Hjälper salvia med fertilitet och hur man tar det?

Innehållet

Vid behandling av infertilitet använder par ofta både traditionella och alternativa medel. Ibland kompletterar folkmedicinen den behandling som ordineras av läkaren och förbättrar effekten. En av dessa beprövade tider och många generationer av verktyg är salvia. Den här fantastiska växten bidrar till att förbättra reproduktiv hälsa, ger styrka, ökar chanserna att bli barn. I denna artikel kommer vi att berätta vilka egenskaper plantan har och hur man använder den för behandling av infertilitet för kvinnor och män.

Om anläggningen

Legenden har det att Jungfru Maria själv bad om skydd från Herren, träd, gräs och fåglar när hon var tvungen att fly från Herodes med lilla Jesus till Egypten. En växt svarade moders begäran, som täckte den med sina blommor från förföljelse. Som ett tack för tacksamhet gav Maria salvia med fantastiska helande egenskaper, vilket gav livet och en andra ungdom. Särskilt älskade denna växt bland kvinnor. Recept har länge varit kända som hjälpte dem att bli mödrar förr.

Denna fleråriga buske kan nå 70 cm i höjd. Det finns cirka 900 salviaarter, som alla är utbredda över hela världen. Sage blommar med vackra lila blommor, dess doft lockar mycket insekter, och uppskattas också av parfymer. Vild sage är dock en sällsynthet i Ryssland. Vanligtvis är den speciellt odlad och odlad.

I medicin används nästan alla delar av växten - från blommor till blad och stjälkar. Hållbarheten för torkade växtmaterial är inte mer än två år.

struktur

Alla delar av växten - ett riktigt lagerhus av näringsämnen. De är rika på flavonoider, eteriska oljor, alkaloider. Sageens speciella egenskaper beror på oleanoliska och ursoliska syror, tanniner, samt ett högt innehåll av vitaminerna A, B, C. Av mineralämnena i växten är mangan, kalcium, zink, magnesium och järn.

Fördelar för kvinnor

För kvinnor kan salvia göra flera goda gärningar på en gång: det stärker och föryngrar inte kvinnokroppen, förbättrar ämnesomsättningen, men är också mycket användbar för uppfattningen. Det är det som gör växten till en riktig läkare för infertilitet.

Kvinnlig infertilitet kan ha olika orsaker, men i de flesta fall är inflammatoriska processer i reproduktionsorganen, hormonella störningar och menstruationssjukdomar "skyldiga" för oförmåga att bli barn. Sage hjälper till att klara de flesta problem ganska framgångsrikt. Det bidrar till produktionen av östrogen, östradiol, utan vilken den första fasen av menstruationscykeln inte kommer att vara fullständig - folliklarna kommer inte mogna tillräckligt för efterföljande ägglossning.

Den naturliga sammansättningen av växten orsakar dess antiinflammatoriska egenskaper, med många inflammatoriska processer i gynekologi rekommenderas att ta droger med salvia. Subshrubens helande egenskaper bidrar till att återställa livmoderns endometrium, dess inriktning och läkning samt borttagning av puffiness.

Fytohormoner, som ingår i salvia, är nästan identiska i sin kemiska struktur till humana könshormoner, därför rekommenderas växtberedningen att vara full för att normalisera ägglossningen, för att skapa jämn och smärtfri menstruation.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

I vissa doser förbättrar salvia kvaliteten på oocyter - kvinnliga bakterieceller. Dessutom har salvia en mild lugnande effekt på nervsystemet, och det systematiska intaget av droger från denna växt gör att du kan lugna ner, lindra stress vilket är mycket användbart vid behandling av psykogen infertilitet.

För tunt funktionellt skikt av livmoderns endometrium förhindrar normal implantation av ett befruktat ägg. Korrekt användning av salvia i den föreskrivna doseringen gör att endometrium kan "växa" med 4-5 mm, medan vissa populära farmaceutiska preparat från området för traditionell medicin inte kan garantera en "vinst" på mer än 1-2 millimeter. Denna prisvärda växtundersökning kan vara ett bra alternativ till dyra apotek.

Douching med ett avkok av salvia hjälper till att klara av livmoderhalsenosion. Infusion av salvia löv bidrar till att förbättra det allmänna hälsotillståndet - kvinnan blir mer energisk, aktiv, hennes hår och naglar växer bättre, huden förbättras.

Hur man tar - behandlingsregimen

Trots det faktum att salvia är ett örtmedel, måste en kvinna samråda med en läkare före användning. Faktum är att en busk som en källa till naturliga växthormoner kan förbättra effekten av hormonella läkemedel som är föreskrivna för behandling av infertilitet, och en hormonell obalans kommer att uppstå som i sig kommer att bli ett ytterligare hinder för det uppskattade målet - graviditet. Dosen bör beräknas individuellt baserat på data från laboratorieanalyser av hormonprofilen.

Oftast är kvinnor som vill bli mödrar lämpliga i form av avkok, infusion, douching och tamponger. Ibland rekommenderas en kombination av användningsområden.

Oavsett vilken metod som väljs, bör en kvinna börja ta salviaberedningar först efter slutet av nästa menstruation. Vid den månatliga mottagningen avbryts helt. Den första dagen i behandlingsregimen är den första dagen efter menstruationsblödningens utgång.

Fortsätt att ta salvia bör endast vara tills ägglossningen, det vill säga i den första fasen av cykeln. Ägglossning sker vanligen i mitten av cykeln, med en 28-dagars cykel, det bör förväntas den 14: e dagen, vid 30-dagarscykeln - på den femte dagen, etc.

Från ögonblicket av ägglossning från mottagning av salvia bör överges, eftersom det ökar livmoderns ton, vilket är oönskat för den normala processen att implantera ägget om befruktning ägde rum.

Om uppfattningen inte uppstår, börjar en ny kurs vid slutet av nästa menstruation. Om uppfattningen inte sker inom tre månader, ska du ta en paus i 1-2 månader och försöka igen.

Hur brygger man?

Ett avkok av blommor och blad av salvia rekommenderas att ta 3-4 gånger om dagen för 50-60 ml (enskild dosering kan vara både högre och lägre, vi ger endast den genomsnittliga tillåtna dosen). För beredningen av buljongen behöver du inte mer än 15 gram torra växtmaterial och ett glas vatten.

Det krossade råmaterialet hälls med ett glas kokt vatten, hålls på ett vattenbad eller långsam eld i högst 3-4 minuter. Därefter får buljongen svalna, spänna den med gasväv eller sil och ta sedan den föreskrivna dosen. Du får inte laga mat på en gång en stor mängd avkok "i reserv". Det är bättre att brygga salvia varje dag från en ny del av vegetabiliska råvaror. Så underbar gräsassistent kan avslöja det maximala utbudet av dess medicinska egenskaper.

För att förbereda salviainfusionen kan du använda både växtbaserade råmaterial som samlas in av dig själv och apotekspåsen.Förhållandet mellan ingredienserna överensstämmer helt med kraven för avkok - 15 gram örter per glas vatten. Salvia bryggs som beskrivet ovan, men koka inte eller håll i ett vattenbad, men är täckt med lock och lämnas för att infusera i ett par timmar. Efter filtrering är infusionen klar att användas. Doseringen av infusionen bör vara något mindre än dosen av buljong, eftersom koncentrationen av näringsämnen i infusionen är högre.

Vid inflammatoriska processer i gynekologi kommer douching att hjälpa. För honom är det bättre att förbereda en vatteninfusion som beskrivits ovan. Tvättning bör ske med vätska vid rumstemperatur två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen.

I vissa fall kan kvinnor visas terapeutiska bad med tillsats av salvia infusion. I detta fall beräknas mängden infusion med formeln - ett glas infusion för fem liter vatten. Behandlingsbadets varaktighet bör inte överstiga 10-15 minuter.

Tamponger blöt i vatteninfusion av löv och blommor av salvia, injiceras i slidan i 30 minuter före sänggåendet.

Om en allergisk reaktion, hudutslag, klåda eller svullnad uppstår, uppstår livsmedelsstörningar (om kvinnan bestämmer sig för att dricka avkok eller infusion), behandlingen ska stoppas och läkaren ska konsulteras, individuell intolerans av komponenterna i den medicinska växten är möjlig.

Fördelar för män

Naturligtvis är salvia inte det bästa "manliga" gräset för att förbättra spermatogenesen, men det kan väl vara närvarande vid behandling av familjeinfertilitet. Sage förbättrar blodtillförseln till pungen, vilket har en positiv effekt på processen för spermaproduktion och mognad.

Växten förbättrar människans välbefinnande, efter flera dagars administrering börjar representanterna för det starkare könet märka att de känner sig mycket bättre och deras sexuella aptit växer märkbart och deras libido ökar.

Orsakerna till de manliga faktorerna för infertilitet är egentligen inte så mycket - mekaniska hinder längs spermierna som följer vid tidpunkten för ejakulation eller otillräcklig mängdekvalitet av seminalvätska.

Sage förbättrar effektivt processerna för spermatogenes, vilket möjliggör, i kombination med andra behandlingar som föreskrivs av urologen, att förbättra sammansättningen av spermier, för att förbättra kvaliteten och kvantiteten av spermieroser som är mobila och kapabla till befruktning och också försiktigt avlägsnar vissa orsaker till oskärlighet hos spermusculus.

Infusionen och avkoket för en man bereds enligt samma recept som för en kvinna. Endast doserings- och behandlingsregimen är något annorlunda. Så, en man bör ta avkok 55 ml två gånger om dagen, till exempel på morgonen och på kvällen. Infusion kan tas två gånger om dagen, 50 ml eller 110 ml en gång om dagen. Det är mycket bekvämare för många män anställda på jobbet att ta medicin en gång.

Kontra

Salvia rekommenderas inte för kvinnor med förhöjda nivåer av östradiol och östrogen. Det är därför det är så viktigt att konsultera en läkare. Överdriven hormoner skulle annars orsaka motsatt effekt - graviditeten blir mindre sannolikt, men kroppsvikt kan "krypa" upp.

Salvia rekommenderas inte för kvinnor och män som har problem med blodpropp. Du kan inte dricka salvia också:

  • kvinnor som nyligen har fött barnfödsel eller abort
  • kvinnor vars amenorré (frånvaro av menstruation) är långvarig (sex månader eller mer);
  • kvinnor med polycystiska äggstockar eller inflammatoriska sjukdomar i reproduktionsorganen i det akuta skedet;
  • kvinnor och män med tumörer av något ursprung
  • för kvinnor som inte är säkra på deras "position" - är det en graviditet, du borde inte ta salvia, för när du bär en baby och ammar är det absolut förbjudet att ta denna medicinska växt.
  • män som nyligen har genomgått antibiotika eller hormonbehandling, liksom män med svår fetma.

Inte alla läkemedelstillverkningar har en så imponerande lista över kontraindikationer, och därför betonar vi återigen behovet av samråd med en läkare. Antag inte att salvia växten är ofarlig. Det är ett misstag att tro att örter och blommor inte kan skada människokroppen. Det är också ett misstag att helt ersätta den föreskrivna behandlingen med folkmedicinska lösningar.

Sage, även om det har ett stort antal terapeutiska effekter, kan inte ersätta alla befintliga droger, och infertilitet kan ha en annan genesis.

recensioner

Enligt kvinnor visar salvia hög effektivitet vid planering av graviditet, särskilt i kombination med lind. Många kvinnor förbereder denna örtte och dricker den tills ägglossningen. I den andra halvan av cykeln, rekommenderar de att uppmärksamma drycker med andra växter, till exempel med en röd borste eller en borr-livmoder. De flesta av denna kombination av växter får snabbt att bli gravid.

Om ineffektiviteten hos salvia talar oftast kvinnor som står inför problemet med infertilitet av okänt ursprung. Efter flera kurser av örtbehandling bestämmer de vanligtvis fortfarande IVF.

I de flesta fall hävdar de som fått hjälp av sage att 2-3 behandlingskurser var tillräckliga för att en efterlängtad graviditet skulle uppstå. Några indikerade att, vid tidpunkten för planeringen, tog de, förutom salvia, inte några droger.

Om vilket annat gräs som kan hjälpa till med infertilitet, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa