Fördelarna med havregrynkakor för barn och de bästa recepten

Innehållet

Havregrynkakor som många med sin speciella smak, men är det fördelaktigt för barn? Från vilken ålder är det tillåtet att börja behandla ett barn med sådan bakning? Är det möjligt att ge karapuzu butikskakor eller är det bättre att baka hemma med egna händer? Sådana frågor är intressanta för varje vårdande mamma.

Sammansättningen av havregrynkakor

Den viktigaste ingrediensen av denna typ av kakor är havregryn eller havregryn. Flingorna kombineras oftast med vetemjöl, men det finns recept utan mjöl. Som sötningsmedel kan havregrynkakor innehålla honung, socker, kanderade frukter eller torkade frukter. I många recept finns smör, som ofta ersätts med margarin. I kakans sammansättning kan också ingredienser som ägg, bananer, kefir, nötter, kanel och andra produkter.

För barn är hemlagad havregrynkakor att föredra att handla

Fördelarna

Barnet kommer att få vegetabiliska proteiner, friska fetter, karotener, fiber och vitaminföreningar från havregryn eller havregryn som en del av kakor. Vid bakning kvarstår sådana fördelaktiga substanser i produkten. De förbättrar tarmens arbete, sänker nivån på socker och kolesterol i blodet, stöder smulans hälsa.

Havregrynkakor erbjuds ofta ett barn tillsammans med en mussla kakao eller mjölk. Efter att ha ätit den här kakan under frukost kan du få en energiförsörjning under lång tid. Sådana bakverk är också ett bra mellanmål alternativ, särskilt med ökad fysisk eller psykisk stress. Dessutom kan med hjälp av havregrynkakor en sådan användbar spannmål införas i kosten hos barn som vägrar havregrynsgröt.

Med havregrynkakor får barnet inte bara vitaminer och andra användbara ingredienser, utan också en energireserver som hjälper till med fysisk ansträngning.

skada

  • Havregrynkakor innehåller glutenprotein, därför är det kontraindicerat för glutenintolerans och rekommenderas inte för allergiker.
  • Shop havregrynkakor är ofta bakade på margarin, så barnet kommer att få lågkvalitativa fetter från det.
  • Havregrynkakor från affären innehåller också ett överskott av socker, så det rekommenderas inte för personer med diabetes och tandförfall.
  • Smakämnen, emulgeringsmedel, antioxidanter och andra kemiska tillsatser kan också finnas närvarande i butikskakan.
  • Eftersom kaloriinnehållet av havregrynkakor i de flesta fall är mycket högt måste denna bakning begränsas med en tendens till övervikt.
Havregrynkaka är kontraindicerade för glutenallergi, diabetes, tandförfall, fetma

Vid vilken ålder kan du ge barn?

Enligt barnläkare bör barn inte ge havregrynkakor. Den optimala åldern som ett barn kan prova denna bakning kallas 1 år. I det här fallet är det en hemgjord version av havregrynkakor, och det rekommenderas att bekanta barn med butiksmakning även senare (från 2-3 år).

Hur väljer man butikskakor?

När du köper havregrynkakor väljer du en produkt med rätt form och en grov yta. Ge företräde för kakor med en blek färg, som inte har någon glansig glans.

För barn är det att föredra att köpa havregrynkakorna i paketet, eftersom det är bättre bevarat. Om du tar en sådan produkt i vikt, lukter du med kakorna - det borde ha en klar smak av havregryn. Köpa kakor i ett förpackning, var noga med att titta på produktens hållbarhet och sammansättning. Det är bäst för barn att ta sådan bakning med ett minimum av kemiska tillsatser och kortast möjliga tid att sälja.

Innan du behandlar havregrynkakor från barnens butik, var noga med att prova produkten själv. Ge inte ditt barn för hårt och krispiga kakor, liksom bakverk med en obehaglig eftersmak eller konstig lukt.

Hur bager du hemma?

Utan tvekan är hemlagad havregrynkakor gjorda med kärlek mycket bättre än den färdiga versionen som köps i butiken.

Du kan förbereda sådana bakverk för barn enligt flera recept:

  1. Kakor från havregryn. Ta 200 g sådant mjöl (det kan vara klart eller kokt med egna händer från havreflakor) och 75 g vetemjöl, blanda genom att tillsätta lite vanilj. Separat, vispa 100 g smör, 70 g socker och 1 ägg. I en annan behållare, blanda gräddfilen (2 matskedar) med en nypa läsk. Kombinera alla ingredienserna, blanda dem försiktigt. Lägg massan på en bakplåt med en sked, baka i 15 minuter.
  2. Havregrynkakor med banan. Mala i en mixer eller med en gaffel 2 stora eller 3 små bananer. Lägg ca 2 kopp havregryn till bananpuréen, 100 ml mjölk, en liten bit smör och lite rosin, som ska blötläggas i vatten en stund. Röra alla ingredienser, sprida massa med en sked på ett bakplåt, bilda små platta kakor. Baka i ca 20 minuter.
  3. Havregrynkakor på kefir. Ta ett halvt glas kefir vid rumstemperatur, tillsätt 100 g havregryn till det och låt det svälla i 40-50 minuter. Ta sedan 10 gram russin, valnötter och solrosfrön. Blötlägg russinerna i varmt vatten och hugga frön och nötterna till smulor. Tillsätt nötter, frön, russin (utan vätska) och 1-2 teskedar honung till svullen havregryn. Blanda väl, sätt massan med en sked på en pergament eller silikonmatta. Bak dessa kakor i ca 20 minuter.

Du kommer att lära dig mer om fördelarna och farorna med bakning genom att titta på programmet "Om det viktigaste".

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa