Symtom och behandling av muskler hos barn

Innehållet

Hemorragiska sjukdomar, som inkluderar muskler, hos barn är ganska svåra. För att förhindra farliga komplikationer av sjukdomen kommer att möjliggöra rätt tid och rätt diagnos.

Vad orsakar?

Musfeber är en virusrelaterad sjukdom. Både vuxna och barn kan få det. Sjukdomen är ganska svår. Risken är att efter en sjukdom kan farliga komplikationer utvecklas.

Sjukdomsnamnet var inte oavsiktligt. De bär virus gnagare. De är källorna till infektion. Enligt statistiken är barn som bor i landsbygden sjuka oftare än sina urbana kamrater. Det är väldigt lätt för ett barn att bli infekterad när han är på semester eller i stugan.

Med tanke på den särdrag hos kliniska manifestationer, kallas denna sjukdom som hemorragisk. Enligt statistiken är toppincidensen bland barn mellan 2 och 10 år. Pojkar kan smittas lika lätt som tjejer. Risken för infektion ökar många gånger om personliga hygienregler bryts.

Du kan bli smittade på flera sätt. Förorenad luft i rum med gnagare kan orsaka luftburet infektion. Du kan också bli smittad och näringsrikt. I det här fallet går virusen in i barnets kropp genom smutsiga händer. Spelar på gården och försummar tvätta händer, barn kan lätt fånga infektionen.

En mindre sällsynt variant av infektion är kontakt. I detta fall utvecklas sjukdomen efter direkt kontakt med gnagare eller ställen där de bor. De minsta partiklarna av excrement faller lätt på ett barns händer. Om efteråt sitter barnet omedelbart vid bordet och drar något i munnen, då kan han bli sjuk mycket snabbt.

Hur manifesterar sig det?

De första tecknen på sjukdomen uppträder efter slutet av inkubationsperioden. För murin eller hemorragisk feber är det vanligtvis 20-25 dagar. I vissa fall kan denna period förkortas eller förlängas. Det beror på barnets fysiologiska egenskaper, liksom förekomsten av samtidiga kroniska sjukdomar eller immunbrist.

De karakteristiska symtomen på sjukdomen är:

 • Snabb och ihållande feber. Ganska ofta stiger den till 39-40 grader. Febril hålls i flera dagar och är svår att lindra med antipyretika. Barn upp till 5 år har en stark feber och kraftiga frossa.
 • Förekomsten av huvudvärk. Ofta är det oacceptabelt. Intensiteten hos smärtssyndromet uttalas. Användningen av analgetika och antiinflammatoriska läkemedel under de första dagarna av sjukdomen ger inte lättnad.
 • Utseendet på näsblod. Virus som orsakar feber, har en toxisk effekt på de minsta blodkärlen - kapillärerna. Deras ökade bräcklighet leder till näsblödning.
 • Ömhet i muskler och leder. Småblödningar i lederna leder till smärta. Svårighetsgraden av tillståndet framkallar också svår muskelsvaghet och trötthet.
 • Ökade perifera lymfkörtlar. De kan växa i storlek flera gånger. När palpation förefaller måttlig smärta. Lymfkörtlar är vanligtvis tätt lödda på huden.
 • Brott mot urinutflödet. Delar är små i storlek. Minskar också den totala mängden urin per dag.I svåra fall kan anuri utvecklas - slutföra urinretention.
 • Förekomsten av gingivalblödning. Vanligtvis upptäcks ett symptom när man äter fast mat. Bitarna orsakar trauma mot de skadade slemhinnorna, vilket bidrar till blöts utseende.
 • Stor svaghet. Barnets allmänna välbefinnande är mycket störd. Barnet blir alltför passivt och försöker spendera mer tid i sängen. Även vanliga belastningar och åtgärder kan leda till en försämring av sjukdomsförloppet.
 • Visuell försämring. Detta symptom beror på förekomsten av hemorragisk skada på ögonens matkärl. Vanligtvis uppträder ett sjukt barn suddigt uppfattning om föremål eller fördubbling när man tittar på närliggande objekt.
 • Svåra frysningar Förekommer i en höjd av förhöjd kroppstemperatur. Det är vanligtvis mycket svårt för ett sjukt barn att värma upp. Användningen av antiinflammatoriska läkemedel hjälper till att hantera detta ogynnsamma symptom.
 • Utseendet av blod i urinen. Detta symptom är extremt ogynnsamt. Det föreslår att den inflammatoriska processen har nått njurarna. Hematuri eller utseende av blod i urinen föreslår att ett sjukt barn ska bli akut på sjukhus på sjukhuset.

diagnostik

När barnets första skadliga symptom uppträder, är det nödvändigt att visa doktorn. Mus eller hemorragisk feber är en infektionssjukdom. Behandlingen av denna sjukdom utförs av en läkare med infektionssjukdomar. Eftersom sjukdomen förekommer hos barn är ganska svårt och det är farligt att negativa komplikationer uppstår, behandlas sjukdomen i infektionssjukhuset, utrustad med utrustning för akutvård.

För att fastställa funktionsnedsättning som uppträder under muskler, krävs ytterligare test. Alla barn genomgår kliniska blod- och urintester. De hjälper till att fastställa: hur svårt sjukdomen är i ett barn. För att utesluta farliga komplikationer av sjukdomen övervakas barnet och övervakas av hjärtat genom elektrokardiografi.

behandling

Terapi av sjukdomen utförs under hela akutperioden av sjukdomen. Vid denna tidpunkt måste barnet följa sängstöd. En sådan nödvändig åtgärd låter dig förhindra farliga komplikationer från vitala organ.

Tillräcklig dricksregim behövs för en bra njursfunktion. Olika drycker och compotes gjorda av lingonberries, tranbär och andra bär är lämpliga som drycker. Dessa drycker innehåller en stor mängd askorbinsyra, som är nödvändig för immunsystemets aktiva arbete. Också lämpligt och vanligt kokt vatten.

Alla sjuka barn är ordinerad terapeutisk näring. Det begränsar sortimentet av produkter. All inkommande mat bör inte vara salt eller kryddig. Begränsande bordsalt är nödvändigt för att säkerställa tillräcklig njurefunktion och förhindrar förekomsten av ödem.

Behandlingsförloppet är vanligen en läkare med smittsamma sjukdomar. Läkaren föreskriver antipyretiska och antiinflammatoriska läkemedel. I fall av uttalad trombbildning bildas antikoagulantia och disaggregeringsmedel. Alla läkemedel ordineras i form av droppare eller injektioner. Med hjälp av en sådan introduktion kommer drogerna snabbt in i blodomloppet och bidrar till effektiv eliminering av symtom på sjukdomen.

För att stärka immuniteten i det subakutiska scenet föreskrivs multivitaminkomplex. Sammansättningen av dessa läkemedel innehåller alla nödvändiga spårämnen som är nödvändiga för att barnet ska återhämta sig och förbättra sin hälsa. Mottagandet av vitaminkomplex är tillåtet vid posthospitalet. Typiskt ordineras dessa läkemedel i en period av en till tre månader.

förebyggande

För att förhindra infektion med muskler bör följande riktlinjer beaktas:

 • Var noga med att lära ditt barn att ta hand om personlig hygien. Innan du äter, och även efter gatan, ska barnet tvätta händerna regelbundet. Särskilt noggrant är det nödvändigt att se till att barnet följer detta postulat efter att ha spelat på gatan eller medan du kopplar av på landet, liksom på stugan.
 • Utför regelbunden bearbetning av trädgårdar från skadedjur. Du bör också noggrant övervaka rengöringen i garaget eller i källaren. Vanligtvis i sådana rum lever ofta gnagare, vilket är orsaken till sjukdomen. Om det inte är möjligt att eliminera möss i sig - be om hjälp från speciella organisationer som bearbetar med professionella medel.
 • Om du planerar en friluftsliv, försök försiktigt packa maten. Förvara alla fasta partiklar i tätt tillslutna behållare. Måltider som är klara för picknick bör placeras i metallbehållare. Under kampanjen, försök att inte förlora sikte på de plattor som maten ligger på.
 • När de första tecknen på sjukdomen uppträder, ska du inte självmedicinera! Musfeber är en farlig sjukdom som kräver behandling i en sjukhusinställning.

Hur man skyddar dig själv och barn från muskler är en video tips för alla som bryr sig om sin hälsa.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa