Immunokind för barn: bruksanvisningar

Innehållet

Immunsystemet hos ett litet barn är ännu inte helt format, så i barndomen finns det ofta sjukdomar som tonsillit, otitis, bihåleinflammation, bronkit och så vidare. Men många barn blir ofta sjuka och återhämtar sig långsamt.

För att stärka deras immunitet, för att göra barnets kropp mer motståndskraftig mot infektioner och förkylningar kan läkaren ordinera homeopatisk medicin Immunokind. Denna komplexa tyska medicin med naturliga ingredienser accelererar modningen av immunsystemet och hjälper till att klara avkylning snabbare.

Släpp formulär

Immunokind är en av produkterna från Alpen Pharma, som också producerar sådana populära produkter som Prospan, "Dentokind», «Influcid», «Cinnabsin"Och"Tonsilotren».

Den enda formen av Immunokind är homeopatiska piller. De är små, runda och vita i färg. De säljs i glasflaskor för 150 stycken.

struktur

Effekten av "Immunokind" på människokroppen beror på 4 aktiva föreningar.

Dessa inkluderar:

  • Kalciumkarbonum av Hahnemanni, även kallad kolsyrad kalk;
  • Calcium Fluoratum, dvs en förening av kalcium och fluor;
  • Kalciumfosforum, d.v.s. kalciumfosfat;
  • svaveljod (jodat), som även kallas svaveljod.

Varje tablett innehåller sådana ämnen i en dos av 20 mg. Samtidigt är den homeopatiska utspädningen av alla kalciumföreningar D6, och den för jodidsvavel är D12. Hjälpämnen av läkemedlet är magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa och talk. Basen för dessa aktiva homeopatiska ingredienser är laktos.

Princip för verksamheten

Komponenterna i Immunokind är involverade i bildandet av immunitet och hjälper till att stärka det, skyddar barnens kropp från skadliga faktorer.

Att ta piller accelererar de processer som leder till återhämtning från akuta luftvägsinfektioner, vilket leder till att sjukdomen går snabbare.

vittnesbörd

Läkemedlet används i inflammatoriska processer i luftvägarna - både vid akuta sjukdomar för snabbare återhämtning och i återkommande patologier för förebyggande av exacerbationer. Verktyget visas ofta sjuka barn, för att öka kroppens motståndskraft mot SARS.

Hur gammal är tillåtet?

Receptionen "Immunokinda" är möjlig från födseln. Detta verktyg är föreskrivet för spädbarn och barn som går på dagis. Enligt abstraktet är den avsedd för unga patienter i åldrarna 0 till 6 år.

Samtidigt kräver användning av tabletter för spädbarn upp till tre år gammal ökad uppmärksamhet från vuxna.

Kontra

"Immunokind" ska inte ges till unga patienter som har överkänslighet mot någon av tabletterna. Läkemedlet är också kontraindicerat vid malabsorption av glukos-galaktos, intolerans mot mjölksocker och laktasbrist, eftersom grunden är laktos. Om ett barn har en sköldkörtelsjukdom, bör möjligheten att använda Immunokind klargöras med en läkare.

Biverkningar

Tillverkaren rapporterar inte några negativa effekter som följer av att Immunokind tas, men teoretiskt kan läkemedlet orsaka en allergisk reaktion. I en sådan situation behöver du rådgöra med en läkare. Avbrytande av piller krävs.

Samma åtgärder rekommenderas för försämring av tillståndet i början av användningen av Immunokind, vilket ibland finns i behandlingen av några homeopatiska läkemedel.

Instruktioner för användning

"Immunokind" ger barn tre gånger om dagen, och det är inte rekommenderat att kombinera p-piller med matning. Det är bäst att ge lösningen 30 minuter före en måltid, och om barnet bara har ätit, kan Immunokind endast erbjudas honom på en halvtimme.

En engångsdos av läkemedlet är en tablett. Barnet måste sätta det i munhålan för långsamt att lösa upp. Om läkemedlet ordineras till barnet krossas tabletten i pulver och hälls sedan i en tesked vatten, varefter suspensionen får dricka till barnet.

För en tillräcklig terapeutisk effekt rekommenderas användning av Immunokind under lång tid - i 1,5-2 månader. Om 4-6 veckor har gått sedan starten av piller, och det finns ingen positiv effekt (barnet fortsätter att vara sjuk ofta), bör du rådgöra med din läkare.

Överdosering och läkemedelskompatibilitet

Det har inte förekommit några fall av överdosering av Immunokind, men på grund av tabletterns söta smak rekommenderas det fortfarande att pillerna hålls på ett ställe där ett litet barn inte kan hitta dem. När det gäller läkemedelsinteraktioner kan läkemedlet användas tillsammans med andra homeopati, och tillsammans med några mediciner som ordineras för akut respiratoriska infektioner.

Försäljningsvillkor och lagring

För att köpa Immunokind i ett apotek behöver du inte ta en recept från en läkare, men det är lämpligt att visa barnet till en specialist. Genomsnittspriset på ett paket är 540-560 rubel.

Håll en flaska piller hemma du behöver vid en temperatur på +15 till +25 grader. Hållbarheten för ett sådant verktyg är ganska lång - det är 5 år. Produktionsdatumet är märkt på förpackningen.

recensioner

Cirka 70-80% av recensionerna om användning av Immunokind är positiva. Läkemedlet används oftare av mammor som litar på homeopati och ser fördelarna med sådan behandling. De kallar "Immunokind" effektiva och bekräftar att piller minskar barndomsmorbiditeten under vinterns vårperiod, och den totala frekvensen av ARVI hos barn minskar signifikant.

Smaken av drogen, de flesta barn gillar det. Den lilla storleken gör det enkelt att ge ett verktyg till barnet. En annan fördel med föräldrarna är den väl tolererade immunokinden, eftersom en negativ reaktion på läkemedlet är extremt sällsynt.

När det gäller nackdelarna med tabletter, nämner föräldrar ofta deras höga kostnader och långa behandlingstider. Det finns också recensioner som indikerar bristen på terapeutisk effekt. De klagar på läkemedlets ineffektivitet och hävdar att botemedlet inte passade barnet och inte hade någon effekt på tillståndet i hans immunförsvar.

analoger

Om du behöver byta "Immunokind" för att förebygga akut respiratoriska infektioner, Du kan välja ett av de homeopatiska läkemedlen, som också har egenskaper för att öka kroppens motståndskraft mot virus och för att påskynda återhämtningen från ARVI.

  • «Engystol». Dessa piller från företaget "Heel" upplöses under tungan för förkylningar, virusinfektioner och andra sjukdomar. De agerar tack vare svavel och frågan om betesmarken. Läkemedlet används med 3 år.
  • "Anabar". Denna sirap, även kallad Edas-308, avges med nedsatt immunitet, liksom för behandling av SARS, adenoider, förkylningar eller influensa. Dess aktiva ingredienser är arnica, järnfosfat, echinacea, bariumkarbonat och anakardium. Efter samråd med läkaren kan läkemedlet ges till barn.
  • «Influcid». Denna lösning på basis av akonit, gelzemium, fosfor, bryonium, stevia och ipecac produceras både i pastiller och droppar. Det ordineras för barn med förkylning och ARVI, liksom för deras förebyggande. Tablettformen används från 3 år och "Influcid" i droppar utses från 12 år.
  • «Aflubin». Kompositionen av detta verktyg innehåller järnfosfat, akonit, gentian, brion och mjölksyra.I droppar föreskrivs det för förebyggande av SARS, till och med spädbarn. I tablettform använd från 5 år.
  • "Propolan". Dessa droppar kallas också "Edas-150". De är efterfrågade både med dålig immunitet och med akuta luftvägsinfektioner eller andra inflammatoriska processer. I deras sammansättning finns ämnen från echinacea och propolisktinktur. Verktyget kan användas från födseln.
  • «Anaferon». Effekten av dessa piller på immunsystemet orsakas av speciella antikroppar mot interferoner. Läkemedlet är förskrivet till barn äldre än en månad och för förebyggande av influensa och för behandling av akuta virussjukdomar.

Se uttalandet av Dr Komarovsky på immunmodulatorer i nästa video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa