Vid vilken ålder kan du ge ett barnkräm?

Innehållet

Gräddfil är en favoritprodukt av många vuxna och visas ganska ofta på bordet av våra landsmän. Den läggs till bakverk, serveras med ostkakor och andra rätter, och till och med ätas separat. Och när det finns en bebis i familjen som går till vanligt bord, är mamman intresserad av hur många månader det är tillåtet att ge barn gräddfil, vad som är användbart och om en sådan produkt är skadlig, liksom hur mycket och hur ofta hon kan behandla barnen.

Fördelarna

 • I sammansättningen av denna mjölkprodukt är närvarande proteinersom lätt smälts och ger värdefulla aminosyror till barnets kropp.
 • Gräddfil innehåller fettsyror och kolhydrater förse barnets kropp med energi.
 • Det innehåller mycket vitaminer, bland vilka det finns E, B6, D, B12, niacin, B2, folsyra, H, kolin, Bl och andra.
 • Från hennes barn kommer att få kalcium, jod, molybden, fosfor, järn, selen, zink, koppar, svavel, natrium och många andra saker.
 • Laktos i kompositionen är viktig för absorption av kalcium och används laktobacillerDärför upprätthåller den GIT-mikrofloran under normala förhållanden.
 • Dess användning förhindrar putrefaktiva och jäsningsprocesser inne i tarmtarmen, stimulerar dess regelbundna tömning.

Titta på en video där barnläkaren L. Smirnova. talar om när du kan börja gå in i kostkrummen sur grädde och ost:

skada

 • Vissa barn är allergiska mot laktos och andra ämnen i kompositionen.
 • På grund av närvaron av mättade fetter rekommenderas en sådan produkt inte i tidig barndom, eftersom det kommer att smälta med svårigheter. Även om du ger en crumb-kvalitet sour cream, men det kommer att vara med en hög andel fett, det finns en stor sannolikhet för illamående, kolik, diarré.
 • Oljig gräddfil kan orsaka metaboliska störningar, liksom problem i endokrina körtlar, gallblåsa och lever.
 • Överdriven användning hotar övervikt och sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
 • Butiksprodukten kan innehålla ingredienser som är skadliga för barnens hälsa.
 • Inaktuell gräddfil kan orsaka en tarminfektion. Om barnet har ätit en utgått produkt kan han ha symtom som kräkningar, lösa täta avföring, smärtsamma kramper i buken. När de dyker upp, ska du omedelbart ringa till en läkare.
Överdriven användning av gräddfil kan orsaka problem med övervikt hos ett barn

Funktioner av introduktionen att locka

Från vilken ålder att ge?

De flesta barnläkare råder inte till att ge en sådan mjölkprodukt till antingen spädbarn eller ett ettårigt barn. Enligt läkarna kan ett barns kropp ett år inte klara av digestionen av även den minsta gräddfilen.

Introducera gräddfil i barnens kost bör inte vara tidigare än 2 år. Om barnet har en tendens till allergiska reaktioner rekommenderas bekanta att skjuta upp upp till 3 år. Upp till 2-3 års ålder kan det ersättas med yoghurt med låg fetthalt, samt låg fetthalt grädde för barnmat.

Vid 2-2,5 år borde gräddfilen i barnmenyn vara fettfattig (10%), och i 2,5-års-åldern borde smulorna vara fettsyrka (upp till 15%). Att ge en produkt med fettinnehåll från 15 till 25% rekommenderas inte tidigare än 3 och en halv år, och de mer feta arterna får inte ges till barn alls.

Hur ofta och hur mycket att ge?

Grädde i barndomen rekommenderas att inkludera i menyn inte mer än två eller tre gånger i veckan. Till en början bör du begränsa dig till en tesked av en sådan mejeriprodukt på en gång. Men man bör inte rusa för att öka endosen eftersom den här produkten, även om den är användbar, är högkalorisk.

Vad ska laga mat?

Syrgrädde läggs ofta till stekostdiskar för ett barn, till exempel stallas osten blandas med den eller hälls med en liten mängd gryta eller ostkakor. Gräddfil kan också sättas till spannmål och soppor. Dessutom, Denna mejeriprodukt är ofta en ingrediens i grönsaks- eller fruktsallader. Det läggs också till kokta, stewed eller bakade grönsaker, till exempel, zucchini kokta för barnet, stuvade i den.

Ostkakor med gräddfil - en favoriträtt av många barn

Inte mindre ofta ingår det i kötträtter, till exempel erbjuds ett barn köttbullar i gräddfilssås. Kokad i denna sås kommer kalkon eller kyckling vara mjuk och öm. Inte mindre läckra och braised kanin i gräddfil. Gräddfilssås är ett bra komplement till fiskrätter.

Se hur du kan göra läckra kakor på basis av gräddfil för smulor:

Hur man väljer ett barn?

 • Du bör inte ta gräddfil för barn på marknaden, eftersom det inte bara kommer att vara för fet, men kan också vara farligt på grund av eventuella bristande överensstämmelse med sanitära normer.
 • När man köper en produkt för barnmat måste man först och främst titta på dess sammansättning. Barnen bör därför endast ta emot en naturlig produkt Det bör inte finnas några konserveringsmedel, stabilisatorer på etiketten. vegetabiliska fetter och andra tillsatser.
 • Köp gräddfil för barn med minsta hållbarhetstid - inte mer än 5-7 dagar.
 • Konsistensen av produkten kommer att bestämmas av fettinnehållet och tillverkningsmetoden. Gräddfil med 10% fett är ganska flytande och ser ut som kefir, och produkten med en fetthalt på 15% eller mer har en tjockare konsistens.
 • Tänk noggrant på gräddfilen, öppna en burk. Om vätskan har separerats från blodpropparna eller från produktens huvudmassa, rekommenderas det inte att ge det till barn. också bli av med det omedelbart om du har en obehaglig lukt eller mögel.

Hur lagar man hemma?

Moms som har lärt sig hur man gör kock ost av mjölk till spädbarn tycker om självberedning av gräddfil. Det är ganska enkelt att göra det om det finns barnkrämer och speciell jäsning. Blanda dessa två komponenter vid rumstemperatur, du måste vänta på gräddfilen och lämna dem sedan i 1-2 dagar i kylan. Syrkräm kan vara i yoghurtmakaren.

Hemlagad gräddfil är mycket smakligare och friskare än butiken.

För mer information om användningen av mejeriprodukter, se programmet "Live Healthy".

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa