Maltofer för barn

Innehållet

Maltofer är en av järnberedningarna, därför är det ofta förskrivet till vuxna med brist på sådant element, till exempel under graviditet eller med anemi. Men är det möjligt att ge det till barn, i vilken form är det mer lämpligt att använda sådan medicin i barndomen, hur fungerar den och hur kan den ersättas?

Släpp formulär

Maltofer producera i flera former:

 • Drop. Ett sådant läkemedel representeras av flaskor eller rör med 10 ml eller 30 ml.
 • Sirap. Denna Maltofer finns i 75 eller 150 ml flaskor.
 • Lösning tagen genom munnen. Denna form av medicin förpackas i injektionsflaskor med 5 ml, som säljer 10 stycken i en låda.
 • Tuggbara tabletter. Inuti ett förpackning är 10 eller 30 tabletter.
 • Lösning för i / m injektion. En låd innehåller 5 ampuller innehållande 2 ml av läkemedlet.

Separat noterar vi läkemedlet Maltofer Foul. Den representeras endast av tuggtabletter, där järnkällan kompletteras med folsyra. De är sällan ordinerade för barn, eftersom den här versionen av läkemedlet är avsett främst för gravida kvinnor, eftersom båda aktiva föreningarna av läkemedlet är viktiga för att bära ett barn.

Maltofer - droppar
Maltofer - sirap
Maltofer - lösning tas oralt
Maltofer - tuggbara tabletter
Maltofer - lösning för i / m injektion

struktur

Vilken som helst av Maltofer-doseringsformerna innehåller 3-valent järn som huvudingrediens. Det är representerat i detta läkemedel av hydroxylpolymaltozat, och dosen skiljer sig åt i olika former av läkemedlet:

 • I 1 ml sirap - 10 mg.
 • I 1 ml av lösningen, som tas oralt - i mängden 20 mg.
 • I en droppe - 2,5 mg (50 mg / 1 ml).
 • I 1 ml av en injektionsform - 50 mg.
 • I en tuggbar tablett - i en dos av 100 mg.

Ytterligare ämnen i varje form är också olika. Droppar innehåller exempelvis sackaros, Na-hydroxid, flamsmak, vatten, såväl som propyl- och metylparahydroxibensoatnatrium. I tabletter tillhandahåller tätheten och sötnandet ingredienser som MCC, vanilj, makrogol 6000, chokladsmak, natriumcyklamat och andra föreningar.

struktur

Princip för verksamheten

Maltofer är en järnkälla, vilket är viktigt för bildandet av hemoglobin. Läkemedlet ger behovet av detta element, vilket bidrar till att eliminera dess brist och bota anemi. Som ett resultat av hans upptag normaliseras och upprätthålls halten av hemoglobin i blodet på optimal nivå.

Järn från någon form av Maltofer absorberas väl och överförs till benmärgen. Eftersom det är associerat med polymaltos, sker frisättningen av joner gradvis och undviker överskott. Järnet, som inte hävdades, är kopplat till ferritin och lagras, och en del av elementet lämnar kroppen med avföring.

vittnesbörd

Läkemedlet är förskrivet:

 • När anemi detekteras, provoceras av ett otillräckligt utbud av järn (det kallas järnbrist).
 • När den dolda formen av anemi (det bestäms av laboratorium).
 • Med ökade utgifter för järn, till exempel, i samband med barnets aktiva tillväxt.
 • Med otillräcklig konsumtion av livsmedel som innehåller järn (till exempel med vegetarisk mat).

Injektioner används i situationer där användningen av Maltofer inuti är omöjlig, till exempel med malabsorption eller ulcerös lesioner i mag-tarmkanalen.

Utgåvan av Dr Komarovsky's program om lågt hemoglobin hos barn, se följande video.

Från vilken ålder ordineras?

Maltofer i droppar och sirap används från födseln, tilldela sådana former till spädbarn med både anemi och hög risk för förekomst. De kan även användas i för tidiga smulor. Maltofer-injektioner är föreskrivna från 4 månaders ålder, och tabletter ges till barn över 12 år.

Kontra

Alla former av drogen är förbjudna:

 • Med intolerans mot någon komponent i den valda medicinen.
 • Med hemosideros och annan järnöverdosering.
 • Med anemi, som orsakas av andra orsaker, och inte brist på järn (hemolytisk, thalassemi, etc.).

Injektioner av läkemedlet är kontraindicerade i akuta patologier av njurarna, levercirros och hepatit, bronkialastma, hyperparathyroidism och några andra patologier.

Biverkningar

Mottagning Maltofer ändrar vanligtvis inte tänderens emalj, men ändrar ofta färgen på avföringen, vilket gör dem mörkare. Sådana biverkningar betraktas som normala och avföringsfärgen återgår till normal omedelbart efter avslutad behandling.

Injektioner Maltofer kan orsaka allergiska reaktioner. Vissa barn svarar på piller eller flytande medicin med diarré, hudutslag, illamående eller huvudvärk. I sällsynta fall framkallar Maltoferinvättning buksmärta, klåda, förstoppning eller kräkningar.

Instruktioner för användning och dosering

Läkemedlets lämpliga form måste ordineras individuellt och välja det lämpligaste alternativet för den lilla patienten. Varaktigheten av behandlingen bestäms beroende på orsaken till vilken Maltofer utses. Om det till exempel är förebyggande av järnbrist kan läkaren rekommendera att dricka medicinen i 1-3 månader. Om barnet diagnostiserades med anemi, släpps läkemedlet i 3-5 månader vid en terapeutisk dos, och sedan i några månader med lägre dosering.

Oftast har Maltofer ordinerats till barn inuti, och tillgripit injektioner i extrema fall.

Injektioner utförs intramuskulärt och deras frekvens och dos bestäms individuellt för varje patient. Vid tidigast tillfälle ersätts injektioner med tillsättning av droppar, sirap eller annan form av medicinering, som tas oralt. Ge läkemedlet optimalt omedelbart efter matning eller under måltiden.

En tablett kan tuggas eller sväljas, pressas med någon dryck utom te. Flytande former av Maltofer får spädas med komposit, juice, vatten, juice eller annan dryck (men inte te). För spädbarn kombineras läkemedlet med moderns formel eller mjölk. Men om barnet inte protesterar kan någon av de flytande preparaten ges och outspädd.

Intagets frekvens bestäms med hänsyn till bekvämligheten för ett visst barn - läkemedlet kan ges en gång i en fullständig daglig dos eller uppdelas i flera enkeldoser, dricka medicinen under frukost och andra måltider. Dagliga doser för barn i olika åldrar kan ses i anteckningarna till den valda Maltoferen. Skälen till upptagande påverkar också dem. Till exempel, om ett barn har utvecklat anemi under 6 månader och läkemedlet är ordinerat i droppar, ges det från 10 till 20 droppar och endast 2-4 droppar per dag är tillräckliga för profylax.

Instruktioner för användning och dosering

överdos

Varje form av läkemedlet, som tas oralt, anses vara av låg toxicitet, eftersom inga fall av de skadliga effekterna av en överdos av sådana läkemedel hittills har noterats. På grund av en överdos av injicerbar Maltofer kan kallt svett, löst avföring, svår illamående, pallor och andra negativa symtom visas. För behandling ges patienten en motgift och andra läkemedel som föreskrivs av en läkare.

Interaktion med andra droger

 • Behandla inte barnet samtidigt med Maltofer och andra järnbaserade läkemedel.
 • Blandning av injicerbar Maltofer i samma spruta med andra lösningar rekommenderas inte.
 • Kombinera inte Maltofer- och ACE-hämmare, för att inte öka risken för biverkningar.

Försäljningsvillkor

Några av alternativen Maltofer är ett receptbelagt läkemedel, så innan du köper det behöver du rådgöra med en läkare. Kostnaden för drogen beror på dess form. Medelpriset på en flaska droppar är 250 rubel och 30 tuggbara tabletter eller en flaska 150 ml sirap kostar ungefär 300 rubel.

Förvaringsförhållanden

Alla typer av Maltofer rekommenderas att hålla huset vid rumstemperatur på ett torrt ställe. En sådan plats bör inte vara tillgänglig för ett litet barn. Hållbarhetstiden för sirap och droppar är 3 år, andra former - 5 år.

recensioner

Behandlingen av barn Maltofer talar mest positivt. Föräldrar bekräftar läkemedlets effektivitet, dess milda effekt och god tolerans. Allergiska reaktioner och andra biverkningar, enligt mamma, är sällsynta, men förekommer ibland i vissa unga patienter. Smaken av flytande former uppfattas av de flesta barn normalt och priset på droger kallas ofta acceptabelt.

analoger

Maltofer ersättning kan vara en av dessa droger:

 • Totem. I denna lösning representeras järn av glukonat och kompletteras med mangan och koppar. Läkemedlet är ordinerat från 3 månaders ålder.
 • Ferrum Lek. Detta läkemedel, som Maltofer, innehåller järn i form av hydroxidpolymaltozat. Det kommer i sirap, tabletter och injektioner. Barn ges sirap från födseln, injektioner från 4 månader och fast form från 12 år.
 • Ferlatum. Denna lösning innehåller järnsuccinylatprotein och ordineras hos barn från födseln.
 • Aktiferrin. Detta läkemedel är en källa till järn sulfat kompletterat med serin. Den finns i droppar, kapslar och sirap. Vätskaformer kan ges till barn i alla åldrar.
 • Tardiferon. Dessa järnsulfatbaserade tabletter ordineras för barn från 6 år.
totem
Ferrum Lek
Ferlatum
Aktiferrin
tardiferon

Vilka produkter är bättre att ta droppar "Maltofer" du kommer att lära av följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa