Hur gammal och hur man ger barn citron?

Innehållet

När barnet börjar prova nya produkter, vill föräldrar ge krummen den mest användbara och vitaminrika maten. Det är känt att citron är en rik källa av C-vitamin, men är det värt att ge ett barn ett försök på denna citrusfrukt, i vilken ålder kan detta göras och vad ska du frukta?

Fördelarna

Citroner, som andra citrusfrukter, innehåller mycket vitamin C, och saften från dessa frukter har antiseptiska och antipyretiska egenskaper. Måttlig konsumtion av citron har en sådan positiv effekt:

 • Förbättrar digestionen genom att eliminera dyspepsi, förstoppning eller diarré.
 • Desinficerar munhålan.
 • Har anthelmintisk effekt.
 • Hjälper vid behandling av influensa och förkylningar.
 • När det läggs till drycker på sommaren, hjälper det att släcka din törst och uppfriska dig själv i varmt väder.

Citroner är särskilt användbara för barn med hypovitaminos, akuta virusinfektioner, matsmältningsbesvär.

Baby äter citron
Citron är en utomordentligt hälsosam frukt.

skada

 • Även om färgen på citroner och inte ljus, men dessa citrusfrukter kan bli orsaken till en allergisk reaktion.
 • På grund av det höga innehållet i organiska syror kan dricks citron ha en dålig effekt på matsmältningen i barnets matsmältningsorgan. Citron är kontraindicerat i gastrit, cholecystit, enterit, pankreatit och andra inflammatoriska sjukdomar i matsmältningssystemet.
 • Notera också de negativa effekterna av citronsyra på tandemaljen.

Hur många månader kan jag lägga in kosten?

Börja bekanta med citronkrummer bör inte vara tidigare än 8-10 månader. Det är möjligt att ge både små bitar av frukt och citrusjuice, späd det med vatten med tillsats av socker.

Efter att ha erbjudit barnet att prova en liten bit citron för första gången, tillåta inte några nya produkter under de kommande tre dagarna att kunna spåra den negativa reaktionen på denna frukt i tid. Om barnet har tagit citrusen normalt kan du fortsätta att ge citronen i små bitar, men inte dagligen.

Barn med citroner
Om krummen är benägen för allergier, lägg till bekantskap med citron vid ett senare tillfälle

Allergikänsliga barn rekommenderas inte att ge citron åtminstone till två års ålder. De flesta barnläkare i närvaro av allergiska sjukdomar hos ett barn rekommenderar att skjuta upp införandet av citroner i kosten fram till 5 års ålder.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Hur lagar man ett barn på 1 år?

För utfodring, är citron, till skillnad från andra frukter, inte släckt, men ges i små bitar. Frukten bör tvättas noggrant och rengöras av frön.

Varför rinner inte barnet?

Många barn, försöker ett citron i en tidig ålder (9-10 månader), äter det helt lugnt och inte rynka. Anledningen till ett så konstigt beteende för föräldrar när man äter citron är den svaga utvecklingen av receptorer på barns språk. Vid denna ålder känner några spädbarn inte helt syran från en citronkil.

Barnet äter citron med nöje
Vissa barn känner inte citronsyran i sin helhet och äter det med nöje

Men mestadels barn känner sig sur smak. Skratta lite och kolla på reaktionen hos barnen som försöker citronen för första gången, du kan i nästa video.

behandling

Citron hjälper till att klara ganska många hälsoproblem:

 • Med kräkningar som orsakas av matsmältningsbesvär eller nervsystemet Du kan blanda citronsaft (1/2 tesked) med naturlig honung (en tesked). Det här verktyget tar bort gaggingströdet.
 • För att sänka temperaturen, kombinera citronsaft (färskpressad) och honung, ta varje ingrediens i en matsked. Torka dem med 200 ml varmt vatten och låt barnet dricka 3-4 gånger om dagen.
 • Om smulor har tonsillit, låt oss dricka varmt vatten med citron. (1-2 glas skedar av färsk juice för ett glas vatten) och honung (en matsked). När du har ont i halsen är det också bra att äta frisk citron och regelbundet sköljning med vatten och citron (för 50 ml vatten, ta 25 ml citronsaft).
 • Återvinning av vatten och elektrolytbalans i diarré kan utföras med utspädd citronsaft. Lägg i en matsked juice, en nypa socker och salt i ett glas vatten. Låt oss ge detta verktyg till barnet i små portioner.
 • För att förbättra aptiten och bli av med dålig andedräkt, Varje dag konsumerar de en tesked av produkten, som är en blandning av riven citronskal och honung.
Baby med citron
I avsaknad av en negativ reaktion på citron kan den användas vid behandling av olika sjukdomar och deras förebyggande

Tips för att välja en kvalitets citron

För ett litet barn som kommer att prova citron för första gången är det värt att köpa en frukt med en slät hud av en blekgul-orange nyans. Denna frukt har en sötare och delikat smak, nära apelsin. Om en citrons hud är jämn, men färgen är ljusgul, då kommer en sådan frukt att ha en uttalad sur smak, vilket krummen inte kan gilla.

På en citronskal kan du bedöma fostrets kvalitet och modighet. I det här fallet måste du vara uppmärksam på glansen - om citronen inte är mogen kommer det att bli lite tråkigt och den utmärkta glansen indikerar att du redan har mogen frukt i dina händer.

När du köper citroncrumbs, kom ihåg att tuberositeten i huden tyder på att den är mycket tjock. Sådana citroner kommer dock att vara rikare i fördelaktiga ämnen, eftersom den tjocka huden på ett tillförlitligt sätt skyddar dem inuti frukten.

Citron i handen
Att välja en citron är ganska enkel.

När du köper, se till att klicka på citronen och utvärdera elasticiteten. Mogna frukter kommer lite vår, och mjukhet indikerar övermognadhet. Om du har köpt en omogen citron, håll den i kylskåpet en stund, så kommer den behålla sin trevliga smak och värdefulla egenskaper.

Närvaron av bruna fläckar på citroner kan vara ett tecken på hypotermifrukt. Dessa frukter brukar ha bitterhet, så köp inte dem för ett barn. Om du har avslöjat citronens bitterhet redan hemma, skäll bara frukten med kokande vatten.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa