Aminalon för barn: instruktioner för användning och recensioner

Innehållet

Bland drogerna som har en positiv effekt på hjärnans arbete är Aminalon ganska populärt. Men är det möjligt att använda ett sådant läkemedel för att behandla barn, när är användningen motiverad och hur man ger Aminalon till ett barn korrekt?

Släpp formulär

Aminalon produceras i tabletter som har ett skal. En förpackning med detta läkemedel kan innehålla 50 eller 100 tabletter.

struktur

Den aktiva beståndsdelen i preparatet är gamma-aminosmörsyra, vilken förkortas som GABA. Denna förening innehåller 250 mg (0,25 g) per tablett. Dessutom har produkten sackaros, hydroxikarbonat och magnesiumstearat, såväl som vetemjöl.

Princip för verksamheten

Läkemedlet kallas nootropics, eftersom dess aktiva substans har egenskaper att påverka metaboliska processer i vävnaderna i nervsystemet. Det är en neurotransmittor som är inblandad i inhiberingsprocesserna.

Titta på den informativa videon där den berättas om den positiva effekten av Aminalon aktiv substans gamma-aminosmörsyra på den mänskliga hjärnan:

Receptionen av Aminalon har en positiv effekt på:

 • Energiprocesser i hjärnceller.
 • Respiratorisk aktivitet hos celler i centrala nervsystemet.
 • Avlägsnande av giftiga föreningar från vävnaderna i nervsystemet.
 • Blodtillförsel till nervvävnaden.
 • Användning av glukos i hjärnan.
 • Dynamiken i nervprocesserna.
 • Prestationstänkande.
 • Minnestillståndet.

Drogen noterade också en måttlig stimulerande effekt på psyken och en liten antikonvulsiv effekt. Läkemedlet bidrar till att återställa motor- och talfunktioner, om de är nedsatta, till exempel på grund av skada och med FRA. Aminalon har också förmågan att måttligt sänka blodtrycket, liksom att minska glukosnivån vid diabetes.

Att ta Aminalona har en positiv effekt på tillförseln av näringsämnen till hjärnan.

vittnesbörd

Aminalon kan ges till barn:

 • Med intrakraniella skador, liksom efter födselskador i hjärnan.
 • vid cerebral pares.
 • När talfördröjning, minnesminskning eller problem med uppmärksamhet.
 • Med mental retardation.
 • Med problem med vestibulär funktion.
 • Med svår huvudvärk.
 • Att eliminera beteendestörningar och psyke, utlöses av användning av sömntabletter eller lugnande medel.
 • Med depression.
 • Med ökad sömnighet.
 • Med luftburet eller havsjuka (med rörelsesjuka).

Vid vilken ålder är det tillåtet att ta?

Instruktioner för användning Aminalona innehåller information om att läkemedlet inte används i en ålder av upp till ett år.

Kontra

Aminalon ska inte tas när:

 • Överkänslighet mot läkemedlet.
 • Akut njursvikt.

Biverkningar

Under de första dagarna då läkemedlet tas i bruk kan blodtrycket fluktuera. Dessutom kan ett barns kropp reagera på illamående, illamående, sömnlöshet, feber, feber, kräkningar eller matsmältningsbesvär. Om dessa symtom uppstår rekommenderas en dosminskning.

Titta på en video där utövare Natalia Schneider talar om effekterna av nootropics på den mänskliga hjärnan:

Instruktioner för användning och dosering

Läkemedlet ges till barnet att dricka före måltid. Om krummen inte kan svälja pillret är det tillåtet att mala och blanda med en liten mängd vatten. Att ge drogen på natten rekommenderas inte.

Den dagliga dosen för ett barn på 1-3 år är 1-2 gram GABA (4-8 tabletter Aminalon) per dag. Barn i åldrarna 4-6 år ska ges 2-3 g av den aktiva substansen (8-12 tabletter Aminalon per dag) och efter 7 år - 3 gram per dag (12 tabletter varje dag).

Denna dosering av läkemedlet är uppdelad i två eller tre doser. Under de första dagarna ges läkemedlet i en något lägre dos, till exempel 1 tablett två gånger om dagen.

Hur länge ska man dricka Aminalon? Behandling är vanligtvis lång och minst två till tre veckor. För barn med fördröjd utveckling kan läkemedlet ordineras i upp till fyra månader. Om det behövs, efter 6-8 månader, kommer Aminalon att återföras till barnet.

För att förhindra rörelsesjuka tas drogen i en dos av 0,25 g (1 tablett) strax innan resan eller inom 3-4 dagar före resan tre gånger om dagen.

överdos

Läkemedlet är klassificerat som lågt giftigt, men ett signifikant överskott av dosen av aminon hos barn (10 gram av den aktiva substansen och mer) kan leda till:

 • Framväxten av illamående.
 • Letargi.
 • Huvudvärk.
 • Sömnighet.
 • Jag börjar kräkas.
 • Ökad kroppstemperatur.
 • Buksmärtor

Särskild behandling i denna situation är inte nödvändig. Barnet tvättas mage och ger läkemedel som omsluter gastrointestinala slemhinna och påskyndar eliminering av toxiner, till exempel Smektu eller Polysorb.

Interaktion med andra droger

Utnämning av Aminalon gör att du kan förbättra den terapeutiska effekten av alla fonder som har en positiv effekt på centrala nervsystemet. Att ta bensodiazepiner ökar effektiviteten av GABA. Om Aminalon ordineras tillsammans med antihypertensiva droger kommer tryckfallet att bli mer uttalat.

Läkemedlet tas före måltid.

Försäljningsvillkor

Att köpa Aminalon i ett apotek kräver en recept. Priset på ett förpackning på 100 tabletter är 160-170 rubel.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Läkemedlet måste användas före utgångsdatum, vilket är 3 år från produktionsdagen. Fram till den här tiden måste Aminalon förvaras vid en temperatur mindre än + 25 ° C, bort från barn och direkt solljus.

recensioner

Aminalon får mestadels bra recensioner från föräldrar som gav denna produkt till sina barn. Moms säger att medicinen tolereras väl i de flesta fall, och biverkningar som huvudvärk eller sömnproblem uppstår mycket sällan med Aminalon.

I de flesta unga patienter stimulerar Aminalona minne, talutveckling och uppmärksamhet. Detta läkemedel, enligt många mammor, har en positiv effekt på barnens talfunktion. Notera också den höga effektiviteten hos verktyget för rörelsesjuka. Aminalon hjälper till med svag svaghet och kraftig kräkningar.

Det handlar om Aminolon och negativa recensioner, där föräldrar inte ser effekten av läkemedlet (speciellt vid traumatiska hjärnskador), klagar på för lång behandling och obekväm frisättning.

I de flesta fall är föräldrarna nöjda med Aminalona.

analoger

Det är möjligt att ersätta Aminalon med droger med samma aktiva beståndsdel, till exempel tabletter gammalon. Detta läkemedel har samma indikationer och samma dosering.

Också en ersättning för Aminalon kan vara ett läkemedel. Amilonosarsäljs i tabletter och injektionsvätska. Huvudämnet för detta läkemedel är nikotinoyl-GABA, så effekten av läkemedlet kommer att vara densamma som effekterna av Aminolon.

Andra nootropa droger kan vara ett alternativ till drogen, bland vilka de mest populära glycin, piracetam, Noofen, Pantogamum och andra droger.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa