Vid vilken ålder kan du ge smör till ett barn?

Innehållet

Smör tillhör de produkter som innehåller näring av spädbarn under det första levnadsåret. Därför borde någon mamma veta när man ska börja ge smör till barnet, oavsett om det är användbart för ett barn under ett år gammalt och vad ska man göra om en smula äter mycket av sådan produkt och ständigt frågar efter det.

Fördelarna

 • Smör är en extra energikälla, eftersom den innehåller mycket hälsosamma fetter, som absorberas väl i barnens kropp.
 • Kolesterol, som produceras av ett barn från naturligt smör, deltar i bildandet av många föreningar i barnens kropp och har också en positiv effekt på den intellektuella utvecklingen.
 • Barnet kommer att få fettlösliga vitaminer (först och främst A, E och D) från smör som är viktiga för tillväxtprocessen, förstärkning av ben, förbättrad syn och hudförhållanden.
 • Användningen av smör i perioden efter sjukdomen bidrar till att snabbt återställa styrkan och stärka immunförsvaret.
 • Denna produkt ger kroppen med salter av krom, zink, selen, mangan och andra mineraler.
 • På grund av närvaron i den naturliga oljan av linolsyra motverkar denna livsmedelsprodukt cancerutvecklingen.
 • Regelbunden förbrukning av smör i små mängder bidrar till att hantera andningssjukdomar och förhindrar utveckling av astma.
 • Ghee har en positiv effekt på matsmältning, förhindrar förstoppning och kolik, och bidrar även till den korrekta utvecklingen av hjärnan och reproduktionssystemet. Det rekommenderas för barn med laktosintolerans.
Smör är en bra energikälla och vitaminer för barn.

cons

 • För smör, liksom för andra mejeriprodukter, kan barnet utveckla allergi.
 • Användningen av smör i för mycket av en negativ effekt på metaboliska processer och provar fetma.
 • Överskott av olja i kosten försvårar tillståndet av blodkärlen och hjärtfunktionen.

För mer information om fördelar och faror med smör, se programmet "Att leva friskt."

Från vilken ålder ger de smör till barn?

Smör förekommer vid utfodring av en baby vid amning vid 8 månaders ålder. Bebisar som får en anpassad blandning, en sådan produkt introduceras i kosten lite tidigare - så tidigt som 6 månader. Den populära läkaren Komarovsky rekommenderar att smör införs i tilläggsmaten inte tidigare än 8 månader efter att barnet har blivit bekant med kefir, stallost och spannmål.

Bekantskap med smör ska inträffa efter att barnet har försökt grönsaker, spannmål och vegetabilisk olja. Oftast ingår smör i kompletterande livsmedel som ett komplement till flinggrödor, eftersom det inte bara förbättrar smaken., men har också en positiv effekt på smältbarheten av stärkelse från spannmål. Samtidigt tillsätt olja för att grub ska vara före servering (laga inte med grits, men sätt i den redan beredda maträtten).

Den första delen av smör för spädbarn är ca 1 gram.Det motsvarar en liten mängd produkt i slutet av kniven. Med normal bärbarhet ökas delen av produkten gradvis tills den är 1 tesked (ca 5 g smör).

Barnläkare rekommenderar att man inkluderar olja i spädbarnsdieten redan från 8 månader
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Hur mycket smör ska ge till barn?

Priset per dag för barn yngre än ett år är:

6 månader

1 g för spädbarn på artificiell utfodring.

7 månader

Från 3 till 5 g för en artificiell bebis.

8 månader

1 g för ammande barn och 3-5 g för matfödda barn.

9 månader

Från 3 till 5 g för ett barn vid någon utfodring.

10-12 månader

5 g för barn som både ammar och flaskmatas.

Smörandelar i lock av ett barn under 1 år måste matcha barnets ålder

Vidare ökar mängden olja i den dagliga kosten gradvis. Barn 1-3 år ger från 6 till 10 g smör per dag, lägger den till gröt och använder när man lagar soufflé, puddingar, grytor och andra rätter. Vid 3 års ålder mottar ett barn vanligtvis 10-15 gram av en sådan mejeriprodukt dagligen. Det läggs till kokta spannmål som används vid bakning och spridning på smörgåsar.

Vissa barn frågar ständigt mödrar om smör, och föräldrarna oroar sig för huruvida det är normalt. Ofta är orsaken till att barn älskar en sådan produkt behovet av energi och näringsämnen, och därför visar barnen 1-3 år ofta en kärlek till smör.

Många mödrar tänker också på vilka vitaminer inte räcker om barnet äter smör med skedar. Och faktiskt kan bristen på fettlösliga vitaminer, som är rik på olja, också prova en önskan att äta en sådan produkt i större kvantiteter. Det är emellertid inte nödvändigt att överskrida de dagliga normerna för olja som rekommenderas av barnläkare, för att inte skada matsmältningsorganet hos barnet.

Hur man väljer babyolja?

Oljan du ska ge ditt barn ska endast göras från grädde. Köp en produkt med en fetthalt av 82,5%Med en karakteristisk krämig lukt och gulaktig färg. Spreads för barnmat är absolut inte lämpliga.

Produkter med tillsats av margarin kan inkluderas i kosten hos barn i små kvantiteter endast från 3 års ålder.

Hur man smör med egna händer?

Utan tvekan bör barn ges endast naturliga produkter. För att säkerställa att smöret som läggs till barngrödet är användbart och tillverkat av grädde, bestämmer många mödrar att göra denna produkt på egen hand.

Gör det enkelt nog, du behöver bara ta 500 ml tung grädde och piska i en blender i 5 minuter före stratifiering av produkten i en fast massa och kärnmjölk. Töm mjölken och skölj oljan under kallt vatten för att bilda en boll ur produkten. Förvara det i kylskåp i pergament eller i glas eller keramikbehållare.

Steg för steg recept för att laga smör hemma, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa