Syrecocktails för barn: fördelarna och skadorna

Innehållet

Cocktail, som har en ganska skum och intressant sprängande gasbubblor, är populär hos många barn. Det kallas syre för en speciell matlagningsteknik. Sådana cocktails erbjuds ofta till barn i skolor eller daghem, så många mammor är intresserade av vad deras fördelar är, hur de påverkar barnets kropp och huruvida de kan skada.

Vad är det

Förbättring av användningen av syrgaserade drycker används sedan 60-talet av förra seklet. Initialt var cocktails avsedda för personer med hjärtsjukdomar, blodkärl, nervsystem och lever. De utsågs i barns sanatorier och olika medicinska institutioner, men nu kan syrgas göras även hemma.

Sammansättningen av vilken syrekocktail som helst innefattar en flytande beståndsdel, en substans för bildning av skum och syre. Vätskan som utgör basen för produkten är vanligtvis vatten, juice, avkok, sirap eller mjölk. Det är genom tillsats av växtbaserade infusioner, juice eller andra flytande komponenter som drycken får en smak, eftersom syre är smaklös och inte har någon lukt.

Samtidigt är oljiga lösningar eller vätskor med massa inte lämpliga för framställning av cocktails, eftersom gasbubblor är dåligt bildade i dem. Kolsyrade drycker för beredning av syrgasskum gäller inte heller, eftersom koldioxid kommer att störa syrgasmättnad. Av växtbaserade läkemedel mest populära decoctions av rosenkräm, mint och citronmelé, linden, echinacea, från saft - äpple, körsbär, druva, päron och så vidare.

Äggvita, lakritsirapsirap eller gelatinlösning, samt speciella blandningar kan användas för att tillverka skum. Användningen av proteiner, även om de är väl piskade, dessa dagar gradvis vägrar, eftersom ägg inte bara är ett starkt allergen, men kan också orsaka Salmonella-infektion. Dessutom ger de huden en märklig smak.

För att tillsätta huvudämnet till cocktail - syre, använd en ballong, en bärbar ballong eller en syrekoncentrator. Tack vare syreskummet är vätskan luftig och lätt.

När det gäller kaloriinnehållet i cocktail beror det på den flytande grund som ingår i det specifika receptet.

effekt

Användning av syreförsedda drycker:

 • hjälper till att minska mental eller fysisk trötthet
 • minskar förekomsten av förkylningar och virusinfektioner;
 • har en positiv effekt på barnens nervsystem
 • normaliserar inre organens arbete
 • påskyndar eliminering av giftiga ämnen
 • kompenserar för den skada som ger en lång vistelse i områden med dålig tillgång till syre;
 • hjälper till att återhämta sig snabbare från sjukdom eller sjukhusbehandling.

Vem är ordinerad?

Även om en syrecocktail får användas av nästan alla barn, men i vissa kategorier rekommenderas en sådan dryck först och främst:

 • unga idrottare för att förbättra blodcirkulationen och återhämta sig snabbare efter ansträngning;
 • första sorterare för att klara av ny information, eliminera trötthet och förbättra minne;
 • barn som ofta blir sjuka länge för att öka icke-specifika immunförsvar
 • överviktiga barn, eftersom syrecocktails aktiverar metaboliska processer och stimulerar fettfördelning
 • spädbarn som bor i ett industriområde för att minimera skadan av syrebrist i luften;
 • för barn med nedsatt hemoglobin, respiratoriska sjukdomar och njursjukdomar.

Kontra

Det finns vissa begränsningar för att använda syrgascocktails. Drycker kan, i stället för det önskade positiva resultatet, skada barn med:

 • intolerans mot de använda ingredienserna;
 • bronkial astma
 • peptisk sår sjukdom om den förvärras
 • hjärtfel
 • ökat blodtryck
 • urolitiasis;
 • andningsfel;
 • diabetes mellitus.

Hur man använder?

Berikad med syrecocktail du behöver bara dricka nyberedt, vilket gör små sips. För att göra drycken mer effektiv, skumas den med hjälp av en sked. Drick en cocktail genom röret är inte värt det.

Så att den toniska effekten av drycken inte påverkar kvällens aktivitet och somnar, "Äta" syre cocktails bör vara före middagstid. Det är omöjligt att dricka en sådan dryck på tom mage, på en tom mage är den skadlig för mag-tarmkanalen.

Det är bättre att ge det till barn 1-2 timmar efter att ha ätit.

Hur ofta och hur länge kan du dricka?

Mottagning av syreskum utförs vanligtvis av kurser som varar 10 eller 15 dagar. Drycken konsumeras en gång om dagen, ibland två gånger. Upprepade kurser kan vara med ett intervall på 1-2 månader. Volymen av en servering av cocktail bestäms av ålder:

 • förskolebarn ger denna dryck i en volym av högst 150 ml;
 • Förskolebarn i första klass behöver en 200 ml cocktail;
 • En portion för en tonåring är 250-300 ml.

I dagis

Numera är användningen av syrecocktails i förskolebarn väldigt populär. Vanligtvis går det på förskolan att ge dem flera gånger om året. Sådana hälsokurser rekommenderas ibland när dåligt väder inte tillåter långa promenader på gatan.

Huvudkravet för framställning av syrecocktails i dagis är säkerhet. För att dryckerna ska kunna ge de förväntade fördelarna måste de blandas och syreas av en specialarbetare som är bekant med tekniken och ansvarar för komponenternas kvalitet. Föräldrarna borde vara bekanta med receptet innan receptionen börjar.. Detta minskar risken för negativ reaktion om barnet har en tendens till allergier.

Hur lagar man hemma?

Om du köper en speciell maskin kan du göra friska cocktails hemma. Apparatens struktur innefattar en cocktailmakare, i vilken vätska och ett skummedel hälls, såväl som en koncentrator som avger syre. Genom att ansluta dessa delar tillsammans och slå på enheten startar de processen att bilda syreinnehållande skum. Resultatet blir en läcker luftcocktail med friska egenskaper.

Drycken kan erhållas utan speciell utrustning, om du har en källa till syre och stor kapacitet. Efter att ha hällt juice, örtkokning eller annan flytande bas i en kruka eller ett stort glas, lägg till lakritsirapsirap (om barnet bär ägg normalt kan denna sirap ersättas med äggvita) och blandas väl. Därefter sänks röret i vätskan, genom vilket syre börjar levereras tills ett resistent skum erhålls.

I genomsnitt tas 2 matsked lakritsirap eller ett protein per liter vätska. En syrekälla kan fungera som en syrgasdyna, som köps från ett tomt apotek och sedan laddas. Dess främsta fördel är närvaron av en regulator som styr syretillförseln, så det är väldigt bekväm att använda den här enheten.

Ett mer populärt alternativ är en syrecylinder, som vanligtvis har 1 liter gas. Den är efterfrågad på grund av långvarig lagring, så det kan användas till flera familjemedlemmar eller för flera kurser av cocktails för ett barn. Det finns också speciella cocktailflaskor, men hemma används de mindre ofta på grund av den stora volymen.Denna källa till syre köps ofta till dagis och andra institutioner.

Om du bestämmer dig för att skumma cocktails hemma, kom ihåg de höga explosiva egenskaperna hos syre. Öppna aldrig flaskan nära en öppen eld eller värmare.

recensioner

Läkare talar om användningen av syre cocktails på olika sätt. Vissa experter noterar sin positiva effekt på det allmänna tillståndet och immuniteten. Andra läkare är mycket skeptiska. De tror att syre absorberat från matsmältningskanalen är så liten att det inte kan jämföras med syrgasförsörjningen genom lungorna. Detta ger upphov till tvivel om effektiviteten av användningen av syrebubblor inuti. Denna åsikt uttrycks av den berömda läkaren Komarovsky.

Örter och juice som används för cocktails kritiseras också separat. Enligt vissa läkare förbättrar dessa vätskor den terapeutiska effekten av en skumdryck. Men deras motståndare tror att syre tvärtom förstör läkande substanser i buljonger, vilket minskar deras positiva effekt.

Föräldrarnas recensioner om behandlingstiden med syrecocktails är också mycket olika. Varje mamma har sin egen syn på effektiviteten av "ätande" syreskum. Om rehabiliteringskurser erbjuds i daghem och skolor vägrar dock få personer att göra det, eftersom varje mamma försöker förbättra sin son eller dotters hälsa. Samtidigt bekräftar många att barnet blev sjukare oftare, men vissa mödrar ser inte någon effekt av sådan behandling. Det finns också kategoriska åsikter när föräldrar kallar cocktails värdelösa och är säkra på att det är extra kostnader.

Om fördelarna med syrgascocktail, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa