Vad händer om barnet inte äter kompletterande mat?

Innehållet

Så snart barnet är sex månader gammalt börjar moderen att laga nya rätter för honom med entusiasm. Och det är väldigt upprörd om krummen vägrar att öppna munnen och prova en ny produkt, eller spottar ut en gröt gjord av sin mamma. Varför händer detta och hur man handlar om barnet protesterar mot kompletterande livsmedel?

skäl

Ett barn får vägra att locka om:

 • Han tyckte inte om smaken av en ny produkt, eftersom den är väldigt annorlunda än bröstmjölk.
 • Skålen verkar för honom för tjock.
 • Barnet tyckte inte om temperaturen på maten som erbjuds.
 • Barnet hade ännu inte haft tid att bli hungrig efter föregående måltid.
 • Barnet distraheras av utomstående faktorer, till exempel barn som spelar eller TV är påslagen.
 • Barnet var redan fullt.
 • Barnet har törst.
 • Baby vill äta på egen hand.
 • Barnet har dålig hälsa, till exempel obehag i magen eller en tand är skuren.
 • Mamma är för aktivt övertygad och den nya maten började orsaka negativa känslor hos barnet.
 • Barnets enzymsystem har ännu inte utvecklats i tillräcklig utsträckning.
 • Om ett barn har förlorat intresse för en produkt som han har ätit förut med nöje, betyder det att han är trött på maträtten.
Barnet vill inte äta lock
Vissa barn vill äta från en sked på egen hand och de gillar det inte när de matas från en sked

Vad man ska göra

Många barn behöver tid för att vänja sig vid den nya maten, så det är inte ovanligt att periodens lustar när man möter med mat. Föräldrar kan endast uppmanas att vara tålmodiga och låta den lilla att vänja sig vid rätter som är nya för honom. Gradvis kommer barnet att ta och konsistensen av den nya maten och nya smaker. Dessutom kan utfodring för barnet ges för att ge fadern att barnet inte distraheras av hennes mammas bröst, som har den önskade maten för honom.

Jag gillar inte att äta med en sked

Companion disk rekommenderas alltid att ge barnet en sked, som kan vara silver eller plast. Om barnet protesterar mot skeden, kan det vara för stort för hans mun. I det här fallet försök mata smulorna med en kaffeske och återvänd sedan till teskedet. Om du matar barnet från en plastsked, locka barnets uppmärksamhet till de ljusa färgerna på enheten.

Starkt vägrar att äta med en sked baby ge möjlighet att försöka ta maten för hand. Sedan ge smulorna en sked i handtaget. Naturligtvis bör renligheten runt barnen i detta fall inte förväntas, men sådana åtgärder kan ändra barnets attityd till denna bordsartiklar.

Barnet försöker locka händerna
Du kan ge ditt barn möjlighet att först känna till konsistensen av kompletterande livsmedel, så att händer kan utvärdera produkten. Efter det, ge honom en sked i din hand och erbjuda att prova produkten redan från den.

Jag gillar inte locket själv

Vanligtvis har barn en positiv inställning till söta matar och vägrar ofta grönsaker, fisk eller köttmat. Ta hänsyn till smaken av jordnöts, men försiktigt insistera på prov på nya produkter. Ge endast ny mat på en tom mage. Aptiten ökar och går, så en ny måltid kan erbjudas efter att ha återvänt hem.

Först kan nya rätter sötas och krummer blir mer välbekanta genom att lägga till morsmjölk eller en blandning av dem. Rusa inte till nya rätter och kombinationer av produkter, låt barnet vänja sig till den nya smaken. Måltider från en komponent frågar omedelbart mamman vilken typ av produkt barnet ogillade.

Vi ger rätt att välja

Oavsett hur du känner om den lilla geten som spitar ut maten du noggrant förberett, är det omöjligt att ge utblåsning till din ilska och missnöje. Detta kan bara förvärra situationen. Bättre erbjuda barnet ett val. Om någon maträtt inte lockade barnet, byt ut det med en liknande och återgå till den produkt som avvisades, om en vecka eller två.

Nytt för barnet i locket
Visa tålamod, eftersom utfodring är något nytt för ett barn. Vissa barn behöver tid för att bli medveten om och vänja sig vid det.

Om småbarnet nekar kockost, ge honom en yoghurt eller kefirchik. Om barnet inte liknade någon slags grönsak, föreslå andra typer av grönsaker, liksom andra sätt att laga dem (ånga eller skiva och gryta). Baby, envisa avvisande kött, ge andra produkter där mycket protein, till exempel fisk eller stallost.

Om barnet redan hade försökt en viss produkt och sedan plötsligt började vägra det, sluta erbjuda det här tillägget och återvända till det efter en lång paus så att intresset för sådan mat kan återhämta sig.

Hur många månader tycker barnet om att prova vuxenmat?

Spädbarn börjar vara intresserade av vuxen mat vid en tid då kraven på bröstmjölk, som i mat, minskas. Detta händer på ca 8-9 månader. För att intressera barnet locka det, bör det sitta vid bordet under en familjelunch eller middag. Visa vilken mat du äter, och låt krummen se dig som den. Du kan också ge ditt barn några små bitar för att försöka på sin tallrik. Detta tillägg kallas undervisning.

Locka på 9 månader
Från 9 månader börjar barn vanligtvis prova nya produkter med nöje.
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Vad inte att göra?

Du bör inte försöka distrahera barnet med en leksak eller en tecknad film för att ge honom ett tillägg till varje pris. Så du kommer att skapa en fel äta vana för din baby medan du tittar på TV eller spelar. Vidare är sådana matningar, när krummen inte märker att han fick mat, skadliga för de smås matsmältning. I sådana fall utsöndras mindre saliv i munnen och matsmältningssaft i magen. Allt detta leder till en kränkning av matsmältningen.

Under inga omständigheter får inte barnet lura med våld. Oroa dig inte om barnet inte äter något från kompletterande livsmedel, för det här är bara ett tillägg till hans huvudmat och bekanta med nya produkter. Om du inte förlorar lugn och tittar på barnet, hittar du snart sätt att diversifiera barnets diet.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa