Regidron för barn

Innehållet

Med kräkningar i ett barn, hög feber eller ofta lösa avföring ökar risken för uttorkning. Detta tillstånd är livshotande, särskilt om barnet är mycket litet och symptomen är mycket uttalade. Med en förlust på ca 10% vätska från vävnaderna börjar redan seriösa förändringar, och förlusten av 25% av vätskan orsakar ett dödligt utfall. För att undvika sådana konsekvenser är det viktigt att fylla i förlorat vätska i tid. Oftast används läkemedlet Regidron för detta. Vad är den här åtgärden och när används den?

Barnvinklar med stetoskop
Saltlösningar är nödvändiga för kräkning och är ett medel för första hjälpen

Indikationer för användning

Rehydron är föreskriven i situationer där det är nödvändigt att återställa vattenbalansen:

  • Vid akuta tarminfektioner, så snart barnet har haft kräkningar eller lös avföring.
  • Med ökad fysisk ansträngning, för att fylla på mineralerna och vattnet som försvinner under tung svettning.
  • Vid värmeskada, när barnet har förlorat mycket vatten från svett.
  • När matförgiftning.

struktur

I preparatet Regidron finns sådana komponenter:

Namnet på komponenten i kompositionen tidsbeställning
Natriumklorid I vardagen är detta ämne känt för oss i form av bordsalt, det kompenserar för bristen på sura liter i kroppen.
Natriumcitrat Föreningen behövs för att reglera osmotiska reaktioner och minska surheten.
Kaliumklorid Verkan av denna förening är också viktig för osmotiskt tryck, men bortom det motstår kaliumavfall och reglerar syra-bastillståndet.
dextros Denna typ av kolhydrat ger energi för metaboliska processer.

Verkningsmekanismen på kroppen

Efter intag avlägsnades salter i Regidron-tillskott elektrolyterna på grund av kräkningar, diarré eller svettning. Detta normaliserar blodförhållandet och returnerar syrabasbasen till den. På grund av innehållet i dextros salterna absorberas snabbare och kroppen tar emot energi.

Kontra

Kontraindikationer för användningen av detta läkemedel är ett överskott av kalium, njursvikt, diabetes. Det är omöjligt att ge en lösning vid individuell intolerans av dess komponenter, såväl som vid nedsatt medvetenhet.

Om du inte följer de rekommenderade doserna av Regidron, kommer en överflöd av de här elementen att leda till nedsatt funktion av nervsystemet, muskelsvaghet och andningssvårigheter. Dessa symptom orsakas av ett högt innehåll av natrium i blodet och kan vara farligt för barnet.

Baby look, grå ögon
Glöm inte att användningen av rehydron i många fall är förbjuden

Matlagningsinstruktioner

Läkemedlet framställs i form av pulver, placerat i portionspåsar. En dospåse betyder utspädd i en liter vatten, som måste kokas. Det är lämpligt att göra temperaturen nära barnets kroppstemperatur så att produkten kan absorberas snabbare.

Pulvret ska vara helt upplöst för att göra lösningen fullständigt klar och färglös, utan flingor och suspensioner. Också lösningen bör inte vara främmande lukt. Dess smak bör vara söt och salt.

dos

Rehydron utspädd i vatten rekommenderas att börja med 5 ml, särskilt om barnet ständigt kräks. Så små delar av medicinen kommer inte att provocera en annan attack.Det är nödvändigt att ge en sked ett medel varje 10 minuter, gradvis öka en enstaka portion till 10 ml, sedan till 15 ml och mer.

Totalt, för de första 4-10 timmarna efter sjukdomsuppkomsten, ska barnet ges Regidron, från 30 till 50 ml per kg babyvikt. Vidare, samtidigt som du behåller symtomen kan du minska dosen till 10 ml per kilo.

Är det värt att dricka barn upp till ett år?

Inte så länge sedan, var Regidron ordinerat till barn från födseln, men nyligen när nya rehydreringsmedel uppkom, talade barnläkare om risken för hög natriumhalt i den färdiga lösningen av detta läkemedel. I spädbarn rekommenderas att vara uppmärksam på säkrare analoger, till exempel Humana Electrolyte eller Touring. Men om situationen är kritisk, och för att återställa balansen i vatten och elektrolyter krävs snabbt, kommer Regidron att klara det här snabbare än andra medel.

Barn dricker regidron
Regidron är det effektivaste sättet, men det rekommenderas att använda det i ett kritiskt tillstånd.

Förvaringslösning

Drycken som framställs från Regidron får lagras i kylskåpet genom att placera den i huvudutrymmet. I det här fallet måste det utspädda pulvret användas inom 24 timmar. Om efter en dag lösningen är kvar där, måste du hälla ut det och förbereda en ny sats.

Är det möjligt att ge fryst?

När frusen förlorar drogen inte dess egenskaper, och eftersom kylan minskar allvarligheten av gagreflexen, finns det rekommendationer för att ge Regidron fryst. Mamma kan förbereda en lösning, göra små isbitar av den och ge efter en uppköst av kräkningar. I denna form är det lättare att ge barnet ett botemedel. Dessutom kommer läkemedlet att komma in i magen, medan en varm lösning skulle orsaka en annan kräknings episod. Men det är naturligtvis möjligt att ge saltlösning endast på barn som redan äter fast mat.

Hur man förbereder rehydron från improviserade medel?

Det är möjligt att förbereda en lösning för att fylla salter och vatten, och inte från apotek, utan oberoende av ingredienser som finns i alla hem. Lös i en liter vatten från 20 till 30 gram socker och ca 3 gram salt.

Ca 2 g natron kan också sättas till lösningen, och 500 ml vatten kan ersättas med avkok av russin eller morötter. Läs mer om dessa verktyg i artikeln om vad ska du ge barnet under kräkningar.

Barn kräkas vätska
Vätskor ger barnet mycket ofta, men i små portioner, för att inte provocera en annan uppkast av kräkningar

Tips för föräldrar

  • Det är omöjligt att tillsätta andra komponenter till den utspädda Regidron, eftersom detta kommer att påverka osmolariteten hos agenten.
  • Om en baby upp till ett år vägrar att dricka produkten från en sked, häll den i munnen på barnet med en pipett eller spruta utan en nål.
  • Innan du ger ditt barn en annan dryck, var noga med att blanda Rehydron-lösningen.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa