Vad är urvalet efter ägglossning, om uppfattningen hände?

Innehållet

Kvinnor som planerar en graviditet, med särskild ångest och bittert hjärta lyssnar på sina känslor efter ägglossningen. Befruktningen ägde rum eller inte - det här är huvudfrågan, som i två veckor inte tillåter dem att leva i fred och göra sina vanliga aktiviteter. Det är uppenbart att det inte finns någon mening att vänta på ett svar från ett graviditetstest efter en sannolik uppfattning.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

De första och tidigaste tecknen på graviditetskvinnor börjar söka i en förändring i hälsa, basaltemperatur, liksom i form av vaginal urladdning. Vad de kan vara om uppfattningen lyckades, kommer vi att berätta i den här artikeln.

Lite om fysiologi

Kort före ägglossningen blir utsläppet rikligare, kvinnan kan känna konstant fukt i perineum. Sexuell lust ökar, och det här är hur naturen tar hand om att en kvinna i sällsynta perioder av hennes fertilitet (och det här är bara några dagar i månaden) saknar sin chans att fortsätta loppet.

Den enda möjliga dagen för befruktning är ägglossningen själv och dagen efter det, medan äggcellen som har lämnat follikeln lever. Sekretioner från könsorganet under ägglossningen liknar äggvita i sin konsistens - de är transparenta, viskösa och kan sträckas mellan fingrarna i en tunn "tråd". Sådana utsöndringar observeras vid tidpunkten för barnets uppfattning och ungefär en annan dag efter det. Det spelar ingen roll om själva uppfattningen ägde rum, valet blir bara det.

Under denna period påverkas mekanismerna för vaginal utsöndring av östrogen. Hans uppgift är att göra vagina omedelbart den minst aggressiva, så att manliga reproduktiva celler som har kommit in i könsorganet har en bättre chans att överleva, en framgångsrik överföring till äggledarna, där sakramentet hos manliga spermatozonen och den kvinnliga äggcellen sker.

Om uppfattningen har inträffat börjar naturen av urladdningen att förändras bokstavligt om dagen. När allt kommer omkring kommer hormonprogesteron att utöva en förmånlig effekt på kvinnans kropp, vars uppgift är att förbereda livmoderns endometrium för implantation av ett befruktat ägg. Progesteron produceras i honkroppen och om uppfattningen inte inträffade kommer nivån att minska flera dagar före menstruationens början.

Tecken avtagbar om dagen

Om uppfattningen hände, blir normala sekretioner 2-3 dagar efter ägglossningen mindre rikliga än vid befruktning av ägget, urladdning. I ett stort antal vaginala sekretioner efter ägglossningen har kvinnokroppen inget behov, utsläppet kommer i alla fall att bli mindre. Färgen på urladdningen är vit eller gulaktig, transparent eller lätt beige. Den vattna konsistensen efter det "avgörande" samlaget med en lyckad uppfattning förändras gradvis till en tjockare.

Onormala är utsläpp, som har en heterogen struktur, blandning av blod, pus, grönaktig och gråaktig urladdning. De kan prata om förekomsten av infektion och den möjliga uppfattningen kommer inte att kunna ändra sin karaktär. Men infektionen kan radikalt förändra graviditeten under de allra första dagarna.Om det finns en infektion, får det befruktade ägget inte vara fixerat i livmodern eller fixas med störningar.

Det är därför det är viktigt att definitivt behandla befintliga infektioner i de mycket tidiga stadierna av graviditetsplaneringen innan det görs.

Så, under de första dagarna efter ägglossning och möjlig uppfattning, fortsätter sekretionerna rikliga, vattna. På den andra eller tredje dagen av utsläpp blir mindre. För vissa kvinnor kan de praktiskt taget försvinna och det kommer inte ens att vara ett spår på det dagliga fodret.

På den fjärde dagen är ägget halvvägs till livmodern, det är också en zygote och intensivt krossad. Den vaginala utsöndringen vid detta skede är ganska skonsam, krämig, det luktar inte. Från den femte till den sjätte dagen verkar progesteron aktivt på livmoderendometrium, vilket under påverkan av hormonet tjocknar och blir mer sprödt. Valet dessa dagar skiljer sig inte från utsöndringar av den tredje eller fjärde dagen efter ägglossningen.

Vid 8-9 dagar sker implantation. Det här är ett mycket känsligt ögonblick, det är den här dagen som det bestäms huruvida det ska vara en fullvärdig graviditet. Omkring en tredjedel av hennes fall, tyvärr, inträffar inte. Blastocysten (detta är namnet på det befruktade ägget) kan inte alltid konsolideras i livmoderns vägg. Det kan förebyggas av inflammatoriska eller infektionssjukdomar, ökad livmoderton, ärr på huvudorgans väggar och hormonella metaboliska störningar. Dessutom kan blastocyst inte ha tillräcklig mängd enzymer som är nödvändiga för "införing" i livmoderväggen. Detta är karakteristiskt för embryon med grova kromosomala abnormiteter som är praktiskt taget otänkbara.

Det är under implantationsperioden att naturen själv utför naturlig urval, bestämmer huruvida det ska vara ett barn, om det kan utvecklas ytterligare. Varken en kvinna eller en läkare kan påverka sannolikheten för framgångsrik implantation. Detta ligger bortom personens kompetens.

Om frågan om embryonets framtida öde löses positivt, kan en kvinna på dag 8-9 känna de första förändringarna i karaktären av vaginalt urladdning. På läggning kan det märka blodig spotting, skarp och obetydlig. Detta är det första och tidigaste tecknet på graviditet, som kallas "implantatblödning". Blood, blood, pinkish cream discharge - alla dessa är varianter av sådan blödning.

Vissa blod kan frisläppas på grund av kränkningen av integriteten hos små blodkärl när en blastocyst sätts in i livmodern. Implantation sker vid 3 veckors graviditet och det finns inga felaktigheter. Bara förlossningspersonal mäter graviditetens varaktighet från den första dagen av den sista menstruationen. Ägglossningen sker sålunda under 2 veckor, och testen börjar inte visa den andra remsan på något sätt före 4 hela veckor (vilket motsvarar de första dagarna i försöksstart).

Det bör noteras att implantering blödning kan åtföljas av ytterligare känslor - en liten ökning av kroppstemperaturen, en känsla av frossa. Sådana blödningar, vissa kvinnor tar för hormonellt misslyckande eller för tidigt påbörjad menstruation. Men en dag senare försvinner bruna eller blodiga skrämmande utsläpp utan spår.

Implantation av inte alla kvinnor åtföljs av blödning, och därför kan inte alla gravida kvinnor observera detta första tecken på deras "intressanta" ställning.

Efter implantation kan utmatningens natur förändras. Oavsett om det åtföljdes av en liten blödning eller inte, blir utsläppet ännu tjockare 10-11 dagar efter ägglossningen. I vissa kvinnor får de en uttalad gulaktig citronfärg. Detta beror på en ökning av koncentrationen av progesteron, vars uppgift i detta skede är att hjälpa till att mjuka livmodermusklerna, vilket gör att bakterien kan utvecklas mer organiskt.

Chorion på platsen för fastsättning av blastocyst kommer därefter att bli placenta. Under tiden börjar det producera ett specifikt hormon - humant choriongonadotropin (hCG). Hormonet ökar ungefär två gånger varannan dag och under denna period upp till fördröjning av urladdning från könsorganet kan vara ganska knappa, något ökande i volym endast ett par dagar före den förväntade dagen i början av nästa menstruation.

Under påverkan av hCG efter ägglossning kan vissa kvinnor redan teoretiskt börja känna de första symptomen på graviditet - mild illamående på morgonen, yrsel, frossa och en liten ökning av kroppstemperaturen på eftermiddagen eller kvällen, svår törst eller aptitlöshet. Toxik som sådan vid ett så tidigt datum sker vanligtvis inte och alla beskrivna känslor är dåligt uttryckta. De flesta kvinnor som inte känner till befruktningen, för att de inte planerade en graviditet, tar de inte ens uppmärksamhet.

4-5 dagar före början av nästa menstruation kan en kvinna märka att urladdningen inte bara började krumma upp med "pellets" utan också en klåda. Konstigt som det kan låta, men tröst är ibland det första tecknet på graviditet. - så kvinnlig immunitet uttrycker sin "protest" mot början storskaliga förändringar i kvinnokroppen, eftersom ett stort antal globala omstruktureringsprocesser äger rum i den.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Menstruation under graviditeten - är det möjligt?

Även menstruationens början i tid kan inte vara en garanti för att graviditeten inte har kommit. Om en kvinna i denna cykel utvecklade inte en, men två ägg med en skillnad på flera dagar, då inte den första, men den andra cellen skulle kunna befruktas, och då skulle den första lämna livmodern med menstruationsblödning, vilket emellertid blir mindre och smärre än vanligtvis.

Om menstruationen började och fortsätter onormalt, slutar det snabbt, är det fortfarande önskvärt att göra ett graviditetstest. Det är möjligt att situationen med två ägg denna månad inträffade med dig.

Det är bristen på uppmärksamhet med sådana korta och skarpa menstruationsperioder som ibland sätter en kvinna framför en fait accompli när hon redan har 4 eller till och med 5 månader av graviditet. Om det finns anledning att tro att graviditet är möjlig, då är några onormala perioder orsaken till ett besök hos läkaren.

Andra tecken innan förseningen

Eftersom perioden efter ägglossningen kan betraktas som "torr" i stor utsträckning, bör en kvinna i fullständig frånvaro av implanterad blödning vara uppmärksam på förändringar i basaltemperaturen. Detta är rimligt om hon tidigare har hållit en temperaturkalender, mätt den och känner till sina normala värden. När befruktningen ägde rum minskar inte temperaturen efter ägglossningen och förblir ganska hög.

Oförståelig och lite mer än förståelig sjukdom 5-7 dagar efter det troliga uppfattandet är också ett av de indirekta tecknen på graviditet. Det finns kvinnor som intuitivt gissar deras skick och ställning. De kan inte förklara var ett sådant säkert förtroende för deras graviditet kom ifrån, men detta förtroende kommer nästan en dag efter befruktning. En sådan subtil "känsla" är vanligtvis karaktäristisk för kvinnor som tidigare har blivit gravid, omvårdnad och född. Primiparider fäster vanligtvis inte någon speciell betydelse mot kroppens "speciella" tecken.

Erfaren kvinnor brukar tillskriva sådana "speciella" intuitiva tecken inte bara förändringar i karaktären av deras ansvarsfrihet utan också förvånansvärt inspirerad humör, längtan efter skönhet, lyrisk musik, poesi, snäll och sentimentala filmer och böcker samt en ny uppfattning om omvärlden.

Omkring 15% av alla gravida kvinnor, som kommer ihåg de tidigaste villkoren, är överens om att de första dagarna efter uppfattningen upplevt något liknande, men alltid fäster stor vikt vid detta.

Om vad är valet efter ägglossning, om uppfattningen har inträffat, se nedan.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa