"Emolium" för nyfödda och äldre barn

Innehållet

I barndomen lider huden ofta av olika yttre stimuli, reagerar på dem med torrhet, rodnad, peeling, klåda och andra obehagliga symptom.

För att klara sådana problem kan du använda de medel som heter "Emolium", som produceras av det välkända företaget Sanofi. Detta är en linje av krämer, emulsioner, schampon och geler, uppdelad i tre serier beroende på handling och komposition - grundläggande, triaktiv och speciell.

Produktegenskaper

Basen för några Emoliumprodukter är kosmetiska produkter som kallas mjukgörare, vilket gav namnet på sådana preparat. De är speciellt utformade för att ta hand om mycket torr, kliande eller irriterad hud.

Åtgärden av sådana komponenter är inriktad på:

 • tillräcklig fuktighet;
 • hudmjukning;
 • replenishment i hudstrukturen av lipider och aminosyror;
 • elastisk återhämtning;
 • eliminering av klåda, rodnad och torrhet.

Följande produkter ingår i baslinjen av Emolium.

 • krämvilket rekommenderas och smörjer ansiktets hud och bearbetar hela kroppen. Det innehåller komponenter med en fuktgivande effekt (urea och natriumhyaluronat), till vilket tillsattes triglycerider och macadamianötterolja, samt sheasmör (sheaträd). I ett rör är 75 ml av en vit, krämig massa.
 • emulsion för kroppDet är bekvämt att applicera på ett stort område av huden. Dess aktiva ingredienser är desamma som i kroppskrämmen som beskrivits ovan, men produktens konsistens är lättare, varigenom produkten lätt fördelas över huden och absorberar snabbt. Ett rör innehåller läkemedlet i en volym av 200 ml.
 • Emulsionen appliceras under barnets dagliga badning. Den innehåller paraffinolja, triglycerider och friska oljor härrörande från avokado, sheanötter och makadamianötter. Det säljs i ampuller innehållande 200 ml av medel.
 • Cream gelsom bör tvätta barnet i stället för tvål, för att inte förstöra den naturliga lipidfilmen på huden, men samtidigt rengöra ytan. Sammansättningen av detta verktyg innehåller sheasmör, natriumhyaluronat, glycerin och triglycerider från majsolja, liksom ett särskilt komplex av Arlasilk för att minska klåda och inflammation, panthenol och macadamiaolja. Gelén är en genomskinlig vit massa, placerad i en 200 ml flaska.

Alla produkter från grundserierna är hypoallergena. Dessutom innehåller de inte aromatiska tillsatser, parabener och färgämnen. Speciallinjen "Emolium" innehåller också 4 olika produkter.

 • Cream. Denna produkt är idealisk för behandling av små hudområden, till exempel kinder eller händer. Den presenteras i samma volym som grädden från basserien (75 ml i ett rör) och innehåller nästan samma aktiva föreningar. Den enda skillnaden är den högre andelen av sådana ämnen och närvaron av Arlasilk-komplexet, som erhålls från borage.
 • Emulsion för kroppsvård. Den säljs i ett 200 ml rör och innehåller samma komponenter som en speciell kräm, men det har en konsistens och är därför efterfrågad på applicering på stora delar av huden.
 • Fuktgivande schampo. Dess formel ger mild omsorg för mycket torr eller inflammerad hud och provocerar inte bildandet av överskott av talg. Bland de aktiva ingredienserna i schampoen är panthenol och betain. Produkten säljs i flaskor på 200 ml.
 • Emulsionen, som är utformad speciellt för vård av hårbotten. Det hjälper till att klara torrhet och jordskorpor tack vare dexpanthenol, ett komplex av aminosyror och en särskild fuktighetsgivande faktor NMF. En förpackning innehåller 100 ml av denna produkt.

I den triaktiva serien "Emolium" presenterades endast två namn. En av dem är en kräm som säljs i rör på 50 ml. Dess komponenter återfuktar och närmar huden i lång tid, och har även antiinflammatorisk och antibakteriell verkan. Bland dem är rapsfröolja, panthenol, triglycerider och natriumhyaluronat, samt två patenterade komplex - Stimu-Tex (det erhålls från kornkärnor) och Evosina Na2GP (det skördas från laven).

Den andra produkten i denna serie är bademulsion. En flaska innehåller 200 ml av denna produkt, bland de aktiva beståndsdelarna av vilka det finns användbara oljor och triglycerider. Emulsionens sammansättning innefattar även polidokanol, Stimu-Tex-komplex och Alchem-substans med antipruritiska, antiinflammatoriska och bakteriostatiska effekter.

  Används det för barn?

  De flesta typer av "Emolium" är tillåtna från födseln, eftersom dessa vårdprodukter inte skadar den nyfödda hudens fina hud.

  En triaktiv emulsion med vilken barn badas kan dock användas till spädbarn över 1 månad, och speciella serier som är avsedda att eliminera torr hårbotten (emulsion och schampo) kan endast användas från tre månaders ålder.

  vittnesbörd

  "Emolium" -produkterna från basserien rekommenderas för daglig hudvård för spädbarn, särskilt om de är känsliga eller mycket torra. De indikeras även om barnet har atopisk dermatit, seborré eller annan kronisk hudsjukdom under remission. Eftersom sammansättningen av läkemedel som presenteras i den triaktiva och speciella serien, är mer mättade sådana medel förskrivna under förvärringar av olika hudsjukdomar, såsom eksem, seborrheisk dermatit, psoriasis eller atopisk dermatit.

  Dessutom är de efterfrågade behandling av huden i händelse av exponering för frost, vind och andra yttre skadliga faktorer, liksom stärkande värme eller blötsutslag. Den triaktiva serien rekommenderas också för användning vid risk för bakteriell infektion.

  Sådana medel kan kombineras med hormonella lokala droger, till exempel om barnet ordinerades "Advantan" för atopisk dermatit "Akriderm, Lokoid eller Elokom.

  Möjlig skada

  Några av fonderna "Emolium" kan orsaka allergier, eftersom bland kontraindikationerna för användning av sådana kosmetika påpekar individuell intolerans. Om barnet efter smörjning av huden eller badet har några symptom på en allergisk reaktion, bör vidare användning av Emolium överges.

  Det finns inga andra kontraindikationer för användningen av dessa produkter, men sådana krämer och emulsioner tolereras övervägande väl.

  Instruktioner för användning

  • kräm "Emolium" från basen, liksom från den triaktiva och speciella serien, smörjer barnets hud en eller två gånger om dagen. Verktyget appliceras på den rengjorda ytan och rekommenderas för behandling efter badning.
  • Kroppsmulsioner Applicerades också på den renade huden med ett tunt skikt. Den bästa tiden att använda sådana produkter är efter tvättning.
  • När du använder krämgel för att tvätta eller tvätta bort huden måste fuktas med vatten. Häll lite gel i handen, gnid det försiktigt på våt hud och tvätta sedan med vatten. Därefter ska ren hud torkas försiktigt med en handduk, men gnugga inte den.
  • Bademulsioner hälldes i ett fyllt babybad i en dos av 15 ml per procedur (en halv mätbägare). Andra tvättmedel vid användning av denna typ av "Emolium" behövs inte. Efter badning ska smulor sköljas med vatten och torkas försiktigt med en handduk.
  • Innan du använder schampo Det är nödvändigt att våta hårbotten och håret, lägg sedan lite pengar på händerna och fördela det försiktigt på barnets huvud. Skölj håret med vatten, torka det lite med en handduk.
  • Emulsion från en speciell serie konstruerad för torr hårbotten, ska användas efter tvättning. I en liten mängd appliceras den på huden och sprids över hela ytan med massorörelser. Att tvätta ett sådant verktyg är inte nödvändigt.

  Inköp och lagring

  Alla produkter av linjen "Emolium" kan enkelt köpas på apotek, eftersom du inte behöver ta en recept från en läkare för sådana kosmetika. Priset på "Emolium" beror primärt på typen av medel. Exempelvis kostar en flaska emulsion för badning från basserien 700-800 rubel och förpackningen av en speciell emulsion - 1000-1100 rubel.

  Hållbarheten för droger är 24 eller 30 månader och är märkt på förpackningen. Emolium rekommenderas att förvaras vid rumstemperatur på en plats där produkten kommer att vara otillgänglig för barn, medan den inte har gått ut.

  Kundrecensioner

  Cirka 80-90% av recensionerna av "Emolium" - positiva. Särskilt beröm emulsionen för kroppen och bada, så kallade sådana verktyg effektivt och säkert. Enligt mammor mjukar dessa läkemedel väl och fuktar det, vilket hjälper till att hantera olika hudproblem.

  Nackdelarna med "Emolium" innehåller oftast den höga kostnaden för sådana kosmetika, vilket är anledningen till att du ibland måste leta efter billigare produkter.

  Vad ska du byta ut?

  Om det av någon anledning är omöjligt att använda "Emolium", så motsvarigheter.

  • "Bepanten". Huvudingrediensen i denna kräm eller salva är dexpanthenol, som effektivt kan behandla mindre hudskador och inflammationer. Läkemedlet är godkänt från födseln och används ofta för förebyggande blöjautslag, prickig värme eller sprickor.
  • "Skin cap". Sammansättningen av denna kräm innehåller zinkpyrithion, på grund av vilken det inte bara eliminerar inflammation, men påverkar också bakterier och svampar. Verktyget släpps ut till barn äldre än ett år, om de har identifierat psoriasis, eksem, atopisk dermatit och andra indikationer. Det tillverkas också i form av en aerosol och schampo.
  • "Sudocrem". En sådan beredning baserad på zinkoxid, vilken också innehåller bensylbensoat, lanolin, bensylkinnamat och bensylalkohol, är effektiv vid irritation och inflammation i huden. Cremen används från födseln vid behandling av blöder dermatit, repor, solbränna, akne, blåmärken och så vidare. Eftersom det bildar en skyddsfilm på den behandlade ytan, används Sudocrem profylaktiskt.
  • "Elidel". Effekten av denna kräm på inflammationsprocessen i huden orsakas av pimecrolimus. Läkemedlet är ordinerat för behandling av allergiska hudsjukdomar från tre års ålder.

  Om erfarenheten av att använda emulsion för badning "Emolium", se följande video.

  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa