Espumizan för nyfödda: snabb hjälp med kolik

Innehållet

Espumizan för nyfödda: snabb hjälp med kolik

Ett sådant problem som kramperförekommer ganska ofta hos nyfödda och spädbarn, därför har olika droger utvecklats för att bekämpa det. En av de ofta använda läkemedlen är Espumizan för nyfödda.

vittnesbörd

Utnämningen av Espumizan i barndomen utförs med:

 • Gasbildning.
 • Dyspepsi.
 • Tarmkolik.
 • Ökad gasbildning i tarmarna efter operationen.
 • Förgiftning rengöringsmedel.
 • Förberedelser för studier av interna organ (tillsatt i kontrastmedia).
Espumizan för nyfödda - indikationer
Espumizan är indicerat för de flesta tarmproblem hos spädbarn.

Princip för verksamheten

Espumizans huvudsakliga effekt är att neutralisera de gaser som ackumuleras i ett barns tarmar, så det här läkemedlet är en grupp av karminativa medel. Dess aktiva substans omsluter gasbubblor och minskar deras ytspänning, med det resultat att de bryts, och gaserna lämnar snabbt tarmarna. Användningen av detta läkemedel har en positiv effekt på processerna vid matsmältningen, hjälper till med kolik och bidrar till en bättre absorption av både mat och andra läkemedel.

Espumizan för nyfödda - hur fungerar det?
Espumizan fungerar snabbt, vilket gör det lättare för barnet att vakna

Kontraindikationer och biverkningar

Espumisan kan inte ordineras med intolerans mot dess komponenter, såväl som med tarmobstruktion. Preparat Espumizan L och Espumizan Baby tar inte heller intolerans mot fruktos, eftersom de innehåller sorbitol.

Bland biverkningarna av detta läkemedel är endast möjlig detektion av intolerans mot dess komponenter. I allmänhet tolereras verktyget väl och anses vara ofarligt för barn och vuxna.

struktur

Den aktiva beståndsdelen i preparaten Espumizan är simetikon. Förutom denna förening i varje form av frisättning finns hjälpämnen - vatten, sötningsmedel, smaker och andra.

Särskilda funktioner

 • Espumizan är säkert för ett nyfött barn. Läkemedlet absorberas inte genom barnens tarmar och utsöndras oförändrat i avföring.
 • Att använda Espumizan är väldigt enkelt och bekvämt. Läkemedlet produceras i flera former, bland vilka föräldrar kan välja den mest lämpliga för sitt barn.
 • Effekten av att ta Espumizana kommer ganska snabbt. I de flesta fall märker mödrar en förbättring av barns tillstånd inom 10-15 minuter.
 • Drogen utvecklar inte missbruk, så det kan användas under lång tid varje dag.
 • Det finns inga kolhydrater i Espumizan, så suspensionen kan ges till barn med laktasbrist och diabetes.
Espumizan för nyfödda: snabb hjälp med kolik
Espumizan är ofarligt och orsakar inte beroende av spädbarn

Blanketter för frisläppande

droppar

Läkemedlet, som släpps i injektionsflaskor med 30 ml med mätlock, kallas Espumizan L. En ml av emulsionen av ett sådant läkemedel innehåller 40 mg simetikon. Läkemedlet är en vitmjölkaktig, något viskös vätska, som har en söt smak och en trevlig banan lukt.

Emulsionskapslar

Den produkt som kommer i form av 100 ml ampuller med en mätsked kallas Espumisan 40. I en full mätsked av en sådan beredning placeras 5 ml av en emulsion innehållande 40 mg aktiv ingrediens. Läkemedlet representeras av en praktiskt färglös, grumlig vätska med en fruktig lukt.

Kapselformen av Espumizan representeras av förpackningar med 25 och 50 mjuka kapslar. Det ordineras till barn äldre än sex år. Varje kapsel innehåller 40 mg simetikon.

Espumizan Baby Baby

En annan form av Espumizan avsedd för användning hos nyfödda barn är Espumizan Baby. Dess huvudsakliga skillnad från andra former av frisättning är det ökade innehållet av den aktiva ingrediensen - 1 ml av preparatet (25 droppar) innehåller 100 mg simetikon. En flaska Espumized Baby innehåller 30 ml av läkemedlet.

Hur mycket är: priser på apotek

Genomsnittspriset på läkemedlet Espumizan L är 350 rubel. För en flaska läkemedel Espumizan Baby måste du betala 400-450 rubel. En flaska medel Espumizan 40 är dyrare på grund av dess större volym. I genomsnitt kostar ett sådant läkemedel 500-700 rubel.

Dosering: hur många gånger och hur ofta kan läkemedlet ges till spädbarn

 • En engångsdos av läkemedlet Espumizan 40 för nyfödda och spädbarn under 12 månader är 1 skopa. För spädbarn från ett år till sex år, föreskrivs detta läkemedel i samma enstaka dos med en frekvens på 3 till 5 gånger om dagen.
 • Doseringen av läkemedlet Espumizan L är 25 droppar per dos. Detta antal droppar finns i 1 ml av emulsionen. Medlen mätes, vrider flaskan vertikalt, så att dess hål ligger i botten (droppar i en sked). Du kan också skriva emulsionsmätningslocket.
 • En enda dos av läkemedlet Espumizan Baby vid en ålder av upp till ett år är från 5 till 10 droppar. Barn äldre än ett år ges 10 droppar av drogen från 3 till 5 gånger per dag.
Espumizan dosering för nyfödda
När du ger läkemedel till ditt barn, följ alltid instruktionerna noga.

Instruktioner för användning

 1. Innan barnet Espumizan lämnas i droppar eller emulsioner skakas läkemedelsflaskan.
 2. Läkemedlet ges efter en måltid eller under utfodring. Om nödvändigt kan Espumizan ges på natten.
 3. Rätt mängd pengar kan ges till barnet från en sked eller läggas till flaskan, blanda den med dryck eller mat till barnet.
 4. Varaktigheten av användningen bestäms av svårighetsgraden av symtomen. Vid behov ta läkemedlet under en lång period.

Analoger: Vad kan ersättas?

Andra droger med samma åtgärd och samma huvudkomponent är:

recensioner

I de flesta fall talar föräldrarna positivt om Espumizan, vilket bekräftar att det hjälper till att hantera kolik. Dessutom mödrar notera att barn nästan alltid tolererar läkemedlet bra utan några biverkningar. Ändå finns det även recensioner där föräldrar anger ineffektiviteten av läkemedlet, eftersom detta läkemedel inte hjälper några barn.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa