Vid vilken ålder kan du ge ditt barn rött kaviar?

Innehållet

Röd kaviar finns ofta på våra landsmäns semesterbord. När ett litet barn uppträder i familjen är föräldrarna intresserade av hur gammalt ett barn kan ges en sådan produkt, hur användbar röd kaviar är för ett barns kropp och hur det kan skada.

Fördelarna

Rödkaviar, som erhålls från lax, är älskad inte bara för sin trevliga smak och förmåga att laga mat med en sådan delikatess och festliga rätter, men också för dess sunda sammansättning. Kaviar innehåller lätt smältbara proteiner, fleromättade fettsyror, lecitin, jod, kalcium, natrium, fosfor, kalium, mangan och många andra spårämnen. Denna produkt är rik på vitaminerna A, D, E, PP, K, C och Grupp B.

Röd kaviar har egenskaper för att förbättra hjärnans funktion och stärka immunförsvaret. Användningen av denna produkt har en positiv effekt på blodcirkulationen i kapillärerna och minskar risken för trombos. Dessutom stödjer röda kaviar funktionen av sköldkörteln och bidrar till en korrekt bildning av ben.

På grund av det höga innehållet av vitaminer och spårämnen, kommer röd kaviar att vara användbar för att bibehålla funktionerna hos vissa organ och kroppen som helhet.

skada

  • Röd kaviar orsakar ofta allergier (oftast i form av hudutslag). Det visar emellertid inte alltid sig från det första testet, så barnet bör noggrant observeras efter varje användning av kaviar.
  • I många burkar med röd kaviar, som nu säljs i butiker, finns tillsatser skadliga för barn. Dessa inkluderar urotropin, som i människokroppen kan omvandlas till en giftig substans. Till och med tillåtna tillsatser, som är natriumbensoat och sorbinsyra, är långt ifrån ofarliga, så deras intag i barnens organism bör begränsas.
  • Rödkaviar hänvisar till kalorifoetter, så dess överskott i kosten bidrar till uppsättningen övervikt (speciellt om ägget är dekorerade med smörsmörgåsar).
  • Det finns fall av individuell intolerans av rödkaviar. Med henne kommer barnet att ha illamående, en gallring av avföringen, utslag på huden, kräkningar och andra negativa symtom.

Kaviar ska inte ges till barn med diabetes mellitus, njure och hjärtsjukdomar, eftersom denna produkt har en ganska hög saltkoncentration.

Efter att ha behandlat barnet för första gången röd kaviar, följ noga reaktionen i hans kropp

Från vilken ålder att ge

De flesta barnläkare, bland dem är den populära Komarovsky-doktorn, rekommenderar att man ger barnet rött kaviar från 3 års ålder. Läkare tror att denna produkt är oacceptabel för att ge en baby. Kaviar rekommenderas inte för en enårig bebis, eftersom risken för allergier och andra negativa effekter på barnens kropp under 3 år är mycket högre än fördelarna med denna produkt.

Läkarna rekommenderar att kaviar till barn över 3 år gamla.

Hur man går in i kosten

För första gången behöver ett barn bara några ägg och ser reaktionen på en ny produkt. Om toleransen för rödkaviar är bra, kan dess del gradvis ökas genom att inte erbjuda mer än 15 g produkt per dag. Kaviarförbrukningens frekvens hos barn bör inte överstiga 2 gånger i veckan. Dessutom bör produkten inte ges till barn före sänggåendet, så att en för stor mängd salt i kalven inte provar törst och en ökning av mängden att dricka på natten.

Behandla barnet med röd kaviar ska vara minimal

Vad ska laga mat

Oftast ges barnen röd kaviar, lägger den på en smörgås eller ett halvkokt ägg.

Du kan också:

  • Dekorera en omelett eller potatismos. Ljusa apelsinägg blir inte bara ett utmärkt smakämne komplement till sådana traditionella rätter, men gör dem också attraktiva. Dessutom kan du, med hjälp av kaviar, "dra" en intressant bild, till exempel en fisk eller en blomma.
  • Slutför salladen. Röd kaviar går bra med kokt ägg, ost, kokt potatis, avokado, bläckfisk och andra ingredienser.
  • Börja pannkakor. Röd kaviar har länge använts som fyllning för pannkakor.
  • Stuff bakade potatisar. Potatis ska tvättas noggrant och bakas i folie tills det är ömt. Sedan måste potatiserna skäras i kvarts, på varje skiva sätta en liten stugaost blandad med grönsaker, salt och gräddfil och dekorerad med röd kaviar på toppen.

Hur man väljer kaviar för ett barn

När du köper kaviar i en burk, läs noggrant etiketten, var uppmärksam på tillverkaren, tillverkningsdatum och datum för förpackning av produkten. Förutom kaviar bör oljor och salter endast innehålla godkända tillsatser (E200 eller E211). Det är bäst att föredra kaviar i en glasburk, för i en sådan behållare kan man betrakta ägget.

När du köper ett barnkaviar på vikt, var uppmärksam på produktets utseende (ägget ska vara elastiskt och tätt, jämnt färgat), lukten (det ska inte vara för uttalat och fiskigt) och smaka (en liten bitterhet är acceptabel). Köp inte kaviar med stark arom, "blåst bort" eller fläckiga ägg.

Se följande video för tips om hur du väljer röd kaviar.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa