Kan en ammande mamma äta hematogen?

Innehållet

Om en kvinna ammar bör hon övervaka sin näring, eftersom maten som ätit kan förändra mjölkens sammansättning och påverka barnets välbefinnande. Och sådan delikatess som "hematogen" förtjänar särskild uppmärksamhet, eftersom det inte är en vanlig sötma, men en medicin som hjälper till att behandla anemi. I vissa fall kan användningen av en sådan stång skada både vårdmor och barnet.

Särskilda funktioner

För tillverkning av "hematogen" användes serum bovint blod, tack vare vilket baren är rik på proteiner (matalbumin). För att göra produkten smaken bra innehåller den kondenserad mjölk, kakao, sackaros, honung, melass, vanillin och ibland nötter, choklad, torkad frukt, vitaminkomplex och andra komponenter.

I "Hematogen" notera sådana användbara egenskaper:

  • förbättring av järnabsorption i tarmarna;
  • immunitetsstärkning
  • stimulering av blodcellssyntes
  • vision förbättring;
  • stärka naglar och hår
  • öka kvinnornas motstånd mot infektioner.

I utseende liknar "hematogen" iris, men det har en något specifik smak. Torkade röda blodkroppar ger en karakteristisk mörk färg till produkten. De är källan till järn, som efter att ha gått in i kroppen ingår i syntesen av hemoglobin. sådan kompositionen gör hematogen till en värdefull tillsats i händelse av järnbristanemi eller hög risk för dess utvecklingTill exempel, om den mänskliga kosten är låg i animaliskt protein.

Trots den trevliga smaken som många vuxna och barn gillar, är det inte alls en vanlig choklad eller godis. Att använda "Hematogen" i stora mängder är därför oacceptabelt, samt ersätta dem med fullmat.

Kan det skada?

Även om denna produkt har många fördelaktiga effekter, är ibland hematogen kontraindicerat. Till exempel denna kakel bör inte användas för åderbråck eller tromboflebit, eftersom det kommer att bidra till förtjockningen av blodet. Om en ammande mamma har kalciumproblemdå kan de förvärras på grund av intag av "hematogen" (järn stör sin absorption).

Denna delikatess är också kontraindicerad vid överkänslighet, en stor mängd socker gör det skadligt för diabetiker, och på grund av dess höga kaloriinnehåll bör äta hematogen kasseras för överviktiga kvinnor och metaboliska störningar. Eftersom bröstmjölken förändrar sin smak lite efter att ha tagit detta tillägg, kan en crumb vägra att amma. I denna situation måste behandlingen också uteslutas från en ammande mats diet.

Som många läkemedel kan hematogen provokera olika biverkningar, inklusive klåda, illamående, halsbränna, diarré, huvudvärk och andra obehagliga symptom. Deras förekomst är också möjlig med en överdosning - om en kvinna äter mer "kvadrater" än den rekommenderade läkaren.

Är amning tillåtet?

Det finns inget strikt förbud mot användning av "hematogen" under amning, men under de första månaderna efter födseln är det inte önskvärt att inkludera ett sådant verktyg i en omvårdnadsmas diet. De flesta läkare tror att utfodring av en nyfödd från en sådan delikatess kan vara mer skada än bra.

Rädslan är förknippad med en hög risk för allergi mot denna produkt, eftersom "hematogen" innehåller mycket protein, vilket kan fungera som ett allergen och skadar smulorna. Vissa läkare rekommenderar att avstå från söta kakel i upp till 3-4 månader efter att ha födt, andra råder att vänta till sex månader. Vid denna tidpunkt kommer matsmältningssystemet hos barnet att vara ganska starkt och risken för negativt inflytande minskar.

Vad ska övervägas?

Om du försöker Hematogen för första gången efter att ha fött, begränsa dig till en eller två "kvadrater" och noggrant observera karapuzens reaktion. Om barnet började agera, vägrar att brösta, blev täckt av utslag, blev rastlös eller hade en trasig stol skulle han vägra att använda hematogen. Om barnets tillstånd är normalt kan du gradvis öka den dagliga dosen till 15-30 gram efter samråd med din läkare.

Köpa "Hematogen", det är bättre att välja den klassiska versionen, som rekommenderas för barn.

Det här verktyget är väl rengjort och innehåller inte flera olika komponenter, så risken för allergier minskar. Få bättre behandling på apotekNär allt kommer omkring, i butiken under samma namn kan du få en lågkvalitativ analog som inte innehåller de näringsämnen som finns i den traditionella "hematogenen".

En annan viktig rekommendation är att kontrollera utgångsdatumet. Det måste anges på omslaget, och det måste kontrolleras innan du konsumerar produkten. Ett förfallet botemedel kan vara farligt både för kvinnan själv och för barnet.

Det kommer att vara användbart att rådfråga möjligheten att använda "hematogen" under amning med en läkare. Han kommer att avgöra om vårdmor har några kontraindikationer och om hon verkligen ska använda den här produkten. Dessutom kommer specialisten att ta hänsyn till andra mediciner som patienten tar, eftersom "hematogen" är oförenlig med många av dem.

Det här verktyget bör inte kombineras med smärtstillande medel och diuretika, vissa antibiotika och vitaminkomplex. Det finns också restriktioner när det gäller mat. Till exempel kan "hematogen" inte användas med rätter från lever eller fisk, såväl som med kalciumrika livsmedel. Mellan sådan mat och mottagning av "hematogen" är det bättre att vänta 1-2 timmar, så att alla de fördelaktiga substanserna smälter fullständigt.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa