Från vilken ålder kan en baby sill ges?

Innehållet

Fiskrätter visas i menyn för barn från 10 månaders ålder, men om barn är allergiska mot allergier, rekommenderas fisk att ges första gången till ettårigt barn eller i en äldre ålder. Att skjuta upp bekanta bör vara för vissa typer av fisk med hög fetthalt, som inkluderar sill. När kan jag inkludera denna goda fisk i barnmenyn och hur man ger det till ett barn?

Fördelarna med sill

  • Från en sådan fisk får barnet högkvalitativa proteiner och friska fettsyror, bland vilka det finns omega 3 fetter. Dessa näringsämnen är viktiga för normal tillväxt och upprätthåller barnens hälsa. De har en positiv effekt på hjärnan, kärlsjukdomar och immunitet.
  • Sill är rik på vitaminer D, B12, PP, A. Det kan också vara selen, jod, fluor, järn, kalcium, zink och andra mineraler. Sådana föreningar är involverade i alla processer i barnens kropp, i synnerhet i mental utveckling och förstärkning av skelettet.
Sill är en mycket näringsrik fisk som innehåller många fördelaktiga ämnen för barn

skada

Överskott av salt och hög fetthalt orsakar åldersbegränsningar vid användning av sill när de matar barn. Om du anländer en sådan fisk i barns kost för tidigt eller att ge större antal än väntat efter ålder, olika hälsoproblem är möjligat.ex. njure eller tarmproblem.

Men även med den tidiga och korrekta introduktionen av sill i barnmenyn kan fisken ha en negativ effekt:

  • På sill, liksom på andra fiskar kan allergier uppstå.
  • I vissa barn är användningen av sill ett brott mot stolen.
  • Om barnet äter bortskämd sill, leder det till en tarminfektion.
  • Om sill på bordet fångats på ett miljömässigt osäkert ställe, kan det innehålla tungmetaller och toxiner.
  • Måltider med sill bör undvikas för njursjukdom och högt blodtryck. Även sådan fisk i saltform är kontraindicerad i gastrit och leverpatologier.
Sill kan orsaka allergier

Hur gammal ger du barn?

För att börja fiskar locka råd med sådan fisk som kummel, torsk, kolja, gädda abborre, flundra. Senare kan du prova fetare fisk, som grouper eller öring. När det gäller sill och andra feta arter, kan fisken inkluderas i ett barns diet om 2 år.

Om du frågar barnläkarens åsikt om införandet av sill i barnmenyn, så kommer en läkare att klargöra att det vid 2 års ålder bara är en lätt saltad fisk. Spicy och mycket salt sill ska inte ges till barn under tre år. När man erbjuder sill till barn är det viktigt att komma ihåg om måttligheten. Det är tillräckligt att erbjuda det inte mer än 1-2 gånger i veckan i en liten mängd.

Sill i barns kost behöver inte vara salt. Sådan fisk är ganska god i kokad form. Barn äldre än tre år kan erbjuda rostad sill. Om du vill minska salthalten i saltad sill kan den hållas i mjölk under en tid.

Du bör inte behandla sill småbarn före 2 års ålder

Hur man går in i kosten

Den första silden rekommenderas att ge ett barn äldre än två år på morgonen. Det borde vara en liten mängd fisk - inte mer än en halv tesked. Vidare måste villkoret och beteendet hos barnet övervakas noggrant, eftersom fisken är mycket allergiframkallande och vissa barn kan kräva medicinsk hjälp. Om barnet har överfört den nya produkten normalt, kan nästa gång (i veckan) fördubblas.

Fisk kan erbjudas tillsammans med grönsaksgarnering för lunchmatning. Du kan också göra sallader, pates och smörgåsar med sill. Fryst sill kan saltas hemma ensam, och om du hugger och plockar fisk med ditt barn blir det spännande och informativt. Dessutom äter barn ofta fisk som lagas med egna händer lättare.

För mer information om fördelarna med sill, se programmet "Live healthy."

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa