Vid vilken ålder kan aubergine ges till ett barn?

Innehållet

Att veta om de stora fördelarna med grönsaker, syftar alla mammor till att inkludera dem i barnmenyn från en tidig ålder. Och införandet av kompletterande livsmedel börjar oftast med grönsaksrätter. Det finns dock grönsaker som kan påverka barnets hälsa negativt. Dessa inkluderar aubergine, vilket utan tvekan är mycket användbart, men med en fel introduktion till barnmenyn kan skada barnets matsmältningsorgan.

Aubergine bör försiktigt introduceras i barnets diet.

Fördelarna

  • Som en del av äggplantor finns askorbinsyra, vitaminer i grupp B, pektinsubstanser, organiska syror och andra värdefulla föreningar.
  • Mineralsammansättningen av äggplanter innefattar järn, zink, mangan, kalium, fosfor, koppar och andra element.
  • Äggplanter är kaloriföda, så de är värdefulla för kostnäring.
  • Äggplanternas egenskaper bevaras efter frysning eller torkning.
  • Användningen av sådana grönsaker på grund av närvaron av kostfiber aubergine stimulerar matsmältningen.
  • På grund av det höga kaliuminnehållet är användningen av aubergine till nytta för hjärtat och normaliseringen av vatten-saltmetabolism.
  • Aubergine har en mild diuretisk effekt, liksom förmågan att stimulera gallflödet.
  • Att äta denna grönsak hjälper till att stärka benen och återställa brosk.

Mer information om fördelarna med äggplantor för en person kan ses i nästa videoklipp av programmet "Att leva hälsosamt".

cons

  • När äggplantan mognar, ackumuleras den skadliga föreningens solanin, så övermåliga frukter kan inte ätas.
  • Aubergine är svår att smälta och sätter press på matsmältningskörtlarna, så det är inte rekommenderat att gå in i barnsdiet för tidigt eller ge barnet i stora mängder.
Äggplanter har en fördelaktig effekt på benvävnad.

Hur många månader kan jag ta i kosten?

Äggplanter rekommenderas inte att ge ett barn det första året av livet. De flesta barnläkare och gastroenterologer råder att skjuta upp bekantskap med en sådan grönsak till tre års ålder, men vissa föräldrar behandlar dem för första gången sedan två år.

Aubergine ska ges till barn över 2 år kokta eller bakade

I vilken form att ge?

Äggplanter konsumeras efter värmebehandling, till exempel i en dubbelkedja eller i en ugn. De är ofta bakade eller ångas med andra grönsaker, som potatis eller tomater. Aubergine är ofta en ingrediens i gryta eller bakning. Dessutom är de utsökta i fylld form.

Innan matlagning ska färsk aubergine skäras i tallrikar och salt, och sedan lämna i en halvtimme. Därefter tvättas grönsaken väl, får torka och först då laga mat till barnet. Om äggplantan ska gryta, bör behandlingen ta cirka 30-40 minuter.

Tips för att välja

När du köper aubergine, som är avsedd att mata barnet, välj unga frukter, vars hud är glänsande och slät. På grönsakens yta bör det inte vara mörka områden, bucklor och skador. Vanligtvis har en ung aubergine en kalyx med en grön scape.

Vad ska du göra om du är allergisk?

Även om denna grönsak kallas allergivänliga, kan vissa barn uppleva en allergisk reaktion i form av rinit, klåda, hudutslag, matsmältningsbesvär, svullnad i ansiktet efter det första urvalet av aubergine kräkningar eller andra symtom. Det finns också en kumulativ allergi om barnet konsumerar äggplantor i flera dagar i rad.

Du bör noggrant övervaka barnets reaktion efter att ha ätit aubergine för första gången.

När man uttrycker manifestationer av barnet ska det visas för doktorn, vem kommer att skriva ut den rätta behandlingen. Aubergine från barnets kost bör elimineras, och försök att återintroduktion är tillåtet endast efter flera månader.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa