Varför används livmoderns livmoder för uppfattning och i vilken form att ta det?

Innehållet

Par som planerar att bli gravid och lyckligt föräldraskap kan stöta på svårigheter i början av det - det är inte lika lätt att tänka på en bebis som det verkade. Efter ett par misslyckade "span" -cykler börjar kvinnan att panik tyst. I detta skede är det för tidigt att kontakta en läkare med infertilitetsklagomål, eftersom det rekommenderas att undersökas inte tidigare än i ett år med misslyckad planering. Men redan i detta skede kan du prova folkmekanismerna som hjälpt dussintals generationer av män och kvinnor att bli föräldrar. Ett av dessa verktyg är livmoderhinnan.

Vad är det och hur man applicerar det för en lyckad uppfattning, vi kommer att berätta i detta material.

Vad är det

Borovaya livmoder är en av namnen på växten, som är listad under namnet "ortilia ensidig" i registret över medicinska örter. Denna växt har länge varit känd. Samtidigt var det flera traditioner att samla, skörda växten och ge den till bruden och brudgummen vid bröllopet. Nästan alla nationer ansåg det mycket önskvärt att en kvinna skulle bli gravid under de första månaderna efter att äktenskapsförbundet ingicks. Och i vissa nationer kan en ung fru straffas och till och med förvisas om hon inte blir gravid arv inom ett år. Därför var presenten i form av torkad ortilia särskilt önskvärd och värdefull.

Idag är denna anläggning officiellt erkänd som medicin. Det används aktivt vid behandling av många gynekologiska sjukdomar hos kvinnor och sjukdomar hos den urogenitala profilen hos män. Det har en uttalad effekt för att öka partnerskapens fertilitet, och denna åtgärd beror på dess unika sammansättning och fantastiska naturliga egenskaper.

Som ett medicinskt råmaterial används nästan alla delar av växten - löv, blommor och stammar. Att skörda växten ger professionella herbalister råd om sommaren (juni - början av juli) eller på hösten. Under dessa årstider är gräset maximalt mättat med användbara ämnen, vilket innebär att det kommer att bidra till att uppnå önskad effekt.

Om självupphandling inte ingår i dina planer kan du köpa avgifter på apoteket, samt kontakta herbalister som lägger upp sina erbjudanden på Internet.

Sammansättning och egenskaper

Borovaya livmoder anses vara en riktig mängd planthormoner. Den är rik på fytoöstrogener och fytoprogesteron, som genom sin kemiska sammansättning nästan är identiska med liknande hormoner i en kvinnas kropp. Det finns många orsaker till infertilitet, men hormonell obalans, såväl som en brist på progesteron eller östrogen, anses vara en av de vanligaste anledningarna till att ett par inte kan tänka sig en baby trots alla ansträngningar.

Fytohormoner, som innehåller orthilia, reducerar trycket, normaliserar den endokrina bakgrunden av faserna i menstruationscykeln, bidrar till korrekt progesteronunderhåll av cykelns andra fas, viktigt för implantation och utveckling av embryot, om befruktningen skedde.

Dessutom, fytohormoner:

 • lugnande effekt på nervsystemet;
 • förbättra sömnen;
 • hämma tillväxten av tumörer och tumörer;
 • stärka blodkärlen
 • påskynda processerna för regenerering, föryngra kvinnokroppen.

Örten innehåller också naturliga antioxidanter och antikoagulanter, såsom kumariner, arbutin, hydrokinon. Dessutom är livmoderborret rikt på vitamin C, hartser, vilket förbättrar immunsystemet, saponiner, organiska syror, flavonoider. Närvaron av spårämnen i växten, som zink och selen, skapar gynnsamma förutsättningar för att förbättra fertiliteten hos män, eftersom det är dessa substanser som förbättrar spermatogenesprocessen (produktion och mognad av spermatozoa).

Tanniska och bittera substanser i ortiliens sammansättning har en uttalad antiinflammatorisk effekt, som noteras och används aktivt i gynekologi för att lösa känsliga kvinnliga problem.

Korrekt mottagande av livmodern för kvinnor gör det möjligt för dig att uppnå dessa mål:

 • menstruationscykeln är normaliserad;
 • förbättrar ovaries funktion
 • normal balans av hormoner, som reglerar på den biokemiska nivån, förändringen av faserna i menstruationscykeln;
 • menstruationen blir lättare, smärtfri;
 • inflammatoriska foci i könsorganet och oraganer i bäckenet reduceras;
 • Öppenhet och elasticitet hos äggledarna återställs.
 • blodkompositionen förbättras.

Godkännande av livmoderns livmoder ger dig möjlighet att förbättra hälsan och öka sexuell lust hos företrädarna för det starkare könet, och dessutom:

 • förbättrar spermiernas kvalitativa och kvantitativa sammansättning;
 • stärker immunförsvaret
 • eliminerar många urinvägsinfektioner och inflammation.

Det rekommenderas för både män och kvinnor att använda livmoderns livmoder i fall när du vill bli gravid ett barn så snart som möjligt. Det är dock inte värt att vänta på ett snabbt resultat - effekten av många biokemiska komponenter i en växt har en kumulativ effektDärför måste du ställa in flera kurser i receptionen för att få ett resultat och se de omhögda två staplarna på provet.

Indikationer för användning

Vid gynekologisk övning har en unik växt hittat bred tillämpning. Douchering med salvie och uterus är indicerat för vulvit och kolpit. Mottagning av preparat från en växt visas vid en myom, polyper, de smala glimmarna i livmoderrören, vid störningar av en menstruationscykel i samband med endokrina störningar. Erosion av livmoderhalsen, vidhäftningar och tröst - alla dessa obehagliga kvinnliga sjukdomar, som ofta stämmer med att bli gravid, elimineras med korrekt användning av livmodern.

Malar oryllia-baserade växtbaserade läkemedel indikeras för prostatit och uretrit, för andra inflammatoriska processer i det urogenitala systemet.

För att öka fertiliteten är växten särskilt effektiv i fall av endokrina störningar som förhindrar uppfattningen av barnet. Polycystiskt äggstockssyndrom, sköldkörtelproblem, diabetes hos en kvinna kan kräva utnämning av behandlingsregimer där det finns plats för ensidig orthrali.

ansökan

Det finns en felaktig åsikt bland folket att växtbaserad terapi är effektiv och mindre skadlig för människokroppen än att ta mediciner. Ortiliya är en medicinsk växt, som är en av de potenta, och därför är det farligt att använda det utan att först ha råd med en läkare.

Eftersom örtan innehåller en stor mängd växthormoner, innan du börjar ta det, måste du göra ett blodprov för östrogenkoncentration. Borovaya livmoder minskar deras koncentration något, samtidigt som koncentrationen av progesteron ökar. Därför kan för kvinnor som har minskat östrogen i blodplasman i förhållande till normen ta gräs endast under andra halvan av menstruationscykeln. Om östrogener är något överskridna eller är normala, kan du ta borrmen direkt efter menstruationen.

En kvinna borde vara medveten om att samtidig administrering av läkemedel som innehåller progesteron och östrogen vid växtbaserad behandling med livmoderhalsen är kontraindicerad - växten innehåller tillräckligt med fytohormoner för att inte få resultatet,utan att orsaka hormonella misslyckanden på grund av ett överskott av könshormoner.

Om en kvinna som vill bli gravid, behöver du först behandla inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet, sedan ta droppar, tinkturer behöver under hela månaden - från 5-6 dagar i cykeln innan regelbundna menstruation börjar. De tar inte ortilia under menstruation, eftersom det spädar blodet och kan orsaka långvarig blödning eller cykelfel. För att öka risken för uppfattningen rekommenderas att man tar en borrmoder efter ägglossningen. Det uppstår i mitten av cykeln.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
 • menstruation
 • ägglossning
 • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Att sluta ta bör också vara dagen nästa menstruation. Väletablerade grönsaker "tandems" - i den första halvan av cykeln tar en kvinna en röd borste (den här växten är rik på östrogen), och i andra hälften - en tallmorsk (som en källa till progesteron). Ofta kombineras mottagning av en ortilia för att få barn att kombinera med salvia, det här är också en mycket framgångsrik kombinerad användning.

Behandlingsförloppet av livmodern är ganska lång. Minsta uppehållstillstånd är tre månader, men läkaren får bestämma andra villkor, det beror helt på den specifika orsaken till infertilitet, vid samtidiga sjukdomar och i åldern för kvinnan.

Förbereda infusionen är ganska enkel:

 • 10 g vegetabiliska råvaror, häll ett glas kokt vatten, vänta ca 5 minuter efter kokning, så att vattentemperaturen är ca 90 grader;
 • insistera under locket bör vara 15-20 minuter;
 • Den resulterande infusionen filtreras och läggs i kylskåpet.

Ta det på matsked tre gånger om dagen, helst före måltiderna.

Om en kvinna blir gravid under behandlingen ska hon sluta ta läkemedlet, men bara om hon inte har diagnostiserats med infertilitet. Om en sådan diagnos gjordes tidigare bör du fortsätta att ta en infusion i en månad för att förhindra missfall på en tidig tid. Var noga med att konsultera detta med en obstetrikare-gynekolog!

En manlig livmoder rekommenderas som ett profylaktiskt medel - en matsked hemlagad infusion per dag eller 1 läkemedelstablett. Efter 3 månader borde du ta en paus i tre månader, och sedan kan du fortsätta förebyggande mottagning. Om det finns problem med spermogram eller det finns inflammatoriska processer i det manliga urinogenitala systemet, tas läkemedlet i doser som är halva kvinnornas storlek.

En man behöver mer tid för att förbättra kvaliteten på spermierna. Hela processen med spermatogenes varar ca 90 dagar. Det är hur mycket tid det tar under de mest framgångsrika förhållandena för att ejakulatets sammansättning ska uppdateras. Oftast tar det ungefär 3-6 månader.

Former av droger

På apotekens hyllor finns inte bara torkade växtinkomster ortilla. Förberedelserna som produceras på grundval av dem är många, liksom formerna för deras frisättning. Så, kan du hitta en tallskott i:

 • phyto tepåsar;
 • tabletter;
 • sirap;
 • extrahera;
 • dragéer;
 • vaginala suppositorier.

Hemma gör kvinnor med henne douching och introducerar tamponger doppade i infusionen, i könsorganet. Regimen i varje fall kan variera, liksom dosen.

Var noga med att läsa instruktionerna som är fästa på förpackningen med vegetabiliska råvaror eller andra former av frisättning av ortilla.

Hemma kan du också laga vissa former. Till exempel kan vaginala suppositorier göras från vaselin, babycreme och naturläkemedel (inte torr!). För 120 gram fettämne, vilket kanske är något inredningsfett, behöver du två matskedar av ortilla. Under veckan är massan infunderad, sedan måste du blinda ljuset och sätta dem i kylskåpet.

Det är mest praktiskt, enligt gynekologer, att ta borr-livmoder tabletter.De behöver inte förbereda, tillräckligt för att köpa drogen på apoteket. På dagen tar en kvinna två piller före måltiden och dricker dem med mycket vatten.

Kontra

Som nämnts, kommer livmodern inte att hjälpa alla, eftersom orsakerna till infertilitet kan vara annorlunda. I vissa fall är det farligt. I synnerhet hos kvinnor med fullständig obstruktion av äggledarna. Inkomsten av ortilia i detta fall kan bidra till graviditetens början, men med äggstockens implantering kan det uppstå problem och ektopisk graviditet uppstår.

Kvinnor och män med gastrit bör inte ta droger av ortillia, eftersom detta kan orsaka obehagliga gastrointestinala störningar - kräkningar, diarré, förändringar i surhet.

Kvinnor med nedsatt hemostas (blodpropp minskas), användningen av denna växt och droger från den är förbjuden.

Biverkningar

Det bör noteras att eventuella förändringar i hälsotillståndet hos partner som har börjat ta upp en tallskog livmoder bör normalt övergå inom de första dagarna.

Om obehagetet kvarstår, är det nödvändigt att konsultera en läkare och eventuellt avbryta en behandling.

I den kvinnliga kroppen utlöser tallskogens livmoder en mängd osynliga processer. Att ändra koncentrationen av hormoner kan orsaka en förändring i menstruationscykeln i flera dagar i en eller annan riktning. De första perioderna efter starten av behandlingstiden med ortilia kan skilja sig från de normala. Vissa kvinnor noterar förändringar i efterföljande cykler - oftast blir menstruationsflödet mer rikligt, ibland skarpt.

Under fytohormonernas verkan kan en kvinna förvärras av kroniska sjukdomar, om de är i historia. I de svåraste fallen börjar växtens kemiska sammansättning att ha en toxisk effekt på levern och njurarna. I detta fall noterar kvinnan en kraftig försämring av hälsa, kräkningar, diarré, "vax" hud.

recensioner

Kvinnor diskuterar aktivt denna fantastiska anläggning på tematiska forum på Internet. Tyvärr fortsätter många tjejer och kvinnor fortfarande att ta droger som ortilia, inte på råd av en läkare, utan på råd av en vän eller mormor som har hört talas om växtens egenskaper. Därför bidrog den positiva återkopplingen från kvinnor, som furuskotan blev mödrar, sida vid sida med recensionerna av dem som det inte bara hjälpte utan också skadade (cykeln försvann, livmoderblödning uppstod).

Enligt recensioner, hjälpte de flesta kvinnorna vars behandling var framgångsrik och slutade med graviditet och födseln, ortilia, endast 2 månader efter behandlingens början. Till en del har växten dubbel lycka - en graviditet har börjat. För uppfattningen om tvillingar behöver du antingen två ägg, eller en, men stark och med en genetisk tendens att dela upp efter befruktning. Inga växter kan påverka genetiken, därför bör tvillingarnas utseende inte bero på den mirakulösa verkan hos ett livmoderhål.

Men för att provocera en dubbel ägglossning, när inte en, men två ägg kommer ut ur folliklarna, kan ortilia bra, eftersom det aktiverar äggstockarnas arbete och bidrar till ägglossningsförmågan. Det finns givetvis inga direkta mönster, men sannolikheten för multipel graviditet ökar, särskilt om en kvinna är över 35 år, om hon tidigare haft flera cykler, var onormal, ägglossningen var frånvarande eller det fanns inga menstruationer.

Dessutom kommer denna sannolikhet att öka endast om mottagningen av livmoderns livmoder började efter menstruation och inte under andra halvan av cykeln. Då kan fytohormoner reagera på mognadsprocessen av folliklar.

Kvinnor som noterar bristen på effekt i tre eller flera månader efter att ha fått en livmoderhals, indikerar behovet av ytterligare test. Och det här är helt korrekt - om gräset inte har hjälpt i sex månader, är det inte värt att slösa dyrbar tid.Läkaren kommer att hjälpa till att bestämma orsaken till infertilitet och med det kommer makarna att välja lämpligt sätt att övervinna det - medicinering, kirurgisk eller reproduktiv hjälp.

På hur man använder livmodern, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa