändringar i hormonell bakgrund under påverkan av progesteron. Detta specifika hormon ökar i kvinnokroppen omedelbart efter befruktningen.

Progesteron börjar agera på könsorganens epitelceller. Detta bidrar till det faktum att de börjar förekomma en aktiv ackumulering av glykogen. Detta ämne är nödvändigt för att bibehålla det optimala pH-värdet för intima organ.

Under inverkan av glykogen uppstår reproduktion och utveckling av fördelaktiga mikroorganismer i vagina. Det är nödvändigt att behålla lokal immunitet hos de yttre könsorganen. Om denna process störs kan den förväntade mamman utveckla negativa symtom.

Vit ostliknande ansvarsfrihet

Dessa manifestationer är som regel ett tecken på candidiasis hos könsorganen. Denna patologi kallas också tröst och orsakas av de speciella jästliknande svamparna Candida. Ett slående symptom på vaginal candidiasis är utseendet av vit urladdning, i utseende som liknar kockostflakor. Slidets slimmembran blir samtidigt rödaktigt och svullet.

Ett karakteristiskt symptom är också utseendet på klåda i det intima området, vars svårighetsgrad kan vara annorlunda. Så det kan leda till betydande obehag för framtida mamma.

När de negativa symptomen på candidiasis uppträder är det väldigt viktigt för den förväntade mamman att omedelbart kontakta sin läkare. Fördröjning med behandling är inte värt det. Detta kan endast bidra till utvecklingen av negativa symtom.

Att utföra behandling hemma är inte värt det. Felaktigt utvalda läkemedel kan förvärra sjukdomsförloppet och vissa läkemedel kan skada barnet. För att genomföra behandlingen är och en erfaren och kvalificerad specialist.

spotting

Utseendet av blodig urladdning från den framtida moderen i könsorganet bör inte ignoreras. I varje fall är det nödvändigt att fastställa orsaken som orsakade förekomsten.

Vissa kvinnor rapporterar utseendet på bloddroppar på deras underkläder efter att ha haft sex eller utför en transvaginal ultraljud. Panik borde inte vara. Som regel försvinner dessa symtom helt om några dagar. För att dessa negativa rosa eller röda sekreter ska försvinna, Den förväntade mamman bör begränsa intensiv träning och inte lyfta tunga föremål.

Om efter samlag en kvinna märker utseendet av blodig urladdning varje gång, bör hon samråda med sin obstetrikare-gynekolog.

Läkaren måste bestämma reproduktionsorganens och barnets tillstånd. Om sexuell aktivitet av någon anledning bör begränsas, kommer han definitivt att varna den förväntade mamman om det.

I vissa fall kan en blodplätt i blodet visas i en gravid kvinna. I regel är detta ett mycket ogynnsamt kliniskt tecken. Intensiteten hos färgen på sådana sekret kan vara olika - från rosa till ljus crimson.

Om sådana symtom utvecklas plötsligt och åtföljs av svår smärta i underlivet, kan detta vara en manifestation av plötsligt missfall. I den här situationen är den framtida mamman extremt viktig att söka hjälp från läkare.

Brun urladdning

Orsakerna som kan leda till utvecklingen av sådant vaginalt urladdande kan vara olika. Så, mörk "daub" från könsorganet kan utvecklas hos kvinnor med olika sjukdomar i livmoderhalsen. Inflammatoriska eller traumatiska patologier i livmoderhalsen kan också leda till utseendet av ljusbrun och mörk vaginal urladdning.

Det är extremt ogynnsamt om de åtföljs av smärta i underlivet. Om dessa kliniska tecken på en framtida mor plötsligt uppstod och ökar, borde hon definitivt besöka sin läkare.

För att bestämma orsaken som orsakade den framtida mamman att ha sådan vaginal urladdning, måste läkaren genomföra en klinisk undersökning. För att göra detta ska han göra en undersökning på en gynekologisk stol och, om nödvändigt, rekommendera den förväntade mamman att genomgå en ultraljudsundersökning. En mer informativ metod för forskning under denna period är transvaginal ultraljud.

Gul urladdning

Utseendet av gulaktig urladdning med en obehaglig och jämn fet lukt kan vara ett tecken på en bakteriell infektion. Patogena mikrober som tränger igenom könsorganet leder till deras utveckling.

En uttalad bakterieprocess kan bidra till att framtida mamma kommer att öka kroppstemperaturen och förvärra det allmänna hälsotillståndet.I detta fall krävs utnämning av antibakteriella läkemedel för att eliminera de skadliga symptomen. De ordineras endast av en läkare.

Om mucuspluggen

Vid denna tid av graviditet i den framtida moderens kropp framträder en speciell formation, som kallas en slemplugg. Det är nödvändigt för att skydda livmoderhålan från penetration av olika patogena mikroorganismer i den, såväl som från yttre faktorer. Denna slimbildning kommer att finnas närvarande i könsorganet nästan fram till arbetets början.

Vad är känslorna i magen?

Många kvinnor på detta stadium av graviditeten märker utseendet på olika obehagssymptom. Så den förväntade mamman kan känna att hon har en underliv eller smärta som orsakas av en ökning i livmoderns storlek under påverkan av den aktivt växande barnen.

Om en kvinna känner att hon har ont i magen, bör hon rådfråga sin obstetrikare-gynekolog. Läkaren kommer att kunna avgöra om detta tillstånd är normen eller resultatet av någon patologi.

Utseendet av smärta i underlivet orsakas oftast av livmoderns hypertonicitet. Detta tillstånd åtföljs av ökad sammandragning av livmoderväggarna. Hypertonus kan vara ett farligt tillstånd, eftersom det ökar möjligheten till spontan abort.

För att livmodertonens ton ska vara normal bör den förväntade mamman noggrant övervaka hennes dagliga rutin. En gravid kvinna bör vila i tid och inte övervinna. Den framtida mammans nervsystem fungerar också till en full sömn. För att göra detta borde en kvinna sova minst 8-8,5 timmar om dagen.

Uterusens ton är en dynamisk indikator, och hypertonus kan ersättas med normal tonus. Denna kliniska parameter i livmodern hos doktorn övervakas regelbundet. Om den förväntade mamman ständigt känner svår smärta i underlivet eller krampsmert, hon borde alltid rådfråga sin läkare.

Om vad som händer i kroppen vid den 9: e veckan av graviditeten, kolla i nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa