Valerianahel för barn: instruktioner för användning och recensioner

Innehållet

Vid behandling av barn föredrar många föräldrar homeopatiska och naturläkemedel. En av dessa droger är Valerianahel. Är det möjligt att ge det till ett barn och i vilka fall är det nödvändigt?

Släpp formulär

Valerianahel släpptes i flytande form - i droppar, avsedda för internt bruk. Sådana droppar luktar valerian och är en vätska av mörkbrun-röd färg. Läkemedlet är vanligtvis klart, även om små flingor kan uppträda när de lagras i lösning, men en sådan fällning anses vara normal. Dropparna placeras i en mörk glasflaska innehållande 30 ml av läkemedlet.

struktur

Huvudkomponenten av Valerianahel droppar representeras av den valerianska medicinska växten. Dessutom finns det andra växtbaserade ingredienser i beredningen - Hoppigt, Kamomill, Melissa officinalis, Hagtorn, Johannesört och Havre. De kompletteras med ammoniumbromatum, natriumbromatum och kaliumbromatum i utspädning D1, liksom pikrinsyra i utspädning D5. Droppens hjälpämne är 60% etylalkohol.

Princip för verksamheten

Valerianhel hänvisar till homeopatiska läkemedel som har en lugnande effekt. Komponenterna i denna lösning har lugnande inflytande, normalisera sömn och förbättra tillståndet i nervsystemet.

vittnesbörd

Anledningen till att utse Valerianahel kan vara:

  • Neuros.
  • Problem att sova
  • Neurasteni.
  • Överansträngning.

Hos barn används verktyget för tics, sömnlöshet, ökad nervös upphetsning.

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta

Instruktionerna för drogen har en varning om användning av Valerianahel droppar hos barn under 6 år. Effekten av läkemedlet i denna åldersgrupp är inte väl förstådd, så ett barn som inte är sex år gammal kan inte ges Valerianahel utan att ha råd med en läkare. Om det finns indikationer kan läkemedlet ordineras av en specialist vid en tidigare ålder, till exempel vid 2 år.

Kontra

Läkemedlet är inte ordinerat för intolerans mot någon ingrediens i dess komposition.

Biverkningar

På grund av förekomsten av växtbaserade ingredienser reagerar barnets kropp ibland på Valerianahel med en allergisk reaktion. Det bör också klargöras att att ta hemopatiska droppar ofta först förstärker symtomen på sjukdomen, som kallas den primära försämringen. I det här fallet avbryter Valerianahel och kontaktar en specialist.

Instruktioner för användning

Ett barn på 6-12 år får en enstaka dos av 10 droppar och för barn över 12 år ökas dosen till 15 droppar per mottagning. Om en barnläkare eller neurolog ordinerat Valerianahel till ett barn i åldrarna 2-6 år, är en enstaka dos 5 droppar.

Droppar Valerianakhel rekommenderas att ta oralt efter en timme efter att ha ätit. Du kan också dricka medicinen 30 minuter före måltid. Läkemedlet ges tre gånger om dagen i 3-4 veckor. Om läkaren ser behovet, kan dropparna förskrivas i ytterligare 3-4 veckor.

överdos

Information om den negativa effekten av en överskottdos av Valerianahel droppar är inte tillgänglig.

Interaktion med andra droger

Valerianahel kan kombineras med behandling med andra läkemedel.

Försäljningsvillkor

Droppar säljs i ett apotek, som ett läkemedel utan recept. Medelpriset på en flaska är 500-540 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Flaskan av Valerianahel droppar ska lagras på ett torrt ställe där solljuset inte faller. De optimala temperaturparametrarna under lagring av läkemedlet är indikatorer + 15 + 25 grader Celsius. Dessutom är det nödvändigt att begränsa tillgången till sådan medicinering av små barn. Hållbarhet Valerianakhel - 3 år.

recensioner

På användningen av läkemedlet är främst positiva intryck.

Mödrarna som gav Valerianahel till sina barn bekräftar effektiviteten och god lugnande effekten av detta läkemedel, liksom nöjda med den naturliga sammansättningen och lämplig förpackning.

Bland bristerna nämns den höga kostnaden och risken för allergier.

analoger

Byta droppar Valerianahel kan vara andra droger med liknande terapeutiska effekter, till exempel:

  • droppar Knott. Denna homeopatiska beredning innehåller zinkvaleriante, kamomill, frö havre, fosfor och kaffeträd. Verktyget används för barn från 3 år.
  • Novo-Passit-lösning. Basen för detta verktyg är flytande extrakt av citronbalsam, St John's wort, valerian, passionflower, humle och andra växter. Läkemedlet är ordinerat från 12 år.
  • Passionssirap. Dess sammansättning innefattar extrakt eller tinkturer av humle, valerian, mynta, timjan och hagtorn. Detta verktyg används vid behandling av barn över 12 år.
  • tinktur Hjärt. Det här läkemedlet, som är framställt av gräset av mödrar, när det anges, kan ges till barn över 3 år.

Om vad Dr Komarovsky tycker om homeopatiska läkemedel, se hans program.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa