"Quix" för barn: bruksanvisningar

Innehållet

Vid behandling av rinit i barndomen uppskattas speciellt läkemedel med naturlig sammansättning och säkert inflytande på slemhinnan. En av dem kan kallas spray "Quicks." Basen för detta läkemedel är vatten från Atlanten, som innehåller många värdefulla spårämnen och mineralsalter. Denna spray kan användas för daglig rengöring av näshålan och för behandling av rinit, eftersom Quix effektivt lindrar trängsel och underlättar andning.

En av fördelarna med läkemedlet kan kallas den speciella strukturen på flaskans övre del, på grund av vilken lösningen försiktigt sprutas för att bilda fina partiklar som inte kan skada slemhinnan. Dessutom finns under systemet ett system som rengör den inkommande luften och tillåter inte mikroorganismer inuti, därför hålls den öppna flaskan under lång tid.

struktur

Beroende på koncentrationen av salt och andra aktiva ingredienser presenteras tre läkemedel i Quix-produktlinjen.

  • "Quix Aloe". Vatten, som ligger till grund för denna spray, har en saltkoncentration på 0,9%, som kallas isotonisk. Mängden havsvatten i 100 ml av läkemedlet är 28,6 ml och återstoden av lösningen tas av vanligt renat vatten, till vilket 0,05 g aloe vera-extrakt tillsätts också. Det finns inga konserveringsmedel eller andra kemiska tillsatser i produkten.
  • "Quix Classic". Till skillnad från tidigare version innehåller denna lösning mer salter (2,6%), så det kallas hypertonisk. Av 100 ml av detta läkemedel är nästan 85 ml från Atlanten och endast drygt 15 ml är rent renat vatten. Det finns inga andra komponenter i denna "Quix".
  • Quicks Eucalyptus. Denna typ av spray är också en hypertonisk lösning innehållande 2,6% salt, men eukalyptusolja i mängden 0,015 ml per 100 ml vätska tillsattes också till den. Inga andra ingredienser, inklusive kemiska tillsatser och konserveringsmedel, ingår i denna lösning.

Alla typer av droger säljs i plastflaskor med spraypump och skyddskåpa. Mängden lösning i en flaska - 30 ml. Cirka 220 doser erhålls från denna mängd medicinering.

Princip för verksamheten

Det oceaniska vattnet som finns i Quix hjälper till att fukta ytan på näspassagen, tunna slemhinnorna, eliminera dammpartiklar, korst och olika föroreningar. Mangan, silver, koppar och andra beståndsdelar i dess sammansättning har antimikrobiella och antiallergiska egenskaper, liksom att minska inflammationens aktivitet.

Eftersom lösningen i det klassiska preparatet och agenten med eukalyptus är hypertonisk, passerar överbelastningen och puffigheten vid användning av dessa sprayer. Detta beror på osmotiskt tryck, då läkemedlet "drar" vatten från slemhinnans celler på grund av den höga salthalten. I detta fall fungerar läkemedlet endast lokalt - på slemhinnan i näspassagen och paranasala bihålor.

Eukalyptusolja, som är en extra komponent av Quix Eucalyptus, har en antibakteriell, antiinflammatorisk och uppfriskande effekt.Närvaron av aloextrakt i isotonisk spray ger detta läkemedel ytterligare antiinflammatoriska och regenererande egenskaper. Användningen av "Quix" hjälper till att återställa näsanas funktioner och minskar risken för komplikationer som bihåleinflammation, frontal, otitis, och så vidare.

vittnesbörd

Den klassiska "Quix" och läkemedlet "Eucalyptus" är ordinerad för akuta sjukdomar i övre luftvägarna, vilket manifesterar sig som en rinnande näsa.

Sådana läkemedel används vid behandling av influensa, allergier och förkylningar när det är nödvändigt att eliminera trängsel så att barnet andas normalt med näsan. Quiks Aloe-spraybehandling rekommenderas också för daglig hygienisk nässpädning. Läkemedlet kan sprayas med en känsla av torrhet i näsan, liksom att förbereda näspassagen för eventuella terapeutiska åtgärder.

Hur gammal är tillåtet?

"Quix" i blå förpackning, som tillverkaren kallar klassisk, kan användas även hos spädbarn som är 3 månader gamla.

Användningen av Aloe är tillåten från sex månader och Quicks Eucalyptus får endast spruta från 6 år.

Kontra

Någon av drogerna "Quix" används inte vid överkänslighet mot dess komponenter. Om barnet har lidit skada eller operation i näsan, ska sprayen användas med försiktighet.

Biverkningar

Ofta orsakar användningen av Quix inga obehagliga symptom. Endast ibland i början av behandlingen med hypertona lösningar kan en brännande känsla inträffa omedelbart efter bevattning, men det går snart.

Instruktioner för användning

Innan du använder Quix-spray, ta av locket från flaskan och spraya lösningen flera gånger i luften. Först efter det kan du börja behandling genom att sätta in spetsen i näsborre och pressa nebulisorns manschett med två fingrar på båda sidor av spetsen. Efter varje användning torkas flaskens spets och tätt stängs med ett lock.

Preparatet "Quix Aloe" irrigerar näspassagen i sin tur flera gånger om dagen, men för barn under 6 år - högst fyra gånger. Vanligtvis, när de bearbetar, gör de ett klick på nebulisatorn, men från sex års ålder kan sådan medicin sprutas i en nasal passage och två eller tre klick.

"Classic" spray appliceras två gånger eller tre gånger om dagen, tryckning av sprutan 1-2 gånger för varje nasal passage. Samma schema rekommenderas vid förskrivning av läkemedlet "Eucalyptus". Varaktigheten av användningen av "Quicks" är inte begränsad - Spray kan användas så länge som nödvändigt i en viss situation, till exempel, till fullständig försvinnande av rinit eller under hela säsongen av ARVI.

överdos

Om du använder "Quix" i en högre dos kan du uppleva brännande, rodnad och andra lokala symtom, som snart försvinna efter upphörandet av bevattning. Oavsiktlig sväljning lösningen har inga skadliga effekter.

Interaktion med andra droger

"Quix" är kompatibel med andra droger och används ofta för att rengöra näsan innan du använder andra läkemedel, såsom antibakteriella droppar eller vasokonstriktionssprayer.

Försäljningsvillkor

Alla typer av "Quix" säljs fritt på apotek, eftersom de relaterar till receptfria läkemedel. Medelpriset på en flaska "Classic" spray är 300 rubel. Aloe spray förpackning kostar omkring 320-350 rubel, och kostnaden för läkemedlet med eukalyptusolja är cirka 360 rubel.

Förvaringsförhållanden

Det är inte nödvändigt att förvara injektionsflaskan i kylskåpet, eftersom Kviks inte försämras vid rumstemperatur. Hållbarhet för spray är 3 år från tillverkningsdatum, men innehållet i den öppna flaskan kan användas i endast 6 månader. Om det efter den första sprutningen av lösningen har gått mer än sex månader, ska läkemedlet kasseras.

recensioner

Om användningen av droger hos barn finns det ganska många positiva recensioner.Enligt mamma, efter behandling med Quix, mjuknar den ackumulerade slem och korst, som hjälper till att rengöra näsan, och tack vare den fuktgivande effekten bidrar sprayen till att eliminera irritation. Fördelarna med "Quix" inkluderar en naturlig grund, frånvaro av missbruk och säkerhet för barns tut.

Det "klassiska" läkemedlet är berömt för möjligheten att använda hos spädbarn, aloe-produkten - för den uttalade fuktgivande effekten och efter användning av "Eucalyptus" -sprayen noteras en uppfriskande effekt, tack vare vilken det blir lättare att andas.

Bland bristerna i denna rad droger kallas vanligtvis den höga kostnaden, som många mammor anser är övervärda, eftersom det finns liknande verktyg som är billigare.

analoger

En av de mest populära analogerna av "Quix" kan kallas drogen "Aquamaris", som också är gjord av havsvatten. I droppar är det tillåtet att använda till och med hos nyfödda, och sprayen är avsedd för barn äldre än ett år. Preparatet "Aquamaris Strong" innehåller en hypertonisk lösning, så detta läkemedel kan helt ersätta "Quicks classic", men det är ordinerat till patienter från 1 år.

Inte mindre populär ersättare "Kviksa" är droger "Aqualore". Läkemedel med detta namn är baserade på isotonisk havsvatten. Dessa är droppar av "baby" som är tillåtna från födseln, liksom sprayer av "mjuka" och "normer" avsedda för barn äldre än 6 månader. Spridningen "forte" för patienter från 1 år ger en hypertonisk lösning, och i verktyget "extra forte", godkänt för barn äldre än 2 år, innehåller dessutom extrakt av kamomill och aloe.

Andra analoger av Quix är Sialor Aqua, Marimer, Humer, Physiomer, Nazol Aqua, Aquamaster och liknande medel. Vid förkylning kan läkaren också ordinera "Pinosol" -droppar innehållande tymol-, vitamin E-, tall- och eukalyptusoljor. Detta verktyg används med två år. "Pinosol" finns också i form av kräm och salva (de ordineras också från 2 års ålder), liksom i form av en spray som kan användas från 3 år.

Mer detaljerat och klart presenteras läkemedlets effekt i den här videon.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa