Glycin för barn: bruksanvisningar

Innehållet

Ett sådant läkemedel som glycin är ordinerat i barndom av många läkare. Och så att föräldrar inte borde vara rädda för att ge denna åtgärd till spädbarn, borde de veta hur detta läkemedel fungerar, varför det är nödvändigt för ett barns kropp och vilka doser kommer att vara säkra på olika åldrar.

Naturen av glycin

Denna förening är aminoättiksyra relaterad till utbytbara aminosyror (den syntetiseras i människokroppen från andra aminosyror). Grunden för namnet på en sådan alifatisk syra är ordet "glykos", som i gammal grekiska menade "söt". Glycin, liksom andra aminosyror, finns i både växt- och djurfoder. Dess källor är lever och nötkött, havregryn, solros och pumpa frön, nötter och andra produkter.

2 handlingsprinciper

Om glycin kommer in i barnets kropp som en del av mat splittrar den i mag-tarmkanalen tillsammans med andra aminosyror och överförs sedan till levern och andra organ, som deltar i syntesen av proteiner.

Glycin kommer att ha en helt annan effekt, som i form av en tablett absorberas i munhålan. Det går direkt in i blodomloppet och transporteras till hjärnan, där det "fungerar" med en medlare. Under dess verkan reduceras bildningen av glutaminsyra i neuroner vilket leder till en minskning av effekten av excitation. Istället börjar neuroner producera GABA, vilket har en retarderande effekt.

En sådan åtgärd normaliserar metaboliska processer, förbättrar nervsystemet, förbättrar det psyko-emotionella tillståndet och stimulerar den intellektuella aktiviteten. Dessutom eliminerar glycin till hjärnans receptorer konflikt, minskar aggressivitet, förbättrar humör, minskar de toxiska effekterna av droger som hämmar centrala nervsystemet.

vittnesbörd

Glycin används i barndomen som:

 • Naturlig lugnande medicin med mild åtgärd.
 • Medel för att normalisera sömn.
 • Läkemedel mot muskeldystrofi.
 • Stimulator av mental aktivitet.
 • Skyddsmedel för emotionell stress, stress och stroke.
 • Nootropa läkemedel vid behandling av nervsjukdomar.
Glycin för barn - indikationer
Glycin har en lugnande effekt på barnets nervsystem.

Skäl till att ge glycin till barnet är:

 • Hjärnskador.
 • Minneskort
 • Problem med att koncentrera sig.
 • Stress.
 • Psyko-emotionell överbelastning.
 • Mental retardation.
 • Sömnstörning

Kontra

Den huvudsakliga kontraindikationen i vilken glycin inte föreskrivs är individuell intolerans mot en sådan aminosyra eller hjälpämnen i tabletter.

Biverkningar

En sällsynt biverkning mot glycin är allergi, vilket är uppenbart urtikaria eller hudutslag. Om du använder för hög en dos kan läkemedlet orsaka illamående, yrsel och en minskning av blodtrycket.

Kombinationen av glycin med andra läkemedel

I glycin noteras egenskapen att minska den toxiska effekten av droger på hjärnan, därför ordineras det ofta tillsammans med droger antidepressiva medel och neuroleptika.

Om du ger ett barn glycin samtidigt som läkemedel som har sömntabletter, lugnande och lugnande effekt kommer effekten av inhibering av centrala nervsystemet att summeras.

Glycin i kombination med andra läkemedel för barn
Glycin ökar effekten av andra nootropa och sedativa läkemedel.

Vid vilken ålder kan du ge barn?

Glycin kan ordineras från det första året av livet, men användningen i 3 års ålder ska övervakas av en läkare.

Dosering och bruksanvisning

Tabletter, där glycin är den huvudsakliga aktiva beståndsdelen, måste absorberas under tungan eller bakom kinden (mellan tandköttet och överkanten). Anledningen till utnämningen påverkar användningsperioden och dosen i första hand, därför måste läkaren ordinera ett sådant läkemedel.

Glycindosering för barn
Innan du ger glycin till ett barn, kontakta en läkare.

grudnichki

Barn yngre än ett år förskrivs glycin endast av allvarliga medicinska skäl. I detta fall bör dosen av läkemedlet, administrationsfrekvensen och behandlingens varaktighet fastställas av den behandlande läkaren.

Om han har ordinerat glycin till barnet krossas tabletten i pulver som appliceras på bröstvårtan eller omedelbart placeras i barnets mun. Avgångens varaktighet vid en års ålder överskrider normalt inte 2 veckor. Ett alternativ till användningen av glycin för spädbarn yngre än ett år är användningen av läkemedlet. ammande mamma.

Barn 1-2 år gammal

Vid denna ålder ordineras glycin tre gånger om dagen i en halv tablett (50 mg). Efter två veckor av denna behandling ges läkemedlet en annan vecka en gång om dagen, 50 mg.

Barn 3-4 år

Vid denna ålder är dosen av glycin 100 mg per dos (1 tablett). Läkemedlet är ordinerat i 1-4 veckor med mottagningsfrekvens 2-3 gånger om dagen.

Barn över 5 år gammal

En enstaka dos av glycin för barn i denna ålder är 1 tablett, som måste absorberas i munnen utan slipning. Det ges till ett barn 2 eller 3 gånger om dagen, behandlingen är vanligtvis från 7 till 14 dagar, men kan öka upp till 1 månad. Om barnet har svårt att sova, ges läkemedlet över natten 20 minuter innan barnet går och lägger sig.

glycin
Behandla glycindoseringen mycket noggrant.

Yttrande Komarovsky

En populär barnläkare anser att den neotropa verkan av glycin är okunnig och hävdar att läkemedlet är användbart huvudsakligen för läkare och föräldrar. Först hjälper han till att underlätta ansvaret, och den andra ger sinnesro att åtminstone något görs. Sådan medicin skadar inte små patienter, men enligt Komarovsky hjälper det inte heller. Den berömda läkaren anser att han är utsläppt i huvudsak "just in case".

Föräldra recensioner

De flesta föräldrar som gav glycin till sina barn noterade skadan och effektiviteten i sin verksamhet. Många säger att barnet blev mindre rastlös efter det att ett sådant läkemedel pågick, och hans mentala aktivitet blev mer aktiv, i synnerhet minnet och uppmärksamheten. Också ofta nämna normaliseringen, efter att ha tagit glycin, sömn och muskelton. Mycket mindre ofta hörs klagomål om oanvändbarhet och allergiska reaktioner.

Glycin för barn - recensioner
Föräldrar har mer positiva recensioner om glycin än negativa.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa