Gul urladdning under tidig graviditet

Innehållet

Utseendet på specifika sekret under graviditeten kan förstöra stämningen hos nästan alla förväntade mödrar. Detta leder många kvinnor till verklig skräck. Denna artikel kommer att bidra till att förstå de särskilda egenskaperna hos utseendet av gul urladdning från könsorganet i tidig graviditet.

Alternativnorm

Framväxten av urladdning, som har en gul färg, kan bidra till olika orsaksfaktorer. Omedelbart är det värt att notera att utseendet på detta symptom inte alltid är en manifestation av någon patologi. Det händer också att gulaktig urladdning är en individuell egenskap av även en fysiologiskt pågående graviditet. För att förstå detta bör det noteras huvuddragen i utseendet av sådana sekretioner.

Vaginal utsöndring av varje kvinna har sina egna unika egenskaper. Dess färg kan också variera. Det är möjligt att överväga sådana sekretioner som vanligt vid tidig graviditet om de är:

  • har kräm eller ljusgul färg;
  • skarpa eller mindre
  • ingen obehaglig lukt;
  • De åtföljs inte av utvecklingen av obekväma symtom i de yttre könsorganen (det finns ingen klåda, rodnad och svår torrhet i slidan).

Utseendet hos sådana specifika gulaktiga sekretioner kan också indikera förändringar som uppträder i den kvinnliga hormonella bakgrunden.

I de tidiga stadierna av graviditeten förändras nivån av hormoner i blodet ständigt. Detta är en förutsättning för tillväxt och utveckling av ett litet embryo som finns i livmodern.

Ökningen av blodkoncentrationen av progesteron - huvudhormonet av graviditeten - följs ofta av det faktum att vaginalt urladdning från en kvinna förändras. Detta förändrar inte bara deras färg, men också konsistensen. Sådan fysiologisk vaginal urladdning, som regel, lite.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Orsakerna till utvecklingen av patologiska sekret

I vissa fall är utseendet på gula sekret från könsorganet redan ett tecken på manifestationen av ett särskilt patologiskt tillstånd. I den här situationen är det mycket viktigt att ta reda på vilken tid orsakade utvecklingen av detta ogynnsamma symptom.

Patologisk vaginal urladdning har vanligen ett antal funktioner. Så, de utmärks av ljusa färger, har en obehaglig lukt, och som regel åtföljs av utvecklingen av samtidiga negativa symtom.

candidiasis

Olika sjukdomar i de reproduktiva kvinnliga organen kan leda till utseende av patologiska sekret. En av dessa sjukdomar är candidiasis. Denna infektion kännetecknas av en intensiv proliferation i vagina av candidala svampar. Aktiv reproduktion av dessa mikroorganismer leder till en förändring i vaginala miljöer, vilket bidrar till utseendet av specifika sekret.

Det anses att candidal sekret har ett ostliknande utseende och en övervägande vit färg. I de flesta fall är detta sant, men det finns fortfarande några undantag. Så, i vissa fall manifesteras candidiasis av utseendet av krämig gul och vitgul ansvarsfrihet. De brukar ha en obehaglig, jämn sur lukt.Försvårar den gravida kvinnans allmänna tillstånd och det faktum att candidal urladdning från könsorganet i regel följer en utveckling av svår klåda i slidan.

Vaginal candidiasis manifesteras ganska ofta under graviditeten. Det kan utvecklas både tidigt och i vissa fall under senare perioder. Utvecklingen av candidiasis hos könsorganen främjas främst av en fysiologisk minskning av immunitet hos en gravid kvinna.

Bakteriell vaginos

Utvecklingen av denna patologi i tidig graviditet är tyvärr inte ovanligt. Minskad immunitet bidrar också till den snabba bakteriella tillväxten av vaginala slemhinna. Ökningen i antalet mikrober och bidrar till det faktum att det finns specifika utsöndringar.

Ursprungligen är de gråaktiga. Gradvis, som sjukdomen fortskrider, förändras vaginala sekretioner färg och blir ljusgul. Ett karakteristiskt tecken på urladdning från könsorganet är förekomsten av en karaktäristisk obehaglig lukt. Ofta jämför läkare det med lukten av "ruttna" fiskar. Utseendet på gul urladdning åtföljs också av allvarlig klåda, vilket ger ett uttalat obehag för kvinnan.

Många kvinnor försöker hantera dessa negativa symtom genom att använda sig av olika metoder för traditionell medicin. Observera att detta under extrem graviditet är extremt försiktig.. Några av dessa lösningar kan orsaka allergier. I det här fallet kommer de skadliga symptomen bara att förvärras.

Behandling av bakteriell vaginos, som utvecklades under första halvåret av graviditeten, görs bäst i samband med en läkare.

Inflammatoriska sjukdomar i könsorganen

Inflammation av de reproduktiva organen leder ofta till att en kvinna har en mängd utsläpp. Kroniska inflammatoriska sjukdomar hos de kvinnliga könsorganen åtföljs också av utveckling av ödem, klåda och brännande. Dessa symtom påverkar avsevärt den framtida mammens hälsotillstånd.

Många kvinnor undrar varför det under graviditeten är att vissa kroniska sjukdomar oftast förvärras. Svaret är ganska enkelt. Den fysiologiska nedgången i immunsystemets arbete som uppstår under graviditeten bidrar till dessa exacerbationer. En sådan minskning av immunitet är avsedd av naturen. Om detta inte hände, förkastade moderorganismen helt enkelt fostret.

Utsläpp som uppträder under förvärring av kroniska sjukdomar hos de kvinnliga könsorganen kan ha mycket olika färger. Det kan vara antingen ljusgul eller mörkgul. Detta beror till stor del på lokalisering av skador, liksom på svårighetsgraden av den utvecklade patologin.

Om vaginalt urladdning blir gulrosa, kan det här vara ett tecken på någon form av erosiv process. Blödande områden uppträder vid erosionsplatsen, som kan blöda vid någon mekanisk kontakt med dem. Vanligtvis kan vaginala sekretioner med små mängder blod uppträda vid traumatisering av livmoderhalsenosion. Dessutom kan en rosa utsläpp uppträda efter transvaginal ultraljud eller efter sex.

Behandla förvärring av kronisk sjukdom är nödvändig. För detta är den framtida mamman upprättad ett helt behandlingsschema. Det innehåller nödvändigtvis droger som verkar på den resulterande inflammationen i könsorganet.

Denna behandling väljs noga. Några av drogerna kan ha en negativ effekt på fostret, så endast säkra droger väljs.

Infektiösa patologier

Dessa sjukdomar utvecklas som ett resultat av olika patogena mikrober in i kvinnokroppen. Staphylococci, streptokocker, anaerober - alla dessa mikrober kan orsaka allvarlig inflammation i de kvinnliga intima organen.Ett av de karakteristiska tecknen på en infektiös patologi hos reproduktionsorganen är utseendet av vaginala sekretioner. Deras färg kan vara mycket olika. Det beror till stor del på vilket patogen som orsakade sjukdomsutvecklingen.

Ofta blir vaginal urladdning gulgrön. De är vanligtvis rikliga och åtföljs av en obehaglig lukt. Konsistensen hos sådana sekret kan vara olika. Vanligtvis är de ganska besvärliga och dåligt separerade från slemhinnan. Utseendet på gulgrön vaginal urladdning kan indikera infektion med stafylokockflora. I detta fall leder patologin snabbt till utvecklingen av cervicit eller vaginit. I denna situation, förutom vaginala urladdningar, har kvinnan klåda och allvarlig rodnad hos könsorganen.

För att eliminera de negativa symtomen krävs antibiotika. Observera att många av de antibakteriella läkemedlen kan få en signifikant inverkan på fostret. Läkare kategoriskt förbjuder användningen av sådana medel hemma, utan tidigare medicinska möten.

I de tidiga stadierna av graviditeten kan systemiska antibiotika i form av tabletter och kapslar endast användas när det är absolut nödvändigt. Utvärdera indikationerna för förskrivning av antibakteriella medel i tabletter kan endast vara en läkare. Således, när utseendet av gulgrön urladdning ur könsorganet bör vara en specialist. I denna situation kommer läkaren att ta ut smärtor från könsorganet, samt genomföra en fullständig klinisk undersökning. Först efter en sådan diagnos kommer läkaren att bestämma behandlingens taktik.

Sexuellt överförda infektioner

Dessa infektionssjukdomar leder också ofta till utseendet av specifika utsöndringar hos gravida kvinnor. De kan ha den mest varierade färgen - från gult till brunt. Risken för sexuellt överförbara infektioner är att de kan försämra graviditeten avsevärt. Patogena mikrober som är orsakssjukdomarna hos sjukdomen, medan de går in i blodomloppet och sprider sig snabbt i hela framtida mammas kropp. Faren för sådana patologier är att de kan leda till infektion hos fostret.

För att förhindra sådana sjukdomar, bör du komma ihåg reglerna för deras förebyggande. Oskyddad samlag med en infekterad partner kan leda till infektion. Om även de första tecknen på sådana sjukdomar uppträder, bör du omedelbart kontakta en läkare.

Allergiska patologier

Nästan varje mamma som bär ett barn kan uppleva olika manifestationer av allergi. Även kvinnor som, före graviditeten, inte märkte en hög känslighet för olika allergener, kan uppleva skadliga symtom. Detta påverkas till stor del av hormonella förändringar som förekommer i en gravid kvinnas kropp.

Allergier kan också leda till vaginala sekretioner som är gulaktiga. De brukar dyka upp efter att ha använt dagliga kuddar med hjälp av intima hygienprodukter och kan också uppstå efter att ha badat med en ny duschgel. Manifiera allergier i det intima området är vanligtvis ganska ljusa. Förutom det resulterande gula vaginala urladdningen kan en kvinna uppleva svår klåda. Ibland är han outhärdlig. I detta fall irriteras och rodnas slemhinnorna i könsorganen.

Biverkliga symptom kan uppstå inom några timmar efter kontakt med ett nytt allergen. I vissa fall, innan utvecklingen av sådan obehagslösning tar det flera dagar.

Huvudkomponenten i behandlingen av någon manifestation av allergi är den obligatoriska uteslutningen av effekten av det provokerande allergenet. Således bör en kvinna förstå vad som kan ha orsakat sådana negativa symtom. När orsaken är upprättad måste du omedelbart sluta att kontakta allergenet.

Om, trots att allergenet utesluts, inte en gravid kvinnas välbefinnande förbättras, bör hon konsultera en läkare. I denna situation kommer läkaren att överväga utnämningen av antihistaminer. Verkan av dessa läkemedel bidrar till att klara kliande skrot, svullnad och rodnad.

För information om vad som ska vara varna kvinnor, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa