Vid vilken ålder kan havskål ges till barn?

Innehållet

Sea Kale är känd för sin fördelaktiga elementskomposition, så det rekommenderas att det regelbundet ingår i en vuxnas kost. Först av allt är det värderat för dess höga jodinnehåll, så läkare råder det för att förebygga sköldkörtelsjukdom. Men är det möjligt att ge en sådan produkt till barn, hur man korrekt kan bekanta ett barn med havskål och vad ska man förbereda sig för?

Fördelarna

Seaweed, även kallad kelp, är en brun tång.

Inkludera det i hela familjen är av sådana skäl:

 • Laminaria är rik på vitaminerna D, C och A, liksom grupp B. Det är en källa till fruktos, proteiner, polysackarider, pantotensyra och folsyra.
 • Havskal innehåller en betydande mängd jod, mangan, svavel, kväve, kobolt och andra spårämnen som är värdefulla för barnets hälsa.
 • Allergi med tång är extremt sällsynt.
 • Laminaria kommer att vara fördelaktigt om det ingår i barnets meny med anemi, fetma, förstoppning, utvecklingsförseningar och många andra hälsoproblem.
 • Regelbunden konsumtion av denna typ av alger har en positiv effekt på metaboliska processer och immunitet, liksom på nervsystemet och funktionen i matsmältningssystemet.
 • Sea Kale är kaloriförbrukning, så det kommer att bidra till att diversifiera kosten, om det behövs, att hålla sig till restriktiva diet.
 • Användningen av tång främjar utsöndring av radioaktiva ämnen och tungmetaller från kroppen.

brister

 • Om ett barn har jodintolerans, är havskalan kontraindicerad.
 • Vissa barn protesterar mot kelp eftersom de inte gillar sitt utseende eller lukt.
 • För tidigt införandet av en sådan produkt i barnmenyn hotar matsmältningsstörningar.
 • Mycket frekvent användning av tang eller en stor del ätit kan orsaka diarré.

Vid vilken ålder kan du ge ett barn?

Läkare rekommenderar inte att havskalan ingår i kosten hos barn under 2 år. Många barnläkare rekommenderar även att vänta med denna produkt fram till tre års ålder. Detta beror på att matsmältningskanalen i matsmältningsorganen i de första åren av livet inte är mognad och att det saknas eller är mycket liten mängd enzymer som hjälper till att smälta kelp.

Av detta skäl skyndar du dig att bekanta dig med de bruna algerna är inte värt det. För första gången kan du prova havskål inte tidigare än 1,5 år och endast under förutsättning att ditt barn inte har några sjukdomar.

Torkad eller fräsch?

Både torkat och fryst havskal kan erbjudas ett barn. Båda dessa typer av kelp skadar inte barnens kropp, till skillnad från konserverad mat och färdiga sallader, där det finns konserveringsmedel, mycket salt, ättika och andra tillsatser. Dessutom genomgår alger i en burk med marinaden inte korrekt värmebehandling, därför kan de vara en farlig källa till bakterier.

Frysta lakan för ett barn behöver bara koka i 10-20 minuter. Om torkad kelp används för babymat, är det nödvändigt att suga på bladen i flera timmar och sedan ånga den i kokande vatten. Om barnet inte gillar kålens utseende kan du göra torrt pulver från torkade ark och tillsätt det i små mängder till andra rätter.

Hur man går in i kosten

För det första testet är bara några gram havskål tillräckligt. Produkten bör erbjudas under frukosten för att se hur organismen hos en dotter eller son drabbades under dagen.Om det inte finns några problem kan du gradvis öka mängden alger, vilket ger barnet maximalt 50 gram av denna produkt per dag inte mer än 2 gånger i veckan. För de flesta barn är det tillräckligt att erbjuda det en gång i veckan i 30-40

Hur man gör en sallad med havskal, se följande video.

Laminaria kan ätas ensam eller tillsättas till olika rätter, såsom omeletter, soppor eller sallader.

Många barn gillar detta recept på tångsallad:

 1. Koka 100 g kelp, pressa den och hugga.
 2. Ta ett halvkokt ägg och finhacka.
 3. Kombinera hackad tång, ägg och ca 10 g gröna lök.
 4. Eventuellt kan du också lägga till tärade kokta grönsaker (morötter, potatis).
 5. Blanda ingredienserna, säsong sallad med vegetabilisk olja eller gräddfil.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa