Lingonberry för barn: fördelaktiga egenskaper och skador

Innehållet

Lingonbärs helande egenskaper har länge varit kända och används i folkrecept. Samtidigt uppskattar de inte bara läckra bär, utan även lingonbärsblad. När kan jag ge färska lingonberries till spädbarn och hur man gör friska drycker från den? Är det tillåtet att behandla barn med tranbärsbladinfusioner och infusioner, och under vilka sjukdomar hjälper dessa hjälpmedel?

Lingonberry - ett naturligt förråd av näringsämnen och vitaminer

Användbara egenskaper

 • Färska lingonberries är rik på sockerarter, som är en naturlig energikälla. Även i denna bär finns mycket organiska syror, mangan, kostfiber, vitaminer i grupp B, kalcium, pektin, vitamin A, flyktig produktion, fosfor, vitamin E och andra värdefulla ämnen. Samtidigt är deras assimilering bättre än för farmaceutiska vitaminpreparat.
 • Lingonbär bär har en positiv effekt på metaboliska processer, tack vare phytoncids har både frukterna och bladen av en sådan växt en desinfektionseffekt.
 • Den diuretiska effekten av användningen av tranbär har länge varit känd. Samtidigt är det, i motsats till tabletter med diuretika, mjuk och harmlös. Observera att en sådan åtgärd kommer att förbättras om vi kompletterar intaget av bär med alkaliskt mineralvatten.
 • Att använda lingonberries hjälper till att ta bort tungmetaller och andra skadliga föreningar från kroppen.Därför rekommenderas det att inkludera en sådan bär i kosten hos boende i miljövänliga regioner, till exempel när de bor nära ett industriföretag.

Några intressanta fakta om lingonberries kan hittas genom att titta på ett fragment av programmet "Live healthy!" Av Elena Malysheva:

 • Lingonberry har förmågan att minska högt blodtryck, liksom lägre intrakranialt tryck. Dessutom förbättrar dessa toner, förbättrar synen, stimulerar sårläkning och har en antipyretisk effekt, vilket medför användning av lingonbärsjuice vid temperatur och kyla.
 • Lingonberry rekommenderas att inkludera i kosten när de är smittade med maskar, gastrit, anemi och vitaminbrist. Broth cowberry, som också inkluderar johannesört, hjälper till med enuresis.
 • Lingonbärjuice främjar tarmtömning, så dess införlivande i barns dricksregimen hjälper till att glömma förstoppning. Cstörning med honung, de får ett botemedel som hjälper till med en våt hosta som stimulerar sputumurladdning.
 • Lingonberry löv är rika på glykosider, tanniner, phytoncides, vitaminer, organiska syror och lykopen. Sådana ämnen ger dem antiseptiska, bakteriedödande och antiinflammatoriska egenskaper. Dessutom har bladen en kärlstärkande effekt.
 • Cowberry urtete lugnar väl, främjar återhämtning från infektionssjukdomar, sDet hjälper till att eliminera trötthet, stimulerar immunsystemet. Det tar också bort överskott av vätska från kroppen och ökar effekten av antibiotikabehandling.
Förutom frukter har cowberryblad och stjälkar medicinska egenskaper.

Skada och kontraindikationer

 • Lingonberry rekommenderas inte för barn som har problem med blodpropp.
 • Denna bär kan orsaka skada om surhetsgraden av magsaft ökar eller barnet har utvecklat gastrit. Det ska inte användas färskt och med cholecystit eller magsår.
 • Även om flertalet barn cowberry inte orsakar allergier, men ibland är det möjligt att få en allergisk reaktion på frukterna av denna växt, därför bör introduktionen av spädbarnsdiet utföras gradvis.
 • Du bör inte inkludera mamma och färska lingonberries i barns kost med en tendens till diarré.
 • Lingonberry rekommenderas inte för hypotoni.
 • Att konsultera användningen av sådana bär med en barnläkare behöver för njursjukdom, till exempel med urolithiasis.
Lågt tryck, gastrit, diarré - i dessa sjukdomar rekommenderas inte tranbäret

Vid vilken ålder kan lingonberries för barn?

Färska lingonberries i hela formen för spädbarn rekommenderas inte, eftersom det är mycket svårt att skala av det. Inkluderingen av denna bär i barnens kost är bäst att börja med morse, efter samråd med barnläkare, eftersom för vissa barn kan lingonberries vara ett allergen.

Det finns åsikter att det är möjligt att behandla barn med mjölk redan från 6 månader, men de flesta läkare och mammor rekommenderar att skjuta upp bekantskap med en sådan dryck till ett år. Det första provet bör innehålla en mycket liten mängd lingonberries - inte mer än en sked fruktdrycker eller en hel bär. Om en negativ reaktion på produkten inte uppstår, kan delen successivt ökas.

När det gäller läkemedel som framställts av lingonbärsblad (tinkturer, extrakt, avkok), rekommenderas de inte att användas till barn under 12 år.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Hur man ger

Berry Cranberries rekommenderas att erbjuda tillsammans med andra bär och frukter. Särskilt användbart för att njuta av dem mellan måltiderna, och efter att ha ätit användningen av lingonberries är det inte önskvärt. Dessutom, på grund av den sura smaken, kombineras lingonberries ofta med söta rätter, såsom pudding, yoghurt eller spannmål. Om det inte finns kontraindikationer, kan barn behandla kallt med honung och lingonberries.

FRUKTDRYCK

Ta 3 msk. skedar av lingonberry frukt (ca 50 gram) och några tsk socker. Därefter måste du brygga bär med en liter kokande vatten, koka upp och efter 5 minuter avlägsna från värme. Drick efter filtrering nödvändigtvis coolt och erbjuda barn. Dess lagring under längre tid än en dag rekommenderas inte, så förbered endast några portioner fruktdrycker på en gång.

Barn över 1,5 år får laga sådan juice och ta 100-150 g bär. Om så önskas kan drycken varieras genom att tillsätta ingefära, äpplen eller honung.

Infusion av löv

Bay lingonberry lämnar med vatten, de måste koka i ett vattenbad i ca 10-15 minuter. Efter kylning och lämnar infusionen i flera timmar filtreras läkemedelsdrycken och ges till barnet. Enligt bruksanvisningen erbjuds barn inte mer än 50 ml av en sådan användbar vätska före måltid. Denna infusion är användbar för hypovitaminos, reumatism, influensa, svullnad och andra problem.

Cowberry Jelly

För en sådan god delikatess måste du fylla i 100 ml vatten 25 gram gelatin och låt det svälla och värm det sedan i ett vattenbad tills det är helt upplöst. Separat, tillsätt ca 300 g lingonberries med en matsked socker och vänta tills juice visas. Koka upp ca 300 ml vatten, tillsätt 50 g socker, tillsätt sedan gelatin, avlägsna blandningen från värmen och häll lingonberry juice. Vänta på att skålen stelnar och ger den till barnet.

te

Anslut 20 g bär och ca 30 g torkade blad av lingonberries, häll 0,5 liter kokande vatten och lämna i 10 minuter. Stam, tillsätt socker eller honung till te. Denna dryck är användbar för anemi och brist på vitaminer.

Kissel

Skala om 300 g färska tranbär med kokande vatten, torka bären och hugga dem i en mixer. Fyll med en liter kokande vatten, koka över elden, ta omedelbart bort och spänna två gånger genom en sikta. Tillsätt i den resulterande buljongen ca 80 g socker och koka det igen.

Separat, späd 50 g potatisstärkelse med kallt vatten i en mängd av 200 ml, häll blandningen i cowberry buljong och låt vätskan koka igen med konstant omrörning.Efter att ha tagits bort från värmen, överför den till ett annat kärl och stäng locket så att geléen kommer att infilera.

Du kan använda den varm och kyld. Barn som denna drink är inte så söta, men inte för sura i smak. Det är en naturlig lösning som hjälper till att förhindra hypovitaminos och förkylningar.

Hur lager och lagra

Cowberry löv skördas under plantans blommande period tills de blir bruna. Ripe lingonberries rekommenderas att skördas i september, går på jakt efter barrträd och blandade skogar.

Färsk bär tolererar helt frysning och behåller sina egenskaper när de torkas, så barn på vintern kan göra fruktdrycker och te från frusna lingonberries eller torkade bär. För långvarig lagring kan du också laga kojongfruktkompot eller sylt från frukten.

En mycket intressant video om hur man samlar och lagrar bär, se nedan:

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa