Varför är det omöjligt att bli gravid i flera månader i rad och när är det värt att testa?

Innehållet

Att bli gravid första gången fungerar inte för alla kvinnor som drömmer om att lägga till familjen snart. Tyvärr upplever många par som drömmer om utseendet på barnet svårigheter med en barns naturliga uppfattning.

skäl

Mycket ofta kvinnor, gynekologer, kvinnor som drömmer om ett barn, men har svårt att komma med. De noterar att de inte lyckades tänka ett barn från första gången. Svårigheter med naturlig uppfattning kan vara mycket olika. Vissa par kan inte bli gravid, även efter många försök. Någon försöker 2-3 månader, och någon halv ett år, några år. Den tid under vilken sådana försök utförs är mycket olika.

Med en skrämmande diagnos av "infertilitet" står nu många par inför. Ofta går de till läkare efter 4-5 månaders misslyckade försök. Någon kommer till vårdkliniken senare - några år efter de första försöken att tänka sig en baby på egen hand. Problemet i detta fall är detsamma: komplexiteten hos den naturliga uppfattningen. Men orsakerna som bidrar till sitt utseende, många. Varje enskilt par har sitt eget.

Tyvärr kan bara avsikt att få ett barn inte vara tillräckligt. Det händer att hindren för barns uppfattning är olika patologier som framtida föräldrar lider av.

Det bör noteras att läkare skiljer både kvinnlig och manlig infertilitet. För att avgöra varför det inte finns någon efterlängtad naturlig uppfattning, måste läkare undersöka båda parter.

Det händer också att patologier detekteras i var och en av dem. I det här fallet kräver varje partner ett individuellt urval av behandlingsregimer.

Kvinnlig infertilitet utvecklas på grund av ett ganska stort antal patologier. Svårigheter med genomförandet av den naturliga uppfattningen kan leda till olika kroniska sjukdomar i reproduktionsorganen. Bota av livmodern och dess bilagor, liksom äggstockarna, kan bidra till att minska fertiliteten hos en kvinna. I detta fall reduceras sannolikheten för barnets självuppfattning många gånger. En kvinna som lider av reproduktionsorganens kroniska patologi måste regelbundet besöka sin gynekolog.

Det händer ofta att en kvinna känner rädslan för att hon, mot bakgrunden av den gynekologiska patologin som hon har, inte kan bli en mamma. Om du har sådana bekymmer bör du definitivt prata med din gynekolog. Tja, om det är en läkare, till vilken det finns förtroende och tro på hans professionalism. Det är nödvändigt att varna läkaren om din önskan att bli en mamma.

Kvinnor som har ett antal sjukdomar i reproduktionsorganen, ta lite tid att förbereda sig för den kommande graviditeten. Vid denna tidpunkt föreskriver doktorn en omfattande behandling som inte bara ska förbättra den allmänna hälsan utan även bidra till att förbättra reproduktiva funktioner.

Kvinnor som lider av infertilitet på grund av närvaro av äggstockssjukdomar vänder sig ofta till gynekologer för första gången för att klaga på deras svårigheter med naturlig uppfattning 8-9 månader efter de första försöken. I regel är det i denna situation en störning i äggstockarna. Detta bidrar till utvecklingen av dyshormonala sjukdomar, vilket också kan orsaka det omöjliga att uppstå en efterlängtad graviditet.

I vissa fall, med infertilitet, finns det också perioder.Ankomst av menstruation är tyvärr inte alltid en garanti för möjligheten till självständig uppfattning. Menstruation är bara en av perioderna i menstruationscykeln, men det är inte ett absolut symptom som indikerar god kvinnlig hälsa.

Endast en specialist kan bestämma olika sjukdomar i reproduktionsorganen (inklusive de som uppstår vid utvecklingen av dyshormonala störningar). För detta behöver gynekologen utföra en utökad gynekologisk undersökning, ta ut smärtor från könsorganet och skicka även en kvinna till en ultraljud. Med ultraljudsundersökning kan du identifiera ett antal "tysta" patologier som inte åtföljs av utvecklingen av negativa symtom men leder till utvecklingen av kvinnlig infertilitet.

Inte bara sjukdomar i reproduktionsorganen kan leda till problem med naturlig uppfattning. Samtidig extragenital patologi kan också orsaka infertilitet. Problem med uppfattningen kan utvecklas med ett antal sköldkörtelsjukdomar.

Om en kvinna konstaterar att tyroxin, som tilldelats henne som en endokrinolog för behandling av sköldkörteln, inte hjälper, och hon planerar en graviditet, ska hon definitivt diskutera det med sin läkare. I en sådan situation kan korrigering av behandlingsregimen krävas.

I praktiken finns det fall där vissa genetiska sjukdomar kan leda till svårigheter med graviditetens början. I denna situation kan en sådan patologi bestämma genetiker. För att klargöra diagnosen krävs ytterligare test. Under samrådet ska läkaren bestämma familjehistorien om utvecklingen av vissa genetiska sjukdomar som kan vara ett hinder för förekomsten av en efterlängtad graviditet.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

När ska du fråga om hjälp?

Dra med behandlingen av läkare par som har svårt att få en baby att vara, är inte värt det. Det händer ofta att makarna inte kan tänka sig ett efterlängtat barn länge, men de vänder sig inte till läkare. De använder olika metoder för alternativ medicin, de övar fasta, andliga metoder och många andra sätt, men de vänder sig bort från officiell medicin.

Valet i detta fall beror på vardera. Läkare rekommenderar dock fortfarande att genomgå en omfattande undersökning. I vissa fall är även två månaders misslyckade försök att ta barnet ett tecken på att kontakta specialister. Det är särskilt viktigt att se läkare till personer som har kroniska sjukdomar. Det händer ofta att efter att ha genomfört komplex behandling ökar sannolikheten för naturlig uppfattning.

Vad ska man göra?

När misslyckade försök att bli barn bör inte förtvivlan. Naturlig uppfattning är ett verkligt sakrament. Det sker inte av enbart önskan. För att äggcellen ska gå ihop med spermierna måste ett stort antal olika faktorer "arbeta".

Om uppfattningen inte sker första gången, var inte panik och förlora hjärtat. Lusten att få ett barn spelar kanske huvudrollen på vägen till moderskapet.

Ett par som har svårigheter att tänka i flera månader bör konsultera en läkare (för en omfattande undersökning). Det är bättre att gå till en familjeklinik som specialiserar sig på problem med infertilitet. I en sådan medicinsk institution finns det som regel specialister som specialiserar sig på att arbeta med par som upplever problem med uppfattningen.

När du går till läkare bör du stämma överens med eventuell långvarig behandling. I vissa fall, för att uppnå ett positivt resultat av terapi, tar det ganska mycket tid. Det viktigaste är en positiv inställning till att uppnå ett resultat. En stark önskan att få barn är kanske den viktigaste motivationen för att övervinna svårigheter i samband med infertilitet.

Hur man blir gravid snabbare, se nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa