Mörk utsläpp under graviditeten

Innehållet

Utseendet på en specifik mörkfärgad urladdning från könsorganet under graviditeten kan varna varje kvinna. Förekomsten av mörk vaginal urladdning kan vara en manifestation av utvecklingen av farliga patologier eller vara en variant av normen. Denna artikel kommer att berätta mer om utseendet av mörkt urladdning från könsorganet under graviditeten.

orsaker till

Under normal graviditet har vaginala urladdningen en ganska ljus färg. De kan också vara transparenta. Mycket mindre ofta förändras vaginala sekretor deras färg till mörkare. Det händer vanligtvis i början av graviditeten.

Konventionellt kan alla orsaker till mörk urladdning delas in i två stora kategorier:

  • fysiologisk;
  • patologisk.

Fysiologisk urladdning sker huvudsakligen under den första halvan av graviditeten. De åtföljs av en mindre förändring i färgen på den vaginala utsöndringen. Deras uppträdande leder som regel inte till en väsentlig försämring av en gravid kvinnas välbefinnande.

Patologiska sekret kan utvecklas både i första och andra hälften av graviditeten. Sådana utsöndringar är som regel kännetecknade av närvaron av en mörk färgning och åtföljs också av förekomsten av andra ogynnsamma symptom. Det är mycket svårt för en kvinna att bestämma skillnaden mellan fysiologiska och patologiska sekretioner på egen hand.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Standardalternativ

Den fysiologiska "mörkningen" av den vaginala utsöndringen kan vara en följd av den aktiva frisättningen av äggstockshormoner efter befruktningen av ägget genom spermatozoa. I det här fallet kan utseendet på ljusbrun skumrande urladdning vara en "signal" för en kvinna som hennes tillstånd har förändrats, och hon är redan gravid.

Om kvinnan samtidigt noterar förseningen vid menstruationens ankomst, och hon hade oskyddad samlag, så ska hon gå på ett graviditetstest. Det är troligt att det blir positivt.

Ett annat speciellt tillstånd där en kvinna kan ha ljust brunt vaginalt urladdning är implantation. Vid den här tiden är det befruktade ägget "implanterat" i livmodern. Under en sådan fixering kan en liten mängd blod frisättas.

Samtidigt blandar bloddroppar med vaginsekretionen, ändrar färg. Vanligtvis märker sådana färgade utsläpp kvinnor som fläckar på deras underkläder.

Implantation är en ganska fysiologisk händelse. Så snart det stannar, förändras också vaginaltillförselns färg - de blir, som tidigare, ganska lätta eller till och med transparenta.

En annan möjlig orsak till den naturliga "mörkningen" av vaginala sekretioner är utvecklingen av ett särskilt element i graviditeten - slempluggen. Normalt förefaller det på de kvinnliga sätten att skydda ett litet embryo från olika infektioner.

När en slemplugg bildas, börjar en stor mängd tjock slem att bildas. Med tiden blandas det med exfolierade epitelceller i könsorganet, vilket leder till att vaginala utsöndringen förvärvar en annan färg. Ofta blir det grädde eller brunt.

Möjliga patologier

Utseendet på mörk urladdning kan betingas delat med graviditeten. I vissa situationer kan mörk urladdning från könsorganet börja i början av graviditeten och fortsätter nästan fram till födseln.

I de tidiga stadierna

Skälen som bidrar till utseendet på mörkt och jämnt svart vaginalt urladdning under de första månaderna av graviditeten kan vara mycket olika. Läkare identifierar flera av de vanligaste av dem.

Ektopisk graviditet

Denna patologi är direkt relaterad till försämrad implantering av ett befruktat ägg. I denna patologi är det befruktade ägget inte fixerat till livmodern, men till dess appendage - äggledaren. Kursen av tubal graviditet ges inte av naturen, eftersom äggledaren inte har samma muskelstruktur som det främsta könsorganet, livmodern.

När det befruktade ägget växer, ökar äggledaren också. Samtidigt börjar kvinnokroppen att förändra hormoner. Alla dessa specifika förändringar kan orsaka plötslig brist på äggledaren och massiv blödning.

Biverkande symptom som är karakteristiska för ektopisk graviditet, förekommer ofta vid 6-8 veckor från befruktningstillfället. I det här fallet kan en kvinna se ut som mörkbrunt vaginalt urladdning, som i regel åtföljs av smärta i buken. Samtidigt kan mörk urladdning vara både riklig och måttlig.

Smittsamma sjukdomar i reproduktionsorganen

Dessa patologier finns för närvarande i gynekologisk praxis ganska ofta. Sådana sjukdomar orsakas av patogena bakterier, virus, svampar eller protozoer. Även i denna grupp av sjukdomar kan inkluderas alla infektioner som är sexuellt överförda.

Identifiera aktiv utveckling av infektion är ganska enkelt. Vanligtvis har en kvinna mörkt (även "smutsigt") vaginalt urladdning, vilket kan ha en gulaktig eller grön nyans. Det kan också orsaka klåda och jämn svullnad i könsorganen.

En särskild behandling krävs för att eliminera de skadliga symtomen. Under graviditeten, speciellt under första halvåret, är det nödvändigt att tillgripa receptbelagda antibakteriella medel för att korrigera de resulterande överträdelserna noggrant.

Du bör inte göra det själv, du bör alltid rådgöra med en läkare innan du skriver något antibiotikum.

På sena villkor

Utseendet av mörk urladdning i graviditetens sista steg kan vara ett tecken på utvecklingen av ganska allvarliga patologier. Till exempel kan någon infektion uppstå. I detta fall förvärras kvinnans allmänna tillstånd, hennes kroppstemperatur kan stiga och rodnad eller klåda i vagina kan uppstå.

Om sådana negativa symtom uppstår, tveka inte att kontakta en obstetrikare-gynekolog. Läkaren kommer att genomföra en obligatorisk klinisk undersökning, under vilken han kommer att kunna gissa orsaken som ledde till utvecklingen av sådana negativa symtom. Om det behövs kommer läkaren att välja och individuellt behandlingsschema.

En obstetrikare-gynekolog kommer att berätta mer om vaginal urladdning i nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa