Behandling av infertilitet hos kvinnliga folkmedicin

Innehållet

Kvinnlig infertilitet kan i de flesta fall övervinnas. Medicin erbjuder många sätt att återställa fertilitet och ge en kvinna lyckan att vara en mamma. Kvinnor har alltid försökt att moderskap, och därför har alternativ medicin i sitt arsenal hundratals recept och sätt att öka sannolikheten för uppfattningen. På de populära metoderna för behandling av infertilitet hos kvinnor kommer vi att diskutera i den här artikeln.

De grundläggande principerna för behandling

Infertilitet är inte en sjukdom, men ett tillstånd som orsakas av andra sjukdomar eller abnormiteter i strukturen hos det kvinnliga reproduktionssystemet. Det är därför det är så viktigt att veta anledningen till att ett par inte kan tänka sig en bebis. Undersökningen ska behandlas efter ett år med misslyckad aktiv graviditetsplanering.

Varken traditionella eller traditionella medel kommer inte att kunna hjälpa om absolut infertilitet, det vill säga orsakad av anatomiska medfödda eller förvärvade defekter, till exempel frånvaron av äggstockar eller livmoder. Men sådan infertilitet diagnostiseras sällan, lyckligtvis. I de överväldigande majoriteten av fallen är orsaken till minskad fertilitet inflammatoriska sjukdomar, obstruktion av rören, otillräcklighet i livmoderns endometrium (till exempel hos kvinnor efter abort och skrapning) samt hormonella störningar. Ofta ligger orsaken till bristen på graviditet i frånvaro av ägglossning, menstruationssjukdomar eller i immunförlopp.

I varje fall måste behandlingen riktas, det vill säga för att eliminera en specifik orsak. Om du inte kan bli gravid, är planering en behandling fortfarande bättre inte hos en medicinsk man, utan hos en gynekolog. Och örter, avkok och infusioner från arsenalen av traditionell medicin kommer i de flesta fall att kunna komplettera den behandlingstakt som ordinerats av en läkare effektivt.

Det är ett misstag att vägra undersökningen, inte att lita på läkarna, att helt förlita sig på "farmors metoder". I själva verket behöver en kvinna i vissa fall kirurgiskt ingripande, och utan att han ska övervinna barnlöshet kommer det inte att fungera.

Folkmetoder för behandling av infertilitet hos kvinnor är mycket olika. Innan du väljer någon eller flera av dem, bör du definitivt rådgöra med din läkare.Eftersom medicinska örter kan orsaka komplikationer, negativa konsekvenser, interagera med läkemedel som ordineras till en kvinna, och kan också orsaka allvarliga allergier, vilket bara förvärrar situationen.

I början av behandlingen bör man komma ihåg att det kan vara ganska länge, du borde inte räkna med snabba resultat. Också, experimentera inte och ständigt byta pengar i hopp om ett mirakel, eftersom de flesta recepten för alternativ medicin har en kumulativ effekt.

Nedan är en lista över de mest effektiva, enligt kvinnor, folkmekanismer.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Gräsuppsamling

Detta recept kom till oss från det avlägsna förflutet, det överfördes från generation till generation.För beredningen av insamlingen, som hjälper till med infertilitet orsakad av inflammatoriska processer och oregelbunden menstruation, behöver du flera örter på en gång: björnbär, farmaceutiska kamomillblommor, kalendula, buckthorn bark, Johannesört, fälthästsvans, morwort, immortelle, växtfrön, vinrör.

Avgifter kan köpas på apoteket i färdig form. Varje ingrediens kommer att kräva en tesked. Växtblandningen bryggs i en halv liter kokande vatten och infunderas i ca tre timmar. Du kan göra det i en termos, då dricker inte den fantastiska smaken. Därefter filtreras den erhållna vätskan.

Du kan inte ta denna dryck mer än ett halvt glas två gånger om dagen. Efter en månad måste du ta en vecka och börja en ny kurs.

salvia

Läkningsegenskaper hos denna växt uppskattas mycket av traditionella läkare och certifierade läkare. Sage hjälper till att hantera inflammation, normalisera hormoner, dessutom ökar denna växt också sexuell lust hos kvinnor och hjälper till att tydligare känna orgasmen.

Sage är ett naturligt förråd av fytohormoner, av vilka några är nästan identiska med de kvinnliga könshormonerna. Det är därför som unga tjejer tar det oönskat. Men det har länge varit känt att de bästa sätten att behandla infertilitet hos mogna kvinnor (över 30 år) inte hittas. Salvia dryck består av växtbaserade råvaror och kokande vatten. På en tesked av torra råvaror behöver cirka 300 ml vatten. När buljongen är konfigurerad, filtreras den och lägger om nödvändigt en sked full av honung.

Det rekommenderas att starta kursen omedelbart efter slutet av nästa menstruation och fortsätt till nästa eller före graviditetens början i denna cykel. Om uppfattningen inte fungerade, ta en paus i 3 månader och upprepa behandlingen igen. Ta en drink från salvia två gånger om dagen för ett halvt glas.

mumien

Det ska endast användas när en kvinna inte är allergisk mot produkter av exotiskt djurhalt (mamma är en fladderbränning). Annars kan följderna vara tragiska. För behandling av vissa typer av infertilitet associerad med endokrina störningar, liksom anovulatoriska cykler, använd inte mer än 0,2 gram av substansen två gånger om dagen. Mamma tar på sig en tom mage.

För att underlätta uppgiften och förbättra effekten kan du dricka mumi med blåbärsaft eller havtornsjuice. Behandlingsförloppet varar precis 28 dagar - längs kvinnornas längd. Om cykeln är mer än 28 dagar, ökar kursen till cykelens varaktighet. Nästa behandling är endast möjlig efter tre månaders paus.

knotweed

Te från knotweed bryggd i en termos. För att göra detta, ta tre tsk råvaror och häll en liter kokande vatten. En kvinna borde dricka sådant te minst fyra gånger om dagen innan man äter. Om en kvinna arbetar eller studerar, är ett sådant schema för att ta ett folkläkemedel inte särskilt bekvämt, eftersom du måste bära en termos med dig.

Man tror att knotweed hjälper till att förbättra ovaries funktion, förbättrar äggkvaliteten, bidrar till att ägglossningen börjar i varje menstruationscykel. Traditionella läkarna rekommenderar särskilt det här verktyget till kvinnor som skulle vilja föda en pojke. Ur medicinens synvinkel ser detta uttalande lite löjligt ut, för Barnets kön beror inte på kvinnan och vad hon dricker och äter, men på typen av manlig sperma som först kommer till oocyten.

Svart kumminolja

Denna värdefulla produkt uppskattas särskilt av orientaliska män, eftersom det på kort tid möjliggör förbättring av libido och styrka. Men svart kumminolja kan också användas vid behandling av kvinnlig infertilitet. De bästa resultaten kan uppnås vid behandling av immuninfertilitet, såväl som cykelfel på grund av hormonell obalans.

Olja tas i en tesked två gånger om dagen. Det är tillrådligt att blanda det med honung och dricka te med linden.Detta kommer avsevärt att öka effekten av fytohormoner, som finns i kummin. Efter 2-3 månaders behandling ska du ta en paus i en månad, varefter behandlingen kan fortsättas.

Borovaya livmoder

På grund av den unika sammansättningen är denna ört utmärkt för inflammatoriska sjukdomar i livmodern, appendages, såväl som i strid med menstruationscykeln. Vissa hormonella problem löses också med framgång genom att ta avkroppar från ett livmoderhål. Var noga med att veta att ta denna växt under menstruation är omöjligt. Du kan också inte ta avkroppar och infusioner under den första halvan av menstruationscykeln (före ägglossningen).

Det är nödvändigt att vägra behandling med detta gräs och när det gäller förekomsten av tumörer, liksom med obstruktion av äggledarna. Och apotek säljer inte bara örtte utan också te från ett livmoder i sachet samt droppar och tabletter med örttextrakt. För självförberedelse av vattenavkodning behöver du tre matskedar råvaror och 300 gram vatten. Drick den resulterande buljong kan vara en matsked till fem gånger om dagen.

Uterine Clove

Denna fantastiska medicinska växt kan hjälpa till med ett brett spektrum av fertilitetssjukdomar hos kvinnor. Det bidrar till att avlägsna inflammation, normalisering av könshormoner och hormoner som främjar ägglossningen, och stärker också blodkärlen, inklusive de i livmoderns endometrium, vilket är mycket viktigt för framgångsrikt implantation av ett befruktat ägg. Ofta rekommenderas livmodernickor för kvinnor som lider av vanligt missfall, missfall.

Med hjälp av blommorna i växten förbereder de örtte som en kvinna borde ta i den fjärde delen av ett glas 4 gånger om dagen. Från växtens rötter gör alkoholinfusion. Blommor och blad av kungliga nejlikor blandas med växtfrön och bryggas som te på morgonen och kvällen. Effekten av sådan behandling, enligt recensioner, blir märkbar efter ett par månader.

Röd borste

Denna vackra växt ökar inte bara immuniteten, minskar inflammationen och hjälper till att hitta sinnesfrid, eftersom den har en liten lugnande effekt, men föryngrar också den kvinnliga kroppen, förbättrar kvaliteten på ägg, normaliserar menstruationscykeln.

Vid myom eller endometrios ska den medicinska växten tas under första halvan av cykeln upp till dess mitt. Med endokrin infertilitet tas ett avkok av växten efter ägglossningen, under andra halvan av cykeln. Under menstruationen avbryts mottagningen.

Denna lösning är inte lämplig för kvinnor med högt blodtryck, hjärtsvikt och kvinnor som befinner sig i ett tillstånd av djup depression.

Allting resten för beredningen av drycken kommer att behöva två matskedar av torra växtmaterial och en halv liter kokande vatten. Ta avkok i en matsked 6-7 gånger om dagen.

Bee produkter

Royal gelé, propolis, bipollen visar hög effekt i infertilitet orsakad av inflammatoriska processer. Visst borde du definitivt rådgöra med din läkare, som kommer att kunna prata en individuell dosering. Om du är allergisk mot biprodukter, är de strängt förbjudna att behandlas.

Droppar med vatteninfusion av propolis läggs till te, royal gelé (apilak) placeras under tungan och löses upp i en mängd av 1 mg per kg vikt. Bee pergue får inte ta mer än 30 gram per dag i tre doser på 10 gram. Hon, som royal gelé, löser upp tills den är helt upplöst. Om kvinnans smak är obehaglig, får man blanda cornstrike och mjölk med honung.

Palm knoppar

Handflatan är ett gammalt recept som våra mormor visste om. Verbe, som en symbol för ett återkommande liv, fick till och med en mystisk betydelse, och trodde att den bidrog till uppfattningen i de flesta typerna av infertilitet. Om du inte rör den esoteriska kan det noteras att knopparna är rika på vitaminer och flavonoider, de ökar verkligen fertiliteten.

För att förbereda buljongen ta en handfull knoppar och brygg en liter kokande vatten. Dryck insisterar helst i en termos, och sedan sval och stam. Ta ett medel för en kvart kopp två gånger om dagen.

Kyst al hindi

Bakom ett invecklat arabiskt namn ligger grundroten av trädet med samma namn. Detta är ett utmärkt naturligt antibiotikum som hjälper till att klara av de flesta gynekologiska inflammatoriska sjukdomarna. För att förbereda en drink, ta en tesked jordrot och brygg i ett glas kokande vatten. Du kan laga ett avkok i ett vattenbad. Ta drycken upp till fem gånger om dagen, dela den resulterande volymen av avkok i fem lika delar. Samtidigt är det möjligt att använda Kist al Hindi-olja och applicera den på kvällen innan du lägger dig på magen i livmodern.

Helba

Denna växt är mer känd som gult te eller shambala. Det förbättrar kroppens metaboliska processer, normaliserar varaktigheten och frekvensen av menstruationen, ökar sannolikheten för ägglossning i cykeln. Dessutom ökar Helba immuniteten och bidrar till ett bättre hälsotillstånd och bra humör.

Det finns inga speciella recept med Helba, vanligtvis för att planera graviditet, det tas som vanligt te, brygga en tesked råvara med ett glas kokande vatten. Det är tillrådligt att dricka detta te tillsammans med din make, eftersom växten förbättrar spermatets sammansättning och ökar sexuell lust hos män.

Aloe Vera

Denna mirakelläkare med våra fönsterbrädor kan inte bara läka sår och brännskador, utan också hjälpa till med kvinnlig infertilitet. Bladen av aloe skära, välj den mest köttiga och saftiga. Några dagar lagras de i mörkret och kallt (kan vara i kylskåp), och krossas sedan och blandas med smält smör och honung. Blandningen tas i en tesked två gånger om dagen.

Aloe juice kan användas för att douching i inflammatoriska processer i livmodern och rören, i händelse av problem med livmodern halsen, växtjuice impregneras med en bomullspinne och injiceras i vagina på natten.

tips

Så att behandling med folkmedicin inte är upprörd och inte orsakar negativa följder, bör du alltid observera dosering och frekvens för administrationen av fonderna. Om du köper en avgift på apoteket, var noga med att läsa bruksanvisningen och en lista över kontraindikationer. Om du tar råvarorna från naturläkare, försök bara köpa den från bevisade experter som kan berätta för funktionerna i behandling med en eller annan ört.

Oavsett vilken åtgärd du väljer (salvia eller palmpollen, aloe eller svart kumminolja), glöm inte att ta ett allergitest. För att göra detta, använd några droppar av den erhållna produkten på baksidan av din hand och efter 10-15 minuter, leta efter någon rodnad och grovhet.

För att bättre föreställa sig den stora variationen av folkrecept för behandling av kvinnlig infertilitet som finns, var inte lat och hitta en av de bästa böckerna på växtbaserade läkemedel - Elena Zaitseva bok Monastic Travnitsa. Det kommer att bli möjligt att finna i det inte bara en beskrivning av enskilda växter, men också kombinerade recept för varje fall av livet.

På hur man behandlar infertilitet i kvinnliga folkmedicin, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa