Actovegin barn

Innehållet

Actovegin är ett populärt läkemedel som rekommenderas för problem med nervsystemet och många andra sjukdomar. Varför är detta läkemedel ordinerat för barn, kan det appliceras efter 6 månader, hur man ger Actovegin korrekt och kan negativa reaktioner på detta läkemedel förekomma hos spädbarn som har förskrivits Actovegin behandling?

Actovegin föreskrivs för neurologiska sjukdomar

Släpp formulär

Du kan köpa Actovegin i denna form:

 • Lösning för pricks. Den är representerad av en klar vätska, som ofta är färglös, men kan ha en liten gul nyans. Lösningen är förpackad i ampuller med en kapacitet av 2 ml och 5 ml, såväl som 10 ml. Innehållet av aktiv beståndsdel per 1 ml är 40 mg.
 • Tabletter i skalet. Varje tablett innehåller 200 mg aktiv substans och förpackningen innehåller 50 tabletter.
 • Medel för extern användning. Det kan vara en gel, kräm eller salva. I sådana former är innehållet av den aktiva beståndsdelen 5% eller 20%.

Actovegin har inte sådana frisättningsformer som sirap eller kapslar.

struktur

Den aktiva substansen i Aktovegin representeras av ett kalvblodsextrakt. Det rengörs och torkas, vilket ger deproteinerade hemoderivat innehållande aminosyror och peptider med låg molekylvikt.

Sterilt vatten och natriumklorid är dessutom närvarande i injektionslösningen. Actovegin-tabletter innehåller hjälpämnen, såsom talk, mikrokristallin cellulosa, hypromellos, akacia, vax, sackaros och några andra ämnen.

Princip för verksamheten

Användningen av Actovegin har följande effekt:

 • Läkemedlet förbättrar syreupptagningen av hjärncellerna.
 • Det främjar bildandet av acetylkolin och ATP i hjärnceller.
 • Läkemedlet hjälper glukos att bättre tränga in i neuronerna, vilket har en positiv effekt på näring av hjärnceller.
 • Verktyget fungerar som en stark antioxidant.
 • Läkemedlet har också en positiv effekt på leverceller och myokardvävnader.

Titta på en mycket intressant video, som beskriver principen för Actovegins åtgärd:

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta?

Instruktioner för användning av Actovegin rapporterar inte den acceptabla åldern för att förskriva ett sådant läkemedel i barnläkemedel används den från födseln om det finns indikationer på detta.

Neurologer förskriver ofta ett sådant läkemedel till ett spädbarn om barnet har upplevt hypoxi vid förlossningen, till exempel på grund av sladdförstängning eller en långvarig födelseprocess. Denna baby Actovegin kan släppas antingen direkt efter födseln eller vid 1 månad eller 3 månader.

Efter överförd intrauterin hypoxi är aktovegin ofta förskrivet till barnet

vittnesbörd

I barndomen är anledningen till att utse Actovegin:

 • Kronisk fosterhypoxi under graviditeten.
 • Akut hypoxisk hjärnskada vid förlossning.
 • Hjärntrauma vid förlossning.
 • Traumatisk hjärnskada utan födsel.
 • Lag i neuropsykisk utveckling.
 • Problem med tal (ZRR).
 • Cirkulationssjukdomar i hjärnan.
 • Barnets hyperirritabilitet.
 • Frekvent upprepning.
 • Tremor av fötter eller handtag.
 • Lärandeproblem.

Lokala läkemedelsformer föreskrivna för brännskador, sängar, sår och andra hudskador.

Kontra

Utnämning Actovegin förbjuden när:

 • Allergier mot dess komponenter.
 • Hjärtfel.
 • Ödem.
 • Njurfunktion.
 • Konvulsivt syndrom.

Biverkningar

Ibland reagerar barnens kropp på behandling med Actovegin genom allergiska reaktioner, därför börjar medicinsk behandling med ett allergiskt test.

Läkemedlet kan prova feber, hudutslag eller rodnad i huden. Hos vissa barn orsakar drogen anafylaktisk chock.

Introduktion av Actovegin på eftermiddagen kan orsaka sömnstörningar. Om lokala former av Actovegin används (salva, kräm eller gel) kan brännande eller klåda uppträda vid hudbehandling.

Instruktioner för användning och dosering

Barnet ordineras oftast Actovegin injektioner, eftersom denna form av medicinering är effektivare än de andra. Tabletterna innehåller för hög dos, så de måste delas och skadorna på skalet påverkar läkemedlets terapeutiska effekt.

Dosen bestäms av barnets ålder och vikt:

 • En nyfödd, en månad gammal baby och barn under ett år borde lägga 0,4-0,5 ml Actovegin lösning för varje kg vikt.
 • Barn i åldrarna 1 till 3 år administrerade också 0,4-0,5 ml medicin per 1 kg vikt.
 • I en ålder av 3-6 år kommer Actovegins dos per 1 kg kroppsvikt vara från 0,25 till 0,4 ml.
 • Barn 6-12 år administreras dagligen från 5 till 10 ml av läkemedlet.
 • Vid 12 års ålder är den dagliga dosen 10-15 ml Actovegin.

Läkemedlet administreras intravenöst en gång om dagen. Om införandet av en ven inte är möjlig administreras läkemedlet intramuskulärt, men det är ganska smärtsamt och mindre effektivt. För att minska smärtan vid injektionen är det acceptabelt att blanda Actovegin och Novocain, men först efter testning för en allergi mot ett sådant bedövningsmedel.

Tablettformen ordineras för mindre allvarliga lesioner i nervsystemet. I regel ingår Actovegin-tabletter i den komplexa behandlingen tillsammans med andra beredningar för hjärnan, och neurologen väljer dosen individuellt. Ett piller är berusat före måltid med vatten.

överdos

Om den negativa effekten av Actovegin är för hög dos är inte känd.

Interaktion med andra droger

Actovegin är tillåtet att använda tillsammans med läkemedel som mildronat, Curantil, vitaminer från grupp B, cavinton, riboksin, piracetam, Cortexin och många andra läkemedel som föreskrivs för encefalopati, utvecklingsfördröjning och andra problem i centrala nervsystemet.

Läkemedlet är kompatibelt med glukos- och natriumkloridlösningar, och andra läkemedel ska inte ges tillsammans med Actovegin. Ett undantag görs endast för Novocain med intramuskulära injektioner.

Titta på videon om effekten av läkemedlet Actovegin på idrottarnas kropp:

Försäljningsvillkor

Att köpa Actovegin i ett apotek är endast möjligt efter att du har lämnat recept från läkaren. En förpackning med 50 tabletter kostar omkring 1400-1500 rubel och för 5 ampuller med 2 ml Actovegin måste du betala cirka 600 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Actovegin tablettform lagras vid en temperatur som inte överstiger +25 grader Celsius på ett ställe där barnet inte kan nå. Lösningen för injektioner ska förvaras under samma förhållanden om ampullerna är intakta. Efter öppningen lagras inte läkemedlet, men används omedelbart, eftersom det inte finns några konserveringsmedel inuti ampullerna. Hållbarhet för läkemedlet - 3 år.

recensioner

Om användning av Actovegin hos barn finns både positiva recensioner och klagomål om ineffektivitet. Moms, som noterade den goda effekten av detta läkemedel, betonade att Actovegin hjälpte till att eliminera effekterna av centrala nervsystemet skador vid förlossning eller i händelse av skada.

De noterar också främst den goda toleransen för läkemedlet. Allergiska reaktioner mot Actovegin är sällsynta, och de flesta barn upptäcker inte biverkningar.

För det mesta ses positiva förändringar hos barn med talfördröjning, när barnet samtidigt tar Actovegin och Cortexin. Mödrar märker att barnet är animerat, talar bättre, svarar tillräckligt på förfrågningar.

Recensioner av läkare om detta läkemedel är också mestadels bra. Neurologer har länge använt det i pediatrisk praxis och noterade den neuroprotektiva effekten och hög effekt i encefalopati.

analoger

Ett läkemedel med samma effekt som Actovegin är solkoseril. Basen för detta läkemedel är också det renade blodet av kalvar. Verktyget finns tillgängligt i injektionsvätska, i form av gel, salva och pasta.

Att byta Actovegin vid behandling av barn är möjligt för andra droger som verkar på hjärnan. Men någon av dessa medel måste utse en specialist. Istället för Actovegin kan läkaren rekommendera:

Alla dessa läkemedel förbättrar hjärnaktiviteten och har en positiv effekt på neuropsykisk utveckling, men de kan inte användas utan att konsultera en läkare.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa